6. kolo
15.09.2019 14:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Almelo našlo recept na Tilburg a porazilo ho hladce o tři góly

Heracles navázal na nedávné první vítězství tohoto ročníku v Groningenu (2:1) a tentokráte si bez větších potíží poradil s Tilburgem po výsledku 4:1. V tabulce Eredivisie se díky tomu posunulo na desátou pozici s osmi body a po nepovedeném startu tak začíná předvádět očekávané výsledky. Naopak Willem II podruhé za sebou prohrál a naopak se dostává do krize, s devíti body se nachází na osmém místě.

Almelo skvěle vstoupilo do nedělního zápasu a hned svou první vážnější akci krátce po odehrané čtvrthodině přetavilo ve vedoucí trefu. Čtyřiadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers po přihrávce od Breukerse vykouzlil krásnou individuální akci a navedl si balón až do pokutového území, odkud střelou do pravého spodního rohu překonal marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera. Hosté to však nezabalili a ve 33. minutě srovnali krok.

Po dvouzápasovém půstu se prosadil dvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis, který je s pěti trefami nejlepším střelcem týmu. Tentokráte se po přesně načasované nahrávce od Ndayishimiyeho zjevil zcela sám před brankářem Blaswichem a ve vyložené možnosti nezaváhal, zblízka s přehledem rozvlnil síť. Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani deset minut, ve 42. minutě se totiž podruhé v tomto střetnutí prosadil Dessers.

Mauro Júnior odvedl pořádný kus práce ve středu hřiště a pak geniální nahrávkou oslovil právě Desserse, jenž poloprázdnou branku nemohl minout. Domácí rozhodli o svém úspěchu během dvaceti minut ve druhém dějství. Nejprve skóroval Silvester van der Water, když po pobídce od Merkela napřáhl z dvanácti metrů a zamířil přesně k levé konstrukci, Wellenreutherovi nedal vůbec žádnou šanci na úspěšný zákrok.

V 63. minutě definitivně pohřbil naděje soupeře talentovaný Brazilec Mauro Júnior, který hostuje v klubu z konkurenčního PSV Eindhoven. Po kolmici za obranu zachoval klid před Wellenreutherem a chladnokrevně ho obstřelil, balón zapadl k levé tyči. Ve zbývajícím průběhu se hosté na žádný tlak nezmohli a duel se spíše dohrával. Příště se pokusí odčinit toto zaváhání s Venlem, Heracles zavítá na půdu ambiciózního Twente.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele