Komentáře a souhrny

Bundesliga - souhrn 19. kola

Dortmund jenom remizoval se Stuttgartem a dal konkurentům šanci na smazání náskoku. Využily toho Leverkusen, který vyhrál v Gladbachu a je druhý, a Bayern, jenž rozdrtil Kaiserslautern. Hamburk v páteční předehrávce porazil Frankfurt. Venku uspěly Schalke a Wolfsburg, Hoffenheim zachránil remízu proti St. Pauli.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 20. kola

PSV zvítězilo na hřišti Venla a Twente uspělo v Groningenu, na špičce tabulky se tudíž nic nemění. Třetí Ajaxu už ztrácí, dnes totiž dostal za uši v Utrechtu. V Almelu a Nijmegenu se body dělily, Willem zvítězil nad Vitesse, Den Haag nad Heerenveenem a Feyenoord zklamal doma s De Graafschapem...

Skotská Premier League - souhrn 23. kola

Hearts v dnešním prvním utkání 23. kola skotské ligy zamotali situaci na čele tabulky. Díky výhře nad Rangers se svému soupeři přiblížili na rozdíl dvou bodů. Toho využil Celtic, který porazil Aberdeen. V tomto kole moc branek nepadlo, vyhrál ještě Motherwell, v dalších třech zápasech se zrodily remízy...

Real porazil Atlético i podruhé a postoupil

Real Madrid stvrdil postupové ambice i na trávníku Atlética Madrid a může se těšit na semifinálový duel proti Seville. Našlapané a relativně promrzlé ochozy stadionu Vicente Calderóna mohly sledovat velice vyrovnaný duel, který byl bohužel nejslabší podívanou ze všech odvet čtvrtfinále, a to jak po stránce herní, tak v počtu branek.

Inter v dohrávce udolal Cesenu a už je čtvrtý

Mistrovský Inter Milán si pod Leonardem dokráčel pro další výhru a opět si v tabulce polepší. Vše podstatné se odehrálo v první poločase, kdy padly všechny branky zápasu, tu rozhodující na 3:2 vstřelil Rumun Chivu. Čtvrthodiny před koncem byl zbytečně vyloučen hostující Giaccherini.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 19. kola

Ajax si poradil s Feyenoordem a drží se v závěsu za vedoucím PSV a druhým Twente, které především díky Jankovi rozdrtilo Heracles. Ze hřiště Venlo si veze všechny body Utrecht a v posledním dohrávaném utkání se Alkmaar rozešel smírně s Nijmegenem...

Lille potvrdilo roli lídra, Nancy skolilo 3:0

Vedoucí celek Ligue 1 dál pokračuje ve skvělých výkonech a díky jasné výhře 3:0 nad Nancy má čtyřbodový náskok na prvním místě před svými dalšími konkurenty. ASNL hrál v zápase druhé housle, bylo zkrátka jen otázkou času, kdy se Lille poprvé střelecky prosadí.

Sevilla rozstřílela Villarreal 3:0 a je v semifinále

Sevilla si díky hladké výhře nad Villarrealem zajistila účast v semifinále Copa del Rey, v součtu s remízou 3:3 z prvního klání postupuje výsledkem 6:3.

Primera Division - souhrn 19. kola

Atlético Madrid porazilo Mallorku a vrátilo se na šestou pozici. Valencia včera porazila rozdílem dvou branek La Coruňu, poslední Almeria šokovala Real Madrid, když ho na vlastní půdě obrala o dva body, remizovala 1:1. Toho okamžitě využila Barcelona a po výhře nad Malagou vede už o čtyři body.

Ligue 1 - souhrn 20. kola

Lille vyhrálo v Nice a drží si vedoucí pozici před triem PSG, Rennes, Lyon - rovněž tyto kluby bodovaly naplno. Dařilo se i Toulouse a Montpellieru, z celků z popředí tabulky nevyhrálo St. Etienne, to jede s prázdnou z Lensu. Brest doma nestačil na Caen, Auxerre remizovalo s AS Monaco. V jediném nedělním duelu porazila Marseille Bordeaux a vrátila se na pátou pozici.

Serie A - souhrn 20. kola

AC Milán zaváhal v Lecce, ale na čele má nadále čtyřbodový náskok. Lazio porazilo Samporii a dotáhlo se na druhou Neapol, která v sobotu jenom remizovala s Fiorentinou. Inter pokračuje na vítězné vlně a tentokráte to odnesla Bologna. AS si veze body z Ceseny, Janov doma nestačil na Udinese a Cagliari si poradilo s Palermem. Vyhrál i Juventus...

Bundesliga - souhrn 18. kola

Morávek zajistil gólem remízu K'lauternu s Kölnem. Hannover si veze body z Frankfurtu. Borussia Dortmund v páteční předehrávce vyhrála v Leverkusenu a pojistila si vedoucí příčku. Mainz padl ve Stuttgartu, Bayern v závěru přišel o výhru ve Wolfsburgu. Tři body naopak mají Werder, HSV i Gladbach, remíza se zrodila mezi St. Pauli a Freiburgem...

Anglická Premier League - souhrn 23. kola

Neděle je ve znamení derby a nerozhodných výsledků - Sunderland remizoval s Newcastlem, Birmingham zase s Aston Villou a Liverpool s Evertonem. Ani čtvrtý zápas neskončil ziskem tří bodů jednoho z týmů. Manchester United remizoval s Tottenhamem 0:0 a Spurs tak přišli ve prospěch Chelsea o čtvrté místo.

Skotská Premier League - souhrn 22. kola

První zápas 22. kola skotské nejvyšší soutěže ovládl Celtic, který Hibernianu na jeho hřišti nasázel tři góly a upevnil si vedení v tabulce, Rangers ale odpoledne zareagovali výhrou nad Hamiltonem. Tři body má i Aberdeen, nerozhodně se hrálo v Motherwellu a Kilmarnocku, kvůli počasí se pak nehrálo vůbec v Dundee...

První pohárové derby patří Realu Madrid

Copa del Rey o pozdním čtvrtečním večeru nabídla náramně očekávaný duel, jenž se měl stát vrcholem prvních zápasů čtvrtfinále královského poháru. El Derbi madrileño se jím nakonec vpravdě stalo a po včerejších úchvatných zápasech napsalo úžasnou tečku za prvním čtvrtfinálovým kolem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele