základní část, 6. kolo
25.10.2020 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta hrála v deseti téměř 40 minut, i přesto získává s Heraclesem bod

Ani jeden z nedělních soupeřů se ve vzájemném utkání nedočkali tříbodového zisku po hodně dlouhé době, v Rotterdamu se totiž rozešli smírně v poměru 1:1. Sparta sice dokázala vybojovat nerozhodný výsledek potřetí za sebou, ovšem v šesti dosavadních duelech tohoto ročníku ani jednou nevyhrála a se třemi body se nachází na předposledním sedmnáctém místě. Heracles nezvítězil pětkrát po sobě a s pěti body na kontě mu patří dvanáctá příčka.

Celek z Almela herně jasně dominoval a míč měl ve svém držení z více jak šedesáti procent. K tomu vyprodukoval úctyhodných dvacet střel směrem k brankáři Van Leerovi, avšak znovu nebyl produktivní a skórovat se mu povedlo pouze jednou. Domácí výběr se dostal do vedení krátce po změně stran, ale o pár minut později přišel o vyloučeného Adila Auassara a necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval vyrovnávací trefu.

První možnost byla k vidění po šesti odehraných minutách, kdy po nádherném pasu Van der Watera pálil z hranice brankového území Bakis, ovšem pravou tyč přeci jen o kousek minul. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo, rotterdamský klub z ničeho nic udeřil ve 47. minutě. Po hezkém přenesení do středu pole se opřel do balónu z voleje Abdou Harroui a překrásnou ranou z dvaceti metrů zavěsil přímo do levé šibenice.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a trenérovi Henku Fraserovi přidělal výrazné vrásky již zmiňovaný Auassar, který po vzájemném souboji zakončeným pádem na zem naprosto nepochopitelně nakopl Raie Vloeta a rozhodčí Gözübüyük mu po zhlédnutí videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Tým z Almela samozřejmě okamžitě ožil a o dvě minuty později chtěl srovnat stav aktivní Van der Water.

Ten po přesně načasované nahrávce stanul sám před Van Leerem, nicméně domácí strážce branky se proti němu vytáhl s famózním zákrokem a brilantní šanci protivníka zlikvidoval. Asi dvacet minut před koncem předvedl Heracles užasnou přízemní kombinaci na jeden dotek, ale zakončující Bakis střílel o decimetry vedle levé konstrukce. Hosté přeci jen srovnali v 75. minutě zásluhou Vloeta, jenž obdržel zpětnou finální přihrávku od střídajícího Jakobsena a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele