Eredivisie - preview 6. kola

24.10.2020, 11:34, aktualizováno 25.10.2020, 08:32
Previews
Pěti zápasy bude dnes dohráno šesté kolo nizozemské ligy. Feyenoord se představí ve Waalwijku, PSV Eindhoven zase čeká náročný úkol v Arnhemu a tečku za celým programem udělá vystoupení Alkmaaru v Haagu. Sittard se střetne s Groningenem, Heracles jede do Rotterdamu k souboji se Spartou...
Fortuna Sittard - FC Groningen  (neděle 12:15)
Groningen se s přibývajícím časem dostává do stále lepší formy a v tomto ročníku by se jistě chtěl poprat o evropské poháry. V pěti utkáních získal sedm bodů a díky tomu se nachází na sedmé pozici, čelo tabulky se mu zatím nijak výrazně nevzdaluje. Fortuna má naopak zcela jiné starosti a určitě se pokusí zachránit, v dosavadním průběhu nedosáhla ani jednou na plný bodový zisk a s pouhými dvěma body na kontě jí patří předposlední sedmnácté místo.

Před poslední Spartou je navíc jen díky lepšímu skóre, a pokud nedokáže překvapit mírného favorita, tak se klidně může propadnout na samé dno. Hosté zřejmě budou moci využít služeb své největší hvězdy Arjena Robbena. Již brzy sedmatřicetiletý odchovanec hostujícího týmu před týdnem nastoupil po zranění třísel a odehrál závěrečnou čtvrthodinu, nyní by se tak klidně mohl vrátit do základní jedenáctky.

Trenér Danny Buijs postrádá mladíčka Jana de Boera, připraven zřejmě ještě nebude ani Švéd Gudmundsson. "Sittard sice není v úplně nejlepší formě, na druhou stranu se téměř se všemi soupeři pral velmi statečně a houževnatý výkon od něj očekávám i nyní. Tyto zápasy jsou o chybách, kdo jich udělá méně, tak zvítězí. Ofenzivní přestřelku neočekávám, podle mého názoru může rozhodnout první vstřelený gól," vyjádřil se opatrně Buijs.

Jeho svěřenci v letošním ročníku Eredivisie prohráli dvakrát a to s PSV i Twente (v obou případech 1:3), na druhou stranu se postarali o velkou senzaci s mistrovským Ajaxem (1:0) a stejným poměrem si poradili také s Den Haagem. Naposledy přivítali Utrecht a po nepříliš záživném průběhu se s ním rozešli smírně v bezbrankovém poměru. V loňském ročníku narazili na Sittard pouze jednou a na jeho stadionu prohráli těsně 0:1.

Domácí celek dosáhl na senzační bod s Alkmaarem a to i přesto, že ještě čtvrthodiny před koncem prohrával o dvě branky (3:3). Druhý bod získal minule v Emmenu (2:2), porážky však utrpěl od Twente, PSV (v obou případech 0:2) i od Heerenveenu (1:3). Ani trenéra Fortuny Kevina Hoflanda nemusí trápit příliš velké problémy s marodkou, scházet mu pravděpodobně bude jen Rienstra.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.57 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV před pár dny utrpělo svou první porážku v sezóně, ne však na půdě Eredivisie, nýbrž v rámci Evropské ligy. Doma nezvládlo duel se španělskou Granadou, a tak bude hledat vzpruhu před dalšími boji na evropském poli na hřišti Vitesse. To každopádně nebude snadno rozlousknutelným oříškem, vždyť arnhemský klub doposud z pěti zápasů čtyřikrát vyhrál.

V uplynulých třinácti vzájemných případech se hned dvanáctkrát zaradoval z vítězství eindhovenský gigant, nicméně domácí jsou nyní ve velmi dobrém rozpoložení a rádi by na svou formu navázali právě v tomto klání. Už na konci září málem bodovali na půdě amsterdamského Ajaxu, obdobně slušný výkon přitom bude bezpochyby zapotřebí i nyní.

Tedy za předpokladu, že se jakožto mírný outsider tohoto klání hodlá s Boeren rovnocenně poměřit. Oba celky na sebe narazily už v srpnu, tehdy se však jednalo jen o přípravný mač. "Nemůžete tahle utkání mezi sebou porovnávat," říkal arnhemský lodivod Thomas Letsch. "PSV od té doby hodně posílilo, má v kádru několik dominantních hráčů," pokračoval.

Vypořádat se musí hlavně s absencí svého důležitého muže ofenzivy Oussamy Tannaneho, který je vykartovaný, chybět budou též Matúš Bero, Million Manhoef a Filip Möller Delaveris. Otazník pak visí nad startem Thomase Brunse. "Je pro nás velkou výzvou zahrát si proti PSV. Navíc po pěti kolech byl náš sok první a my třetí. Půjde tak o netypický duel," dodal Letsch.

Zatím si na start do této sezóny vážně nemůže stěžovat. "Jen je potřeba pokračovat v nastoleném trendu," přál by si domácí stratég. "Myslím si, že v každém dosavadním zápase jsme byli lepším týmem, hráli jsme solidně i v Amsterdamu. Teď nesmíme především udělat chybu, nesmíme dopustit, aby nás soupeř dostal pod tlak. A i my také chceme tvořit hru."

Hostující trenér Roger Schmidt musí daleko více myslet na rotaci v sestavě než jeho kolega na straně Vitesse. Přece jenom se jeho týmu pořádně nahustil program kvůli působení v Evropské lize. A sám třiapadesátiletý stratég neví, zda bude mít k dispozici ty hráče, které už postrádal proti Granadě. "V sobotu budeme vědět víc," prozrazoval.

Cody Gakpo, Pablo Rosario, Jordan Teze a Eran Zahavi, ti všichni na úvod hlavní fáze Evropské ligy chyběli kvůli lapáliím s onemocněním COVID-19. "Pokud získáme souhlas od hygieny, vrátí se na hřiště," ujišťoval Schmidt. "Oni jsou zdravotně v dobrém stavu. Nemají prakticky žádné příznaky, jsou plně připraveni nastoupit," vyhlížel pozitivní zprávy.

Hosté dosud stačili nasbírat hned třináct bodů, tedy o jeden více než jejich aktuální protivník. A určitě je příjemným zjištěním pro fandy PSV ta skutečnost, že se do tréninku vrátili Ryan Thomas i Marco van Ginkel. "Budeme muset být na tento duel připraveni. Už v přípravě jsme pocítili, že má Vitesse kompaktní mužstvo, hrající ve vysokém tempu," zakončil Schmidt.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.71 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sparta Rotterdam - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Sparta nezačala v letošním ročníku vůbec dobře a zdálo se, že to s bojem o záchranu nebude mít vůbec jednoduché. V pěti odehraných utkáních stále ještě nevyhrála, nicméně v posledních dvou duelech se výrazně zlepšila a teď jistě touž po premiérovém tříbodovém zisku proti trápícímu se Heraclesu. Hosté ovládli jen svůj úvodní zápas, od té doby v následujících čtyřech případech dosáhli pouze na bod a naopak hned třikrát prohráli.

Rotterdamský celek otevřel nový ročník s mistrovským Ajaxem a i přes dlouhou početní výhodu mu podlehl v poměru 0:1. Následně nedokázal skórovat ani v Arnhemu s místním Vitesse (0:2) či proti Zwolle (0:4), pak ale dvakrát za sebou překvapil velké adepty na celkové prvenství. Nejprve senzačně dohnal čtyřbrankové manko s Alkmaarem (4:4) a minule po houževnatém výkonu v městském derby obral o body i do té doby vedoucí Feyenoord (1:1).

Heracles vstoupil do sezóny podle předpokladů a podceňovaný Den Haag přehrál po výsledku 2:0. Následně vůbec nezvládl duel v Tilburgu a domů odjížděl s debaklem 0:4. Poté zaskočil vysoce favorizované PSV s remizoval s ním 1:1, jenomže po jasné prohře s Vitesse (0:3) vyhořel na vlastním stadionu s Waalwijkem a kvůli nespočtu neproměněných možností musel skousnout hořkou porážku 0:1.

"Jsou dny, kdy prostě gól nedáte. Nad soupeřem máte navrch, vytváříte si jednu možnost za druhou, ale míč do branky nespadne. Našim hlavním cílem je ustálení výkonů a k tomu se potřebujeme výrazně zlepšit v produktivitě. Sparta v poslední době jasně ukazuje, že se s ní musí počítat ve všech ohledech, očekávám velmi vyrovnaný souboj. Pevně věřím, že znovu ukážeme velkou sílu, která v nás je," uvedl odhodlaně Frank Wormuth.

Kouč celku z Almela stále nemůže využít služeb brankářské jedničky Blaswicha a dále Bakboorda (po operaci kolenních vazů), na trávník se asi nepodívá Agca. Heracles mělo v polovině října několik ojedinělých případů nákazy koronaviru, teď by však v tomto ohledu mělo být vše v pořádku. Domácí trenér Henk Fraser se musí dlouhodobě obejít bez dvojice Kharchouch - Coremans (oba potíže s kolenem). Jediné vzájemné střetnutí loňského ročníku skončilo nerozhodně bez branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.71 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Feyenoord má v poslední době za sebou složitější období, neboť nedokázal zvítězit dvakrát za sebou. V lize kvůli tomu opustil vedoucí pozici, na evropské scéně se nepřiblížil k vytouženému postupu do jarní fáze. Nyní si pokusí napravit reputaci proti probouzejícímu se Waalwijku, jenž po třech porážkách bodoval dvakrát v řadě a se čtyřmi body se posunul na třinácté místo.

Hostující tým má na kontě o sedm bodů více a je čtvrtý, za vedoucím PSV momentálně zaostává o body dva. V dosavadním průběhu této sezóny ještě ani jednou neprohrál, ale v šesti utkáních si připsal na konto už tři nerozhodné výsledky. Přehrát dokázal Zwolle (2:0), Den Haag (4:2) i Willem II (4:1), smírně v poměru 1:1 se rozešel s Twente i před týdnem v derby se Spartou a tyto ztráty ho mohou v konečném účtování velmi mrzet.

Ve čtvrtek vstoupil do základní skupiny Evropské ligy a v Záhřebu se mu po vyrovnaném průběhu skórovat nepodařilo, domů tak odjížděl s bodem za bezbrankovou remízu. "Dinamo se na nás připravilo a v ofenzivě nás téměř k ničemu nepouštělo. Po fyzické stránce to byl těžký zápas, ale v tom problém není. Proti Waalwijku musíme udržet koncentraci po celý průběh, dalšího zaváhání se dočkat nechceme," prohlásil trochu zklamaně Dick Advocaat.

Již třiasedmdesátiletý zkušený lodivod rotterdamského giganta nenasadí slovenského útočníka Boženíka, který se musí podrobit operaci nohy, na marodce se dále nacházejí Sinisterra, Van Beek, Fer a Eric Botteghin. Advocaat především varuje před podceněním dalšího houževnatého soupeře: "Twente i Spartu jsme brali vážně, ale výkony nebyly ideální. Waalwijk se nás pokusí překvapit, ze standardních situací umí být opravdu nebezpečný."

Waalwijk může počítat s téměř kompletním výběrem, do hry pravděpodobně nezasáhne jen záložník Van der Venne. Při svém vstupu do Eredivisie nepředvedl špatný výkon proti Arnhemu a podlehl mu 0:1, pak nestačil na vysoce favorizovaný Ajax (0:3) a ani Utrecht (1:3). Vzápětí doslova urval premiérovou výhru v Almelu (1:0) a ve středu v dohrávce 4. kola získal bod se Zwolle za remízu 1:1 díky pozdní brance.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.72 - 5.34 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - AZ Alkmaar  (neděle 20:00)
Jedním slovem chaos - tak se dá zatím nazvat dosavadní působení Alkmaaru v tomto ročníku, jemuž se děje jedna neuvěřitelná věc za druhou. Vše odstartovalo už prvním duelem po více než půl roce ve 2. předkole Ligy mistrů s Plzní, kdy vyrovnával až v poslední minutě základní hrací doby a nakonec postoupil do dalšího kola, netradiční okolností trvají i do dnešních dnů. Teď zavítá na půdu Den Haagu, který má letos jasný úkol a tím je záchrana.

Hostujícímu celku se v letošním ročníku Eredivisie vůbec nedaří, v dosavadních čtyřech zápasech ani jednou nevyhrál a po čtyřech remízách mu patří až jedenácté místo. Nicméně v předchozích třech utkáních mohl klidně získat devět bodů. Nejprve neudržel dvoubrankové vedení se Sittardem a po inkasované brance v nastaveném čase s ním remizoval 3:3. O týden později se mu povedl ještě kurióznější kousek v Rotterdamu se Spartu.

Během úvodních třiatřiceti minut vedl o čtyři trefy, pak ještě do konce úvodního dějství neproměnil penaltu a po naprostém selhání bral jen bod (4:4). Minule měl plně pod kontrolou utkání s Venlem a vedl 2:0, jenže opět naprosto zpackal závěr a ani tentokráte nevyhrál (2:2). Ve čtvrtek se mu nedávala téměř žádná šance v úvodním střetnutí hlavní fáze Evropské ligy v italské Neapoli, neboť nemohlo nastoupit hned třináct hráčů širšího kádru.

Ti totiž byli pozitivně testováni na nemoc COVID-19, ale svěřenci trenéra Arneho Slota předvedli naprosto fenomenální výkon a jednoho z největších favoritů na celkové prvenství udolali 1:0. "Je toho na nás opravdu moc. Čím jsme si prošli, to nezažijí ostatní kluby třeba i za pět let. Byl vůbec zázrak, že jsme k zápasu nastoupili a cennému vítězství snad nemůžeme ani uvěřit. Teď se již ale musíme soustředit na další průběh," uvedl Slot s úsměvem.

Italský gigant chtěl dokonce duel odložit, ovšem AZ nakonec v improvizované sestavě nastoupilo. Nicméně Slot teď myslí pouze na nedělní dohrávku 6. kola. "Našim hlavním cílem je ustálit výkonnost a trochu se uklidnit. V lize máme samozřejmě blok, že když vedeme, tak znervózníme. S Den Haagem věříme, že se to konečně povede," dodal pro klubové stránky.

Ten kvůli koronavirové nákaze postrádá Evjena, Druijfa, Letscherta a Boadua, na marodce se nacházejí Vlaar, Clasie a Helmer a trest za vyloučení s VVV bude odpykávat Svensson. Naopak po vyloučení se Spartou již bude k dispozici brankářská jednička Bizot. ADO doposud prohrálo čtyřikrát z pěti utkání, porazit dokázalo Venlo (2:1). V tabulce mu patří šestnáctá pozice se třemi body, kouč Aleksandar Ranković může počítat s kompletním výběrem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 4.34 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - AFC Ajax  (sobota 16:30)
Na mistrovský Ajax čeká v nadcházejících týdnech nesmírně náročný program spjatý s milionářskou Ligou mistrů, nyní po velmi dobrém výkonu s věhlasným Liverpoolem bude plnit úlohu jasného favorita na půdě outsidera z Venla. Hostující výběr v dosavadních pěti odehraných duelech hned čtyřikrát zvítězil a jen jednou prohrál, v tabulce se proto nachází na druhé pozici s dvanácti body o bod za úhlavním rivalem PSV.

VVV se i v tomto ročníku bude chtít hlavně zachránit a zatím si nevede úplně špatně, i když momentálně nedosáhlo na tříbodový zisk již čtyřikrát za sebou. Nejprve zvládlo důležitý souboj s konkurenčním Emmenem a porazilo ho ve vysokém poměru 5:3. Následně získalo cenný bod s Utrechtem (1:1), poté prohrálo těsně v Heerenveenu (0:1) a následně doma vyhořelo s Den Haagem (1:2). Před týdnem se postaralo o velké překvapení v Alkmaaru.

Na půdě jednoho z největších favoritů soutěže prohrávalo 0:2, nicméně v samém závěru se nadechlo ke skvělému finiši a nakonec uhrálo nerozhodný výsledek 2:2. Trenér Hans de Koning se nejvíce může spolehnout na útočné kvality řeckého útočníka Giakoumakise, jenž doposud skóroval na ligové scéně už pětkrát a v tabulce střelců celé Eredivisie mu patří skvělá druhá příčka, za vedoucím kapitánem Feyenoordu Berghuisem zaostává o gól.

Svěřenci de Koninga jsou v tabulce na devátém místě s pěti body, v tomto střetnutí budou možná postrádat jen německého brankáře Kirschbauma. AFC utrpělo jedinou prohru v Groningenu, kde se výjimečně neprosadilo v ofenzívě. Ve středu přivítalo na vlastním stadionu vítěze Ligy mistrů z roku 2019 Liverpool, vytvořilo si mnoho gólových možností a alespoň bod by si určitě zasloužilo, jenomže se musí smířit s hořkou porážkou 0:1.

"Všem hráčům musím poděkovat za skvěle odvedenou práci, s Liverpoolem jsme drželi krok a mrzet nás může jen řada neproměněných šancí. Nicméně jsme ukázali, že dokážeme držet krok s kýmkoliv a znovu jsme tedy posílili naše sebevědomí. Venlo v žádném případě nepodceníme, fyzických sil máme stále dost," uvedl s optimistickými vyhlídkami hostující stratég Erik ten Hag. Ten nenasadí Kuduse (poraněný meniskus), naopak připraven by již mohl být brazilský útočník Antony.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.76 - 6.38 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (sobota 18:45)
Utrecht i Twente by se letos rádi poprali o evropské poháry, v tuto chvíli se více daří hostujícímu výběru. Celek z Enschede se chtěl hlavně pohybovat v klidném středu tabulky a nebojovat tak, stejně jako v loňské sezóně, jen o záchranu. Domácí se neprobojovali do předkola Evropské ligy o malý kousek. Letos sice ani jednou neprohráli, na druhou stranu z toho pouze jednou vyhráli a v tabulce jim patří osmá pozice se šesti body.

Loňský navrátilec do nejvyšší nizozemské soutěže má k dobru o jeden odehraný duel více a taktéž ještě neprohrál, navíc zatím dokáže udržet konstantní výkonnost. Po úspěchu se Sittardem (2:0) a cenné remíze s Feyenoordem (1:1) udolal doma Groningen (3:1). Vzápětí si sice nedokázal poradit s podceňovaným Emmenem (1:1), ale naposledy nedal šanci ambicióznímu Willemu a v Tilburgu zvítězil jednoznačně v poměru 3:0.

Jasnými tahouny hostujícího klubu jsou Brazilec Danilo a k potěšení českého fanouška útočník Václav Černý, oba dva se totiž podepsali na většině vstřelených branek svého týmu a i teď rozhodně budou chtít trápit defenzívu mírně favorizovaného protivníka. Trenér Ron Jans stále nemůže nasadit Markela, Pierieho a Jeremejeffa, jeho protějšek John van den Broma postrádá rezervního brankáře de Kreijzera a možná také Dalmaua, Mahiho či Bergströma.

"Do tohoto ročníku jsme chtěli vstoupit dobře a to se nám povedlo, teď je potřeba předvádět stabilní výkony. K našemu příštímu rivalovi samozřejmě chováme určitý respekt, ovšem v žádném případě se ho nebojíme. Očekávám ofenzivní snahu z obou stran, jen bránit určitě nehodláme. Myslím si, že se všichni příznivci atraktivního fotbalu mají na co těšit," prohlásil natěšený lodivod Twente Ron Jans.

Utrecht dokázal zdolat pouze Waalwijk (3:1), jinak se rozešel smírně s Venlem, Heerenveenem (v obou případech 1:1) a minule též s Groningenem (0:0). "Twente hraje opravdu skvěle a myslím si, že může dokázat velké věci. Svou hru zakládá na výborně organizované defenzívě a k tomu je nesmírně produktivní. Jestliže ho chceme porazit, tak musíme být ve všech činnostech stoprocentní," myslí si čtyřiapadesátiletý van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.30 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PEC Zwolle - Willem II  (sobota 20:00)
Zwolle ani Willem si prozatím nevedou podle představ a teď se jeden z nich ve vzájemném souboji jistě bude chtít posunout do horní poloviny Eredivisie. O něco lépe na tom momentálně je domácí PEC, které má na kontě pět bodů a nachází se na desátém místě tabulky. Willem upadl do hluboké krize, v předchozích dvou duelech inkasoval hned sedmkrát a to ještě na domácím stadionu, proto klesl na dvanáctou příčku se čtyřmi body.

Domácí celek má za sebou o něco náročnější program, neboť ve středu sehrál dohrávku 4. kola na půdě podceňovaného Waalwijku. Asi v polovině druhého dějství se dokonce dostal do vedení, avšak necelých deset minut před závěrečným hvizdem o náskok přišel (1:1). Minulý víkend nedokázal vzdorovat vysoce favorizovanému PSV (0:3), jedinou dosavadní výhru zaznamenal s rotterdamskou Spartou po nejlepším výkonu v sezóně (4:0).

"Willemu se sice nedaří, nicméně ve svém kádru má mnoho skvělých individualit a jsem si jistý, že s přibývajícím časem se bude zlepšovat. Rádi bychom vycházeli z dobře zabezpečené obrany a nesmíme hrát ustrašeně, jinak by nás soupeř mohl potrestat. Sezóna bude ještě hodně dlouhá a každý bod může hrát v konečném účtování svou roli. Nebude to snadné, ale tři body získat můžeme," uvedl s klidným hlasem trenér Zwolle John Stegeman.

Hosté se letos představili v Evropské lize a vypadli ve 3. předkole se skotským Rangers (0:4). Asi jediný světlejší okamžik na ligové scéně zažili s Heraclesem, když ho zdolali vysoko po výsledku 4:0. Jinak ale nestačili na Heerenveen (0:2), pouhý bod si odvezli z Emmenu (1:1) a následně nedokázali vzdorovat rozjetému Feyenoordu (1:4). Minule naprosto nezvládli souboj s konkurenčním Twente a podlehli mu vysoko 0:3.

PEC může počítat s kompletním výběrem, Willem se již také nepotýká s početnou marodkou a chybí mu pouze jeden nespecifikovaný hráč, který byl po pozitivním testu na koronavirus umístěn do karantény. V loňských vzájemných zápasech byl přeci jen úspěšnější Willem, jelikož získal čtyři body. Nejprve vyhrál na stadionu MAC³PARK 3:1, pak ale před vlastními fanoušky nezářil a na konto si připsal jen bod za bezbrankovou remízu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.58 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Heerenveen - FC Emmen  (sobota 21:00)
Heerenveen naposledy předvedl asi nejhorší výkon v sezóně, utrpěl svou první porážku, nutno ovšem podotknout, že na půdě hodně neoblíbeného Ajaxu plnil roli zcela jasného outsidera. V souboji s Emmenem však bude v postavení úplně jiném. A konečně hodlá proti celku, který se nachází na opačném pólu tabulky, změnit vzájemnou bilanci k daleko lepším číslům.

Domácí trenér Johnny Jansen, jenž se stal minulý týden otcem, nemohl být s vystoupením svého mužstva v Amsterdamu spokojený. "Nepředvedli jsme tam opravdu moc dobrého," přiznal. "Plán byl předem jasný. Všichni jsme se každopádně potom shodli, že jsme byli málo agresivní. Tlak na balón nebo vyšší intenzita, to všechno nám chybělo," konstatoval

Podrobná analýza zápasu, v němž mimochodem debutovala nová posila Benjamin Nygren jakožto náhradník, který by se tentokráte mohl objevit v základní sestavě, byla jednoduše na místě. "Musíme být proti Emmenu horlivější. Není to sice klub podobný gigantovi Ajaxu, ale má moc dobrý tým. Velmi slušně se na hřišti pohybuje, je dynamický," varoval Jansen.

Celkově si však "Srdíčka" nemůžou na start do nového ročníku výrazněji stěžovat, v prvních čtyřech kolech urvala solidních deset bodů. I díky téhle sérii se stále drží v kontaktu s předními pozicemi. "Musíme ukázat, že jsme se z minulé neděle poučili," pokračoval lodivod Heerenveenu. "Emmen má svou tvář, klidně mu může do brány něco spadnout."

Od roku 2018, co se hosté dostali do Eredivisie, ve třech utkáních se svým sokem ani jednou neprohráli a dvakrát ho dokonce porazili. Je ovšem pravda, že v domácím prostředí. V nynější sezóně ještě výhru neslavili. "Možná prožívají horší začátek, nicméně nepřisuzoval bych této skutečnosti nějaký velký vliv. Emmen zkrátka umí hrát dobrý fotbal," zakončoval Jansen.

Zda se více do hry v týdnech následujících bude zapojovat švédský forvard Nygren, který se do Fríska dostal na hostování z belgického Genku, ukáže až čas. Třeba však vážně dostane šanci už v sobotu proti výběru Dicka Lukkiena. "Benjaminovi je devatenáct let, ale působí dospělým dojmem. Je stabilní na míči. Spolupracuje se s ním příjemně," chválil domácí kouč.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.97 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven541011:313
2.AFC Ajax540111:312
3.SBV Vitesse54019:212
4.Feyenoord Rotterdam532012:511
5.FC Twente532010:311
6.SC Heerenveen53118:710
7.FC Groningen52124:67
8.FC Utrecht41305:36
9.VVV Venlo51229:95
10.PEC Zwolle51226:75
11.AZ Alkmaar404010:104
12.Willem II51136:104
13.RKC Waalwijk51133:84
14.Heracles Almelo51133:94
15.FC Emmen50328:113
16.ADO Den Haag51044:103
17.Fortuna Sittard50236:122
18.Sparta Rotterdam50235:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
dave30

To asi Vašek nebude hrát. Nebo v Nizozemsku na tuto dementní podmínku nehrají?

Reagovat
AjaxFans

Myslím,že v NL na to nehrají.Ale může být jiná dohoda klubů

Reagovat
Ranoth

troska debakel

Reagovat
Spejbl

Co to je tvl? To hraje snad Venlo s dorostenci, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
sir alex f

už 12:0

Reagovat
jáá

trochu šílený na mě

Reagovat
AjaxFans

Hrubé,co?

Reagovat
Posledni Kovboj

to jeste Venlo otoci

Reagovat
cechman

Mohl by zaútočit na dvacku

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ty vole ale tohle je už fakt pořádná ostuda

Reagovat
jáá

takhle nám to tam mělo padat ve středu

Reagovat
penepi

To Venlo hrá s juniormi napríklad kvôli korone, či sú v plnej sile?

Reagovat
Seydou Doumbia

niajk výrazně je covid nepoznamenal...podobná situace uhrála minule plichtu v Alkmaaru

Reagovat
Spejbl

Jaký max. over vypisují sázkovky?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

40 střel na bránu. Si z toho udělali trochu hokej.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

*pardon celkem

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, bolo 21 striel. Hento co pises su vsetky strely aj mimo.

Reagovat
dave30

Ukaž mi zápas, kde jeden tým 23 krát vystřelí celkem (ne jenom na branku). Celkově 45 střel, to je masakr.

Reagovat
smazaný uživatel

23 striel.

Reagovat
Spejbl
Reagovat
Kuba94

Prvně jsem si myslel že špatně vidím, rozkliknu detaily zápasu a viděl jsem dobře. :-D To snad ani nejde. :-D

Reagovat
Spejbl

Ti borci si už nikde nekopnou...

Reagovat
REPLIKATOR

0:13

Reagovat
AjaxFans

Goed bezig heren

Reagovat
AjaxFans

Teda

Reagovat
Raylan

Vitesse zatím o dost lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele