6. kolo
14.09.2019 18:30 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

Alkmaar nasázel Spartě pět branek a posunul se tak do horní poloviny Eredivisie

Alkmaar těsně před reprezentační přestávkou zažíval náročný program a v lize dvakrát za sebou zaváhal, ovšem nyní vlétl jako uragán na nováčka ze Sparty a před vlastními fanoušky ho rozdrtil ve vysokém poměru 5:1. Díky tomu se posunul na pátou pozici s deseti body a za vedoucím Ajaxem zaostává o body tři. Naopak rotterdamský výběr podruhé za sebou utrpěl debakl po náloži od Ajaxu a klesl na jedenácté místo s osmi body.

Přitom hosté zažili naprosto pohádkový vstup do sobotního střetnutí a již po třech minutách hry se dostali do vedení. Po dlouhém nákopu z hloubi pole se špatně domluvili Svensson s brankářem Bizotem, čehož využil důrazný Smeets. Balón se pak odrazil na kopačku volného Abdoua Harrouiho a ten z dobrých čtyřiceti metrů trefil odkrytý prostor tří tyčí, vracející se Vlaar již nedokázal zabránit pohromě.

Nicméně favorizovaní domácí na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho. Po rohovém kopu propadl míč na hranici brankového území k Vlaarovi, který ho ještě adresoval přihrávkou pod sebe a nabíhající Oussama Idrissi s pomocí bližší tyče rozvlnil síť. Krátce po odehrané čtvrthodině AZ dokonce otočil vývoj. Na přesně načasovanou kolmici za obranu protivníka od Stengse si naběhl Myron Boadu a na pravé straně přetlačil Abelse.

V zakončení dokázal zachovat chladnou hlavu a balón nasměroval ke vzdálenější konstrukci. Alkmaar svíral soupeře i v následujícím průběhu a třetí trefy se dočkal po půlhodině hry. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Boadu, jenž se po centru Stengse z pravého křídla zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a svou hlavičku usměrnil přímo do levého spodního rohu, gólman Coremans byl naprosto bezmocný.

Ještě před přestávkou byl blízko ke snížení Rayhi, avšak jeho pokus z hranice šestnáctky odvrátil na rohový kop připravený Bizot. V samém závěru první půle se opět trefil také Idrissi, když se ve středu pokutového území Sparty dostal k odraženému míči a bez potíží zamířil do protipohybu Coremanse - 4:1. Gólový účet uzavřel v 81. minutě Teun Koopmeiners, který po nedovoleném zákroku Riga na Midtsjøa zkušeně proměnil nařízenou penaltu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele