6. kolo
15.09.2019 14:30 CET
3 : 2
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord dvakrát zamířil do vlastní branky, i přesto zdolal Den Haag

Feyenoord splnil úlohu favorita proti Den Haagu, na druhém tříbodovém zisku v řadě se však pořádně natrápil. O poločase sice vedl už o tři branky, nicméně soupeř v závěru mocně dotahoval a nakonec si z Rotterdamu odvezl těsnou porážku v poměru 2:3. Domácí se díky výhře posunuli na sedmé místo s devíti body a dobře se naladili na čtvrteční utkání Evropské ligy, ADO naopak kleslo až na čtrnáctou pozici se šesti body.

V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Tomáš Necid, tentokráte se však do listiny střelců nezapsal. Hned první důležitý okamžik byl k vidění po necelých pěti odehraných minutách. Ould-Chikh příliš okatě chytl ve vlastní šestnáctce unikajícího Hapse a rozhodčí Gozubüyük okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Rick Karsdorp a nezaváhal, míč s naprostou přesností usměrnil do levého spodního rohu.

Favorit nedělního zápasu zvýšil svůj náskok ve 21. minutě. Sinisterra na levé straně šestnáctky našel volného Luciana Narsingha, který doběhl až před brankáře Havekotteho a zblízka ho elegantně obstřelil. Krátce po odehrané půlhodině kopal Feyenoord druhou penaltu. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Narsingh a centroval před branku, kde nešťastně zahrál rukou Meijers a Gozubüyük byl znovu neoblomný.

Míč na penaltový puntík si tentokráte postavil Leroy Fer a bezmocného Havekotteho poslal na opačnou stranu. Necelých pět minut po změně stran se hostující strážce blýskl s famózním zákrokem, když zlikvidoval nebezpečnou střelu z hranice šestnáctky od Larssona. Havekotte se opět činil v 57. minutě, tentokráte ukryl v náručí tvrdou ránu Narsingha z deseti metrů. Den Haagu svitla naděje na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po centru z levé strany chtěl Edgar Ié akrobaticky odvrátit balón do bezpečí před dvěma dotírajícími protihráči, ale jen nepovedeným odkopem překonal gólmana Vermeera - 3:1. Za dalších šest minut byl rozdíl ve skóre jednobrankový, tentokráte po přímém volném kopu z pravé strany od Goossense nešťastně hlavičkoval míč za záda bezmocného Vermeera záložník Renato Tapia. Domácím však ani dvě vlastní branky neublížily a Feyenoord poté udržel těsný náskok až do konce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele