6. kolo
15.09.2019 16:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Neporažené Twente uspělo i na půdě Fortuny Sittard

Pět gólů, dvě červené karty. V pořadí poslední duel šestého kola Eredivisie měl o náboj rozhodně postaráno. Lépe ho ve finále zvládl mírný favorit z Twente, jenž si vytvořil v průběhu utkání až tříbrankový náskok, ani ten mu ale ke klidu úplně nestačil. Fortuna totiž stačila snížit na rozdíl jednoho gólu, na vyrovnání se však nakonec nezmohla.

V lepším rozpoložení byl před tímto soubojem určitě navrátivší se nováček z Enschede, který v uplynulých pěti zápasech ještě neprohrál, zatímco klub ze Sittardu doposud urval jen pouhopouhé dva body. Už po poločase hosté ukázali větší touhu po prodloužení své série neporazitelnosti na šest utkání, ve druhé půli pak, leč s potížemi, vedení udrželi.

Hostům určitě do karet nahrála i ta skutečnost, že daleko lépe zvládli první třetinu zápasu. Aitor Cantalapiedra poslal v 16. minutě od pravé lajny dlouhý pas dopředu, na hranici šestnáctky si míč zpracoval Nakamura, jenž následně překonal vyběhnuvšího brankáře Koşeleva. A ve 24. minutě skóroval Javier Espinosa parádní střelou k tyči.

Bezprostřední odpověď na dvě inkasované branky Fortuna nevyprodukovala. Mohl jí sice výrazně pomoci moment z nastavení prvního dějství, kdy Nakamura ve středu pole zbytečně ostře atakoval ve skluzu Passlacka, na což sudí Higler nejprve ani nereagoval přerušením hry, nicméně po shlédnutí videozáznamu ukázal Japoncovi přímou červenou kartu.

Přesilovku ovšem domácí nedokázali zužitkovat ve svůj prospěch. Ba naopak v 66. minutě inkasoval Koşelev potřetí po rychlém brejku soupeře. Po něm zpoza šestnáctky z halfvoleje zakončil Aitor Cantalapiedra, jenž ještě sittardského gólmana nepřekonal, avšak k dorážce se propracoval střídající Aburjania, který už neměl problém trefit poloodkrytou bránu.

Twente následně polevilo a to nemělo dělat. Jeho sok totiž tohle klání stačil zdramatizovat. V 78. minutě zaznamenal nešťastného vlastence ramenem Vučkić. A v samotném závěru se střelecky prosadil taktéž Ciss, to už ale i Sittard hrál v deseti mužích v poli, jelikož vyloučen byl Mica Pinto za zmaření zjevné brankové možnosti, ve které se ocitl Zekhnini.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypadá to na dvoječku. Sázkovky ale potřebují někoho na černou práci. Bojím aby to nebylo Twente.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele