FORTUNA:LIGA - souhrn 16. kola: Slavia i Sparta se třemi body

27.11.2021, 16:57, aktualizováno 28.11.2021, 19:55
Komentáře a souhrny
Slavia neměla problém s Teplicemi a znovu se osamostatnila na čele tabulky před Plzní, která šesti góly potupila Bohemians 1905. Sparta pro změnu přetlačila Liberec. Pokračuje trápení Jablonce, tentokrát padl s Mladou Boleslaví. Slovácko mířilo za další výhrou v Českých Budějovicích, ale oslabení domácí zápas otočili. Zlín v závěru utrhl remízu proti Ostravě...

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1

28.11.2021 18:00

Góly: 5. Adam Karabec, 80. Matěj Pulkrab - 33. Christián Frýdek

Sparťané napravili týden starý debakl ze Slovácka a ve výročních dresech doma zdolali Liberec 2:1. Na Karabcovu střelu sice ještě dokázal odpovědět Frýdek, v závěru ale rozhodl Pulkrab.

Letenští do utkání vstupovali s nelichotými výsledky z posledních týdnů v zádech. Doma sice na začátku listopadu zdolali Teplice, ve čtyřech venkovních zápasech to ale byla bída. Po remíze v Ostravě přišly porážky v Lyonu, Uherském Hradišti a Glasgow, během nichž navíc sparťané nevstřelila ani gól. Naopak Severočeši se mohli těšit dobré formě, čtyři výhry v řadě je katapultovali do boje o elitní nadstavbovou skupinu.

Otevírací trefa padla hned z první zajímavější situace. Už v páté minutě odcentroval do vápna Sáček, na jehož pas si naskočil Adam Karabec a od jeho hlavy putoval balón za Knoblochova záda. Sparta sice jinak měla v první půli územní převahu, ale do další velké šance se jí dostat nepovedlo. Naopak po půlhodině Rabušic vyslal Christiana Frýdka, jenž upaloval sám na Holce a obloučkem skóroval do sítě svého někdejšího klubu.

I po přestávce byl obraz hry podobný jako v prvním poločase. Vrátit Letenským vedení mohl Hložek, jenže ten tváří v tvář Knoblochovi selhal a nepovedla se mu ani dorážka. O něco později si Wiesner narazil o Karabce a odcentroval, Haraslínovy nůžky nakonec skončily na břevně liberecké svatyně. A jen těsně od brankové konstrukce zakončoval dvacet minut před koncem Hancko.

Až v osmdesáté minutě se povedlo Vrbově družině vsítit druhý gól. Rohový kop z pravé strany prodloužil mladší z Krejčích na vzdálenější tyč, kam nabíhal Matěj Pulkrab, jenž dokázal rozradostnit tisícovku sparťanských příznivců. Jenže vzápětí přišlo další zaváhání rudých a sám na Holce se řítil Tupta. Ten ale naivně zkoušel slovenského brankáře propálit mezi nohama, což se mu nepovedlo.

Další velkou příležitost Liberec už nedostal a poprvé od poloviny října tak nejenže nevyhrál, ale dokonce odjížděl z utkání s prázdnou. V našlapaném středu tabulky se rázem propadl z dělené sedmé příčky na desátou, jeho ztráta na elitní šestku je aktuálně čtyřbodová, náskok na skupinu o záchranu o bod větší. Sparta naopak stoprocentně využila zaváhání Slovácka a vrátila se před něj na třetí příčku, na vedoucí Slavii ztrácí nadále pět bodů.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Teplice 3:0

28.11.2021 15:00

Góly: 16. Nicolae Stanciu, 42. Jan Kuchta, 84. Aiham Ousou

Vzhledem k průběhu milosrdný výsledek si odvezly z pražského Edenu Teplice. Domácí Slavia během první půle udeřila dvakrát díky Stanciuovi s Kuchtou. Po Marečkově vyloučení pak spálila několik šancí, takže Ousou upravoval "jen" na konečných 3:0.

Gólman Grigar v úvodních minutách několikrát podržel hosty. Nejprve do něj pálil Kuchta po Stanciuově centru, zanedlouho se činil i proti Hromadově pokusu a další dvojšanci Kuchty. Jenže pak spolu se zdí zavinil vedoucí gól sešívaných. Při standardce Nicolae Stanciua z ne zrovna střelecké pozice se zeď rozestoupila, Grigar se pokus na odkrytou stranu brány snažil chytit oběma rukama, jenže na balón nedosáhl.

Následovala klidnější pasáž hry, během které sice červenobílí měli územní převahu, velké množství šancí si ale nevytvořili. Až v závěru první půle Masopustův centr přistál na hlavě Jana Kuchty, který z malého vápna velikým obloučkem překonal Grigara na vzdálenější tyč. Další komplikace pro skláře nastala po hodině hry. Mareček šel do souboje s Olayinkou šlapákem a nigerijského křídelníka trefil do prostoru okolo kolena, za což po zásahu VAR zaslouženě uviděl červenou kartu.

Nevídané pak zahodila Slavia dvacet minut před koncem. Ousoův pokus skvěle zneškodnil gólman, následný Masopustův pokus z ostrého úhlu se stal přihrávkou pro Lingra, který z tutové pozice napálil volej jen do tyče. Po Krmenčíkově prostrčení pak Lingr přihrával pod sebe na Plavšiće, ten sice překonal Grigara, jenže za něj na brankové čáře zaskočil Vondrášek.

Vršovičtí se tak třetího zásahu dočkali až ve čtyřiaosmdesáté minutě. Na útočný výlet se vydal Aiham Ousou, jehož našel pěkným balónem za obranu Plavšić. Švédský stoper zakončil jako zkušený mazák a připsal si tak premiérovou trefu ve slávistickém dresu. Jelikož Krmenčíkovi se posléze jeho rána nepovedla, byl tento gól i tím posledním.

Slavia tak na čele drží tříbodový náskok, tentokrát navíc už jen na jednoho pronásledovatele. Teplice zůstávají na poslední pozici.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:1

28.11.2021 15:00

Góly: 51. Michal Hlavatý

I po šestnácti kolech má účastník Konferenční ligy Jablonce nadále jen dvě ligové výhry. Tuto hrůzostrašnou bilanci nedokázal napravit ani v domácím zápase s Mladou Boleslaví, které podlehl 0:1 po trefě Hlavatého.

V úvodní desetiminutovce měl každý tým po jedné šanci. Pilař nejprve po šikovném průniku napálil tyč, na druhé straně střílel po Ewertonově pasu Preisler. Jeho ránu Hanuš srazil ke Skalákovi, jehož zakončení zablokoval Krob. Houskově střele později chyběl v cestě do brány jen kousek.

Když byla odehrána čtvrtina utkání, vyhrál Holík souboj pro Kratochvíla. Voleji tohoto středopolaře rovněž nescházelo mnoho. Doležal už dokázal svá mířidla seřídit, jenže jej vychytal Šeda. Na opačném konci hřiště našel Preisler centrem Hlavatého, kterému stál v cestě Zelený.

Ačkoliv v první půli měli více ze hry Severočeši, vstup do té druhé vyšel lépe Boleslavi. Michal Hlavatý nejprve napálil tyč, jen o chvíli později se dostal k centru z levé strany a nadvakrát už Hanuše překonal. Jablonecký gólman se vzápětí musel činit znova, když vytáhl Ladrův pokus.

Domácí ve zbytku zápasu ohrozili soupeře snad jen Kubistovou hlavičkou o zem a neukončili už dva a půl měsíce dlouhé čekání na výhru v lize.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - MFK Karviná 1:0

28.11.2021 15:00

Góly: 45+3. Jakub Rada

Ani v hradeckém azylu v Mladé Boleslavi nedokázala Karviná ukončit čekání na výhru. Pohromy pro ní přišly na konci první půle, kdy se nejprve nechal nesmyslně vyloučit Túlio a vzápětí Rada jediným gólem rozhodl o vítězství domácích.

Utkání se dlouhou dobu neslo v poměrně nudném duchu. Až po čtyřiceti minutách hry došlo k souboji Vlkanovy s Túliem. Brazilec se zřejmě v tom následujícím snažil oplácet a prošlápl svého soupeře, což sice nejprve skončilo jen obyčejným faulem, po zhlédnutí videa ovšem sudí udělil červenou kartu.

Trest pro Slezany přišel vzápětí. K přímému kopu se v nastavení první půle postavil Jakub Rada, jehož střela přes zeď skončila mimo dosah Bolka. Ve druhé půli se Karviná prakticky na nic nezmohla, naopak zvýšit vedení mohli domácí. Prekop po Dvořákově pasu ale zamířil vedle, zakončení Vlkanovy nejprve zblokoval Buchta a poté vychytal Bolek.

Hradečtí si tak díky této výhře udrželi šestou pozici, naopak Karviná je stále předposlední.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 6:0

27.11.2021 18:00

Góly: 10. Luděk Pernica, 31. Jan Kopic, 36. Jhon Mosquera, 62. Pavel Bucha, 64. Jan Sýkora, 79. Joel Kayamba

Tři góly před přestávkou, další tři po pauze. Plzeňská Viktoria si proti Bohemians s chutí zastřílela a po třech kolech zase zvítězila. Minimálně do nedělního odpoledne se tak Západočeši dotáhli v ligové tabulce na vedoucí Slavii. Bohemka naopak zůstává v dolní polovině tabulky.

Do známého prostředí se v dresu hostů vrátil Jan Kovařík, na utkání proti někdejšímu zaměstnavateli však bude mnohem lépe vzpomínat domácí Jhon Mosquera. Ten mohl se svými spoluhráči slavit již v desáté minutě, kdy se na pravé straně pokutového území Pražanů uvolnil k centru Čermák, jenž našel hlavu Pernici. Stoper Viktorie následně poslal míč přesně k tyči.

Čermák si chtěl svůj teprve třetí start v základní sestavě Plzně v sezoně pořádně užít a dvě minuty po asistenci na branku Pernici sám zakončoval šikovnou střelou, kterou nicméně bránu Bohemians netrefil. Za "Klokany" zahrozil ve 26. minutě mladík Novák, proti jeho ráně ale gólman Západočechů Staněk nemusel zasahovat.

Příliš mnoho zákroků si nepřipisoval ani strážce hostující svatyně Bačkovský, jenž však místo toho lovil balóny ze sítě. Podruhé musel Bačkovský nezáviděníhodnou roli vzít po půlhodině hry, kdy sice nejprve zneškodnil velkou šanci Mosquery, následně se však ze zakončovatele stal nahrávač, jenž centrem vyhledal na zadní tyči zapomenutého Kopice. Křídelník domácích pak již neměl zblízka problém se prosadit zakončením hlavou.

Až třetí gól vstřelili hráči Viktorie kopačkou. Ve 37. minutě si na Buchův pas za obranu naběhl Mosquera, jenž šikovně přehodil Bačkovského a zajistil Plzni pohodový náskok ještě před změnou stran.

Po přestávce z brankářů do akce nejprve ten domácí, který vyrazil pokus Bartka z úhlu. V 57. minutě rozjel akci na druhé straně přenesením hry Sýkora, po němž upaloval na Bačkovského Kopic. Autor druhé branky chtěl únik vyšperkovat kličkou, po ní se ovšem vyhnal mimo výhodnou střeleckou pozici, načež prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Po hodině hry však měli Západočeši více štěstí. Ke střele zpoza šestnáctky totiž napřáhl Bucha, jehož ránu tečoval bránící Ljovin přesně k tyči mimo dosah Bačkovského. Za další dvě minuty kapituloval Bačkovský znovu. Souhru na levé útočné polovině domácích zakončili nahrávající Šulc a neomylně zakončující Sýkora — 5:0.

Šestý gem si plzeňští "tenisté" zajistili v 79. minutě. Střídající Kayamba dostal mnoho prostoru, čehož konžský fotbalista využil k přesnému obstřelu, po němž se Bačkovský natahoval marně. V 87. minutě ještě musel uhájit čisté konto Staněk, který musel zasáhnout proti nepříjemné skákavé střele z dálky. Strážce domácí svatyně si nicméně porazil. Výkon Viktorie v 16. kole tak v podstatě neměl jedinou chybu.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Baník Ostrava 2:2

27.11.2021 15:00

Góly: 18. David Tkáč, 86. Václav Procházka - 16. Ladislav Almási, 52. Dyjan Carlos De Azevedo (pen.)

Ve Zlíně by se bez diváků asi mělo hrát častěji. Domácí odehráli proti ostravskému Baníku kvalitní duel a jen lepší zakončení je stálo příznivější výsledek. Nakonec svěřenci kouče Jana Jelínka na poslední chvíli zachraňovali alespoň remízu.

Především první půle nabídla řadu šancí. Proti většině z nich musel zasahovat brankář Slezanů Budinský, jako první se ovšem musel v šesté minutě činit strážce domácí svatyně Rakovan, který nad břevno vytěsnil pohotové zakončení Almásiho po centru Ndefeho. Záhy utekl obraně hostů Hrubý, jehož takřka gólovou přihrávku na poslední chvíli zhatil bránící Juroška. Poté Hrubý vyhledal hlavu Poznara, který ale z bezprostřední blízkosti našel jen náruč Budinského.

Ve 14. minutě rozjel jednoduchou akci Zlína Vraštil, jehož nákop za defenzivu soupeře zpracoval Čanturišvili. Ten ale potvrdil, že v lize góly střílet prostě neumí, a bránu Ostravanů vůbec netrefil. Neproměněnou šanci potrestal Baník o dvě minuty později. Rohový kop Potočného zužitkoval přesnou hlavičkou Almási - 0.1.

Vedení ale Slezanům vydrželo jen zhruba dvě minuty. Téměř okamžitě totiž odpověděli domácí mladíci Cedidla s Tkáčem. První jmenovaný odcentroval, druhý následně zacílil za Budinského záda. V dalších minutách to byl však právě gólman Baníku, kdo hostující družině zachraňoval kůži. Dvakrát v slibné příležitosti vychytal Dramého, jednou si na Budinského nepřišel věčný palič Čanturišvili.

Těsně před přestávkou se efektními nůžkami prosadil Vraštil, jeho gólovou radost ovšem po několika sekundách ukončil hlavní sudí Franěk, jenž na popud asistenta u videa branku neuznal z důvodu ofsajdu. Ještě větší zlost měli "Ševci" na arbitry krátce po změně stran. Franěk totiž u videozáznamu odhalil loket Cedidly ve tváři Almásiho. Jelikož se inkriminovaný moment odehrál v pokutovém území Zlína, dostal Baník k dispozici penaltu, kterou po "panenkovsku" proměnil De Azevedo.

Moravané však dál tlačili. V průběhu druhé půle dokázal Budinský opět zneškodnit Dramého, v 71. minutě si na něj nepřišel ani Hrubý. V 86. minutě už se však gólman hostů marně natahoval po voleji Procházky, který zužitkoval rohový kop Čanturišviliho. V samotném závěru ještě mohl dokonat Poznar, jenže už po několikáté v sezoně v obrovské šanci trestuhodně selhal.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:5

27.11.2021 15:00

Góly: 16. Emil Tischler - 13. Antonín Růsek, 23. Ondřej Zmrzlý, 49. Florent Poulolo, 68. Pablo González, 79. Radek Látal

Žádné akce do prázdné brány, na to se však historie neptá. Olomouc potrestala snad každé zaváhání Pardubic a díky skvělé efektivitě zvítězila v nejvyšší soutěži po pětizápasové pauze. Východočechům se naopak nepodařilo navázat na výhru v Teplicích z minulého kola a dál tápou ve spodní polovině tabulky.

Jako první zahrozily Pardubice hrající jako již tradičně ve svém pražském azylu. V šesté minutě si na rohový kop Čelůstky naskočil Černý, jehož hlavičku výborně vytěsnil gólman Sigmy Macík. Hanáci naopak zužitkovali hned první velkou příležitost. González ve 13. minutě vystihl rozehrávku soupeře a rychle přihrál Růskovi. Útočník hostů si pak poradil s bránícím Čihákem i brankářem Boháčem a poslal svůj celek do vedení.

Na první branku ještě našli domácí odpověď. Tři minuty po Růskově zásahu přihrál Cadu přes Poulola před bránu Olomouce, odkud Macíka překonal Tischler. Stejný hráč se mohl podruhé prosadit jen o další tři minuty později, kdy svou blonďatou hlavou zakončoval po dalším rohu Čelůstky. Macík však prožil déjà vu a podobně jako proti Černému v samotném úvodu si přispal další pohledný zákrok.

Místo obratu tak šla do vedení opět Sigma. Daněk ve 23. minutě poněkud šťastně píchl míč špičkou kopačky do strany Zmrzlému, jenž z úhlu propálil Boháče, který u bližší tyče nechal mezeru. Po půlhodině hry pak hráčům na hřišti zatrnulo po nezaviněném střetu Čiháka s Greššákem. Oba hráči zůstali po bolestivém střetu několik minut v péči lékařů, až kolbiště utkání preventivně opustili úplně.

Čtyři minuty po změně stran se Hanákům opět povedlo potrestat nedůslednost ve hře Pardubic. Jmenovitě to byl Poulolo, kdo získal míč a střelou z dálky využil špatného postavení Boháče. Ten se k tyči vracel pozdě, proti povedenému pokusu stopera hostů již nestihl zasáhnout. Až čtvrtý gól Olomouce padl po relativně normální akci. Daněk v 68. minutě nacentroval před bránu, kde Východočeši nechali trestuhodně neobsazeného Gonzáleze. Španělský záložník tak měl dostatek času ke zpracování a rozvlnění sítě.

Poslední branku do sítě Východočechů zajistili střídající hráči hostů. Důrazný Spáčil v 78. minutě vybojoval míč po špatné malé domů od hráče domácích a následně předložil merunu Látalovi, jenž vyslyšel volání odkryté poloviny brány.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 3:2

27.11.2021 15:00

Góly: 72. Matěj Valenta, 82. Fortune Bassey, 85. Fortune Bassey - 19. Jan Kalabiška, 53. Lukáš Sadílek

Slovácko si v Českých Budějovicích kráčelo za pohodlnou výhrou, v posledních 20 minutách ale katastrofálně zkolabovalo a sportovní neštěstí bylo na světě. Místo prodloužení série neporazitelnosti tak Moravané na Střeleckém ostrově smutně přihlíželi euforii v táboře domácím, kterým se povedl vskutku pozoruhodný kousek.

Až na propagační střelu Basseyho ze 14. minuty přitom Jihočeši směrem dopředu dlouho nic nevymysleli. Místo toho se bránili tlaku hostů, který už v 18. minutě vyústil v branku. Reinberk na pravé straně vysunul Sadílka, jenž před bránou vyhledal Kalabišku a levý bek Slovácka pohlednou akci gólově zakončil.

Za dalších šest minut mohlo být Budějovicím ještě hůř. Hora totiž v pokutovém území poslal k zemi Holzera, načež Slovácko kopalo penaltu. Tu ovšem Jurečkovi lapil Vorel. Po půlhodině hry hlavičkoval nad břevno po centru od Sadílka Hofmann, deset minut nato zase musel do akce Vorel, který vyrazil střelu Petržely na tyč.

Nápor Moravanů pokračoval také po přestávce. Ve 47. minutě ještě zakončoval hlavou nepřesně Jurečka, o pět minut později už však zrádné zakončení Sadílka proklouzlo Vorlovi přes poněkud děravé rukavice. I poté byl Sadílek při chuti, což demonstroval v 63. minutě další střelou, která tentokrát proletěla nad břevnem.

O čtyři minuty později došlápl nešťastník Hora nešetrně na Jurečku, za což od sudího Ginzela na popud videorozhodčího uviděl červenou kartu. Zdálo se tak, že Slovácku už nic nestojí v cestě za třemi body. Jenže Budějovice se nevzdaly a v 72. minutě se vydaly na zteč. Čolićův roh zužitkoval na přední tyči Valenta a rázem bylo o zápletku postaráno.

Uplynulo devět minut a Jihočeši se radovali podruhé. "Žolík" Valenta vysunul Basseyho, jenž uprchl obraně Moravanů a vyrovnal. A hned za další dvě minuty se scénář opakoval. Tentokrát Bassey unikl Hofmannovi již na polovině hřiště, načež si poradil také s Nguyenem a k úžasu všech přihlížejících dokonal obrat ve skóre.

Přesto mohlo Slovácko odjíždět domů alespoň s bodem. V 89. minutě totiž Havlíkův rohový kop našel Vechetu, proti jehož hlavičce se nicméně parádním zákrokem blýskl Vorel. Ten tak pro domácí barvy uhájil nesmírně cenné vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha16132145:1141
2.Viktoria Plzeň16122231:1238
3.Sparta Praha16113238:2036
4.1. FC Slovácko16112333:1735
5.Baník Ostrava1685331:2129
6.FC Hradec Králové1666422:2224
7.FK Mladá Boleslav1672726:2323
8.Sigma Olomouc1656529:2421
9.Dynamo České Budějovice1663723:2521
10.Slovan Liberec1662816:2320
11.Fastav Zlín1643919:3115
12.Bohemians Praha 19051543821:3515
13.FK Jablonec1627711:2913
14.FK Pardubice1625919:3511
15.MFK Karviná15051014:285
16.FK Teplice16121313:355

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (190)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Střídání Daníčka za Kohúta to všechno posralo

Reagovat
Ranoth

este ze som dal na poslednu chvilu prec s tiketu to x2 na Slovacko pekny fail

Reagovat
Losinho

Bassey

Reagovat
oli9

Skvělý hráč

Reagovat
rufus

Bral bych ho do Sparty.

Reagovat
San Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Bublina jménem Slovácko definitivně splaskla. Prý boj o titul

Reagovat
oli9

Jaká bublina? Prohrálo se, jede se dal. Já doufám že vás ještě prozenem nebo v to věřím

Reagovat
oli9

A vždyť vy jste tam hrali 2:2 a byli rádi za vyrovnání

Reagovat
žrout

Spíš Budějky byly rády, že nedostaly rychtu a samy daly góly více méně ze všeho, ale to je jedno

Reagovat
oli9

No a proti Slovácku dali taky že všeho jinak hráli totální picu. Ale neomlouvá to podceneni a totální kolaps Slovácka

Reagovat
žrout

Slovácko mělo jasně vyhrát, no, to je prostě fakt. Ale stejně tak Slavka.

Reagovat
Kaspar

O tom titulu psal Denik Sport, jak s tim souvisi Slovacko?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty poslouchej, nechceš fandit někomu jinýmu než Slavii?

Reagovat
Zdechlina

A kdo tu mluvil o titulu ty jarine? Ale lichotí mi, že nějaký nazdárek co fandí slavii, vůbec jen zmiňuje Slovácko a titul v jedné větě.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko velmi zklamalo...

Reagovat
oli9

Totální kolaps, zápas pod kontrolou. Vyloučení a pak 2x brejk a po zápase. Obrana to totálně nezvládla... Zasloužená prohra, asi si mysleli že proti 10 jim nic nehrozí. gratulace Budejkam

Reagovat
REPLIKATOR

Slovácko to snad prodalo, tohle ani není možný přece

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam kurva Slovácko dělalo?

Reagovat
PISTOLERO

To jsem ještě neviděl

Reagovat
Arnar Resmusonn

Fotbal je prostě krásný v tom, že se může stát i to, co v budějkách. Jako Hradišťáka mě štve co se stalo ale už jsem viděl zápasy, kdy týmu pomohlo vyloučení. No, v zápase lídři, pak vyloučení a totálně "vypli" Svědík po cestě domů podle mě bude řádit!

Reagovat
Mass

Reagovat
Kepy_FCB

Na jaře určitě s novým trenérem, dnes to byl fakt maras. Bod těžce nezasložený, bylo to na prohru rozdílem třídy.

Pozitivum Budín a zákazovci na svahu které bylo slyšet dost a zahlédl jsem i dýmy z pyra jebat kovidismus

Reagovat
Paprika

Banicek se dneska dotknul uplneho dna co se herniho projevu tyce…neskutecny hnus! Kdyby nase hra stagnovala tak by to bylo zlate, ale ona jde s kazdym dalsim kolem do jeste vetsi zumpy

Tohle uz neni mozne, proste nejsme zdravy tym a je u nas dlouhodobe neco spatne

Pane Smetano diky, ale uz asi stacilo… dnes to bylo na urovni 1.B. tridy a kdyby byl fotbal jen trochu spravedlivy a mel logiku, tak si dneska odvazime debakl…

Hracum pokuty at se spamatujou, bo pohoda vyplata chodi

Reagovat
smazaný uživatel

A koho by jste jako pořád chtěli? Bob byl dle vás na piču, Kozel byl na piču, Smetana je na piču, vám by smrděl i Tuchel

Reagovat
dinss

I když zrovna Smetana došel na nejakej svůj strop mi přijde. S namá to pak bylo už jenom to nějak domlátit do brány. Ale jinak s tebou souhlasím protože spoustě fanouškům Baníku fakt není dobrej nikdo. Možná to jejich každoroční umístění není úplně o trenérovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho trvalo AC MILAN než našel trenéra?

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Kepy_FCB

dnes 1:3 s Šášulkem...

Reagovat
ondrasch77

Slovácko klauni

Prosrat vyhranej zápas proti 10...

Reagovat
Pablos

Tohle je fakt k výsměchu, jediný co bych chápal by bylo že to prodali (i tak by to byla ostuda) ale 2:0 proti 10, 20 min do konce a odejít poražen 3:2 to je prostě nevysvětlitelný

Reagovat
spider_8

My nejsme Sparta, abyste si s náma mohli vytírat prdel

Reagovat
Kaspar

presne

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

navíc v 10

Reagovat
Salfovic

My nejsme Sparta, vy jste nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
andrew96

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
žrout

Reagovat
Euphael

Reagovat
Selänne

Reagovat
Pablos

No nic nenabízí se nic jiného než: ,,Vedli jste 2:0, červená karta pro soupeře a prohra 2:3, mrzí Vás to ? "

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

No tak Martine, zkuste

Reagovat
žrout

Reagovat
$$CaptainKokotko

Zklamání. Myslel jsem, že jsme se poučili z Karviné. Poločas měl být 3:0. Totální kolaps. Budějovice Bassey a Vorel

Reagovat
Harley111

Uuuu tak koukám vyhypovaný intergalaktický Slovácko dostalo od Budějovic na prdel a to jim tři fíky dali v deseti , tleskám Č.B.. Stejně tak potěšila ztráta Baníku , zatím super kolo.

Reagovat
Bakary3

Koukam jeste kyselej z minulyho vikendu, vid?

Reagovat
Neon

kdo by nebyl.

Reagovat
Harley111

na opravdu nejsem kyselej, nasranej minulou neděli jsem byl to je jasný , ale dnes mi Slovácko udělalo vyloženě radost a to že je vyhypovaný je prostě fakt , nakonec budou rádi za čtvrtej flek

Reagovat
Banikovec7

Stejně jako byla před pár týdny vyhypovaná Sparta, že bude hrát o titul. Tak to prostě bývá.

Reagovat
Harley111

Každej chvilku tahá pilku, my teď hrajeme sračku a na rovinu říkám , že budu rád s Libercem za jakoukoliv výhru , když to bude 1-0 budu spokojen. Bohužel dokud bude Vrba dávat do základu takový žebráky jako je Pavelka, Krejčí st., Štětina tak to je jak když hraješ v sedmi lidech

Reagovat
Bakary3

ale s tím Slovackem, byli chvaleny po pravu, tahle prohra na tom nic nemeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Furt nasrany z minulé neděle

Reagovat
Kepy_FCB

21.11.2021 15:00 1. FC Slovácko - Sparta Praha 4:0

Reagovat
Harley111

Zlín- Baník 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko

Baník může být rád za bod, herně od nich velké zklamání. Škoda ztracených dvou bodů.

Reagovat
Banikovec7

Jako tradičně, když máme zápas po dvoudenní pauze, máme fyzičku jak starší žáci. Aspoň si teda namlouvám, že to bylo tím. Výkony v poslední době jsou špatné, ale dnes to byl extrém.

Reagovat
JessePinkman

Nechápu, jak jsem v tý zimě, i přes tu bídu, mohl vydržet 90 minut. Nakonec jsem hrozně šťastnej. Krásná výhra, Bassey super.

Dynamo

Reagovat
$dolar$

Sleduju fotbal od EURA 2000, ale to co predvedlo dneska Slovacko, jsem jeste nikdy v zivote nevidel

Reagovat
KingMaster13

Já v přeboru několikrát jsem viděl takovej obrat ale v rámci ligy je to šílený

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak ČR proti Turecku Euro 2008. Jen my jsme hráli proti 10 .

Reagovat
wwwx

Tu ČK dostal Demirel až v nastavení za stavu 3:2.

Reagovat
dave30

wwwx má pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Euru 2000 zrovna vedlo Slovinsko 3:0 proti Jugoslávii (Srbsko a Černá Hora). Srbům rozhodčí vyloučil hráče a skončilo to 3:3, jestli si to dobře pamatuju.

Reagovat
GjøvikFF

pamatuješ si to bohužel dobře. Tam se vyznamenal Mihajlović, nejdřív namazal protihráči na gól a pak se ještě nechal vyndat. Slovince to stálo postup.

Reagovat
John Obi Mikel

Budějovice

Reagovat
7kaka7

Docela by mě zajímala dlouhodobá statistika u provinčních mančaftů (Slovácko, Baník, Liberec atp), zkrátka těch, kteří mají Spartu jako vrchol sezony. Konkrétně jejich bodové zisky po (úspěšných) zápasech se Spartou. Subjektivním pohledem mi přijde, že ty tymy v dalším kole často ztrácej.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Takhle je to úplně všude. Zápas proti top týmu makáš na 100% a další zápas ta bojovnost není taková.

Reagovat
bunnovv

ale tohle není vůbec ten příklad, ten zápas sme měli pod kontrolou až do červené karty, kde se na to prostě hráči vysrali a už jenom čekali až pojedou dom ...nekoncentrovanost a hlavně začali uplně nesmyslně nakopávat balony, přitom sme to mohli "profesorsky" dohrát

Reagovat
7kaka7

jasný ale proti Spartě se na to taky za stavu 2:0/3:0 mohli teoreticky vysrat a nestalo se (samozřejmě můžeme spekulovat, že by na to Sparta stejně neměla to zdramatizovat )

Reagovat
7kaka7

No jasný, jenom by mě zajímala nějaká dlouhodobá statistika, kolik % míň bodů týmy získají po úspěšných zápasech, s řekněme top3 v dané zemi. Subjektivně mi třeba přijde, že to je v ČR i celospolečensky silnější, že se dokážeme vyhecovat jenom na určitej vrchol ale dlouhodobě ne. viz třeba fandění MS v hokej/olympiada. Nebo první měsíce pandemie a dodržování opatření

Reagovat
Salfovic

Tak s chutí do toho Ale nevybral sis moc dobré období Sparty, to budeš dělat až do Vánoc.

Reagovat
Pablos

Jinak trošku to tu zaniká díky Slovácku, ale Olomouc (i když tedy Pardubice se letos trápí) 5:1 venku, to je taky slušná nálož

Reagovat
Zdechlina

Tak to je velký špatný. Zbytečná ztráta, když jsme to měli tak dobře rozehrané. No, i v tomto je ta krása fotbalu. Jede se dál. FCS!

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
bunnovv

Reagovat
oli9

Reagovat
ratusek

2:2 ve Zlíně ještě, že jsem neviděl druhý poločas. Ale nasranej jsem stejně. tak je to jedno

Reagovat
Liquid

hrajete na Moravě tak moravská výpomoc přišla, neříkej, že tě to překvapilo, nehrajete už dávno o nic

Reagovat
Banikovec7

ve středu ti to nevyšlo, tak ses dočkal aspoň dnes

Reagovat
Liquid

Karviná neměla peníze, minulou neděli ve VIP lóži na Karviný seděl odemě ob 1 prázdnou židli Smetana

Reagovat
Banikovec7

To sis mohl aspoň zaplatit normální lístek, když nemají peníze ne?

Reagovat
Liquid

měl jsem ho předem ale jinam, sekurity nebyli důslední což souvisí s těmi penězmi, na hlavní byli snad jen 2, vedle Smetany na druhé straně byl nějaký skin, karviňáci mi říkali, že kondiční trenér a ten taky řídil to SUV s logem Baníku

Reagovat
Kepy_FCB

něco pro pamětníky: 1/9/1996 Sparta Praha - Bohemians Praha 3-4

https://youtu.be/_6ehOXFEYsw

Reagovat
Liquid

tohlec je lepší, sice "doma na Žižkově" ale na 1.pokus a vo desíti taky 4:3 https://www.stream.cz/embed/index?id=RXBpc29kZTozMTI0Nw od 1:01

Reagovat
ACSeRw!n

Slovacko nezklamalo nejdriv predvedou heroicky vykon proti tem zlejm prazakum a pak dalsi zapas vypusti

Reagovat
Liquid

aby v příštím kole doma zase po heroickém výkonu porazili 3:0 Plzeň....

Reagovat
Zdechlina

Kéž by

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
oli9

Snad jo

Reagovat
Edgar Davids
Reagovat
HorajzmAmmann

Musim rict, že Baník špatný výkon. Zlatý bod.

Každopádně v tomto týdnu +4 na Slovácko, sice s dost velkým štěstím, ale i tak spokojenost.

Ale ty výkony musíme zlepšit, nedá se na to koukat.

Reagovat
ratusek

Ta hra stojí za hovno. Už at je pauza, ale nečekám, že se přes ni něco změní, když bude trénovat Smetana a vyhazovat trenéra z 5/6.místa, to už tu jednou bylo. Takže zase další sezona trápení

Pak novej trenér a takhle si tady žijeme furt dokola

Reagovat
Kepy_FCB

žijeme nebo hnijeme?

Reagovat
mistr129

Vyhození z 5./6. místa bylo v nedávné době už dvakrát ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Pánik šel ze 7.

Reagovat
ratusek

jako někdo by si řekl, že 6.místo je dobrý, ale myslím si, že my s našima možnostma míříme trochu výše. tohle přešlapování je na nic. navíc někteří hráči nemají v A týmu co pohledávat, pokud se chceme posunout, ale já o tom nerozhoduji

Reagovat
Neon

ot: můžete mi někdo vysvětlit, jak tohle mohlo vzniknout https://mobile.twitter.com/Posledniskaut/status/1464358051012653066

Reagovat
db18

Paráda - i na půl plynu jsme roznesli tragickou Bohemku.

Reagovat
Martin9719

Sebevědomí je znát, rozhodně nejsme odepsaní, teď nás čeká těžký test.

Reagovat
db18

Začínám mít hlavně pocit, že nám ty prázdný stadiony vyhovují.

Reagovat
off-olda

Co je historicky dáno..

Reagovat
Firkraag

S tím půlplynem si to přehnal

Reagovat
db18

Však je to pravda... ten zápas měl tempo a nasazení přáteláku...

Reagovat
Firkraag

Říkám, žes to přehnal. To zdaleka nebylo ani půl plynu. Maximálně čtvrt

Reagovat
db18

Jo tak... to možný je.

Reagovat
Pablos

6 gólů a ani jednou Božolé, nezávidím těm co sází střelce p

Reagovat
$dolar$

My s kamosem davali Cermaka.

Reagovat
Pablos

Takže taky spoko

Reagovat
Pablos

Jinak 4 zápasy 21 gólů... Jestli to takhle půjde dál možná že by mohl padnout asi i nějakéj rekord na kolo né?

Reagovat
martin1

Po ztrátách konečně pěkný zápas s hodně góly, výborný je, že gól dal vždy někdo jiný. Dařilo se i hráčům, kterým se letos buď herně nebo bodově příliš nedařilo, tak snad to nezůstane jen u 1 zápasu. Příští týden bude důležitý, hlavně, aby to nebylo jak před měsícem po Jablonci. Další sobotní zápasy taky super, ČB luxusní otočka a Zlín aspoň bod

Reagovat
John Obi Mikel

Boleslav

Reagovat
John Obi Mikel

Dnes klidná výhra proti Teplicím, přesně jak jsem si přál. Mohlo (a asi i mělo) to být větším rozdílem, ale i tak dnes s výkonem spokojenost. Teplice dopředu nepředvedli vůbec nic.

Střely 27:1, na bránu 11:1, držení meruny 75:25, rohy 12:0.

Reagovat
naheCZ

Gólů mohlo sice padnout víc, ale aspoň jsme se nemuseli moc namáhat. Jediný negativum by mohlo být nějaké zranění Olayinky, tak snad bude v pohodě.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Nejslabší soupeř, co na podzim přijel do Edenu...

Reagovat
Coutinho10

spokojenost az na zraneni Olieho

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Co ten Žižkov?

Reagovat
REPLIKATOR

sestup

Reagovat
monty25

Nic, během zimní pauzy musí přijít aspoň 2-3 posily do základní sestavy, jinak to bude ostuda i na jaře a sestup Viktorku nemine.

Reagovat
ACSeRw!n

Pulpit poresil utocnou fazi

Reagovat
REPLIKATOR

Peltonec Rada 1 výhra z posledních 15 zápasů

Reagovat
ondrasch77

Koberec prohra na Spartě taky potěší

Reagovat
FCB1922

Konečně to vypadá s Karvinou nadějně!

Reagovat
John Obi Mikel

Zachrání se v baráži

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
andrew96

Aby vůbec nějakou museli absolvovat.

Reagovat
Kepy_FCB

možná půjdou do hajzlu dřív než věříme

Reagovat
Kepy_FCB

reakce na REPLIKATORA výše

Reagovat
Jackmaker1989

Ja teda rozumiem, že je tu hejt na Spartu a ich výkony sú nie najlepšie a samozrejme aj chápem, že to bola možno najslabšia Slavia (tento polrok) za posledné obdobie. Ale za mňa teda strata 2 body na Plzeň, celkom solídne výkony v Európe i keď som tiež čakal postup a iba 5 bodov od Slavie je spokojnosť. Ľudia si musia uvedomiť, že proste ten titul sa nespraví z ničoho nič a treba ísť postupne. Ešte vhodné doplnenie 2 hráčov v zime, odpojenie Pavelku/Dočkala a bude to fajn. Titul to určite tento rok nemohol byť ale to 2. miesto by sa mohlo spraviť.

Reagovat
kilobyte

Radši bych stopera, který by dokázal řídit obranu. Bez Čelůstky jsou všichni zmatení. A pravého beka, to už je prostě nutnost po těch letech. Případně ještě hrota.

Reagovat
Jackmaker1989

Práve ja by som radšej zdravého Hojera alebo iného naľavo a Hancko tam kam patrí. On proste nie je ľavý obranca.

Reagovat
kilobyte

Tak Hojer by měl být na jaro fit, ne?

Reagovat
Jackmaker1989

Otázka, či bude vo forme ako predtým a zdravý.

Reagovat
clinger

nevím kde někteří berou ty solidní výkony v evropě. s kým odehrála Sparta v evropě solidní zápas?

Reagovat
Selänne

Hrajeme bez útoku, díky čemuž se úplně utavil Hložek. Nemáme kraje obrany, protože Rosický nedokázal za 2 roky pořídit pravého obránce. Nemáme ani střed zálohy, který je naší největší bolístkou.

Reagovat
kilobyte

Porazili jsme nejlepší tým východní Evropy.

Reagovat
Jackmaker1989

Tak na to, že sa v skupine nehralo niekoľko rokov (pravidelne) a väčšina tých hráčov okolo takej kvality ani nešla, tak si myslím, že to nie je úplne zlé.

Reagovat
7kaka7

Rapid doma, Rangers doma, Lyon doma a do 60 min i venku.

Reagovat
Bakary3

Lyon doma 20 min, pak to bylo jen neustaly haseni jejich sanci.

Ale nehledic na vysledky... ten herni projev je dost spatnej.

Reagovat
ACSeRw!n

jdi se zahrabat, kretene cobolska

Reagovat
Jackmaker1989

Dik, toto svedci o tvojom IQ.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
spider_8

Slavia sice nejslabší za poslední dobu, ale stejně jenom 3 ztráty za podzim (a z toho jedna v derby). Vrbovi těžko můžou dát po pár měsících za cíl, aby ji hned porazil, to chce prostě čas.

Reagovat
Jackmaker1989

a naviac od Vrbu nečakám nejaké budovanie kádru.

Reagovat
7kaka7

Ta kritika je samozřejmě přehnaná... stejně jako očekávání fanoušků a slávisti rýpou už jenom z principu a taky protože si oddechli, že je ještě hned tak Sparta nedožene. Ten kádr má pořád velké slabiny, které se v tomhle týdnu naplno projevily, a momentálně má sportovní formu (kromě Holce) 0 hráčů. Kdyby se podařilo vyhrát zbývající zápasy v lize a uhrát KL, tak to za mě bude ok podzim. Tlak by teď naopak měl být na managment, aby přes zimu nezaháleli a ty slabiny se pokusili vyřešit. Není tak těžké je identifikovat.

Reagovat
Bakary3

Dokud bude takova kritika povazovana za přehnanou, hlavne hraci a vrbou, tak se sparta nikam nedostane.

Budiz, ze pred rokem vrba rikal v evropsky lize, ze se sbiraj zkusenosti, ucej se... no, pavelka, celustka, krejci starej, dockal.. ti se toho uz moc nenauci...

Letos se mohlo trosku ukazat, kam se teda posunuli a konfrontace v Evrope hlavne herne nejakej posun opravdu neukazuje.

A ani od vrby nevidim nejakou ambici hrat moderni fotbal. Hraje to samy, co mu zacalo vychazet pred 15 lety, 451, nic nezmeni, porad preferuje zkusenejsi hrace, neudela zajimavy tah, nenajde hraci lepsi pozici, kde by mu to treba sedlo... pro Spartu asi lepsi moznost nez on nebyla, ale nic velkyho od nej necekam.

Reagovat
doshcz

Vrba je za zenitem a docela labilni ale treneri v CR nejsou a s cizinou se Kreta uz spalil, takze mame smulu

Reagovat
ratusek

My do téma dostupných trenérů můžeme mluvit taky. Plácáme se v tom pořád

Reagovat
Bakary3

Je fakt, že není moc z čeho vybírat, ale může za to i strach zkusit novou tvář (ikdyž zrovna Baník to teď zkouší ) a nebo fakt i nějakýho cizince... ale na to jsme moc.. zaostalí?

Reagovat
7kaka7

A pamatuješ si, že Vrba přišel až březnu? Tzn o sbírání zkušeností mluvil Kotal potažmo Rosa.

Vedení mu pak v tom březnu dalo úkol dostat se za 1,5 roku do LM po tom co Spartu pod Kotalem přehrávala Boleslav nebo Opava.

Reagovat
7kaka7

Tak jako čekat od Vrby, že bude experimentální nebo progresivní trenér musí nutně vést ke zklamání on sem šel jako trenérská stálice, osobnost … a nic modernějšího, než včerejší základ momentálně postavit nejde. Minimálně už měsíc musí tu sestavu lepit jak se dá…Hancko, Wiesner, LK 37 nehrajou na svejch pozicích, Panák nehrál 2 roky. Tady by jednoznačně za mě měl být tlak na managementem o skladbě kádru, ne na to co s ním Vrba předvádí.

Reagovat
Bakary3

Tyjo s příchodem Vrby omluva, fail

Hale, nevím, lepit... nějaký zranění máš vždy a u Sparty to nevidím zas jako úplnej extrém.

Mně to herně nepřipadá jako velkej posun, ano, čas ještě může ukázat... Jen můj osobní tip je, že nic významnýho nepřijde

Reagovat
7kaka7

Jasný no, může se dost reálně stát, že se nic nezlepší. S dalším trenérem už ale musí padnout i vedení, protože nevím s jakým jiným trenérem by to šlo.

Já minimálně v obraně to lepení vidím jako velký problém, Hancko hraje mimo svoji pozici levého stopera a LB si občas odehraje svoje ale není to ono, tím pádem přicházíme jak o kvalitního levého stopera, tak o LB. To samé se dá říct i o pravé obraně, kdy Wiesnerovo místo je víš.

Dál zoufale chybí motor zálohy, kterým Pavelka rozhodně není, tam musí přijít posila (o což mám obavy). Dál by měla mít Sparta útočníka, o kterém by aspoň šlo diskutovat, že je nejlepší v lize. Pulkrab je bohužel asi nejlepší v tom co dělá teď, tzn chodí to rozhýbat z lavičky. Tzn opět posila o kterou ale mám obavy.

Takže vlastně to taky nevidím dobře, akorát si myslím, že to nepadá na hlavu Vrby a měl by se podržet.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
žrout

Dá se souhlasit, nicméně to vidím 50:50 co se týče odpovědnosti vedení a Vrby. Vrba svým (ne)trénováním určitě nepřispívá. Nikdo ho nenutil tlačit do sestavy Dočkala, Pavelku, Štětinu, odstřelit Karabce... Prostě on nemá odvahu dělat něco nového, furt se drží toho, řemu z nějakého důvodu věří (že třeba staří budou lepší než mladí). Nevidím tam ale nějaký zásadní herní progres, který by už měl být viditelný po více než půl roce.

Vedení je ale zodpovědné za to, že nemá k dispozici pořádného hroťáka, pravého beka a středního záložníka místo Pavelky. To je prostě fail, který je jen doložen prodloužením průměráka, jako je Vindheim. Zase Vrbovi "zazlívám" to, že nebyl schopen nasadit aspoň třeba proti Teplicím Gabriela, který hraje výborně v béčku i v U21. Nebývá ani pravidelně na střídačce a pří absenci Wiesnera hraje zase ten slaboučký Vindheim. To je prostě vyloženě Vrbův fail za mě.

Reagovat
7kaka7

S Gabrielem určitě souhlas. Dočkala ale vyndal ze sestavy už tak před měsícem. Uvidíme, jestli teď Karabec bude dostávat víc šancí. Nicméně ten názor na progres je podle mě zastíněn posledním obdobím a trochu se zapomíná, že ke konci Kotala nás přehrávala i Opava a Vrba zvedl ten útok o dost. Souhlas ale, že teď to spíš vypadá jako hra za Zdendy.

Reagovat
SpartaOvenka

Ty poslední zápasy, paradoxně od toho vyhraného derby, to je výkonnostní sešup dolů. Bohužel to je u některých hráčů formou nebo změnou pozice - třeba ta strana Haraslín - Hancko rozpadem utrpěla a včera to ani od nich nebylo nic moc. Pak samozřejmě vypadnutí Čelůstky, Polidara a Hojera, obrana se lepí, což je v pohodě, problém je, že špatně. Nasazovat Štětinu je nesmysl, to tam fakt může hrát Vitík. Nebo třeba zkusit udělat nějaký experiment a dát staršího Láďu na beka, ať může jít Hancko na stopera, kde je prostě nejlepší a taky náš nejlepší stoper, ať si někdo říká, že levý obránce je jeho pozice, tak to je blbost. Touhle nesnahou o experiment se okrádáme o Láďu mladšího, který musí zalézt do obrany, když by vedle Sáčka, byl jasně nejlepší volba (při vší úctě k Pavelkovi, mám ho rád, ale nehraje teĎ nic moc). On je LK37 tak dobrý, že by možná předním mohl hrát Hložek s Karabcem/Dočkalem a ještě ten hrot. A hrot je značný problém, my v podstatě hrajeme bez něj. Minčev je výsměch, ten borec dal 2 góly někdy před 2 měsíci a až do včerejška furt hrál, ačkoliv pokaždé, co se dostane k míči, tak všechno zkazí. On prostě není fotbalista, jinak by taková řešení nemohl mít v hlavě Prostě bychom na sílu měli hrát s Pulkrabem, který by Hložkovi, potažmo ostatním dělal prostor. On problém Minčeva je v tom, přijde mi, že ho ostatní týmy neberou vážně, protože nic neumí, tak se i přesto, že jsou s Hložkem vepředu 2, stejně zaměří na Hložka. Pulkrab je aspoň taková postava, že si ho už z principu hráči musí trochu hledět. No a křídla - absence Peška je dost znát, to byl skvělý nákup. Naneštěstí jeho absenci řešíme trochu zmatečně - dáme Haraslína napravo, aby tam zadrbal všechno, čímž samozřejmě pošleme do kopru i druhou stranu, kde to má najednou tahat Krejčí starší, já bych ho právě raději uklidil dozadu. Napravo místo Haraslína má hrát v téhle době DMK, ač má horší formu, tak víme, co dovede, dá nějaký gól, občas přihraje, dokáže být rozdílovým hráčem.

Kdybych to měl shrnout. Hra upadla z důvodu absenci, to ano, ale především kvůli tomu, že je nenahrazujeme adekvátně. Sestavy jdou skládat lépe, když nebude strach trochu experimentovat. Zraněné máme, hodně a často, tak to prostě je, musíme se naučit s tím pracovat. Podle mě teď ani nejde napsat ideální sestava kvůli tomu, jak někdo hraje někde, kde to pro něj není přirozené a zároveň nám hrozně chybí hroťák, třeba kdyby Pulkrab hrál 3-4 zápasy v kuse, tak by se jím postupně mohl stát.

Reagovat
Bakary3

pro oba

Souhlas, že Hancko na stoperu by byl skvělej a v tomhle určitě bolí zranění Hojera a Polidara.

A mladej Krejčí je často největší ofenzivní hrozba SParty, a stoperu je ho určitě škoda.

Nemyslím si ale, že Vitík by byl úplně lepší řešení, je slaboučkej a dělá chyby, hostování v lize by mu pomohlo, možná by spíš byl lepší Plechatý momentálně.

Co je největší výsměch je nová smlouva pro Štetinu, to prostě byla blbost.

Jo, v záloze je to s krejčím a pavelkou slabý, ale tak proč třeba i před sáčkem ten pavelka dostává přednost? Tady se právě obávám, že se - teď ještě po právu - tyhle problémy přišívají vedení, ale až si Vrba bude moct vybírat, neočekávám úplně, že se něco vyloženě změní nebo že bude cílit na jiný hráče. A třeba si ani vybírat moct úplně nebude, na to jsem docela zvědavej.

Útok, no zvláštní... Chápu, že měli myšlenku posunout se dál, ale vlastně nevím, jestli mají lepšího útočníka, než Kozáka, kterýho pustili

Oni vlastně vsadili na to, že se chytne jeden ze 3 útočníků, který maj potenciál, ale vlastně nevěděli, jestli ho projeví - Drchal, Pulkrab, Minčev... A ruku na srdce, ani 1 by neměl být výš než dvojka.

Pro mě ale je otázka, jestli by měl být vůbec jednička Juliš, na kterýho i díky zdraví není spoleh.

Ale obecně, Sparta udělala dobrý přestupy, povedli se Hancko, Pešek, Harasln, mladej kokot Krejčí je hodně nepříjemnej.... Ale furt si myslím, že by trošku pomohla cesta Slavie jít atletičtějším stylem, zbavit se vyčichlejch Krejdy staršího, Dočkala, Pavelky... A vzít mladší hladový kluky, který budou žrát trávu.

Teď to mají rozjetý solidně a jsem zvědavej, jakým směrem se bude ta přestupová politika ubírat dál.

Reagovat
SpartaOvenka

On Vitík reálně asi lepší řešení není, ale alespoň je u něj předpoklad, že se zlepší, což u Štětiny není. Plechatý ani nevím, kde je, ve Spartě byl kromě jedné přípravy hrozně marný Možná tam posunout toho Pavelku, párkrát tam zahrál, sice neoslní, ale chybu taky neudělá, aspoň by od něj byl klid v záloze. Myslím, že Vrba ho nechce posadit, protože chce mít prostě zkušeného hráče ve středu pole, problém je, že je nestřídatelný, podobné je to u Bořka, když je v základu. Přístup k nim by se měl změnit. Ani bych je nevyhazoval, zatím, což tedy beru osobně, protože je mám rád, stejně tak Krejčího seniora. On před tou svojí nemocí začal hrát hodně dobře, furt si něco odehraje, ale nejde na něm dlouhodobě stavět. Když tým bude nějak fungovat, tak to tam všichni z těchto hráčů mohou stále ještě zvednout. Dočkal bych si nechal i do kabiny, já moc nevěřím, že by ji měl rozvracet, on má dost rozumu, aby pochopil, že on už prostě není tak dominantní ve hře a někdo ho může v mnoha aspektech hry kvalitně nahradit. On si u nás dohraje tuhle sezónu, podle mého prodlouží ( a kvůli sympatiím bych ho prodloužil určitě ) a třeba si pak něco odkope v B jako Vácha. Je ve Spartě, spokojen, rozdává zkušenosti, nepředře se, pro Sparťana takové pohodové zakončení kariéry.

S Kozákem souhlasím, moc ani teď nevím, proč odcházel, protože on kvalitu měl velkou a v soubojích byl skvělý. Jasně, nedal mraky šancí, ale stejně byl nakonec s Musou nejlepším střelcem, loni už dost zraněný, ani nevím, kde je mu konec. Drchal a Minčev jsou dva dost podobní hráči, to samé Hložek, rychlí, draví, hra 1 na 1, občas důrazní, akorát že při porovnání je Hložek asi tak milion úrovní nad Drchalem a ten je tak o 1 nad Minčevem, prostě jsou oba k ničemu Nevím, jak to bude s příchodem toho útočníka, ale pokud by nepřišel, tak bych Hložanovi přál, aby mohl odejít, protože se tu jinak utrápí, sám nehraje moc dobře kvůli chabé podpoře ode všech.

Určitě bych se zbavil Štětiny, ale s tou smlouvou nevím, jestli to bude možné, Minčev s Drchalem by taky klidně mohli jít. Pavelku, Krejčího i Bořka bych nechal z těch výše zmínených důvodů, ono by to taky bylo moc změn najednou, to se stejně nikdy nepodaří

Reagovat
žrout

Podle mě, abyste se fakt posunuli, tak se musíte od Dočkala a Pavelky úplně odstřihnout. Trochu mi tam spadá i ten Čelůstka a Krejčí. Prostě zásadně změnit myšlení. Tohle jsou hráči, kteří zosobňují fotbal minulosti, se kterým prostě nemůžete být úspěšní ani v lize, dokud bude Slavie taková, jaká je dnes. A nejhorší mi přijde to, co vnímáš ty sám u sebe: prodloužit je kvůli sympatiím. U tebe to ještě chápu, ty o tom nerozhoduješ a prostě je máš rád. Ale ve vedení Sparty nesmí být management, který bude hráče prodlužovat nebo přímo přivádět (Ládík z Itálie, Bořek z Ameriky) kvůli sentimentu a sympatiím. To je prostě cesta do pekel a k neúspěchu, což s "úspěchem" praktikujete už spousty let a furt nikdo u vás nemá dostatek sebereflexe na to, aby se s tím nadobro skoncovalo a jelo se čistě profesionálně na základě výkonnosti, pořádný scouting mladších talentů ze zahraničí atd. Slavie je v tomhle před vámi na míle dalek viz konec Hušbauera nebo Škody, který je legendou. Vy byste na to koule neměli, snad budete mít teď, když ti vaši staří "kamarádi", na kterých jste se rozhodli stavět, opakovaně selhávají a stojí to Spartu naplnění ambic. Už to snad došlo i tomu Vrbovi, když o tom mluvil do televizi, že si něco mysleli, ale ukázalo se, že staví na někom, kdo na to nemá. Zarážející je, že lidé, kteří se o fotbal zajímají, to věděli už dávno, ale Vrbovi a spol. ve Spartě to dochází až teď. Divné...

Reagovat
SpartaOvenka

Dost dobrý komentář, já si je tam nechat dovolit můžu, vedení by nemělo no. Dočkala bych tam nechal jako kapitána, z respektu k němu, Krejčí a Pavelka by nejspíš jít měli. Čelůstky bych se určitě nezbavoval, protože ve dvojici s Hanckem mi stále přijde jako lepší volba než Panák. On je velitel, Panák ani zdaleka ne, sice nemá tak dobrou rozehrávku, ale hraje pro něj důraz, zkušenosti, rychlostně jsou na tom podobně a stavět to jen na maldších hráčích nejde. Sice Panákovi už je 26, ale když 2-3 roky promarodí, tak jako by mu zkušenostně bylo 23-24.

Ale rozhodně zatím nemáme odvahu se těchto hráčů zbavit, ikdyž těžko říct teď, protože Vrba nastoupil v březnu někdy a v minulé sezóně ti starší hráli dobře, tak to s nimi chtěl pochopitelně zkusit i nyní. Jestli si Vrba uvědomí chybu, tak se jich, alespoň některých, v létě zbavíme, přes zimu to asi bude složité, ale kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

No upřímně - sparťani alespoň od slávistů většinou sklízí to, co si sami tak asi před měsícem zaseli. Sparta vlastně porazila doma Rapid a tím si uhrála EL (což teda se Slavii nepovedlo, to je pravda), Sparta po pár letech uhrála 3 body v derby (který si bohužel Slavia spíš prohrála sama), ale jinak hraje pořád dlouhodobě daleko za svými cíli a možnostmi. Slavii se na pár měsíců rozsypala obrana a tím celá hra a prostě to nebylo ono, jak jsme zvyklí za poslední léta. Jenže ze strany sparťanů byl strašnej křik, jak je Slávka v háji, jak jí došel dech a jak Trpiš už je k ničemu. Takže tenhle křik se teď jen vrací zpátky, nic jiného.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
7kaka7

To bylo samozřejmě mimo, nikdo soudný si nemohl myslet, že jedno derby dostane Spartu dlouhodobě před Slavii.

Reagovat
ondrasch77

Sparta - Liberec (studio), když nemáš nikoho z Liberce (těch holoubkových 15 zápasů snad nestojí za zmínku), tak si pozveš dva Sparťany

Reagovat
Harley111

Do konce letoška hrajeme s Karvinou,Bohemkou a Hradcem to by mělo být za devět bodů a druhé místo po podzimu , s tím bych byl spokojen. Slávie hraje teď v Olomouci tam to nebude mít jednoduchý,pak Mladou Boleslav a končí v Ostravě takže by někde ztratit sešívaní mohli a po podzimu by byl minimální rozdíl.

Reagovat
Jackmaker1989

V tom Hradci by som si teda nebol úplne istý 3 bodmi. Každopádne Slavia by minimálne 3 stratiť mohla.

Reagovat
Harley111

jo jasný , Hradec nehraje špatnej fotbal určitě s tím co předvádíme to tam jednoduchý nebude. Určitě teď máme schůdnější los než Slavia a chtělo by toho využít, při ideální konstelaci Slavia dvakrát remizuje a vyhraje jen s Boleslaví

Reagovat
Jackmaker1989

Ak to skončí ako 3 bodová strata na Slaviu, budem spoko.

Reagovat
ratusek

my se sice možná hecnem jako vždy proti Spartě/Slavii/Plzni, ale výhra z toho nebude. To co předvádíme má do kvality hodně daleko. Na druhou stranu jak jsem psal, proti těm třem týmům ten fotbal najednou hrát umíme. navíc to bude bez diváků, takže naaše výhoda zase o něco menší

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra samozřejmě zasloužená, ale náš pomalý fotbal se fakt nedá koukat. Tisíc přihrávek dozadu, žádný moment překvapení, nic, jen doufání v zázrak.

No nic, teď to chce za každou cenu uhrát do konce podzimu plný počet bodů a během pauzy už opravdu začít posilovat. Protože i přes dnešní výhru několik hráčů opakovaně ukazuje, že přínos nemají ( pokud teda máme nějaké ambice ). Minimálně 3-4 posily musí přijít nebo se nehneme z místa.

Reagovat
oli9

Úplně mi uniklo že nastoupil Venca Kadlec tak snad jeste nějaké starty a góly přidá ať je to za kohokoli. Hlavně to zdraví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele