základní část, 6. kolo
25.10.2020 12:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Groningen vyhrál v Sittardu o dva góly a přiblížil se k pohárovým příčkám

Groningen navázal na zlepšenou formu z poslední doby a hlavně díky dvěma brankám v úvodním dějství zvítězil v poměru 3:1, po snížení protivníka z kraje druhého poločasu rozhodl definitivně o svém úspěchu asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Hosté tak neprohráli potřetí za sebou a v tabulce se posunuli na sedmé místo s deseti body. Fortuna naopak zůstává bez jediného vítězství a se dvěma body ji patří poslední osmnáctá pozice.

V hostujícím dresu se tentokráte nepodíval na trávník hvězdný Arjen Robben, který stále ještě úplně nedoléčil zraněné tříslo. FC bylo v nedělním utkání lepší od samého začátku a Sittard drtivě přestřílelo. Celkem vyslalo na jeho branku hned deset pokusů, zatímco domácí mířili mezi tři tyče pouze dvakrát. Mírný favorit šel do vedení ze své první vážnější akce již po šesti odehraných minutách, kdy se prosadil Jørgen Strand Larsen.

Teprve dvacetiletý norský útočník obdržel přesný pas do středu pokutového území od Barta van Hintuma a z první překvapivě usměrnil balón do levého spodního rohu, brankář Koşelev se natahoval marně. Naprosto stejná spolupráce zafungovala také po necelé půlhodině hry a Groningen si proto vytvořil dvoubrankový náskok. Van Hintum vyslal z levého křídla přízemní centr do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě rychlonohý Larsen.

Ten sám před bezmocným Koşelevem nezaváhal a chytrou tečí z hranice brankového území ho bezpečně překonal. Fortuna se vrátila do hry o bodový zisk necelých deset po výměně stran, jelikož si Joosten počínal ve vlastní šestnáctce velmi nešikovně a rozhodčí van Boekel nařídil za jeho nedovolený zákrok pokutový kop. K němu se postavil Mats Seuntjens a zkušeně se trefil k pravé konstrukci, gólman Padt i přes vystižení směru na míč nedosáhl.

Domácí celek se v následujícím průběhu snažil zvyšovat obrázky, jenomže v jeho defenzívě se stále častěji vytvářely mezery a Groningen jednu z nich zužitkoval v 78. minutě. Třetí uklidňující trefu přidal nejaktivnější muž na trávníku van Hintum, který se díky přistrčení El Messaoudiho opřel do balónu z osmnácti metrů a parádně ho uklidnil do vzdálenějšího dolního růžku, domácí strážce ani teď neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele