6. kolo
14.09.2019 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV rozdrtilo dosud neporažené Vitesse, všechny jeho branky vsítil Donyell Malen

PSV předvedl naprosto precizní výkon proti dosud vedoucímu Arnhemu a na vlastním stadionu ho deklasoval vysoko po výsledku 5:0. O naprosto fantastické představení se postaral teprve dvacetiletý útočník Donyell Malen, který vsítil všech pět branek svého výběru a logicky se dostal do čela tabulky střelců celé Eredivisie se šesti trefami. Eindhoven se posunul na druhou příčku s třinácti body o skóre za vedoucí Ajax.

Naopak hosté poprvé v probíhajícím ligovém ročníku prohráli a na svého konkurenta nestačili ve všech ohledech. S jedenácti body se nyní nacházejí na čtvrté pozici. Přitom Vitesse začalo odvážně a první větší příležitost si vypracovalo po třech minutách hry, ovšem připravený brankář Zoet dokázal brilantně zlikvidovat dorážku Tannaneho. Galapředstavení talentovaného Malena započalo krátce po odehrané čtvrthodině.

Chybnou rozehrávku Obispa vystihl Bruma, jenž přihrávkou na levou stranu uvolnil právě Malena a ten pravačkou snadno obstřelil stojícího brankáře Pasveera. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl zvýšit vedení favorita Ihattaren, ale jeho přízemní pokus dokázal vykopnout zhruba metr před brankovou čarou vracející se Lelieveld. Necelých deset minut před přestávkou se rodák z Wieringenu prosadil podruhé.

Tentokráte si po secvičeném signálu od Ihattarena seběhl na hranici brankového území a prudkou hlavičkou zamířil do bližší šibenice, Pasveer opět neměl absolutně žádný nárok. Malen zkompletoval svůj hattrick za pouhých 28 minut ihned po výměně stran. Hezkou akci středem hřiště předvedl Ihattaren a zblízka na hostujícího strážce nevyzrál. Ovšem Malen stál ve správný čas na správném místě a hlavou z deseti metrů dopravil balón do prázdné branky.

Domácí si schovali své závěrečné dva zásahy do závěrečné čtvrthodiny sobotního utkání. Po nádherné kolmici za defenzívu soupeře stáhl Lelieveld střídajícího Gakpa k zemi a rozhodčí van Boekel bez váhání ukázal směrem k penaltovému puntíku. Míč si postavil Malen a zamířil přímo do pravého spodního rohu - 4:0. Stejný hráč se odhodlal k pokutovému kopu i v 89. minutě po ruce Bazoera a ani v tomto momentu nezaváhal, když skóroval přízemní střelou doprostřed branky. Čeští krajánci Michal Sadílek (PSV) a Tomáš Hájek (Vitesse) zůstali jen na lavičce mezi náhradníky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele