Eredivisie - souhrn 6. kola

24.10.2020, 18:18, aktualizováno 25.10.2020, 21:54
Komentáře a souhrny
Ajax zvítězil na hřišti Venla pozoruhodným výsledkem 13:0, načež se posunul do čela tabulky o skóre před Vitesse, které si poradilo s PSV Eindhoven. Heerenveen rozstřílel Emmen, zatímco Feyenoord pouze remizoval na půdě Waalwijku. Utrecht si poradil s Twente a tři body oslavil rovněž Groningen...

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 2:2

25.10.2020 20:00

Góly: 64. Milan van Ewijk, 87. Michiel Kramer - 33. Albert Gudmundsson, 66. Jesper Karlsson

Alkmaar nedokázal prolomit své trápení na ligové scéně a ani ve svém pátém utkání nezvítězil, o náskok znovu přišel těsně před koncem, což se mu povedlo dokonce počtvrté v řadě. Po pěti remízách zůstává v dolní polovině tabulky a čelo mu stále uniká, konkrétně se nachází na desátém místě s pěti body a za vedoucím Ajaxem zaostává již o propastných deset bodů. ADO bodovalo podruhé v sezóně a je patnácté se čtyřmi body.

AZ tak nenavázalo na čtvrteční senzační výhru v Evropské lize na půdě italské Neapole (1:0), kvůli problémům s koronavirovou nákazou se opět muselo obejít bez několika hráčů. Svěřenci Johna van den Broma přitom poprvé rozvlnili síť už ve druhé minutě, kdy měl přesnou mušku Stengs, jenomže jeho branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Přesně v polovině úvodního dějství se poprvé ukázal islandský záložník Albert Gudmundsson.

Ten obdržel krásnou přihrávku proti noze a okamžitě vystřelil, ovšem u levé tyče byl připraven brankář Koopmans a balón zkrotil ve svých rukavicích. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet krátce po odehrané půlhodině, kdy mu po rohovém kopu z levé strany přistrčil míč De Wit a ukázkovou šajtlí zavěsil přesně pod břevno. Hosté byli aktivnější i po změně stran a výrazně přiblížit k vítězství se mohli v 58. minutě.

To totiž těsně před brankovou čarou chtěl uklidit balón do sítě Jesper Karlsson, nicméně při zakončení naprosto selhal a mířil o kousek vedle levé konstrukce. Den Haag překvapivě srovnal krok o šest minut později, po rohovém kopu Goossense z pravé strany se propracoval k hlavičce Milan van Ewijk a trefil se do bližší šibenice mimo dosah bezmocného gólmana Bizota. Avšak favorizovaní hosté si ztracené vedení okamžitě vzali zpět.

Za další dvě minuty po obrovské chybě v rozehrávce protivníka získal míč Karlsson, navedl si ho k levé tyči a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Koopmanse. ADO mohlo podruhé vyrovnat čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, ale Philipp netrefil prostor tří tyčí o decimetry. V 87. minutě se to nakonec povedlo zkušenému útočníkovi Michielu Kramerovi, k němuž propadla skákavá nahrávka z pravého křídla od Van Ewijka a vzápětí ukázkově přeloboval Bizota.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam 2:2

25.10.2020 16:45

Góly: 50. Cyril Ngonge, 80. Ola John - 62. Nicolai Jørgensen, 84. Ridgeciano Haps

Waalwijk po velmi špatném vstupu do tohoto ročníku nestačí svou stávající výkonností překvapovat, nyní dokázal zaskočit vysoce favorizovaný Feyenoord a po nečekané remíze 2:2 bodoval potřetí za sebou, díky tomu se posunul na jedenácté místo Eredivisie s pěti body. Hosté naopak prohlubují svou krizi, potřetí v řadě totiž neokusili pocit vítězství a v tabulce se propadli na páté místo s dvanácti body o tři body za vedoucí Ajax.

Domácí hráli od samého začátku velmi sebevědomě a svého věhlasnějšího rivala se v žádném případě nebáli. V nedělním utkání dokonce dvakrát vedli o jednu branku a daleko neměli ani k tomu, aby dosáhli na plný bodový zisk. Hosté přitom začali podle předpokladů a do vedení se mohli dostat po necelé čtvrthodině hry. Linssen ukázal výborný přehled a ze střední vzdálenosti se snažil přehodit lehce vyběhnutého brankáře Lamproua.

Jeho skvěle provedený pokus měl dobré parametry, ale nakonec ho zastavila horní tyč. Necelých deset minut před přestávkou se na opačné straně zjevil ve vynikající pozici Damaşcan, jenže s jeho tvrdou bombou si brilantně poradil gólman Bijlow. Těsně před přestávkou se na opačné straně blýskl také Lamprou, když dělovku Ridgeciana Hapse z dvanácti metrů dokázal s vypětím všech sil odvrátit na rohový kop.

Waalwijk se z ničeho nic prosadil pět minut po výměně stran. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu předvedl své nesporné kvality Cyril Ngonge. Poté se chytrou kličkou zbavil bránícího Senesiho a z hranice pokutového území parádně zavěsil do levé šibenice, Bijlow se jen naprázdno proletěl vzduchem. Feyenoord od tohoto momentu přidal a krátce po odehrané hodině srovnal stav zásluhou dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena.

Ten nejprve po přihrávce z levé strany orazítkoval bližší konstrukci, napodruhé si už však věděl rady a svou dorážkou propálil bezmocného Lamproua. V 80. minutě vrátil vedení domácímu celku Ola John, jenž se po pobídce od Olsaka trefil po zemi do předního spodního rohu. Hosté se v žádném případě nevzdali a o čtyři minuty později uzavřel gólový účet nedělního střetnutí Haps, neboť po výtečném zpracování zakroutil balón z dvanácti metrů k zadní konstrukci za záda stojícího domácího strážce.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 2:1

25.10.2020 14:30

Góly: 9. Jacob Rasmussen, 54. Loïs Openda - 50. Olivier Boscagli

V uplynulých třinácti případech se Vitesee podařilo bodovat s PSV pouze jednou, jinak slavil vítězství vždy soupeř. Tentokráte se ale arnhemský celek poprvé od roku 2013 radoval ze zisku tří bodů. A zatímco hosté utrpěli v rámci Eredivisie svou první porážku v sezóně, domácí se díky cennému skalpu dostali v tabulce před svého soka na druhé místo.

Eindhovenský celek ve čtvrtek nevstoupil do Evropské ligy nejlepším možným způsobem, prohrál totiž doma s Granadou, hledal tak na ligové scéně nějakou vzpruhu, jenomže té se nakonec nedočkal. Vitesse, které v prvních pěti kolech prohrálo jen na hřišti Ajaxu, jinak ostatní čtyři protivníky skolilo, zkrátka potvrdilo dobrou formu a optimální rozpoložení.

Už v prvním poločase se favorit tohoto souboje na GelreDome nepředvedl v úplně očekávané formě. Vitesse rozhodně pomohla skutečnost o rychle vstřelené brance, na kterou PSV nedokázalo před přestávkou jakkoli zareagovat. Wittek v 9. minutě rozehrál z rohového čtvrtkruhu centrem do vápna, odkud jeho spoluhráč Rasmussen zakončil hlavou do šibenice.

Ve 29. minutě mohlo mužstvo kouče Thomase Letsche svůj náskok ještě navýšit, Huisman šikovně přistrčil míč Tronstadovi, který z vyložené pozice ve skluzu vypálil, nicméně jen do míst, kde stál připravený gólman Mvogo. Až po obrátce se podařilo hostům rozvlnit síť také, rovněž přitom po rohovém kopu jako jejich soupeř, a to konkrétně Boscagli po pasu od Maxe.

Nicméně jen o čtyři minuty později svěřenci trenéra Rogera Schmidta inkasovali druhý gól, který se stal ve finále vůbec tím rozhodujícím v celém střetnutí. Broja ze středu pole uvolnil na levé straně Witteka, jenž si tak připsal na konto svou druhou asistenci, protože se po jeho nahrávce následně na hraně ofsajdu pohybující se Openda před Mvogem lehce prosadil.

Pořádně horké chvíle pak přišly na řadu ve čtvrté minutě nastavení. Jelikož ve vlastním pokutovém území bránící Dasa ve vzduchu srazil na zem pronikajícího Hendrixe, nařídil rozhodčí Nijhuis pokutový kop. Celou situaci se ale pro jistotu jal shlédnout na videu a penaltu nakonec odvolal. I vlivem tohoto rozhodnutí se PSV k vyrovnání nepropracovalo.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1:1

25.10.2020 14:30

Góly: 47. Abdou Harroui - 75. Rai Vloet

Ani jeden z nedělních soupeřů se ve vzájemném utkání nedočkali tříbodového zisku po hodně dlouhé době, v Rotterdamu se totiž rozešli smírně v poměru 1:1. Sparta sice dokázala vybojovat nerozhodný výsledek potřetí za sebou, ovšem v šesti dosavadních duelech tohoto ročníku ani jednou nevyhrála a se třemi body se nachází na předposledním sedmnáctém místě. Heracles nezvítězil pětkrát po sobě a s pěti body na kontě mu patří dvanáctá příčka.

Celek z Almela herně jasně dominoval a míč měl ve svém držení z více jak šedesáti procent. K tomu vyprodukoval úctyhodných dvacet střel směrem k brankáři Van Leerovi, avšak znovu nebyl produktivní a skórovat se mu povedlo pouze jednou. Domácí výběr se dostal do vedení krátce po změně stran, ale o pár minut později přišel o vyloučeného Adila Auassara a necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval vyrovnávací trefu.

První možnost byla k vidění po šesti odehraných minutách, kdy po nádherném pasu Van der Watera pálil z hranice brankového území Bakis, ovšem pravou tyč přeci jen o kousek minul. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo, rotterdamský klub z ničeho nic udeřil ve 47. minutě. Po hezkém přenesení do středu pole se opřel do balónu z voleje Abdou Harroui a překrásnou ranou z dvaceti metrů zavěsil přímo do levé šibenice.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a trenérovi Henku Fraserovi přidělal výrazné vrásky již zmiňovaný Auassar, který po vzájemném souboji zakončeným pádem na zem naprosto nepochopitelně nakopl Raie Vloeta a rozhodčí Gözübüyük mu po zhlédnutí videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Tým z Almela samozřejmě okamžitě ožil a o dvě minuty později chtěl srovnat stav aktivní Van der Water.

Ten po přesně načasované nahrávce stanul sám před Van Leerem, nicméně domácí strážce branky se proti němu vytáhl s famózním zákrokem a brilantní šanci protivníka zlikvidoval. Asi dvacet minut před koncem předvedl Heracles užasnou přízemní kombinaci na jeden dotek, ale zakončující Bakis střílel o decimetry vedle levé konstrukce. Hosté přeci jen srovnali v 75. minutě zásluhou Vloeta, jenž obdržel zpětnou finální přihrávku od střídajícího Jakobsena a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Groningen 1:3

25.10.2020 12:15

Góly: 54. Mats Seuntjens (pen.) - 6. Jørgen Strand Larsen, 28. Jørgen Strand Larsen, 79. Bart van Hintum

Groningen navázal na zlepšenou formu z poslední doby a hlavně díky dvěma brankám v úvodním dějství zvítězil v poměru 3:1, po snížení protivníka z kraje druhého poločasu rozhodl definitivně o svém úspěchu asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Hosté tak neprohráli potřetí za sebou a v tabulce se posunuli na sedmé místo s deseti body. Fortuna naopak zůstává bez jediného vítězství a se dvěma body ji patří poslední osmnáctá pozice.

V hostujícím dresu se tentokráte nepodíval na trávník hvězdný Arjen Robben, který stále ještě úplně nedoléčil zraněné tříslo. FC bylo v nedělním utkání lepší od samého začátku a Sittard drtivě přestřílelo. Celkem vyslalo na jeho branku hned deset pokusů, zatímco domácí mířili mezi tři tyče pouze dvakrát. Mírný favorit šel do vedení ze své první vážnější akce již po šesti odehraných minutách, kdy se prosadil Jørgen Strand Larsen.

Teprve dvacetiletý norský útočník obdržel přesný pas do středu pokutového území od Barta van Hintuma a z první překvapivě usměrnil balón do levého spodního rohu, brankář Koşelev se natahoval marně. Naprosto stejná spolupráce zafungovala také po necelé půlhodině hry a Groningen si proto vytvořil dvoubrankový náskok. Van Hintum vyslal z levého křídla přízemní centr do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě rychlonohý Larsen.

Ten sám před bezmocným Koşelevem nezaváhal a chytrou tečí z hranice brankového území ho bezpečně překonal. Fortuna se vrátila do hry o bodový zisk necelých deset po výměně stran, jelikož si Joosten počínal ve vlastní šestnáctce velmi nešikovně a rozhodčí van Boekel nařídil za jeho nedovolený zákrok pokutový kop. K němu se postavil Mats Seuntjens a zkušeně se trefil k pravé konstrukci, gólman Padt i přes vystižení směru na míč nedosáhl.

Domácí celek se v následujícím průběhu snažil zvyšovat obrázky, jenomže v jeho defenzívě se stále častěji vytvářely mezery a Groningen jednu z nich zužitkoval v 78. minutě. Třetí uklidňující trefu přidal nejaktivnější muž na trávníku van Hintum, který se díky přistrčení El Messaoudiho opřel do balónu z osmnácti metrů a parádně ho uklidnil do vzdálenějšího dolního růžku, domácí strážce ani teď neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Emmen 4:0

24.10.2020 21:00

Góly: 26. Henk Veerman, 29. Benjamin Nygren, 71. Rodney Kongolo, 74. Henk Veerman

Heerenveen po hodně nepovedeném výkonu z minulého kola na půdě Ajaxu zabral, doma čtyřmi góly setnul Emmen, zaznamenal své čtvrté vítězství v sezóně a vyhoupl se aspoň do neděle na třetí místo tabulky. Hosté, kteří v uplynulých třech kolech třikrát remizovali, si situaci v utkání notně zkomplikovali především dvěma vyloučeními ve druhém poločase.

Srdíčka byla i tak lepším týmem, přestože jejich sok ještě před přestávkou hrál v plném počtu hráčů. Ve 24. minutě sice ještě nezacílil van Bergen, jenž nasměroval svůj pokus mimo bránu, nicméně o pár chvil později se již na střeleckou listinu zapsal jeho spoluhráč H. Veerman, který z vyložené pozice zužitkoval účelného uvolnění od Nygrena, nové posily klubu.

Svůj náskok domácí navýšili jen o tři minuty později, tentokráte zásluhou Nygrena, který po svém debutu v Amsterdamu dostal poprvé šanci v základní sestavě. Odměnil se přitom nejlepším možným způsobem, protože jeho střela po přihrávce H. Veermana zpoza vápna skončila přesně v dolním rohu brány, kam brankář Telgenkamp jednoduše nedosáhl.

Do pětačtyřicetiminutovky druhé vstoupil Emmen snad nejhůře, jak mohl. Nejenže musel dohánět dvougólové manko, zároveň přišel o Tibblinga, který ostře zaskluzoval do J. Veermana, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu obdržel krátce předtím, pakoval se po červené předčasně pod sprchy. Nabídnutou přesilovku následně Heerenveen neodmítl.

V 71. minutě Kongolo efektivní patičkou protečoval střelu van Bergena za brankovou čáru, přičemž asistenci u tohoto přesného zásahu si připsal na své konto ještě Meier, a v 74. minutě po nahrávce J. Veermana skóroval z blízkosti podruhé H. Veerman. Červenou kartu pak mimochodem ještě uviděl hostující forvard Laursen, který nevybíravě sestřelil Bochniewicze.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Willem II 0:0

24.10.2020 20:00

Góly: -

Ambiciózní Tilburg nedokázal zvítězit na domácí scéně ani počtvrté za sebou, nicméně alespoň přerušil svou šňůru dvou porážek v řadě a konečně bodoval. Na půdě Zwolle nebyl lepším celkem a míč držel jen ze čtyřiceti procent, PEC ho k tomu dokonce i přestřílelo. I přesto mohl v samém závěru rozhodnout a rozvlnil síť, avšak jeho branka neplatila. Willem se posunul na desáté místo s pěti body, domácí mají na kontě o bod více a jsou devátí.

K prvnímu většímu ohrožení došlo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Huiberts a svou ranou těsně minul levou tyč. Zwolle opět zahrozilo přesně deset minut před výměnou stran. Na hranici pokutového území se opřel do balónu Pherai a krásně mířil pod břevno, ovšem proti byl brilantní brankář Ruiter a jeho bombu parádně odvrátil na rohový kop. Domácí se v samém závěru dočkali pokutového kopu.

Jejich radost však byla předčasná, neboť rozhodčí Perez svůj názor změnil po přezkoumání videozáznamu. Svěřenci manažera Johna Stegemana byli mírně aktivnější taktéž ve druhém poločase. Po necelé hodině hry mohl vsítit rozdílovou trefu aktivní Pherai, jeho nadějný pokus z patnácti metrů proletěl jen o decimetry nad břevnem. V 65. minutě potkala Zwolle nečekaná komplikace, neboť trávník musel opustit jistý Ruiter.

Místo něj se postavil do prostoru tří tyči belgický náhradník Brondeel a měl co dělat, aby udržel čisté konto. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem chtěl poslat Willem do vedení řecký útočník Pavlidis, jenomže po přímém volném kopu hlavičkoval o kousek vedle pravé konstrukce. V 85. minutě zbytečně oslabil svůj celek Mustafa Saymak, který během dvou minut obdržel od Pereze dvě žluté karty a utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Hosté po tomto momentu samozřejmě ožili a snažili se převrhnout misky vah na svou stranu. Téměř okamžitě po pasu Saglama zamířil do černého van der Heijden. Perez opět využil výzvy VAR a u monitoru strávil několik dlouhých minut, gól neuznal kvůli předchozímu hraní rukou. PEC v následujícím kole zavítá do Enschede a s místním Twente ho čeká pořádný kus práce, Willem by rád konečně zvítězil se silným Vitesse.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Twente 2:1

24.10.2020 18:45

Góly: 43. Bart Ramselaar, 47. Sander van de Streek - 1. Danilo

Utrecht dokázal potvrdit úlohu mírného favorita a i přes nepříznivý vývoj zdolal konkurenční Twente po výsledku 2:1, díky čemuž zvítězil podruhé v tomto ročníku a navíc si udržel stávající neporazitelnost. Klub Enschede i přes houževnatý výkon poprvé v této sezóně prohrál a s jedenácti body prozatím zůstává na páté pozici. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se posunuli na sedmé místo s devíti body.

Přitom sobotní duel začal pro tým vedený koučem Ronem Jansem fantasticky, jelikož znovu zafungovala osvědčená spolupráce mezi Danilem a Václavem Černým. Třiadvacetiletý český útočník se sice podruhé za sebou neprosadil, ale na trávníku byl opět hodně vidět. Ani ne po šedesáti odehraných sekundách vymyslel parádní centr z křídla a našel právě brazilského týmového kolegu, jenž na nic nečekal a bez potíží uklidil míč přímo k pravé konstrukci.

Domácí postupem času zvyšovali svůj tlak a blízko k vyrovnání měli krátce po odehrané půlhodině, jenomže po průnikové přihrávce a následné tvrdé ráně Sylly famózně zasáhl připravený brankář Drommel. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání dvě minuty před přestávkou. Svůj premiérový gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil čtyřiadvacetiletý záložník Bart Ramselaar, který se vskutku postaral o výstavní trefu.

Po vysokém pasu z pravého křídla a následném hlavičkovém souboji se balón odrazil právě na jeho kopačku, závěrečný projektil ze čtrnácti metrů zapadl nechytatelně pod břevno. Utrecht otočil vývoj ani ne po dvou odehraných minutách druhého dějství a znovu v tom měl prsty Ramselaar. Tentokráte našel svou přízemní nabídkou dobře postaveného Sandera van de Streeka, ten díky perfektnímu zpracování usměrnil míč do levého dolního růžku.

Mírný favorit držel v následujícím průběhu hubený náskok a asi deset minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť nejlepší muž na trávníku Ramselaar, ovšem jeho trefa po samostatném úniku nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Twente mohlo vybojovat alespoň bod v sedmé minutě nastavení zásluhou Meniga, nicméně pětadvacetiletý forvard selhal ve stoprocentní možnosti a svou hlavičku z jasné pozice poslal o decimetry vedle pravé tyče.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - AFC Ajax 0:13

24.10.2020 16:30

Góly: 13. Jurgen Ekkelenkamp, 17. Lassina Traoré, 32. Lassina Traoré, 44. Dušan Tadić, 54. Lassina Traoré, 55. Antony, 57. Jurgen Ekkelenkamp, 59. Daley Blind, 65. Lassina Traoré, 74. Klaas-Jan Huntelaar (pen.), 76. Klaas-Jan Huntelaar, 78. Lisandro Martínez, 87. Lassina Traoré

Ve velmi těžké době zapříčiněné pandemií koronaviru došlo k překonání rekordu, o kterém se říkalo, že k němu dojde opravdu těžko. Amsterdamský Ajax povzbuzený skvělou hrou v Lize mistrů s Liverpoolem předvedl naprosto famózní výkon ve Venlu a nasázel mu těžko uvěřitelných třináct branek, což je v dnešní konkurenci považováno téměř za zázrak. VVV naopak zažilo nesmírně potupné chvíle a určitě si přálo, aby zápas co nejdříve skončil.

AFC tím překonalo své absolutní maximum holandské nejvyšší soutěže z roku 1972, kdy deklasovalo Arnhem v poměru 12:1. Navíc výraznou měrou překonalo rekord na venkovním hřišti, který také drželo, když před třemi lety vyhrálo vysoko v poměru 8:0 na půdě Bredy. Svěřenci trenéra Erika ten Haga se tak prozatím dostali do čela tabulky s patnácti body o dva body před druhé PSV. VVV kleslo na desátou příčku s pěti body.

Ústřední postavou sobotní předehrávky 6. kola se stal teprve devatenáctiletý rodák z Burkiny Faso Lassina Traore, jenž k pěti gólům přidal hned tři asistence. Vstřelit pět branek v jednomu střetnutí se naposledy povedlo legendárnímu Marcovi van Bastenovi před více než pětatřiceti lety. Jasný favorit dominoval od samého začátku a do vedení se dostal po necelé čtvrthodině hry ze své první vážnější akce, neboť skóroval Jurgen Ekkelenkamp.

Dvacetiletý talent Ajaxu po hlavičkách Tagliafica s Traoreem stál před brankovou čárou a z bezprostřední blízkosti usměrnil míč vysokou nohou do sítě. Za další čtyři minuty se trefil poprvé do černého Traore, jenž obdržel přesný centr od Antonyho a z hranice brankového rozvlnil skóroval nekompromisní hlavičkou. Ve 32. minutě byl rozdíl ve skóre už tříbrankový, jelikož Traore po finální nahrávce Antonyho nemohl minout prázdnou branku.

V závěru úvodního dějství se prosadil i srbský špílmachr Dušan Tadič. Ve středu šestnáctky se elegantně vymotal z obležení tří protihráčů a přízemním pokusem orazítkoval vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil do sítě. Domácí si výrazně zkomplikovali svou situaci v 52. minutě. Christian Kum předvedl kop z jiného oboru a nešetrně zasáhl Antonyho, rozhodčí Makkelie mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu.

Jasný favorit pak skóroval čtyřikrát během pěti minut, což je vskutku nevídaný počin. V 54. minutě zkompletoval hattrick Traore, po skákavé ráně Antonyho se procpal k dorážce a zblízka propálil chybujícího gólmana Delana van Crooye. Ihned na to se zaslouženě prosadil Antony, nyní po rychlé přízemní kombinaci skóroval do zcela odkryté branky - 0:6. Pak přesně hlavičkoval zapomenutý Ekkelenkamp a vzápětí ze čtrnácti metrů nekompromisně zakončil do levého dolního rohu Daley Blind.

V 65. minutě zaznamenal svůj čtvrtý zásah Traore další přesnou hlavou z předbrankového prostoru, o devět minut později dokonal desítku střídající Klaas-Jan Huntelaar z pokutového kopu po nedovoleném zákroku Vita van Crooije na rozběhnutého Klaibera. Za další dvě minuty mířil stejný hráč do zcela prázdného prostoru tří tyčí - 0:11. Ve zbývajícím průběhu ještě překonali zoufalého Delana van Crooye Lisandro Martínez a popáté i Traore, hráči Venla poté okamžitě opustili trávník a urychleně zamířili do kabin.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax650124:315
2.SBV Vitesse650111:315
3.PSV Eindhoven641112:513
4.SC Heerenveen641112:713
5.Feyenoord Rotterdam633014:712
6.FC Twente632111:511
7.FC Groningen63127:710
8.FC Utrecht52307:49
9.PEC Zwolle61326:76
10.AZ Alkmaar505012:125
11.Willem II61236:105
12.RKC Waalwijk61235:105
13.Heracles Almelo61234:105
14.VVV Venlo61239:225
15.ADO Den Haag61146:124
16.FC Emmen60338:153
17.Sparta Rotterdam60336:133
18.Fortuna Sittard60247:152

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Remt

Kluci si po Liverpoolu trochu zpravili chuť?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kixi Syhimour

Krásně jsme si našli okno mezi 5 gólovým a 13 gólovým přídělem

Reagovat
eder

Nerouhej se, ještě bude odveta...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jany kozak

fuha

Reagovat
Gazdo

A potom ze FIFA je blbost

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

????

Reagovat
Recoba Inter

jsem zvědavý jak by dopadl zápas Inter - Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LeonardoUžoa

Do pici

Reagovat
16Dave

Spíš je to ukázka toho, že Holandská liga neni nějak kvalitativně výš než naše. Pouze Ajax a PSV jsou nadstandartní kluby v průměrné soutěži

Reagovat
The Krupy

Je omnoho výš než vaše

Reagovat
bobis21

Je mnohem výše a jeden zápas na tom nic nemění.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
montaigne33

Brutální, neuvěřitelné až kruté... ale důležitější bude, jestli se střelecky probudíme v LM= tam musíme BODOVAT!!!

Reagovat
Elliasson

Jestli Venlo vážně nemělo mnoho hráčů v karanténě, tak to klobouk dolů. Ani nevím, jestli je větší výhra 13:0 pro Ajax nebo 10:0, co Feyenoordu nadělilo PSV...

Reagovat
Kily

jako nic proti Venlu, ale tohle je snad naprosto jasné, ten debakl Feyenoordu je ještě úplně jiný level

Reagovat
jáá

Asi tak nějak.

Reagovat
Rothbard

Obran Venla roztažená jak čerstvá patnáctka na vesnické diskotéce.

Reagovat
Rudnevs

To su prirovnania...

Reagovat
AjaxFans

Bravo Vitesse

Reagovat
Elliasson

Souhlasím. Eindhoven mohl kopat penaltu, ale VAR ji zrušil.

Reagovat
Elliasson

Po delší době jsem viděl Feyenoord. No jó, chytnu Arenu Sport. Ach, ten první poločas byl takový bezzubý. Jediný, kdo snese přísnější měřítka, byl Berghius. Ale zato snese vážně přísná měřítka! V prvním poločase měl dvě střely, které šly trochu nad bránu. Kdyby je proměnil, nepochyboval bych o tom, že Feyenoord si odveze z Waalwijku tři body. Nicméně, bohužel.

Bylo vidět, že chybí Bottenghin a Leroy. Jó a též Bóženík. Jens Toornstra měl zajímavé průniky, ale zkrátka mu utkání nesedlo. A obránci byli dobří, ale... Něco tomu chybělo. Napravo nám chybí Karsdorp. Niewkoop je sympaťák a má práci s míčem dobrou, ale není to pravý bek, za mě vůbec ne. Pomalý hráč. Rick Karsdorp chybí.

Narsingh se tolik do hry po střídání nedostal a to nechápu. Diemers měl v prvním poločase krásnou šanci, ale jinak taky nic moc. Za mě hráči utkání na straně Feyenoordu jednoznačně Haps a Berghius. Ten druhý pracuje kdekoliv a měl asistenci na Hapsův gól. A Haps? Byl jsem překvapený jak je úžasný!

Ještě zmíním Nicolaie Jorgensona. Kromě jednoho vyhraného míče ve středu to tempo hry spíše zhoršil poté, co vystřídal Teixeru. Ale ukázal, jaký je to zabiják. Před bránou sám - dal tyčku, pak se to odrazilo k němu a gól. Mnozí by si řekli, že je to lehká situace, ale z mého pohledu nebyla. Musel zareagovat chladnokrevně.

Nicméně, s takovými výkony to bude těžké i proti Wolfsbergu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele