základní část, 6. kolo
25.10.2020 16:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Feyenoord nevyzrál na Waalwijk a po remíze 2:2 bere pouze bod

Waalwijk po velmi špatném vstupu do tohoto ročníku nestačí svou stávající výkonností překvapovat, nyní dokázal zaskočit vysoce favorizovaný Feyenoord a po nečekané remíze 2:2 bodoval potřetí za sebou, díky tomu se posunul na jedenácté místo Eredivisie s pěti body. Hosté naopak prohlubují svou krizi, potřetí v řadě totiž neokusili pocit vítězství a v tabulce se propadli na páté místo s dvanácti body o tři body za vedoucí Ajax.

Domácí hráli od samého začátku velmi sebevědomě a svého věhlasnějšího rivala se v žádném případě nebáli. V nedělním utkání dokonce dvakrát vedli o jednu branku a daleko neměli ani k tomu, aby dosáhli na plný bodový zisk. Hosté přitom začali podle předpokladů a do vedení se mohli dostat po necelé čtvrthodině hry. Linssen ukázal výborný přehled a ze střední vzdálenosti se snažil přehodit lehce vyběhnutého brankáře Lamproua.

Jeho skvěle provedený pokus měl dobré parametry, ale nakonec ho zastavila horní tyč. Necelých deset minut před přestávkou se na opačné straně zjevil ve vynikající pozici Damaşcan, jenže s jeho tvrdou bombou si brilantně poradil gólman Bijlow. Těsně před přestávkou se na opačné straně blýskl také Lamprou, když dělovku Ridgeciana Hapse z dvanácti metrů dokázal s vypětím všech sil odvrátit na rohový kop.

Waalwijk se z ničeho nic prosadil pět minut po výměně stran. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu předvedl své nesporné kvality Cyril Ngonge. Poté se chytrou kličkou zbavil bránícího Senesiho a z hranice pokutového území parádně zavěsil do levé šibenice, Bijlow se jen naprázdno proletěl vzduchem. Feyenoord od tohoto momentu přidal a krátce po odehrané hodině srovnal stav zásluhou dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena.

Ten nejprve po přihrávce z levé strany orazítkoval bližší konstrukci, napodruhé si už však věděl rady a svou dorážkou propálil bezmocného Lamproua. V 80. minutě vrátil vedení domácímu celku Ola John, jenž se po pobídce od Olsaka trefil po zemi do předního spodního rohu. Hosté se v žádném případě nevzdali a o čtyři minuty později uzavřel gólový účet nedělního střetnutí Haps, neboť po výtečném zpracování zakroutil balón z dvanácti metrů k zadní konstrukci za záda stojícího domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele