základní část, 6. kolo
25.10.2020 14:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse skolilo PSV poprvé od roku 2013 a je druhé v tabulce

V uplynulých třinácti případech se Vitesee podařilo bodovat s PSV pouze jednou, jinak slavil vítězství vždy soupeř. Tentokráte se ale arnhemský celek poprvé od roku 2013 radoval ze zisku tří bodů. A zatímco hosté utrpěli v rámci Eredivisie svou první porážku v sezóně, domácí se díky cennému skalpu dostali v tabulce před svého soka na druhé místo.

Eindhovenský celek ve čtvrtek nevstoupil do Evropské ligy nejlepším možným způsobem, prohrál totiž doma s Granadou, hledal tak na ligové scéně nějakou vzpruhu, jenomže té se nakonec nedočkal. Vitesse, které v prvních pěti kolech prohrálo jen na hřišti Ajaxu, jinak ostatní čtyři protivníky skolilo, zkrátka potvrdilo dobrou formu a optimální rozpoložení.

Už v prvním poločase se favorit tohoto souboje na GelreDome nepředvedl v úplně očekávané formě. Vitesse rozhodně pomohla skutečnost o rychle vstřelené brance, na kterou PSV nedokázalo před přestávkou jakkoli zareagovat. Wittek v 9. minutě rozehrál z rohového čtvrtkruhu centrem do vápna, odkud jeho spoluhráč Rasmussen zakončil hlavou do šibenice.

Ve 29. minutě mohlo mužstvo kouče Thomase Letsche svůj náskok ještě navýšit, Huisman šikovně přistrčil míč Tronstadovi, který z vyložené pozice ve skluzu vypálil, nicméně jen do míst, kde stál připravený gólman Mvogo. Až po obrátce se podařilo hostům rozvlnit síť také, rovněž přitom po rohovém kopu jako jejich soupeř, a to konkrétně Boscagli po pasu od Maxe.

Nicméně jen o čtyři minuty později svěřenci trenéra Rogera Schmidta inkasovali druhý gól, který se stal ve finále vůbec tím rozhodujícím v celém střetnutí. Broja ze středu pole uvolnil na levé straně Witteka, jenž si tak připsal na konto svou druhou asistenci, protože se po jeho nahrávce následně na hraně ofsajdu pohybující se Openda před Mvogem lehce prosadil.

Pořádně horké chvíle pak přišly na řadu ve čtvrté minutě nastavení. Jelikož ve vlastním pokutovém území bránící Dasa ve vzduchu srazil na zem pronikajícího Hendrixe, nařídil rozhodčí Nijhuis pokutový kop. Celou situaci se ale pro jistotu jal shlédnout na videu a penaltu nakonec odvolal. I vlivem tohoto rozhodnutí se PSV k vyrovnání nepropracovalo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele