FORTUNA:LIGA - preview 25. kola

15.03.2019, 08:15, aktualizováno 17.03.2019, 08:30
Previews
Slavia má nakročeno k zisku titulu a pokud vyhraje v Příbrami, bude mít na čele tabulky už devítibodový náskok. Ve druhém nedělním zápase se proti sobě postaví Bohemians a Opava, případný vítěz může znovu utéct od sestupových příček...
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava  (neděle 15:00)
Mezi dvanáctým a čtrnáctým, barážovým místem je pouhý jeden bod a právě tyto pozice okupují dva nedělní soupeři. Lépe je na tom Opava, ta se však na jaře trápí, čehož budou chtít využít Bohemians a konečně se dostat do klidnějších vod.

Domácí vstoupili do jara stejně špatně, jako skončili na podzim. Dvě venkovní vítězství s čistým kontem ve Zlíně a Karviné jsou ale signálem, že se Klokani zvedají a ještě se poperou o první desítku. Zelenobílým se daří rozvrhovat nebezpečí mezi více hráčů, pět jarních branek vstřelilo pět různých hráčů včetně dvou stoperů, v čemž budou muset vzhledem k Jusufově zranění zřejmě pokračovat i nadále. Absence bahrajnského šutéra se projevuje hlavně na domácí půdě, kde jsou Haškovi svěřenci s jedinou výhrou a devíti vstřelenými brankami nejhorším týmem. Nyní jim budou stoprocentně chybět Juliš a Švec, v ohrožení je i start právě Jusufa a Puškáče.

Hosté z Opavy jsou spolu s nedalekou Karvinou jedinými, kteří ještě na jaře neslavili vítězství. Slezané nemají po zimní pauze problém se střílením branek, prosadili se ve všech zápasech, horší už je to s defenzivou, která inkasuje v průměru dvakrát za zápas. To se přihodilo i v posledním utkání se Slováckem, v němž se hned po půlminutě prosadil Stáňa, na dva slepené góly celku z Uherského Hradiště ale musel odpovídat až v závěru Smola. Žlutomodří nemohou počítat se zraněným Hrabinou, jinak by měli mít k dispozici kompletní kádr.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Ljovin, Vacek, Bartek - Reiter, Koubek, Vaníček
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Řezníček (66. Juřena), Zavadil - Stáňa, Janetzký, Zapalač - Smola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.39 - 4.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - Slavia Praha  (neděle 17:30)
Tři dny po překvapivém vyřazení španělské Sevilly v Evropské lize musí slávisté přepnout zpět do ligového režimu, neboť vzhledem k zaváhání Plzně mohou odskočit již na devět bodů. Potřebují k tomu ale vyhrát v Příbrami, která má starosti se záchranou a kůži určitě nedá lacino.

Csaplárovi svěřenci na jaře střídají vítězství a porážky. Neúspěchy přišly ve všech třech venkovních utkáních, na domácím stadionu však drží stoprocentní bilanci. Naposledy si tu poradili s poslední Karvinou, vítězství vystřelil v samotném závěru Radek Voltr. Proti Příbrami však hovoří hned několik faktů, prvním z nich jsou vzájemné zápasy se Slavií. Na tu si nepřišla už pět zápasů a skoro čtyři roky, v tomto období utrpěla i potupnou porážku 1:8. Sešívaní také budou chtít využít prostupnosti příbramské defenzivy, která je se čtyřiapadesáti obdrženými brankami nejhorší v lize, a početných absencí Středočechů. Ze zdravotních důvodů nemohou nastoupit Boháč, Slepička a Rezek, v trestu za červenou kartu je Antwi a kvůli dohodě klubů nesmí nastoupit ze Slavie zapůjčená čtveřice Chaluš, Kingue, Matoušek, Mingazov.

Pro pražskou Slavii jako by byla dostatečným budíčkem měsíc stará porážka v Plzni, od té doby šlape jako hodinky. V šesti zápasech nasázela jednadvacet branek, které jí přinesly ligové výhry se Slováckem, Bohemkou a Baníkem, v Evropské lize z toho byla úspěšná odveta v Genku a šokující vyřazení favorita ze Sevilly. Na něm se ve čtvrtek podíleli brankami Ngadeu, Souček, van Buren a Traoré. Proti zmiňované děravé obraně domácích mají Vršovičtí zbraň nejvyšší účinnosti - nejlepší ligovou ofenzivu. Ta nasázela již jednašedesát branek, což je o sedmnáct více než jakýkoliv jiný tým. Ani Slavie vzhledem k rotaci zřejmě nenastoupí v plném složení, avšak ze zdravotních důvodů absentují pouze Ševčík a dlouhodobě indisponovaní Tecl s Hromadou, za žluté karty pyká Souček.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Jablonský - Hlúpik, Květ, Průcha, Voltr - Keita, Fantiš
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Frydrych, Ngadeu, Zelený - Král - Baluta, Hušbauer, Stoch, Olayinka - van Buren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.88 - 6.25 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav  (sobota 14:00)
Ostravský Baník na jaře marně hledá herní pohodu. Další šanci na zlom má proti Mladé Boleslavi, která naopak po zimní pauze šlape a touží po Evropské lize.

Ačkoli ostravský Baník prožívá vydařenější sezónu než vloni, kdy se do posledního kola bál sestupu, přáli by si jistě jeho fanoušci, aby Slezané předváděli na jaře lepší výkony než doposud. Svěřenci trenéra Bohumila Pánika totiž po zimní přestávce dosáhli pouze na jednu výhru, ke které si připsali bod za remízu na Dukle. V posledních třech duelech ovšem vyšli naprázdno a kazí si dobře rozjetý ročník.

Ostrava stále drží pozici v nejlepší šestici týmů ligy, nabrala již však výrazné manko na třetí Spartu a po posledním debaklu na hřišti Slavie pustila na čtvrté místo Jablonec. Baník tak před startem kola drží pátou příčku, ovšem musí se již ohlížet na záda, na která mu začíná dýchat nejen šestý Zlín, ale i další celky z prostřední skupiny, Mladé Boleslavi nevyjímaje.

Adam Jánoš si je vědom, že Baník musí zabrat. "Musíme přidat nějakou nadstavbu, kterou jsme v posledních zápasech neměli. Nápad, náběhy, o tom to celé je. Nesmíme to jen zavřít, musíme být trpěliví, hrát kompaktně a nehnat se za každou cenu do útoku, abychom nedostali zase nějaký gól," řekl záložník, který před příchodem do Ostravy působil právě v Mladé Boleslavi. Jeho parťák ze středové řade Robert Hrubý si minule odpykal trest za červenou kartu a již může opět hrát.

Jarní část sezóny je v podání Mladé Boleslavi rozjeta slušně. Středočeský klub od února doposud nepoznal hořkost porážky, naopak se hned třikrát radoval z vítězství. Ambiciózní mužstvo se tak po průměrném podzimu, kdy ofenzivně laděná Boleslav střídala gólové hody s dny otevřených dveří v obraně, pomalu ale jistě vrací do boje o pohárovou Evropu, což je pro modrobílou družinu jasný cíl.

Nálada v kabině boleslavského mužstva je tak dobrá. "Je to příjemné a doufám, že tu sérii ještě natáhneme. Když po zápase přijdete do kabiny, začíná nový týden, je to všechno lepší, jednodušší. Teď se na té vlně vezeme a chceme ji ještě prodloužit," prozradil záložník či obránce Středočechů Jakub Fulnek.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Mešaninov, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - Baroš, Diop
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek - Hubínek, Takács - Ladra, Matějovský, Přikryl - Komličenko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.28 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovan Liberec - Fastav Zlín  (sobota 15:00)
Liberec v souboji o Evropskou ligu přivítá u Nisy Ševce ze Zlína. Domácí chtějí zapomenout na nezdary z posledních dvou zápasů. Naopak hosté se v minulých kolech konečně chytli a na severu Čech budou usilovat o třetí vítězství v řadě.

Už se zdálo, že s příchodem útočníka Libora Kozáka vyřešil Liberec problém v útočné fázi. Slovan totiž v první polovině sezóny neměl problém vypracovat si několik šancí za zápas, avšak jejich proměňování bylo žalostné. Tento neduh mělo vyřešit angažování Kozáka, který na sebe v úvodu skutečně upoutal, když vstřelil dvě branky ve třech střetnutích. Poslední dvě utkání Severočechů však ukázala, že u Nisy stále mají na čem pracovat.

Nejprve se doma proti Spartě dostali hráči Slovanu do několika příležitostí, sám Kozák zahrával pokutový kop, ale i tak Liberec neskóroval a navíc nebral ani bod. Podobná situace se opakovala v minulém kole v Olomouci. Opět mnoho šancí, opět mizerná koncovka a nakonec jediný gól v závěru z dorážky po chybě soupeřova brankáře. Po nadějném úvodu se tak jarní vzestup Severočechů poněkud zadrhl. Před začátkem kola držel Liberec osmé místo, avšak pokud chce zabojovat o Evropskou ligu, musí zlepšit efektivitu.

Kozák, který na Hané spálil několik tutovek, považuje prohru v Olomouci za komplikaci. "Ostatní týmy okolo nás v tabulce bodovaly a dotáhly se na nás. To platí právě i pro Sigmu. V tomhle zápase jsme měli na to vyhrát. Do zápasu se Zlínem musíme jít s čistou hlavou a tuhle porážku napravit," uvedl někdejší hráč italského Lazia či anglické Aston Villy.

Zlín zažil opačný vstup do jara než severočeský soupeř. V úvodních třech zápasech vyšli Ševci naprázdno a zdálo se, že u Dřevnice se opět objevil fenomén zlínského jara, který znamená pravidelně špatnou formu Moravanů po zimní pauze. V posledních dvou duelech si ale žlutomodrá skvadra spravila chuť, když zvítězila v Ostravě a naposledy po kontroverzním průběhu i doma nad pražskou Duklou.

Ševci se tak po krátkodobém výpadku vrátili do čelní skupiny na šesté místo, stále se však musí dívat za sebe na početnou smečku pronásledovatelů. Zároveň má ale Zlín jen dvoubodovou ztrátu na pátý Baník. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se trenéru Romanu Pivarníkovi bude s jeho mužstvem dařit. Spekuluje se však, že sami hráči nejsou s koučem příliš spokojeni, zejména pak s jeho tréninkovými metodami.

Pivarník ví o slabinách Liberce, rozhodně jej však nepodceňuje. "Neproměnili pouze své šance, což je nakonec stálo body. Dokáží si držet stabilní výkony, otázkou ovšem je, jak se jim podaří ten zápas s námi zvládnout. My musíme podat maximální výkon podobný tomu na Baníku a všichni hráči se musí blížit ke svému nadstandardnímu výkonu, abychom v Liberci mohli pomýšlet na úspěch," řekl zkušený lodivod.

Na straně Liberce je nejistý zdravotní stav obránce Tarase Kačaraby, jenž se zranil proti Spartě a v Olomouci chyběl. Hosté se budou muset obejít bez kapitána Petra Jiráčka, jenž viděl proti Dukle čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Chybět budou pravděpodobně i stoper Zoran Gajić s útočníkem Pavlem Vyhnalem, které v poslední době trápí zranění.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Mikula, Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Potočný, Oscar, Sýkora - Kozák
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Matejov, Bačo, Buchta, Bartošák - Džafić, Holík, Hlinka, Podio, Čanturišvili - Poznar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.85 - 5.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Slovácko - FK Jablonec  (sobota 15:00)
Slovácko se po slušném úvodu jar lehce zaseklo, stroj by znovu rádi rozjeli proti Jablonci. Severočeši ale potřebují v boji o pohárovou Evropu každý bod a pro výhru pojedou i do Uherského Hradiště.

Po raketovém vstupu do jara a dvou výhrách čeká momentálně Slovácko tři zápasy na další tříbodový zisk. I tak ale může být skromný celek stále relativně v klidu, neboť si dokázal vypracovat slušný náskok na sestupové pozice, naopak dokonce pokukuje po teoretické možnosti zabojovat o Evropskou ligu. Moravané však nesmí usnout na vavřínech, neboť konkurence také nespí. Jedenácté místo je však pro soubor trenéra Martina Svědíka dobrá vizitka.

Svědíkův asistent Michal Šmarda očekává v Uherském Hradišti urputnou bitvu. "Čeká nás těžký soupeř, který je velmi fotbalový. Mají ve svých řadách zkušené hráče. Osa týmu v podání Hübschman, Trávník, Doležal mluví sama za sebe. Navíc mají velmi šikovné hráče po stranách," uvedl Šmarda, jehož trenérský kolega Svědík se může vrátit na lavičku Slovácka po dvouzápasovém trestu.

Ačkoliv je Jablonec v tabulce mnohem lépe postaveným celkem než Moravané, vybojoval na jaře o bod méně. Pozvolného rozjezdu Severočechů využila Sparta, jež na třetím místě již značně utekla. Kouči Petru Radovi a jeho svěřencům se alespoň povedlo po posledním ligovém vítězství nad Teplicemi dostat před ostravský Baník zpět na čtvrtou pozici.

Jablonec nyní čeká delší pauza, o to více chtějí Severočeši na Moravě uspět. "Před každou reprezentační přestávkou je dobré vyhrát, abychom mohli dobře potrénovat a měli na to klid. A jestli chceme zůstat v první čtyřce, musíme získávat body i na hřištích soupeře. Teď nám dva zápasy venku nevyšly výsledkově, i když to herně nebylo úplně špatný. Doufám, že budeme na Slovácku úspěšní, i když to během podzimu a teď přes zimu trochu oživili," řekl asistent trenéra Jablonce Jiří Wágner.

V dresu domácích se nepředstaví Dominik Janošek, který viděl v minulém kole červenou kartu. Zranění trápí útočníka Harise Harbu a záložníka Marka Havlíka. Hosty trápí marodka v zadních řadách. Do konce sezóny jsou mimo hru obránci Nikola Janković a David Štěpánek, kariéra stopera Davida Lischky je zase nejistá kvůli problémům se srdcem.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Daníček - Navrátil, Kalabiška, Sadílek, Diviš - Zajíc
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Acosta, Trávník, Považanec, Jovović - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.30 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Praha - Sigma Olomouc  (sobota 17:30)
Olomouc se po sérii vítězství dostala z přímého ohrožení sestupem a patří k nejlepším týmům jara. Tím úplně nejlepším je však Sparta. Pražané zvítězili ve všech pěti duelech a tuto šňůru by rádi prodloužili i proti Moravanům.

Letenští hrají na jaře jako vyměnění a dávají zapomenout na podzimní trápení. V únoru zvládla Sparta všechna tři ligová utkání, v březnu se jí pak daří obdobně. Jestliže někteří pochybovači upozorňovali na nevalnou úroveň předváděné hry a že Pražané mají v duelech víc štěstí než rozumu, musela jejich ústa sklapnout po koncertu v minulém kole proti obhájci mistrovského titulu z Plzně, kterého Sparta zesměšnila čtyřgólovým debaklem.

Sparta se tak z pátého místa po podzimu rychle dostala na třetí pozici, zároveň si vypracovala slušný náskok na týmy za ní. Do toho Letenští věří, že stále mohou zaútočit minimálně na druhou Plzeň, na kterou momentálně ztrácejí osm bodů. Sebevědomí a chuti do fotbalu mají Pražané v současnosti opravdu na rozdávání.

Přesto se sparťané snaží krotit přílišnou euforii. "Nálada v týmu je samozřejmě dobrá, máme za sebou skvělé utkání s Plzní. Chceme v tom pokračovat. Samozřejmě nesmíme létat hlavou v oblacích, protože máme příklad ze začátku sezóny. Také jsme začali vítěznými utkáními, ale pak jsme začali prohrávat. Doufám, že teď jsme dál a budeme pokračovat vítězně," sdělil pro klubový web univerzál Alexandru Chipciu.

Podobně skvělý vstup jako Sparta má do jara i Olomouc. A že bylo načase. Hanákům se na podzim nedařilo ještě více a nebezpečně koketovali s možností sestupu. Po zimě je však u Sigmy všechno jinak. Čtyři výhry v pěti zápasech znamenaly razantní vzestup a devátou příčku před začátkem kola. Do výtečné formy se rozehrál záložník Tomáš Zahradníček, mužstvu prospěl také příchod zkušeného stopera Víta Beneše.

Série výher dost možná zachránila trenéra Václava Jílka, o jehož vyhazovu se dost spekulovalo. "Jsme spolu už určitou dobu a vztah se mezi námi vytvořil. Nemyslím si, že špatné výkony byly vinou trenéra. Kdo to zná zevnitř a chodí na tréninky, tak vidí, že jsme vypadali úplně jinak než pak v zápase, kde jsme nepředváděli to, na čem jsme se domluvili," bránil svého lodivoda brankář Miloš Buchta.

Sám Jílek se chce stále soustředit především na záchranu. "Pro mě je důležité třetí místo od konce a rozestup je pořád jen šest bodů. Bohemka má doma Opavu, je předpoklad, že bude bodovat. Jedeme na Spartu, všichni si myslí, že dostaneme világoš po tom, co předvedla s Plzní. Proměna z pozice, kdy jsme relativně v klidu, do boje o holý život, je otázka dvou tří zápasů a jedeme dvakrát ven. Musíme být strašně vděční za body, které jsme získali," řekl.

Spartě stále chybí duo zraněných Filip Panák a Tal Ben Haim, jejichž návrat na trávníky se však blíží. Do sestavy Olomouce by se měl po trestu za žluté karty vrátit obránce Martin Sladký. Mimo hru zůstává Martin Hála, zdravotní trable opakovaně trápí i věčného maroda Václava Pilaře.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Niţă - Chipciu, Plechatý, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Dočkal, Kanga, Hložek - Drchal
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Texl - Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.98 - 8.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dukla Praha - MFK Karviná  (pátek 18:00)
Přímo existenční souboj čeká hned na úvod kola Duklu a Karvinou. Obě mužstva jsou na samém chvostu tabulky s již výraznou ztrátou na nejbližší protivníky. Vzájemný duel tudíž hodně napoví o šancích těchto celků na záchranu.

Jak Pražanům, tak i Slezanům se nedařilo již v podzimní části sezóny a změna k lepšímu nepřišla ani po zimní přestávce. Dohromady posbíraly oba kluby na jaře pouhopouhé tři body za stejný počet remíz. Tohoto tápání využila konkurence, která si vypracovala slušný náskok na poslední dvě pozice. V o chlup lepší pozici se nachází Karviná. Ta je na patnáctém místě, avšak na šestnáctou Duklu má k dobru pouze jeden bod.

Celku z pražské Julisky se nedaří ani pod vedením trenéra Romana Skuhravého, jenž Duklu posílil v průběhu podzimu. Nadějný úvod angažmá ale vzal brzy za své a zlepšení stále nepřichází. Na jaře uhrálo dejvické mužstvo pouze remízu s Ostravou, jinak je to v jejich podání velká bída. Naposledy žlutočerveným nepřál ani rozhodčí, kde Dukla prohrála, ačkoliv obě branky soupeře neměly platit.

Výjimečnost nadcházejícího střetnutí si uvědomuje i Vojtěch Hadaščok, střelec jediného gólu Pražanů ve Zlíně. "Samozřejmě budeme dělat maximum, abychom ho zvládli. Musíme na hřišti nechat všechno," řekl někdejší mistr ligy s Libercem. V obraně domácích bude kvůli trestu za čtyři žluté karty v sezóně chybět Nikola Raspopović.

Karviná sice uhrála po zimní pauze o jeden bod více než Dukla, avšak to není důvod k velkým oslavám. Naopak nespokojenost vedení dosáhla po poslední blamáži proti Bohemians vrcholu a trenér Norbert Hrnčár přišel o práci. Na jeho místo nově usedl František Straka. Známý trenér je specialistou na vytahování prvoligových týmů z nouze. Právě v to doufají i v MFK.

Bývalý kouč české reprezentace je známý jako velký motivátor a věří, že vytáhne Karvinou ze šlamastiky. "Situace je kritická, ale není ztracená. I to byl důvod, proč jsem přišel. Můžeme pořád jít nahoru. Ale není to jen o mně, ale hlavně o hráčích, o tom potenciálu, který tady je. Teď musíme tým namotivovat. Je to otázka psychiky, mentální stránky," uvedl "Franz", jenž se bude muset obejít bez stopera Jána Kriváka, který stojí kvůli červené kartě.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hruška - Kozma, Ostojić, Bezpalec - Milošević, Hanousek, Holík, Podaný - González - Hadaščok, Holenda
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolić, Dramé, Rundić, Đorđević - Moravec, Bukata, Budínský, Ba Loua - Wágner, Guba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.45 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - Viktoria Plzeň  (pátek 18:00)
Plzeň se chce v Teplicích oklepat z debaklu, který jí v minulém kole uštědřila Sparta. V případě vítězství by Viktoria opět zatlačila na vedoucí Slavii. Domácím sklářům se na jaře příliš nedaří, ovšem i tak je jejich ambicí obrat Západočechy o body.

Před začátkem jara si Teplice brousily zuby na pohárovou Evropu, plnění tohoto plánu ale zatím neprobíhá podle představ. V pěti jarních utkáních zvítězili skláři pouze jednou proti Opavě. K tomu si připsali bod v Karviné, jinak podlehli postupně Slavii, Mladé Boleslavi a naposledy v souboji dvou severočeských celků Jablonci. Místo honu za Evropou se tak Teplice krčí na desátém místě a hrozí jim, že místo honby za poháry se budou snažit vyhnout se baráži.

Přestože budou domácí proti Viktorii outsiderem, věří, že mohou favorita překvapit. "Vidíme, že se spodek dotahuje, na druhou stranu to nahoru také není daleko. Chceme se posunout výš. Zápasy, ve kterých půjde o šest bodů, nás teprve čekají, ale vůbec tím nechci říct, že Plzeň budeme dávat na druhou kolej, to vůbec ne. Chceme bodovat i proti ní," uvedl obránce Tomáš Vondrášek.

Plzeň si první jarní ztrátu všech bodů připsala až v minulém kole, šlo však o pořádný direkt. Západočeši předvedli na hřišti rivala z posledních let, pražské Sparty, zavrženíhodný výkon na trávníku i v hledišti a po porážce 0:4 ztrácejí z druhého místa v tabulce na vedoucí Slavii šest bodů. Sen o obhajobě mistrovského titulu tak dostal další trhliny.

Útočník Tomáš Chorý ale zdůrazňuje, že Viktoria bitvu o nejcennější tuzemskou trofej nevzdává. "Na Spartě jsme to hrubě nezvládli. Teď je zase jenom na nás, abychom ukázali, že na čelo patříme, že chceme o titul ještě zabojovat. Musíme sbírat body, držet se Slavie zuby nehty. Dokud je šance, musíme udělat maximum. A věříme, že nás budou podporovat i fanoušci," sdělil vysoký fotbalista.

Teplicím bude kvůli trestu za žluté karty chybět dvojce středních záložníků Tomáš Kučera s Admirem Ljevakovićem. Po vypršení stejného prohřešku se naopak vrací další středopolař Jakub Hora. V Jablonci kvůli zranění nehráli Jan Krob a Daniel Trubač a je otázkou, zda nastoupí proti Plzni. Hostům stále chybí dlouhodobý marod, útočník Michael Krmenčík, kterého na seznamu zraněných doplňují Lukáš Hejda s Danielem Kolářem. Hrát nebude také Jan Kovařík, který viděl na Spartě červenou kartu.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Soungole - Kuchta, Hora, Žitný, Moulis - Jindráček
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Hořava, Pačinda - Beauguel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.43 - 3.77 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha24201361:1861
2.Viktoria Plzeň24174335:2155
3.Sparta Praha24145542:2047
4.FK Jablonec24124844:2440
5.Baník Ostrava24115831:2638
6.Fastav Zlín241131031:3036
7.FK Mladá Boleslav2496943:3833
8.Slovan Liberec2487925:2231
9.Sigma Olomouc24941127:3531
10.FK Teplice24851126:3429
11.1. FC Slovácko24921327:3829
12.SFC Opava24751234:4026
13.1. FK Příbram24751229:5426
14.Bohemians Praha 190524671123:3225
15.MFK Karviná24451527:4617
16.Dukla Praha24441619:4616

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1055)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele