6. kolo
14.09.2019 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Ajax zvítězil v lize počtvrté za sebou, tentokráte přehrál Heerenveen

Ajax navázal na dobrou formu před reprezentační přestávkou a před důležitým zápasem Ligy mistrů s francouzským Lille porazil celkem hladce nevyzpytatelný Heerenveen po výsledku 4:1. Díky tomu se vyhoupl do čela Eredivisie se třinácti body o skóre před největšího rivala z PSV. Naopak SC prodloužil svou šňůru bez tříbodového zisku na pět střetnutí v řadě, v tabulce mu patří až třináctá příčka se šesti body.

Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce poprvé zahrozil favorit. Dobrou práci odvedl Veltman a pak poslal do šestnáctky protivníka střílenou přihrávku, kterou dokázal skvěle ukrýt v rukavicích připravený brankář Hahn. Ajax se přeci jen dočkal vedoucí trefy ve 14. minutě. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Huntelaar a dobře postavený srbský kanonýr Dušan Tadič ho se štěstím tečoval do pravé šibenice.

Po dvaceti odehraných minutách se dvakrát během krátké chvíle musel blýsknout Hahn, když nejprve zlikvidoval projektil Promese a poté si poradil i s hlavičkou Álvareze. Hosté zničehonic srovnali krok v polovině úvodního dějství. Na pravém křídle všem uprchl van Bergen a okamžitě přihrával do předbrankového prostoru, kde Jens Odgaard nasměroval míč jemnou tečí k protější tyči. Hosté od tohoto momentu výrazně ožili.

Ve 30. minutě se musel gólman Onana vytáhnout proti střele van Bergena, ihned nato dokonce rozvlnil síť Odgaard. Nicméně rozhodčí Lindhout po přezkoumání videa nakonec gól neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Ajax šel podruhé do vedení v samém závěru první půle. Nicolás Tagliafico si po rohovém kopu od Promese seběhl před hranici brankového území a ze sedmi metrů zavěsil prudkou hlavičkou přímo pod břevno.

Ajax zdvojnásobil své vedení sedm minut po přestávce. Po dalším rohu tentokráte rozehraném nakrátko odcentroval ke vzdálenější konstrukci Tadič a zcela zapomenutý obránce Perr Schuurs neměl problém trefit odkrytou branku. Za dalších šest minut se podruhé v utkání prosadil Tagliafico, který využil dlouhého nákopu od Maročana Ziyecha a akrobaticky uklidil balón k vzdálenější konstrukci, Hahn se natahoval marně. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl přidat pátou trefu domácích střídající Neres, ale orazítkoval levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele