základní část, 6. kolo
24.10.2020 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Snadná pořízená. Heerenveen snadno skolil oslabený Emmen

Heerenveen po hodně nepovedeném výkonu z minulého kola na půdě Ajaxu zabral, doma čtyřmi góly setnul Emmen, zaznamenal své čtvrté vítězství v sezóně a vyhoupl se aspoň do neděle na třetí místo tabulky. Hosté, kteří v uplynulých třech kolech třikrát remizovali, si situaci v utkání notně zkomplikovali především dvěma vyloučeními ve druhém poločase.

Srdíčka byla i tak lepším týmem, přestože jejich sok ještě před přestávkou hrál v plném počtu hráčů. Ve 24. minutě sice ještě nezacílil van Bergen, jenž nasměroval svůj pokus mimo bránu, nicméně o pár chvil později se již na střeleckou listinu zapsal jeho spoluhráč H. Veerman, který z vyložené pozice zužitkoval účelného uvolnění od Nygrena, nové posily klubu.

Svůj náskok domácí navýšili jen o tři minuty později, tentokráte zásluhou Nygrena, který po svém debutu v Amsterdamu dostal poprvé šanci v základní sestavě. Odměnil se přitom nejlepším možným způsobem, protože jeho střela po přihrávce H. Veermana zpoza vápna skončila přesně v dolním rohu brány, kam brankář Telgenkamp jednoduše nedosáhl.

Do pětačtyřicetiminutovky druhé vstoupil Emmen snad nejhůře, jak mohl. Nejenže musel dohánět dvougólové manko, zároveň přišel o Tibblinga, který ostře zaskluzoval do J. Veermana, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu obdržel krátce předtím, pakoval se po červené předčasně pod sprchy. Nabídnutou přesilovku následně Heerenveen neodmítl.

V 71. minutě Kongolo efektivní patičkou protečoval střelu van Bergena za brankovou čáru, přičemž asistenci u tohoto přesného zásahu si připsal na své konto ještě Meier, a v 74. minutě po nahrávce J. Veermana skóroval z blízkosti podruhé H. Veerman. Červenou kartu pak mimochodem ještě uviděl hostující forvard Laursen, který nevybíravě sestřelil Bochniewicze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele