základní skupiny - skupina D, 2. kolo
20.06.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kostarika šokovala podruhé, porazila Itálii a slaví postup

O další velké překvapení se postarala Kostarika. Po Uruguayi porazila i Itálii a postupuje do vyřazovací fáze. Jedinou branku vstřelil před koncem prvního poločasu Bryan Ruiz.

Italové si byli vědomi síly Kostariky, přesto jí nedokázali příliš překvapit, natož přehrát. Outsider skupiny D favoritovi nic nedovolil a senzačně postupuje. Italům nebylo nic platné, že od začátku nastoupil kapitán Gigi Buffon. V posledním kole si to tak rozdají s Uruguayí o postup. Na turnaji končí Anglie.

První velké varování v podání Kostariky přišlo v osmé minutě. Centr Bolaňose se dostal až na hlavu Borgese, který mířil těsně nad. Kostaričané nadále nepříjemně zaměstnávali celou obranu Azzurri a rozhodně nehráli špatný fotbal. Italové se ale v prvním poločase dostali ke dvěma velkým příležitostem. Nejprve Balotelli ve velké šanci zkoušel po půlhodině hry přelobovat Navase, ale neúspěšně. Útočník AC Milán mohl po přihrávce Pirla vytěžit mnohem více, zakončení se mu vůbec nepovedlo. Krátce na to hrozil opět Balotelli a znovu to bylo po Pirlově přihrávce. Střelu italského útočníka zlikvidoval připravený gólman Navas. Italy čekal na závěr prvního poločasu pořádný šok. Po faulu Chielliniho se ocitl ve vápně na zemi Campbell, ale píšťalka sudího zůstala němá. Kostariku to nemuselo vůbec mrzet, neboť vzápětí vstřelila vedoucí gól. Na centr Diaze si na zadní tyč naběhl Ruiz a Kostarika senzačně vedla 1:0.

Squadra Azzurra potřebovala oživit hru a trenér Cesare Prandelli na nic nečekal. Od začátku druhého poločasu vsadil na Antonia Cassana. Hra Italů ale nadále vázla a spousta útočných akcí končila ofsajdem. Pokud vůbec měl Navas nějakou práci, pak to bylo díky střelám ze střední vzdálenosti. Na kostarickém brankáři si vylámali zuby Pirlo i Balotelli. Prandelli se snažil oživit hru svých svěřenců jak jen to šlo. Do hry poslal Insigneho i Cerciho, ovšem žádný tlak Squadry Azzurry se nekonal.

Italům nakonec nebylo nic platné ani téměř čtyřminutové nastavení, Kostarika evropského vice-mistra zcela vymazala a zaslouženě postupuje.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (969)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele