Eredivisie - souhrn 6. kola

14.09.2019, 20:29, aktualizováno 15.09.2019, 18:44
Komentáře a souhrny
Ajax zvládl úlohu favorita proti Heerenveenu, dlouho se však na čele tabulky neosamostatnil, neboť PSV Eindhoven naplnil roli favorita proti Vitesse. Mužstvo z Arnhemu pěti brankami rozebral Donyell Malen. Před vlastními fanoušky se radoval i Alkmaar, jenž nadělil Spartě Rotterdam potupného "bůra". Tři body mají také Utrecht a Feyenoord...

Fortuna Sittard - FC Twente 2:3

15.09.2019 16:45

Góly: 78. Haris Vučkić (vl.), 90+5. Amadou Ciss - 16. Keito Nakamura, 24. Javier Espinosa, 66. Giorgi Aburjania

Pět gólů, dvě červené karty. V pořadí poslední duel šestého kola Eredivisie měl o náboj rozhodně postaráno. Lépe ho ve finále zvládl mírný favorit z Twente, jenž si vytvořil v průběhu utkání až tříbrankový náskok, ani ten mu ale ke klidu úplně nestačil. Fortuna totiž stačila snížit na rozdíl jednoho gólu, na vyrovnání se však nakonec nezmohla.

V lepším rozpoložení byl před tímto soubojem určitě navrátivší se nováček z Enschede, který v uplynulých pěti zápasech ještě neprohrál, zatímco klub ze Sittardu doposud urval jen pouhopouhé dva body. Už po poločase hosté ukázali větší touhu po prodloužení své série neporazitelnosti na šest utkání, ve druhé půli pak, leč s potížemi, vedení udrželi.

Hostům určitě do karet nahrála i ta skutečnost, že daleko lépe zvládli první třetinu zápasu. Aitor Cantalapiedra poslal v 16. minutě od pravé lajny dlouhý pas dopředu, na hranici šestnáctky si míč zpracoval Nakamura, jenž následně překonal vyběhnuvšího brankáře Koşeleva. A ve 24. minutě skóroval Javier Espinosa parádní střelou k tyči.

Bezprostřední odpověď na dvě inkasované branky Fortuna nevyprodukovala. Mohl jí sice výrazně pomoci moment z nastavení prvního dějství, kdy Nakamura ve středu pole zbytečně ostře atakoval ve skluzu Passlacka, na což sudí Higler nejprve ani nereagoval přerušením hry, nicméně po shlédnutí videozáznamu ukázal Japoncovi přímou červenou kartu.

Přesilovku ovšem domácí nedokázali zužitkovat ve svůj prospěch. Ba naopak v 66. minutě inkasoval Koşelev potřetí po rychlém brejku soupeře. Po něm zpoza šestnáctky z halfvoleje zakončil Aitor Cantalapiedra, jenž ještě sittardského gólmana nepřekonal, avšak k dorážce se propracoval střídající Aburjania, který už neměl problém trefit poloodkrytou bránu.

Twente následně polevilo a to nemělo dělat. Jeho sok totiž tohle klání stačil zdramatizovat. V 78. minutě zaznamenal nešťastného vlastence ramenem Vučkić. A v samotném závěru se střelecky prosadil taktéž Ciss, to už ale i Sittard hrál v deseti mužích v poli, jelikož vyloučen byl Mica Pinto za zmaření zjevné brankové možnosti, ve které se ocitl Zekhnini.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 3:2

15.09.2019 14:30

Góly: 6. Rick Karsdorp (pen.), 21. Luciano Narsingh, 33. Leroy Fer (pen.) - 77. Edgar lé (vl.), 83. Renato Tapia (vl.)

Feyenoord splnil úlohu favorita proti Den Haagu, na druhém tříbodovém zisku v řadě se však pořádně natrápil. O poločase sice vedl už o tři branky, nicméně soupeř v závěru mocně dotahoval a nakonec si z Rotterdamu odvezl těsnou porážku v poměru 2:3. Domácí se díky výhře posunuli na sedmé místo s devíti body a dobře se naladili na čtvrteční utkání Evropské ligy, ADO naopak kleslo až na čtrnáctou pozici se šesti body.

V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Tomáš Necid, tentokráte se však do listiny střelců nezapsal. Hned první důležitý okamžik byl k vidění po necelých pěti odehraných minutách. Ould-Chikh příliš okatě chytl ve vlastní šestnáctce unikajícího Hapse a rozhodčí Gozubüyük okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Rick Karsdorp a nezaváhal, míč s naprostou přesností usměrnil do levého spodního rohu.

Favorit nedělního zápasu zvýšil svůj náskok ve 21. minutě. Sinisterra na levé straně šestnáctky našel volného Luciana Narsingha, který doběhl až před brankáře Havekotteho a zblízka ho elegantně obstřelil. Krátce po odehrané půlhodině kopal Feyenoord druhou penaltu. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Narsingh a centroval před branku, kde nešťastně zahrál rukou Meijers a Gozubüyük byl znovu neoblomný.

Míč na penaltový puntík si tentokráte postavil Leroy Fer a bezmocného Havekotteho poslal na opačnou stranu. Necelých pět minut po změně stran se hostující strážce blýskl s famózním zákrokem, když zlikvidoval nebezpečnou střelu z hranice šestnáctky od Larssona. Havekotte se opět činil v 57. minutě, tentokráte ukryl v náručí tvrdou ránu Narsingha z deseti metrů. Den Haagu svitla naděje na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po centru z levé strany chtěl Edgar Ié akrobaticky odvrátit balón do bezpečí před dvěma dotírajícími protihráči, ale jen nepovedeným odkopem překonal gólmana Vermeera - 3:1. Za dalších šest minut byl rozdíl ve skóre jednobrankový, tentokráte po přímém volném kopu z pravé strany od Goossense nešťastně hlavičkoval míč za záda bezmocného Vermeera záložník Renato Tapia. Domácím však ani dvě vlastní branky neublížily a Feyenoord poté udržel těsný náskok až do konce.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Willem II 4:1

15.09.2019 14:30

Góly: 17. Cyriel Dessers, 42. Cyriel Dessers, 55. Silvester van der Water, 63. Mauro Júnior - 33. Vangelis Pavlidis

Heracles navázal na nedávné první vítězství tohoto ročníku v Groningenu (2:1) a tentokráte si bez větších potíží poradil s Tilburgem po výsledku 4:1. V tabulce Eredivisie se díky tomu posunulo na desátou pozici s osmi body a po nepovedeném startu tak začíná předvádět očekávané výsledky. Naopak Willem II podruhé za sebou prohrál a naopak se dostává do krize, s devíti body se nachází na osmém místě.

Almelo skvěle vstoupilo do nedělního zápasu a hned svou první vážnější akci krátce po odehrané čtvrthodině přetavilo ve vedoucí trefu. Čtyřiadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers po přihrávce od Breukerse vykouzlil krásnou individuální akci a navedl si balón až do pokutového území, odkud střelou do pravého spodního rohu překonal marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera. Hosté to však nezabalili a ve 33. minutě srovnali krok.

Po dvouzápasovém půstu se prosadil dvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis, který je s pěti trefami nejlepším střelcem týmu. Tentokráte se po přesně načasované nahrávce od Ndayishimiyeho zjevil zcela sám před brankářem Blaswichem a ve vyložené možnosti nezaváhal, zblízka s přehledem rozvlnil síť. Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani deset minut, ve 42. minutě se totiž podruhé v tomto střetnutí prosadil Dessers.

Mauro Júnior odvedl pořádný kus práce ve středu hřiště a pak geniální nahrávkou oslovil právě Desserse, jenž poloprázdnou branku nemohl minout. Domácí rozhodli o svém úspěchu během dvaceti minut ve druhém dějství. Nejprve skóroval Silvester van der Water, když po pobídce od Merkela napřáhl z dvanácti metrů a zamířil přesně k levé konstrukci, Wellenreutherovi nedal vůbec žádnou šanci na úspěšný zákrok.

V 63. minutě definitivně pohřbil naděje soupeře talentovaný Brazilec Mauro Júnior, který hostuje v klubu z konkurenčního PSV Eindhoven. Po kolmici za obranu zachoval klid před Wellenreutherem a chladnokrevně ho obstřelil, balón zapadl k levé tyči. Ve zbývajícím průběhu se hosté na žádný tlak nezmohli a duel se spíše dohrával. Příště se pokusí odčinit toto zaváhání s Venlem, Heracles zavítá na půdu ambiciózního Twente.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - RKC Waalwijk 6:2

15.09.2019 12:15

Góly: 26. Iliass Bel Hassani, 60. Reza Ghoochannejhad, 81. Reza Ghoochannejhad, 83. Reza Ghoochannejhad, 88. Reza Ghoochannejhad, 90+3. Gustavo Hamer - 28. Melle Meulensteen, 34. Clint Leemans

Zwolle navázalo na své minulé první vítězství v Emmenu a nyní podruhé za sebou dosáhlo na tříbodový zisk, i když s nováčkem z Waalwijku po prvním poločase prohrávalo. Nicméně po změně stran se dokázalo prosadit pětkrát a RKC nakonec přehrálo hladce po divokém výsledku 6:2, hned čtyři branky si schovalo do závěrečné čtvrthodiny. V tabulce se posunulo na dvanácté místo se sedmi body, naopak hosté na premiérovou ligovou výhru stále čekají.

Waalwijk má momentálně na kontě jediný bod a patří mu poslední osmnácté místo. Hrdinou nedělního zápasu se stal íránský reprezentant Reza Ghoochannejhad, jenž skóroval čtyřikrát a atakoval pětigólového Donyella Malena z PSV Eindhoven proti Arnhemu. Všechny své góly zaznamenal během pouhých osmadvaceti minut, tři trefy vsítil dokonce jen za sedm minut. Přitom první poločas byl v režii hostů, kteří odcházeli do kabin s vedením 2:1.

Po úvodní opatrné pětadvacetiminutovce udeřilo poprvé Zwolle. Na pravé straně se ocitl Van Wermeskerken a sklepl míč do pokutového území, kde ho nedokázal důrazně odkopnout Drost. K odraženému balónu se následně propracoval Iliass Bel Hassani a z první ho usměrnil do levého spodního rohu. Neuběhly však ani dvě minuty a hosté srovnali krok. Melle Meulensteen se po narážečce s Bilatem opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů a vymetl všechny pavučiny ve vzdálenější šibenici, jednalo se o vskutku nádhernou trefu.

Outsider tohoto duelu otočil vývoj ve 34. minutě. Centr z pravého křídla od Gaariho lehce tečoval hlavou Clint Leemans a balón zapadl k levé tyči, brankáři Mousovi chyběly k úspěšnému zákroku jen milimetry. Od tohoto momentu tempo hry přeci jen opadlo, první chvíle Ghoochannejhada přišla přesně po odehrané hodině. Zajímavostí je, že na hřiště přišel až jako střídající hráč o čtyři minuty dříve, jeho nasazení se tedy vskutku vyplatilo.

Po pasu Paala z levého křídla se zjevil na hranici brankového území a svou hlavou usměrnil míč do protějšího spodního rohu - 2:2. O dvacet minut později dostal jednatřicetiletý útočník svůj celek do vedení, když opět hlavou překonal bezmocného gólmana Vaessena. V 83. minutě završil Ghoochannejhad svůj hattrick střelou k pravé konstrukci, za dalších pět minut mířil do černého již počtvrté díky prodloužené hlavičce od Thye - 5:2. V nastaveném čase ještě završil gólový účet tohoto střetnutí Gustavo Hamer projektilem do levého horního růžku.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 5:0

14.09.2019 20:45

Góly: 18. Donyell Malen, 36. Donyell Malen, 46. Donyell Malen, 83. Donyell Malen (pen.), 89. Donyell Malen (pen.)

PSV předvedl naprosto precizní výkon proti dosud vedoucímu Arnhemu a na vlastním stadionu ho deklasoval vysoko po výsledku 5:0. O naprosto fantastické představení se postaral teprve dvacetiletý útočník Donyell Malen, který vsítil všech pět branek svého výběru a logicky se dostal do čela tabulky střelců celé Eredivisie se šesti trefami. Eindhoven se posunul na druhou příčku s třinácti body o skóre za vedoucí Ajax.

Naopak hosté poprvé v probíhajícím ligovém ročníku prohráli a na svého konkurenta nestačili ve všech ohledech. S jedenácti body se nyní nacházejí na čtvrté pozici. Přitom Vitesse začalo odvážně a první větší příležitost si vypracovalo po třech minutách hry, ovšem připravený brankář Zoet dokázal brilantně zlikvidovat dorážku Tannaneho. Galapředstavení talentovaného Malena započalo krátce po odehrané čtvrthodině.

Chybnou rozehrávku Obispa vystihl Bruma, jenž přihrávkou na levou stranu uvolnil právě Malena a ten pravačkou snadno obstřelil stojícího brankáře Pasveera. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl zvýšit vedení favorita Ihattaren, ale jeho přízemní pokus dokázal vykopnout zhruba metr před brankovou čarou vracející se Lelieveld. Necelých deset minut před přestávkou se rodák z Wieringenu prosadil podruhé.

Tentokráte si po secvičeném signálu od Ihattarena seběhl na hranici brankového území a prudkou hlavičkou zamířil do bližší šibenice, Pasveer opět neměl absolutně žádný nárok. Malen zkompletoval svůj hattrick za pouhých 28 minut ihned po výměně stran. Hezkou akci středem hřiště předvedl Ihattaren a zblízka na hostujícího strážce nevyzrál. Ovšem Malen stál ve správný čas na správném místě a hlavou z deseti metrů dopravil balón do prázdné branky.

Domácí si schovali své závěrečné dva zásahy do závěrečné čtvrthodiny sobotního utkání. Po nádherné kolmici za defenzívu soupeře stáhl Lelieveld střídajícího Gakpa k zemi a rozhodčí van Boekel bez váhání ukázal směrem k penaltovému puntíku. Míč si postavil Malen a zamířil přímo do pravého spodního rohu - 4:0. Stejný hráč se odhodlal k pokutovému kopu i v 89. minutě po ruce Bazoera a ani v tomto momentu nezaváhal, když skóroval přízemní střelou doprostřed branky. Čeští krajánci Michal Sadílek (PSV) a Tomáš Hájek (Vitesse) zůstali jen na lavičce mezi náhradníky.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Emmen 3:1

14.09.2019 20:45

Góly: 38. Adrián Dalmau, 54. Gyrano Kerk, 90+6. Jean-Christophe Bahebeck - 58. Michael de Leeuw

Utrecht se dokázal oklepat z předchozích dvou neúspěchů s Venlem (1:2) a s Twente (1:3) a tentokráte přehrál loňského nováčka z Emmenu po výsledku 3:1. Jeho vítězství se nerodilo úplně hladce a soupeř hlavně v závěru zápasu kousal, nicméně FC nakonec dotáhl sobotní duel do vítězného konce. Domácí se díky třetímu tříbodovému zisku v sezóně posunuli na šesté místo s deseti body, hosté jsou šestnáctí s pouhými třemi body.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma měli od samého začátku územní převahu a první větší možnost si vypracovali po deseti odehraných minutách. Po závaru v pokutovém území Emmenu se k dorážce probojoval Gustafson, ale poloprázdnou branku trestuhodně netrefil a mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Pak aktivita Utrechtu na několik desítek minut utichla, do vedení se z ničeho nic dostal ve 39. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany od Gustafsona neuhlídal Slagveer nabíhajícího Adriána Dalmaua a španělský kanonýr zavěsil hlavou ze šesti metrů k protější tyči, brankář Telgenkamp jen zůstal nevěřícně stát před brankovou čarou. Necelé čtyři minuty po výměně stran byl blízko k vyrovnání Michael de Leeuw, jenž si naběhl na přesně načasovanou nahrávku mezi dva bránící protihráče.

Jenomže nakonec svou přízemní střelou z dvanácti metrů nepřekonal vyběhnutého gólmana Paese. Domácí se mohli uklidnit v 54. minutě. Od rohového praporku z pravé strany centroval Maher a Gyrano Kerk prudkou hlavičkou z pěti metrů rozvlnil síť. Telgenkamp si sice na balón sáhl, ale pohromě už zabránit nedokázal. Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, své předchozí zaváhání částečně napravil kapitán de Leeuw.

Nahrávku od Laursena si posunul do šestnáctky protivníka a pak okamžitě zkusil štěstí ze čtrnácti metrů, jeho přízemní projektil zapadl k vzdálenější konstrukci. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl Utrechtu vrátit dvoubrankové vedení van de Streek, avšak z hranice pokutového území pálil o kousek vedle levé tyče. V šesté minutě nastavení domácí přeci jen skórovali potřetí, když střídající Jean-Christophe Bahebeck po rychlém přečíslení a přihrávce od Kerka zblízka propálil vyběhnutého Telgenkampa.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Groningen 2:1

14.09.2019 19:45

Góly: 12. John Yeboah, 84. Evert Linthorst - 44. Ajdin Hrustic

Venlo v souboji dvou trápících se celků mělo pevnější nervy v závěru zápasu a poradilo si s konkurenčním Groningenem po výsledku 2:1, rozdílovou branku vsítilo necelých deset minut před závěrečným hvizdem. V tomto ročníku zaznamenalo již své třetí vítězství a prozatím se posunulo na deváté místo s devíti body. Naopak FC nevyhrál počtvrté za sebou a s pouhými čtyřmi body na kontě je až patnáctý, i když disponuje jedním duelem k dobru.

VVV vstoupil do sobotního střetnutí výborně a již po dvanácti minutách hry šel do vedení. Van Ooijen vymyslel krásný pas na levou stranu z blízkosti půlící čáry, balón vzápětí převzal John Yeboah a pelášil s ním až k soupeřově brance. V zakončení si dokázal poradit a pravačkou z mírného úhlu zamířil přímo ke vzdálenější tyči, brankář Padt na míč těsně nedosáhl. Hosté od tohoto momentu přidali a snažili se vyrovnat.

Ve 37. minutě se to málem podařilo Ajdinu Hrustičovi. Třiadvacetiletý australský rodák s bosenskými kořeny obdržel přesně načasovanou přihrávku do středu šestnáctky protivníka a ihned vystřelil, jenomže jeho ráně chyběla přesnost a balón proletěl nad horní tyčkou. Stejný hráč napravil toto zaváhání o sedm minut později a postaral se tak o srovnání stavu, v tomto ročníku Eredivisie se prosadil podruhé.

El Messaoudi posunul míč blíže k brance protivníka, Hrustič se příliš nerozmýšlel a napřáhl z více jak třiceti metrů. Jeho nádherný projektil skončil přímo u levé tyče, gólman Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Groningen byl aktivnější také po změně stran a dokonce mohl otočit vývoj. Po necelé hodině hry střílel těsně vedle pravé konstrukce Benschop, v 63. minutě hlavičkoval o decimetry nad břevno důrazný Warmerdam.

Přesně v polovině druhého poločasu se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance Hrustič a mířil do pravého dolního růžku, nicméně Kirschbaum dokázal jeho pokus zkrotit v rukavicích. Rozhodující moment se zrodil v 84. minutě. Tři body pro Venlo zařídil teprve devatenáctiletý záložník Evert Linthorst, k němuž propadl míč po rohovém kopu od Neudeckera a zblízka ho dokázal usměrnit do poloprázdné branky.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 5:1

14.09.2019 18:30

Góly: 5. Oussama Idrissi, 16. Myron Boadu, 33. Myron Boadu, 45. Oussama Idrissi, 81. Teun Koopmeiners (pen.) - 3. Abdou Harroui

Alkmaar těsně před reprezentační přestávkou zažíval náročný program a v lize dvakrát za sebou zaváhal, ovšem nyní vlétl jako uragán na nováčka ze Sparty a před vlastními fanoušky ho rozdrtil ve vysokém poměru 5:1. Díky tomu se posunul na pátou pozici s deseti body a za vedoucím Ajaxem zaostává o body tři. Naopak rotterdamský výběr podruhé za sebou utrpěl debakl po náloži od Ajaxu a klesl na jedenácté místo s osmi body.

Přitom hosté zažili naprosto pohádkový vstup do sobotního střetnutí a již po třech minutách hry se dostali do vedení. Po dlouhém nákopu z hloubi pole se špatně domluvili Svensson s brankářem Bizotem, čehož využil důrazný Smeets. Balón se pak odrazil na kopačku volného Abdoua Harrouiho a ten z dobrých čtyřiceti metrů trefil odkrytý prostor tří tyčí, vracející se Vlaar již nedokázal zabránit pohromě.

Nicméně favorizovaní domácí na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho. Po rohovém kopu propadl míč na hranici brankového území k Vlaarovi, který ho ještě adresoval přihrávkou pod sebe a nabíhající Oussama Idrissi s pomocí bližší tyče rozvlnil síť. Krátce po odehrané čtvrthodině AZ dokonce otočil vývoj. Na přesně načasovanou kolmici za obranu protivníka od Stengse si naběhl Myron Boadu a na pravé straně přetlačil Abelse.

V zakončení dokázal zachovat chladnou hlavu a balón nasměroval ke vzdálenější konstrukci. Alkmaar svíral soupeře i v následujícím průběhu a třetí trefy se dočkal po půlhodině hry. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Boadu, jenž se po centru Stengse z pravého křídla zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a svou hlavičku usměrnil přímo do levého spodního rohu, gólman Coremans byl naprosto bezmocný.

Ještě před přestávkou byl blízko ke snížení Rayhi, avšak jeho pokus z hranice šestnáctky odvrátil na rohový kop připravený Bizot. V samém závěru první půle se opět trefil také Idrissi, když se ve středu pokutového území Sparty dostal k odraženému míči a bez potíží zamířil do protipohybu Coremanse - 4:1. Gólový účet uzavřel v 81. minutě Teun Koopmeiners, který po nedovoleném zákroku Riga na Midtsjøa zkušeně proměnil nařízenou penaltu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 4:1

14.09.2019 18:30

Góly: 14. Dušan Tadić, 45+2. Nicolás Tagliafico, 52. Perr Schuurs, 58. Nicolás Tagliafico - 22. Jens Odgaard

Ajax navázal na dobrou formu před reprezentační přestávkou a před důležitým zápasem Ligy mistrů s francouzským Lille porazil celkem hladce nevyzpytatelný Heerenveen po výsledku 4:1. Díky tomu se vyhoupl do čela Eredivisie se třinácti body o skóre před největšího rivala z PSV. Naopak SC prodloužil svou šňůru bez tříbodového zisku na pět střetnutí v řadě, v tabulce mu patří až třináctá příčka se šesti body.

Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce poprvé zahrozil favorit. Dobrou práci odvedl Veltman a pak poslal do šestnáctky protivníka střílenou přihrávku, kterou dokázal skvěle ukrýt v rukavicích připravený brankář Hahn. Ajax se přeci jen dočkal vedoucí trefy ve 14. minutě. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Huntelaar a dobře postavený srbský kanonýr Dušan Tadič ho se štěstím tečoval do pravé šibenice.

Po dvaceti odehraných minutách se dvakrát během krátké chvíle musel blýsknout Hahn, když nejprve zlikvidoval projektil Promese a poté si poradil i s hlavičkou Álvareze. Hosté zničehonic srovnali krok v polovině úvodního dějství. Na pravém křídle všem uprchl van Bergen a okamžitě přihrával do předbrankového prostoru, kde Jens Odgaard nasměroval míč jemnou tečí k protější tyči. Hosté od tohoto momentu výrazně ožili.

Ve 30. minutě se musel gólman Onana vytáhnout proti střele van Bergena, ihned nato dokonce rozvlnil síť Odgaard. Nicméně rozhodčí Lindhout po přezkoumání videa nakonec gól neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Ajax šel podruhé do vedení v samém závěru první půle. Nicolás Tagliafico si po rohovém kopu od Promese seběhl před hranici brankového území a ze sedmi metrů zavěsil prudkou hlavičkou přímo pod břevno.

Ajax zdvojnásobil své vedení sedm minut po přestávce. Po dalším rohu tentokráte rozehraném nakrátko odcentroval ke vzdálenější konstrukci Tadič a zcela zapomenutý obránce Perr Schuurs neměl problém trefit odkrytou branku. Za dalších šest minut se podruhé v utkání prosadil Tagliafico, který využil dlouhého nákopu od Maročana Ziyecha a akrobaticky uklidil balón k vzdálenější konstrukci, Hahn se natahoval marně. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl přidat pátou trefu domácích střídající Neres, ale orazítkoval levou tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax541019:513
2.PSV Eindhoven541014:313
3.FC Twente633013:812
4.SBV Vitesse632110:911
5.AZ Alkmaar531112:310
6.FC Utrecht631213:1010
7.Feyenoord Rotterdam52308:69
8.Willem II63039:119
9.VVV Venlo63039:129
10.Heracles Almelo62228:108
11.Sparta Rotterdam622212:158
12.PEC Zwolle621313:147
13.SC Heerenveen61327:86
14.ADO Den Haag620410:126
15.FC Groningen51134:74
16.FC Emmen61055:143
17.Fortuna Sittard50236:122
18.RKC Waalwijk60157:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
AjaxFans

Gól Tadiče Jinak správně neuznaný gól Srdičkám za faul na 1.2 .Byl to důležitý moment zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Malen 5 gólov?

Reagovat
jáá

Malen jako respekt...

Reagovat
AjaxFans

Dva góly z penalt,takže bych to nějak nepřeháněl

Reagovat
montaigne33

Tadič!!! Ať žije AJAX

Reagovat
montaigne33

Sparta se pomalu propadá tabulkou.

Reagovat
Elliasson

Jak v Česku tak v Nizozemsku jev vítaný.

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Stiksxx

Padlo vel golu.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele