základní část, 6. kolo
24.10.2020 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle tlačilo Willem, nakonec se s ním rozešlo smírně v bezbrankovém poměru

Ambiciózní Tilburg nedokázal zvítězit na domácí scéně ani počtvrté za sebou, nicméně alespoň přerušil svou šňůru dvou porážek v řadě a konečně bodoval. Na půdě Zwolle nebyl lepším celkem a míč držel jen ze čtyřiceti procent, PEC ho k tomu dokonce i přestřílelo. I přesto mohl v samém závěru rozhodnout a rozvlnil síť, avšak jeho branka neplatila. Willem se posunul na desáté místo s pěti body, domácí mají na kontě o bod více a jsou devátí.

K prvnímu většímu ohrožení došlo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Huiberts a svou ranou těsně minul levou tyč. Zwolle opět zahrozilo přesně deset minut před výměnou stran. Na hranici pokutového území se opřel do balónu Pherai a krásně mířil pod břevno, ovšem proti byl brilantní brankář Ruiter a jeho bombu parádně odvrátil na rohový kop. Domácí se v samém závěru dočkali pokutového kopu.

Jejich radost však byla předčasná, neboť rozhodčí Perez svůj názor změnil po přezkoumání videozáznamu. Svěřenci manažera Johna Stegemana byli mírně aktivnější taktéž ve druhém poločase. Po necelé hodině hry mohl vsítit rozdílovou trefu aktivní Pherai, jeho nadějný pokus z patnácti metrů proletěl jen o decimetry nad břevnem. V 65. minutě potkala Zwolle nečekaná komplikace, neboť trávník musel opustit jistý Ruiter.

Místo něj se postavil do prostoru tří tyči belgický náhradník Brondeel a měl co dělat, aby udržel čisté konto. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem chtěl poslat Willem do vedení řecký útočník Pavlidis, jenomže po přímém volném kopu hlavičkoval o kousek vedle pravé konstrukce. V 85. minutě zbytečně oslabil svůj celek Mustafa Saymak, který během dvou minut obdržel od Pereze dvě žluté karty a utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Hosté po tomto momentu samozřejmě ožili a snažili se převrhnout misky vah na svou stranu. Téměř okamžitě po pasu Saglama zamířil do černého van der Heijden. Perez opět využil výzvy VAR a u monitoru strávil několik dlouhých minut, gól neuznal kvůli předchozímu hraní rukou. PEC v následujícím kole zavítá do Enschede a s místním Twente ho čeká pořádný kus práce, Willem by rád konečně zvítězil se silným Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele