základní část, 6. kolo
24.10.2020 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Utrecht konečně zabral a po zlepšeném výkonu zdolal Twente 2:1

Utrecht dokázal potvrdit úlohu mírného favorita a i přes nepříznivý vývoj zdolal konkurenční Twente po výsledku 2:1, díky čemuž zvítězil podruhé v tomto ročníku a navíc si udržel stávající neporazitelnost. Klub Enschede i přes houževnatý výkon poprvé v této sezóně prohrál a s jedenácti body prozatím zůstává na páté pozici. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se posunuli na sedmé místo s devíti body.

Přitom sobotní duel začal pro tým vedený koučem Ronem Jansem fantasticky, jelikož znovu zafungovala osvědčená spolupráce mezi Danilem a Václavem Černým. Třiadvacetiletý český útočník se sice podruhé za sebou neprosadil, ale na trávníku byl opět hodně vidět. Ani ne po šedesáti odehraných sekundách vymyslel parádní centr z křídla a našel právě brazilského týmového kolegu, jenž na nic nečekal a bez potíží uklidil míč přímo k pravé konstrukci.

Domácí postupem času zvyšovali svůj tlak a blízko k vyrovnání měli krátce po odehrané půlhodině, jenomže po průnikové přihrávce a následné tvrdé ráně Sylly famózně zasáhl připravený brankář Drommel. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání dvě minuty před přestávkou. Svůj premiérový gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil čtyřiadvacetiletý záložník Bart Ramselaar, který se vskutku postaral o výstavní trefu.

Po vysokém pasu z pravého křídla a následném hlavičkovém souboji se balón odrazil právě na jeho kopačku, závěrečný projektil ze čtrnácti metrů zapadl nechytatelně pod břevno. Utrecht otočil vývoj ani ne po dvou odehraných minutách druhého dějství a znovu v tom měl prsty Ramselaar. Tentokráte našel svou přízemní nabídkou dobře postaveného Sandera van de Streeka, ten díky perfektnímu zpracování usměrnil míč do levého dolního růžku.

Mírný favorit držel v následujícím průběhu hubený náskok a asi deset minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť nejlepší muž na trávníku Ramselaar, ovšem jeho trefa po samostatném úniku nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Twente mohlo vybojovat alespoň bod v sedmé minutě nastavení zásluhou Meniga, nicméně pětadvacetiletý forvard selhal ve stoprocentní možnosti a svou hlavičku z jasné pozice poslal o decimetry vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele