6. kolo
14.09.2019 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht přerušil měsíční bodový půst a porazil Emmen 3:1

Utrecht se dokázal oklepat z předchozích dvou neúspěchů s Venlem (1:2) a s Twente (1:3) a tentokráte přehrál loňského nováčka z Emmenu po výsledku 3:1. Jeho vítězství se nerodilo úplně hladce a soupeř hlavně v závěru zápasu kousal, nicméně FC nakonec dotáhl sobotní duel do vítězného konce. Domácí se díky třetímu tříbodovému zisku v sezóně posunuli na šesté místo s deseti body, hosté jsou šestnáctí s pouhými třemi body.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma měli od samého začátku územní převahu a první větší možnost si vypracovali po deseti odehraných minutách. Po závaru v pokutovém území Emmenu se k dorážce probojoval Gustafson, ale poloprázdnou branku trestuhodně netrefil a mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Pak aktivita Utrechtu na několik desítek minut utichla, do vedení se z ničeho nic dostal ve 39. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany od Gustafsona neuhlídal Slagveer nabíhajícího Adriána Dalmaua a španělský kanonýr zavěsil hlavou ze šesti metrů k protější tyči, brankář Telgenkamp jen zůstal nevěřícně stát před brankovou čarou. Necelé čtyři minuty po výměně stran byl blízko k vyrovnání Michael de Leeuw, jenž si naběhl na přesně načasovanou nahrávku mezi dva bránící protihráče.

Jenomže nakonec svou přízemní střelou z dvanácti metrů nepřekonal vyběhnutého gólmana Paese. Domácí se mohli uklidnit v 54. minutě. Od rohového praporku z pravé strany centroval Maher a Gyrano Kerk prudkou hlavičkou z pěti metrů rozvlnil síť. Telgenkamp si sice na balón sáhl, ale pohromě už zabránit nedokázal. Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, své předchozí zaváhání částečně napravil kapitán de Leeuw.

Nahrávku od Laursena si posunul do šestnáctky protivníka a pak okamžitě zkusil štěstí ze čtrnácti metrů, jeho přízemní projektil zapadl k vzdálenější konstrukci. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl Utrechtu vrátit dvoubrankové vedení van de Streek, avšak z hranice pokutového území pálil o kousek vedle levé tyče. V šesté minutě nastavení domácí přeci jen skórovali potřetí, když střídající Jean-Christophe Bahebeck po rychlém přečíslení a přihrávce od Kerka zblízka propálil vyběhnutého Telgenkampa.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele