FORTUNA:LIGA - preview 3. kola

11.09.2020, 08:35, aktualizováno 13.09.2020, 08:32
Previews
Sparta cestuje do Karviné a v případě výhry se posune do čela ligové tabulky, byla by tak jediným stoprocentně úspěšným týmem. Plzeň hraje doma s Mladou Boleslaví a chce dát zapomenout na dva nepovedené duely před reprezentační pauzou, Zlín bude měřit síly s Brnem...
MFK Karviná - Sparta Praha  (neděle 16:30)
Sparta se zatím zuby nehty drží vedoucího arcirivala Slavie a stoprocentní chce zůstat i po výjezdu do Karviné. Slezané ovšem za sebou mají taktéž úspěšný start do sezony, při němž nabrali zdravé sebevědomí. Zda však ukážou dostatek odvahy proti Letenským se teprve ukáže.

Na poslední vzájemné utkání s Karvinou mají sparťané příjemné vzpomínky. Na konci května tohoto roku totiž vítězstvím 4:1 ve Slezsku započali vítěznou cestu, které se téměř bez chyby drží dodnes. Letenští zažívají pod Václavem Kotalem dlouho očekávané obrození, což potvrdily dvěma jednoznačnými výhrami nad Brnem a Olomoucí, díky kterým se drží na špici ligového pelotonu.

Také ve třetím kole vyzvou Pražané soupeře z východní části republiky. "Věříme, že navážeme tam, kde jsme skončili. Máme šest bodů a chceme v tom pokračovat. Klíčem je předvádět i nadále podobné výkony, jako před přestávkou. Na tom jednoznačně můžeme stavět." hlásal obránce David Lischka, kterému v defenzivní linii bude scházet kolega Lukáš Štetina. Slovenský stoper si při reprezentačním srazu přivodil vážné zranění, které jej ze hry vyřadí na několik měsíců.

Také Karviná vstoupila do čerstvě rozběhnutého ročníku solidně, když zvládla dva střety s regionálními protivníky. Slibný vklad přinesla již úvodní remíza z ostravským Baníkem, následně si MFK vítězně vyšplápl na Opavu Po dvou kolech se tak Slezané drží na dělené páté pozici.

Karvinský lodivod Juraj Jarábek si na poslední střetnutí z května dobře pamatuje. "Kádr Sparty doznal od té doby dost změn, ale to nic nemění na jejich velké kvalitě. Změnili systém, rozestavení, vrátil se jim z Olomouce Juliš, kterému vyšel začátek sezóny a dává góly. Mladý Hložek se posunul do útoku, chytil se Bořek Dočkal. Čeká nás velice zajímavý a těžký zápas. Máme pokoru i trochu respekt. Každopádně hrát se dá s každým, i se Spartou. Rádi bychom ji potrápili víc než v posledním zápase a chceme uhrát i lepší výsledek," uvedl slovenský kouč.

Vedle Štetiny postrádají Letenští další obránce Filipa Panáka, jenž s první ligou začínal právě v Karviné, a Dávida Hancka s Andreasem Vindheimem, o jejichž nasazení se teprve rozhodne. Mimo hru ještě zůstává útočník Matěj Pulkrab. Slezané žádné výrazné absence neevidují, pouze záložník Christián Herc potřebuje dle Jarábka dohnat tréninkové manko.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Šindelář, Twardzik, Bartošák - Hanousek, Jean - Smrž, Ostrák, Qose - Papadopulos
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Krejčí II., Čelůstka, Lischka - Vindheim, Sáček, Dočkal, F. Souček, Hanousek - Juliš, Hložek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.47 - 4.76 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno  (neděle 16:30)
Zlín bude hostit moravskou řežbu mezi domácími "Ševci" a brněnskou Zbrojovkou. Hosté potřebují body jako sůl, neboť zatím mají na svém kontě jeden jediný. Ovšem Fastav nedá kůži lacino.

Po nepovedeném derby se Slováckem se zlínští dostali pod tlak. V Mladé Boleslavi nejsou zvyklí na těžbu bodů, přesto v automobilovém městě potřebovali uspět, jinak by od samého úvodu sezony kotvili ve spodních patrech. A to se Moravanům povedlo. Malátné Středočechy přemohli po výsledku 3:1 a připsali si první body do ligové tabulky. V dobrém světle se tehdy ukázali zejména Cheick Conde s Youbou Dramém.

Zlín se opírá i o výkony lídra obrany Petra Buchty, jenž v neděli nastoupí proti klubu, který jej pro vrcholový fotbal vychoval. "Jsem pořád Brňák, takže to pro mě určitě bude zajímavý ligový zápas. Už to ale extra neprožívám. Možná to pro mě bylo pikantní, když jsem odcházel, tak to bylo čerstvé, ale teď už jsem pár roků pryč," řekl.

Zbrojovka se do první ligy nevrátila zrovna šťastně, když utrpěla debakl od pražské Sparty. Následně se opět představila na domácím hřišti, ale ani bezbranková remíza s Bohemians fanoušky příliš neuklidnila. Brňané se potřebují zlepšit v obraně i útoku, jinak budou tvrdě bojovat o udržení.

Na východě Moravy nicméně Zbrojovka nemůže očekávat lehkou šichtu. "Zlín má velice dobré, zkušené mužstvo s výborným trenérem. Nevyšel jim vstup do sezóny, ale v Mladé Boleslavi se chytli, odčinili to a nabrali sebevědomí. Ani tentokrát nás tedy nečeká nic snadného," uvedl brněnský kouč Miloslav Machálek.

Zbrojovka má velké starosti v defenzivě, kde postrádá několik hráčů. Jmenovitě jde o Pavla Dreksu, Jana Hlavicu, Lukáše Kryštůfka a Juraje Kotulu. Chybět bude také záložník Damián Bariš, nejisté jsou pak starty záložníka Ondřeje Pachlopníka se zadákem Jakubem Šuralem. Domácím zase schází někdejší stoper Brna Lukáš Vraštil s útočníkem Pavlem Vyhnalem.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Jiráček, Matejov - Dramé, Poznar, Čanturišvili
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Šustr - Štepanovský, Šural (Endl), Černín, Moravec - Pachlopník, Sedlák, Čermák, Vaněk - Hladík, Růsek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.48 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav  (neděle 19:00)
Plzeň se během reprezentační pauzy potřebovala oklepat z nedávných zklamání. Nedělní seance s Mladou Boleslaví pak napoví, jak moc se to Západočechům povedlo. V utkání budou každopádně favority, neboť hosté stále čekají na první body.

Oklepala se Plzeň po reprezentační pauze? Viktoriáni za sebou mají nepříliš přesvědčivý srpen, během něhož nešťastně přišli o naději na kvalifikaci do skupinové fáze Ligy mistrů, navrch schytali tvrdou facku v lize od Liberce, jenž Západočechy ztrapnil vítězstvím 4:1. Po optimistickém startu angažmá trenéra Adriána Guľy se Plzeň vůbec poprvé pod jeho vedením dostala pod větší tlak a kritiku.

Díky dalšímu uvolnění koronavirových opatření se na tribuny ve Štruncových sadech dostane až 6 tisíc příznivců. "Bude to pro nás jeden z velkých motivačních prvků, i když těch samozřejmě máme více. Například to, že potřebujeme odčinit poslední ligový zápas," prohlásil Guľa.

Středočechům se dýchá ještě hůř. Čtyřgólové peklo od Bohemians neodčinili hráči Mladé Boleslavi ani následující víkend proti Zlínu, od něhož dostali tentokrát tři góly. Družina kouče Jozefa Webera se viditelně trápí a bylo by velkým překvapením, kdyby v Plzni poprvé v probíhajícím ročníku bodovala.

"Máme co napravovat v nejbližších zápasech. Není příjemné to řešit, gólů bylo hodně. Snažíme se na tom pracovat. Potřebujeme i nějaké góly dávat, jeden gól za dva zápasy je málo," uvědomuje si boleslavský záložník Lukáš Budínský, jenž si v pondělí odbyl premiérový start v reprezentačním dresu.

V Plzni se za Středočechy nepředstaví obránce Šimon Gabriel se středopolařem Dominikem Janoškem, kteří v automobilovém městě hostují právě ze západočeské metropole. Záložníky Marka Matějovského s Davidem Pechem a útočníka Jiřího Klímu zase limitují zranění. Mimo hru zůstává i domácí středopolař Marko Alvir.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Mihálik, Beauguel, Kopic
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Jakub Klíma, Mazuch, Tatajev, Túlio - Kulhánek, Budínský - Zahustel, Mašek, Fulnek - Drchal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.46 - 13.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec  (sobota 17:00)
České Budějovice si v prvních dvou kolech připsali na své konto jediný bod, v sobotu by pak rády konečně zvítězili. Do cesty se jim však postaví liberecký Slovan, jenž naposledy ukázal svou sílu proti Plzni. Oba celky v zápase mohou využít služeb nedávných posil.

Jihočeši dostali na úvod sezony nepříjemný direkt od obhájkyně titulu Slavie, od níž obdrželi rovnou šestigólového kanára. V mnohem lepším světle se svěřenci kouče Davida Horejše prezentovali v následném utkání v Ostravě proti tamnímu Baníku. Bohužel pro ně však sklapla legendární Csaplárova past, tudíž Dynamo po prvním poločase neudrželo slibné vedení o dvě branky a z východu republiky nakonec odjeli pouze s bodem.

Horejš nicméně věří, že pokud Budějovice vydrží ve snažení, které v Ostravě předvedly zkraje utkání, mohou si v sobotu na Střeleckém ostrově připsat první vítězství v probíhajícím ročníku. "Je to hra, která nás zdobila minulou sezonu a kterou se chceme prezentovat. Věříme, že jsme na to schopni navázat. Hlavně aby tady lidi viděli kvalitní fotbal," sdělil stále mladý a učenlivý stratég.

Liberec už se ze tří bodů radoval. V druhém kole totiž nečekaně snadno smetl Viktorii Plzeň, čímž odčinil porážku z úvodního představení v Olomouci. Během reprezentační pauzy se navíc záložník Jakub Pešek (byť trochu nečekaně) dočkal prvního startu v národním dresu, jenž hned proměnil v jediný gól Čechů v duelu se Skotskem.

Teď se Pešek vrací na stadion, na němž dříve působil ještě v době, kdy Jihočeši hráli druhou ligu. "V Budějovicích jsem strávil několik let, rád na to vzpomínám a vždy se tam těším. Mám teď ohromnou motivaci se ještě víc ukázat, protože národní dres je něco skvělého a rád bych si to někdy zopakoval," řekl rychlý křídelník hrající ve skvělé formě.

Budějovicím vypadl ze sestavy talentovaný záložník Pavel Šulc, jenž se zranil během zápasu reprezentace do jednadvaceti let proti Chorvatsku. Na marodce tak doplnil obránce Lukáše Skovajsu a forvarda Davida Ledeckého. Nejistý je start stopera Lukáše Havla, jenž se podrobil operaci zlomeného nosu. Naopak poprvé se na Střeleckém ostrově může ukázat ze Slavie hostující útočník Mick van Buren.

Hosté by k soutoku Vltavy a Malše měli dorazit v kompletním složení, možná i s čerstvou posilou z Rakouska. Barvy Liberce totiž nově reprezentuje také středopolař David Cancola.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Novák, Havel, Králik, Kladrubský - Havelka, Čavoš - Brandner, Javorek, Mršić - Matějka
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Tijani, Kačaraba, Mikula - Hromada, Mara - Pešek, Beran, Mosquera - Jusúf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.42 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - Baník Ostrava  (sobota 17:00)
Ostravský Baník v prvních dvou kolech moc nezaujal, v Jablonci tak má co napravovat. Jenže na severu Čech se Slezanům tradičně nedaří. K zlomení nepříznivé bilanci mohou hostům pomoci jejich příznivci, kteří budou na střetnutí po dohodě obou klubů vpuštěni.

Slezané se výjezdu do Jablonce tradičně bojí jako čert kříže. Vždyť Na Střelnici naposledy zvítězili před dlouhými čtrnácti lety, kdy v ostravském dresu váleli Pavel Besta, Adam Varadi či Lukáš Magera. Všichni jmenovaní již přitom prvoligové kolbiště opustili. Baník však se svou severočeskou nemesis zápasí dál. V posledním střetnutí před dvěma měsíci si pak Slezané na své konto připsali alespoň bod.

V tu dobu již na lavičce Baníku úřadoval Luboš Kozel, jenž hodlá sestavit mužstvo k obrazu svému, což znamená vybudovat silný celek, který si bude zakládat na kombinační hře. Jenže tento plán postupuje kupředu velmi pomalu. Hra Ostravanů viditelně skřípe, což ukázaly úvodní zápasy nové sezony, v nichž si Slezané horko těžko urvali remízy s Karvinou a Českými Budějovicemi.

Během reprezentační pauzy se Baník naladil vítězstvím v přípravném duelu s třetiligovou Kroměříží, kterou zdolal 3:0. "Věřím, že nám pauza prospěla. Cítím z mužstva odhodlání zlepšit výkony i výsledky. A budeme se snažit body, které jsme ztratili doma s Českými Budějovicemi, přivezli z Jablonce. Věřím, že je v našich silách být úspěšní. Že jsme v Jablonci dlouho nevyhráli, nemusí mít až takový vliv. Mužstva se obměňují a málokdo to má v hlavě," uvedl někdejší kouč pražské Dukly.

Jablonec zatím žádnou progresivní cestu nerazí. Zkušený harcovník Petr Rada dobře ví, jak nejsnáze dosáhnout úspěchu. Na Střelnici působí nepřetržitě třetím rokem a za ten čas pořád sází na své vyvolené. Novici pak dostanou příležitost pouze v případě, kdy Radu skutečně přesvědčí o svých kvalitách. Zvolená strategie se nicméně dvaašedesátiletému lodivodu vyplácí, neboť Jablonec se pod jeho vedením neustále pohybuje v první polovině tabulky a úspěšně atakuje pohárové příčky.

Během reprezentační přestávky se Severočeši setkali s nedalekým Varnsdorfem a i přes výhru 3:1 viděl levý obránce Jan Krob v útočné hře zeleno-bílých nedostatky. "Měli jsme tam krásné průnikové přihrávky, je lepší, když se to zakončí gólem. Sebevědomí pak půjde hráčům nahoru. Jak těm střelcům, tak i těm, co přihrávají. Takže mrzí nás, že ze hry nepadlo víc gólů," řekl bývalý hráč Teplic.

Na straně domácích visí v sobotu otazník nad starty záložníků Dominika Pleštila s Václavem Pilařem a útočníka Martina Doležala. U hostů zase hrozí absence stopera Patrizia Stronatiho. Speciální zápas čeká středopolaře Jablonce Roberta Hrubého, jenž v létě zamířil Na Střelnici právě z Ostravy.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
V. Hrubý - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Hübschman, Považanec - Kratochvíl, Hrubý, Zelený - Schranz
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Pokorný, Svozil (Stronati), Holzer - Jánoš, Jirásek - Lalkovič, Kuzmanović, Potočný - Tijani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.53 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - SFC Opava  (sobota 17:00)
Příbram vyšla v prvních dvou kolech naprázdno a spolu s dalšími dvěma celky uzavírá ligovou tabulku. Opava však taktéž dvakrát prohrála, U Litavky tedy dojde k souboji o první body.

Ještě před dvěma měsíci visel na oběma kluby Damoklův meč, jenž je mohl poslat do druhé ligy. Nakonec se však pro Příbram i Opavu vše v dobré obrátilo, když zmatená situace okolo koronavirové pandemie zajistila setrvání všech prvoligových účastníků. Jinak by Severočeši nebo Slezané pravděpodobně letěli dolů, neboť se dlouhodobě pohybovali v sestupových vodách.

I v probíhající sezóně lze očekávat, že Příbram bude hrát o holé přežití. Takové předpovědi jen přiživila úvodní kola, v nichž si družina trenéra Pavla Horvátha nepřipsala jediný bod. Nejprve doma podlehla Teplicím a následně v pražském Edenu i silné Slavii.

Opava však na tom není o nic lépe. I u SFC svítí v kolonce bodů nezáviděníhodná nula, kterou kromě Příbrami sdílí ještě s Mladou Boleslaví. V úvodním zápase Slezané dlouho vzdorovali Plzni, nakonec však padli. O týden později pak svěřenci kouče Radoslava Kováče a Aloise Skácela neudrželi vedení v krajském derby a Karviné podlehli po výsledku 1:2.

Opavě navíc situaci komplikují dlouhodobé absence, kvůli nimž se Kováč, který v klubu zároveň působí jako sportovní manažer po odchodu úspěšného Aloise Grusmanna, poohlíží po posilách. "Máme problém v tom, že tři měsíce je zraněný Honza Schaffartzik, který se teď dává dohromady. A Pepa Hnaníček navzdory prvotním prognózám musel na operaci křížového vazu, kdy bude sedm až osm měsíců mimo hru. Máme tam v podstatě jen mladé a nezkušené hráče," lehce si postěžoval někdejší reprezentant.

I proto Opava sází víc na odchovance, proti Karviné si svůj debut odbyl sedmnáctíletý obránce Dalibor Večerka. "Byl fantastický. Kdyby tam zůstal a nedostal křeče, gól bychom snad ani nedostali," chválil svého svěřence Kováč.

Příbram se se Slezany v uplynulém ročníku střetla třikrát a nutno říct, že zpravidla šlo o nezáživnou podívanou, která odpovídala urputnému boji o záchranu. V součtu totiž diváci v ochozech viděli jediný gól, kterého dosáhla Opava hned v prvním utkání. Následné dvě bezbrankové remízy jen podtrhly celosezónní trápení obou mužstev.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Nový, Tregler, Kingue, Cmiljanović - Petrák, Soldát - Antwi, Pilík, Vais - Rezek
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Večerka, Žídek, Helešic - Řezníček, Zavadil - Mondek, Holík, Texl - Djordić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.33 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - 1. FC Slovácko  (sobota 17:00)
Teplice se po dvou venkovních představením poprvé ukáží příznivcům na domácím stadionu. Na Stínadla dorazí moravské Slovácko, které na své poměry mohutně posiluje. Nad konáním duelu se původně vznášel otazník, nakonec se ale na severu Čech bude hrát.

Koronavirus bohužel nadále ohrožuje konání sportovních klání a jedno takové málem narušil i v české lize. V kádru Teplic se totiž vyskytl pozitivní případ nákazy, avšak následně vyšly testy všech hráčů negativně, tudíž se "Skláři" mohou v sobotu poprvé v sezoně představit na domácích Stínadlech. Rekonstrukce hrací plochy zapříčinila, že Severočeši první dvě kola odehráli na hřištích soupeřů.

První duel Teplicím vyšel, když v Příbrami zvítězily 3:1. Jenže posléze předvedly bídný výkon proti nováčkovi z Pardubic, jenž si došel pro tříbodový zisk. "Proti Pardubicím jsme nebyli efektivní, domácí naopak ano. To musíme změnit," sdělil odhodlaně kapitán a útočník v jedné osobě Jakub Mareš.

Slovácko má v tabulce na svém kontě o jeden bod více než Severočeši. Celek z Uherského Hradiště totiž nejprve zvládl krajské derby se Zlínem, načež v domácím prostředí remizoval s nepříjemným Jabloncem. Navrch se záložník Moravanů Marek Havlík dočkal před týdnem pozvánky do reprezentačního týmu, s nímž odehrál střetnutí s výběrem Skotska.

"Hned jsme Márovi gratulovali a byli jsme za něho rádi, že tam může být, a že může ukázat něco ze slovácké kuchyně. Myslím, že to zvládl výborně, a taky za svůj výkon po návratu sklidil v kabině bouřlivý aplaus," prozradil hostující kapitán Vlastimil Daníček.

Moravané rozhodně nelení na přestupovém poli. Doposud do kádru přivedli gólmana Pavola Bajzu se záložníkem Michalem Tomičem a útočníkem Riginem Ciciliou, jehož bude na hrotu nově doplňovat ruský forvard Timur Melekescev. "Pro mě je vždycky na prvním místě tým. Takže chci vždy pracovat pro mužstvo, abychom byli co nejvýš. Samozřejmě mám i osobní ambice, takže prosadit se do sestavy a pomoci týmu vstřelenými brankami," řekl po prvních dojmech z nového zaměstnavatele.

Další útočník Slovácka Václav Jurečka se nicméně v Teplicích kvůli zranění nepředstaví. Severočeši zase postrádají zraněné obránce Jana Knapíka s Janem Shejbalem, nejistý je pak start útočníka Matyáše Kozáka.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Paradin, Heidenreich, Mareček - Vondrášek, Kučera, Trubač, Žitný, Černý - Řezníček, J. Mareš
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Sadílek, Navrátil - Cicilia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.31 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Pardubice - Slavia Praha  (sobota 19:30)
Slavia v posledních dnech čeří tuzemské fotbalové vody. Zejména předseda představenstva Jaroslav Tvrdík rozpolcuje veřejnost na dva tábory. V sobotu se však sešívaní musí koncentrovat na pokračování nejvyšší soutěže, v němž se střetnou s nažhaveným novicem v lize z Pardubic.

Nováček soutěže zanechal v úvodních kolech pozitivní dojem. V Jablonci sice na body nedosáhl, ovšem herně se soupeři vyrovnal. V kvazi-domácím Ďolíčku pak Pardubice naplno ukázaly prvoligový potenciál, když Teplice celých devadesát minut deptaly aktivní hrou, jež nakonec přinesla své ovoce. Výhra 2:1 zajistila Východočechům první tři body do tabulky.

Nyní se Pardubice chystají na pravý svátek, neboť se střetnou se slavnou sešívanou legií a nejlepšímu tuzemskému výběru současnosti k tomu. "Stát se může cokoliv, může přijít porážka, ale vždy se musí prohrát se vztyčenou hlavou. Určitě budu nabádat hráče, aby hráli s odvahou a sebevědomím, uvidíme, na co to bude stačit. Strach nemám, musíme tam jít s tím, že si vytrháme nohy z p... a že budeme dělat všechno proto, aby byl pro nás výsledek co nejpříznivější," prohlásil peprnějším slovníkem dlouholetý domácí lodivod Jiří Krejčí.

Pro Slavii je vítězství v sobotní seanci povinností a nic jiného se ani v Edenu neočekává. Pražané navíc zahájili sezonu působivě, když nejprve šesti brankami vypráskali České Budějovice, načež si bez potíží poradili i s Příbramí. V posledních dnech pak sešívaní zaujali svou snahou ochránit své klíčové hráče před nákazou koronavirem. Nejen jejich tlak pak vedl k rozpuštění původního reprezentačního týmu, aby do náhradního výběru poslala další čtyři svěřence. Vskutku zvláštní.

Teď už se nicméně Pražané plně koncentrují na domácí soutěž. "Pardubice jsem zažil ještě ve třetí lize, tehdy jsem tam jako soupeř odtrénoval několik zápasů. Stále tam je několik stejných hráčů, například kapitán Jeřábek. Jejich trenér dlouhodobě trénoval mládež a teď s muži postoupil až do ligy. Je to sympatické mužstvo," řekl trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

I přes divokou reprezentační přestávku je kádr Slavie pohromadě. Jediný otazník visí nad účastí stopera Davida Zimy, jenž si přivezl drobné zranění ze srazu výběru do jednadvaceti let. Pardubicím schází útočník Ewerton, po zranění by se naopak mohl představit šikovný záložník Michal Hlavatý.

Slavia se před střetnutím v Ďolíčku prezentovala zajímavým transferem. Na hostování do Mladé Boleslavi poslala mladého brankáře Jakuba Markoviče, výměnou za něj ze stejného klubu získala taktéž na dočasnou dobu gólmana Jana Stejskala.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Solil, Cadu, Surzyn - P. Černý
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Provod - Tecl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.00 - 7.37 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905  (pátek 18:00)
V pondělí na Andrově stadionu bojovala o cenné body česká reprezentace s několika hráči Sigmy, ti si zde už v rámci páteční předehrávky zahrají s Bohemians. Lehce lepší začátek sezóny za sebou mají Klokani.

V podání fotbalistů Sigmy byl vstup do ligové soutěž úspěšný na padesát procent. Na úvod trochu překvapivě zdolali v domácím zápase Liberec, o týden později se z Letné poroučeli s jednoznačnou porážkou, když už o poločase prohrávali po Julišových trefách o dvě branky, v závěru pak ještě navyšoval Kozák.

"S Bohemians jsme v minulé sezoně uhráli jen bod, máme jim co oplácet. Bude to velmi těžký protivník, hraje velmi agresivně, živelně, nebezpečně napadá, má dobré hráčské typy na brejkové situace. To si musíme pohlídat. Naším cílem je výhra," říká kouč Hanáků Radoslav Látal.

Bohemians začali novou sezónu v podobně dobré formě, jako skončili tu předchozí. V domácím zápase nejprve porazili Mladou Boleslav jednoznačně 4:0, o týden později přivezli z Brna bod za bezbrankovou remízu. Z posledních čtrnácti ligových zápasů tak Klokani prohráli jen dvakrát, k tomu stejný počet utkání zremizovali a zbytek vyhráli.

"Olomouc bude hodně těžkým soupeřem. V prvním ligovém utkání doma porazila Liberec, což nebyla náhoda. V prvním poločase předvedli výborný agresivní výkon a hráčům Severočechů nedali na hřišti ani centimetr prostoru. To samé budou chtít praktikovat i na nás. My se s tím musíme vyrovnat a jejich zbraním odolat," nabádá Erich Brabec, asistent trenéra Luďka Klusáčka.

Vzájemné střety se většinou nesou ve velmi vyrovnaném duchu. O dvě branky naposledy zápas skončil v září 2013, kdy Sigma vyhrála 0:2. Od té doby v deseti soutěžních utkáních dvakrát zvítězila Olomouc, dvakrát Bohemka a šestkrát se soupeři rozešli smírně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.15 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha22009:06
2.Sparta Praha22007:16
3.Bohemians Praha 190521104:04
4.1. FC Slovácko21103:24
5.MFK Karviná21102:14
 FK Jablonec21102:14
7.Slovan Liberec21014:23
8.FK Teplice21014:33
 Fastav Zlín21014:33
10.FK Pardubice21012:23
11.Viktoria Plzeň21014:53
12.Sigma Olomouc21011:33
13.Baník Ostrava20202:22
14.Zbrojovka Brno20111:41
15.Dynamo České Budějovice20112:81
16.SFC Opava20022:50
17.1. FK Příbram20021:60
18.FK Mladá Boleslav20021:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (696)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele