Eredivisie - souhrn 5. kola

30.08.2019, 21:56, aktualizováno 01.09.2019, 21:54
Komentáře a souhrny
Vitesse zdolalo Alkmaar a vyhouplo se do čela tabulky. Sparta Rotterdam v pátém kole zaznamenala první porážku, když nestačila na Ajax, venku uspěl i PSV Eindhoven. Tři body má rovněž Feyenoord. Twente potvrdilo dobrý vstup do sezóny a porazilo Utrecht, zatímco první vítězství v tomto ročníku má na kontě Zwolle...

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 1:3

01.09.2019 20:00

Góly: 43. Melle Meulensteen - 65. Paul Quasten (vl.), 76. Timo Baumgartl, 78. Konstantinos Mitroglou

Po hladkém postupu do hlavní fáze Evropské ligy zvítězilo PSV v rámci Eredivisie na půdě Waalwijku a poskočilo v tabulce na třetí místo. Nicméně první poločas v podání favorita nebyl ideální, prohrával totiž po brance Melleho Meulensteena. Pak si ale vlastní gól zapsal Paul Quasten a následně skórovali Timo Baumgartl i Konstantinos Mitroglou.

V první pětačtyřicetiminutovce jakoby RKC zavzpomínal na loňský duel s nizozemským gigantem. Ve druhém kole domácího poháru nakonec uspěl v prodloužení a senzačně ho vyřadil, a to navíc na jeho hřišti. Ovšem hosté se po obrátce zlepšili, daleko lépe jim vyšla poslední třetina zápasu a nakonec otočili nepříznivé skóre ve svůj prospěch.

V 10. minutě vystřelil eindhovenský mladík Ihattaren, avšak gólman Vaessen si poradil bez větších obtíží, na druhé straně se ve 25. minutě osmělil Maatsen, jenže ten přímo brankáře Zoeta neohrozil a zamířil do boční sítě. Po půlhodině hry se snažil vymodlit penaltu hostující forvard Gakpo, jeho teatrální pád byl však po právu potrestán žlutou kartou.

Nejdůležitější okamžik prvního dějství přišel na řadu ve 43. minutě. Elbers unikl po pravé straně do šestnáctky a zatáhl míč až k brankové čáře, odtud poslal jemný centr na hranici brankového území, kde číhal Meulensteen, jenž se odpoutal ve správnou chvíli od svého strážce Boscagliho a doklepl balón velmi snadno za záda zkoprněného Zoeta.

Mark van Bommel, trenér Boeren, měl rozhodně co vysvětlovat svým svěřencům po pořádně malátném úvodním poločase. Je pravda, že v tom druhém se jeho tým zlepšil a v 65. minutě se mu podařilo vyrovnat. Ihattaren v pokutovém území zakličkoval a přihrál před branku, tam sice nikoho ze svých spoluhráčů nenašel, nicméně Quasten si srazil míč do vlastní sítě.

Zhruba čtvrthodinku před koncem udeřilo PSV gólově podruhé. Dumfries sklepl ve vápně balón pro Baumgartla, který nad ničím moc nepřemýšlel a z halfvoleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Jen o dvě minuty později Waalwijk inkasoval ještě potřetí, to když se do brejku propracovali Bruma a Mitroglou a druhý jmenovaný v koncovce nezaváhal.

Více informací k zápasu

Willem II - Feyenoord Rotterdam 0:1

01.09.2019 16:45

Góly: 74. Steven Berghuis (pen.)

Feyenoord navázal na úspěšné tažení předkoly Evropské ligy a nyní vůbec poprvé v tomto ligovém ročníku dosáhl na tři body. Po třech předchozích remízách si nyní dokázal poradit s Tilburgem, o jediný gól se postaral Steven Berghuis z pokutového kopu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Rotterdamský výběr má na kontě šest bodů a patří mu desátá příčka, Tilburg je i přes druhou prohru v sezóně na solidním pátém místě s devíti body.

Oba celky začaly celkem opatrně a soustředily se hlavně na pozornou práci v defenzívě. K prvnímu většímu vzrušení v podstatě došlo až po pětadvaceti minutách hry. Výbornou individuální akci středem hřiště předvedl Kolumbijec Sinisterra a tlačil se do zakončení, ovšem v poslední chvíli byl zastaven, a dobrá akce tak vyzněla do ztracena. Tilburg rozhodně nechtěl v ofenzívě zaostávat a otevřít skóre mohl ve 37. minutě.

Po rohovém kopu si seběhl ke vzdálenější konstrukci Holmén, jenomže mířidla neseřídil přesně a prostor tří tyčí minul. Necelých pět minut před přestávkou znovu zahrozil na opačné straně Sinisterra, avšak tentokráte mířil ze středu pokutového území o pár decimetrů vedle. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil a diváci sledovali velmi vyrovnaný duel, s přibývajícím časem však rotterdamský favorit přeci jen přebíral aktivitu.

Po přihrávce z křídla se zjevil v předbrankovém prostoru Bannis, nicméně jeho projektil byl příliš razantní a do brány se prostě nevešel. Rozhodující okamžik nastal v 74. minutě. Po levé straně uprchl rychlonohý Sinisterra a propracoval se až do šestnáctky protivníka, střídající Ogenia ani ne po dvou minutách strávených na trávníku ve snaze zahrát míčem zasáhl soupeřovy nohy a o následném nařízení penalty nemohlo být žádných pochyb.

K té se postavil Berghuis a jeho razantní pokus zapadl přímo do pravého spodního rohu. Brankář Wellenreuther sice vystihl směr střely, ale na míč o kousek nedosáhl. Ve zbývajícím čase se domácí tlačili za vyrovnáním a málem se jim to povedlo v nastavení. Hrdinou Tilburgu se mohl stát Kabangu, ovšem ten v klíčovém okamžiku selhal a mířil vedle. Willem se příště pokusí napravit toto zaváhání v Almelu, Feyenoord se střetne s Den Haagem.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 2:1

01.09.2019 16:45

Góly: 45. Tim Matavž, 90+6. Matúš Bero (pen.) - 33. Teun Koopmeiners (pen.)

V souboji dvou kandidátů na evropské poháry byl úspěšnější domácí Arnhem, který se díky třetímu vítězství v tomto ligovém ročníku posunul na čelo tabulky s jedenácti body o bod před druhý Ajax a třetí PSV. Díky tomu si navíc udržel letošní neporazitelnost, naopak AZ poprvé prohrál a klesl na sedmou příčku se sedmi body. Diváci se měli na co dívat, dočkali se hned dvou pokutových kopů a ten rozhodující se zrodil v samém závěru za kuriózních okolností.

Hosté za sebou měli nervy drásající odvetu 4. předkola Evropské ligy a nakonec po úspěšné zvládnutém prodloužení v belgických Antverpách postoupili do hlavní fáze, únava na nich byla lehce znát. SBV rozhodl o svém vítězství 2:1 v šesté nastavené minutě po opakované penaltě, kterou proměnil slovenský krajánek Matúš Bero. Na trávník se ani tentokráte nepodíval český obránce Tomáš Hájek, který opět zůstal jen na lavici náhradníků.

V první větší příležitosti se objevil slovinský kanonýr Tim Matavž, ale s nepříliš razantním přízemním pokusem si na brankáře Bizota nepřišel. Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na opačné straně Boadu, jenž hlavičkoval o kousek vedle levé tyče. Alkmaar z ničeho nic otevřel gólový účet krátce po odehrané půlhodině, kdy Foor ve vlastní šestnáctce podkopl velmi nešikovně stojícího Boadua a rozhodčí Higler ukázal bez váhání směrem na penaltový puntík.

Nabídnutou možností nepohrdl Teun Koopmeiners a po zemi zamířil přímo do pravého dolního rohu. Arnhem na sebe nenechal s odpovědí čekat příliš dlouho a v nastavení prvního dějství srovnal krok. Matavž po vyhraném hlavičkovém souboji od Grota přetlačil v osobním souboji bránícího Vlaara a pak nechytatelně zavěsil pod břevno. Po necelé hodině hry mohl hostům vrátit vedení Koopmeiners, ale jeho rána prosvištěla těsně nad břevnem.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem hlavičkoval po dlouhém nákopu z levé strany Doekhi, jenže ze středu šestnáctky orazítkoval pouze pravou tyč. Domácí přeci jen otočili vývoj v poslední možnou chvíli. Střídající Aboukhlal totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce a Higler byl neoblomný. Bero napoprvé nepřekonal Bizota, míč však dopravil do sítě dorážející Darfalou. Higler si šel celou situaci prohlédnout k videu a kvůli porušení postavení hráčů obou výběrů nechal pokutový kop opakovat. Bero napodruhé nezaváhal a Bizota poslal na opačnou stranu, zřídil tak pro svůj celek nesmírně cenný tříbodový zisk.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AFC Ajax 1:4

01.09.2019 14:30

Góly: 75. Halil Dervişoğlu - 25. Quincy Promes, 31. Hakim Ziyech, 58. Dušan Tadić (pen.), 60. Hakim Ziyech

Ajax po zvládnuté kvalifikaci o základní skupinu Ligy mistrů nezaváhal ani na ligové scéně a z Rotterdamu si odváží poměrné hladké vítězství 4:1 nad rozjetou Spartou. Domácí výběr až do nedělního utkání ještě v lize neprohrál, ovšem s obhájcem mistrovského titulu neměl příliš šancí od samého začátku a přesně po odehrané hodině hry prohrával dokonce o čtyři branky. V tabulce se nachází na šestém místě s osmi body, AFC je druhé s deseti body.

Přitom úvodních dvacet minut rozhodně nenapovídalo tomu, že by se schylovalo ke gólovým hodům. Hosté vyčkávali na svou šanci a Sparta je téměř k ničemu nepouštěla. Hned první větší příležitost skončila vedoucí trefou favorita. Quincy Promes využil parádního pasu za obranu protivníka od Martíneze, na nic nečekal a svůj přízemní pokus usměrnil s naprostou přesností k levé tyči. Vyběhnuvší brankář Coremans neměl žádnou šanci zasáhnout.

Ve 31. minutě to bylo o dvě trefy. Dušan Tadić odvedl výtečnou práci na pravém křídle, elegantně se obtočil kolem dvou protihráčů a pak našel před prázdnou brankou zapomenutého Hakima Ziyecha, jenž se zblízka nemýlil. V samém závěru první půle mohl dokonce přidat třetí trefu AFC Promes, jenže z přímého volného kopu mířil o několik centimetrů nad břevno. Ihned po změně stran napřáhl z hranice šestnáctky Ziyech a Coremans brilantně odvracel jeho přízemní ránu na rohový kop.

Definitivně rozhodnuto bylo v 58. minutě. Abels totiž nešťastně zahrál rukou ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Kamphuis po konzultaci s VAR nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Tadić a chladnokrevně poslal Coremanse na opačnou stranu. Neuběhly ani další dvě minuty a domácí lovili míč ze sítě počtvrté. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Ziyech, který těžil z geniality Tadiče.

Srbský špílmachr odcentroval z levého křídla a ve středu šestnáctky našel zcela osamoceného marockého reprezentanta, jenž svým volejem překonal naprosto zoufalého Coremanse. Ziyech mohl zkompletovat hattrick v 65. minutě, ale jeho projektil z dvaceti metrů těsně proletěl nad břevnem. Sparta se dočkala alespoň čestného úspěchu o deset minut později, pobídku od Smeetse dokonale zužitkoval Halil Dervişoğlu a odkrytou branku neminul.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Utrecht 3:1

01.09.2019 12:15

Góly: 22. Aitor Cantalapiedra (pen.), 68. Haris Vučkić, 90+3. Aitor Cantalapiedra (pen.) - 59. Adrián Dalmau

Utrecht podruhé za sebou nepotvrdil úlohu favorita a tentokráte odjíždí s prázdnou z Enschede, kterému nakonec podlehl po výsledku 1:3. Hosté tak po skvělém vstupu do soutěže začínají strádat a nacházejí se na osmém místě se sedmi body. Twente si naopak udrželo neporazitelnost a s devíti body poskočilo na čtvrtou pozici, návrat do nejvyšší soutěže po roce stráveném ve druhé lize mu proto zatím vychází na výbornou.

V dresu Utrechtu se opět nedostal do základní sestavy český krajánek Václav Černý, na trávník se podíval v 74. minutě. Domácí začali velmi aktivně a vytvářeli si jednu nadějnou možnost za druhou. Už po necelé čtvrthodině hry se poprvé ozval pozdější strůjce domácího úspěchu Aitor Cantalapiedra, jenž po přesně načasované přihrávce do šestnáctky soupeře mířil z dvanácti metrů k levé tyči a se skvělým zákrokem se musel blýsknout brankář Paes.

Stejný hráč byl ještě blíže ke vstřelenému gólu po necelých dvaceti minutách, jenomže střelou z první orazítkoval pravou konstrukci. První klíčový okamžik se zrodil přesně v polovině úvodního dějství. Hostující kapitán Janssen totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Rozhodčí Manschot nejprve pokutový kop nenařídil, nicméně po zhlédnutí opakovaného záznamu svůj výrok změnil a ukázal na penaltový puntík.

Míč si postavil Španěl Cantalapiedra a levačkou zavěsil přímo k pravé tyči. Paes si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již zabránit nedokázal. Cantalapiedra řádil i nadále a vedení svého celku mohl zvýšit ve 26. minutě, ale tentokráte mířil z obrovské dálky nad horní tyčku. Po změně stran hosté přeci jen přidali. Nejprve mohl vyrovnat Kerk, nicméně po vodorovné nahrávce skrz pokutové území protivníka nedosáhl na míč o několik centimetrů.

Utrecht se přeci jen dočkal po necelé hodině hry, když se po přihrávce na poslední chvíli od Kerka ocitl před prázdnou brankou střídající Adrián Dalmau a s přehledem rozvlnil síť. Twente si vzalo zpět ztracené vedení v 68. minutě. Po skvělé práci Verdonka na levém křídle si přehodil balón na svou silnější pravačku Haris Vučkić a nechytatelně zavěsil do vzdálenější šibenice.

V samém závěru musel zatáhnout za záchrannou brzdu Leon Guwara a v osobním souboji přidržel za dres Cantalapiedru. Manschot nejprve vytáhl žlutou kartu, pak ovšem celou situaci kontroloval u videa a na jeho základě udělil Guwarovi přímou červenou za zmaření zjevné brankové možnosti. K následně penaltě se postavil sám faulovaný Cantalapiedra a opět se nemýlil, bezmocného Paese poslal na druhou stranu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - VVV Venlo 1:0

31.08.2019 20:45

Góly: 45+1. Shaquille Pinas

Den Haag navázal na minulý úspěch ve Waalwijku a tentokráte před vlastními fanoušky udolal konkurenční Venlo v nejtěsnějším poměru 1:0, díky tomu se posunul na jedenácté místo tabulky o skóre právě před svého sobotního rivala. VVV nepotvrdilo poslední senzaci z Utrechtu (2:1) a nyní prohrálo kvůli inkasované brance v nastaveném čase úvodního dějství, závěrečných pětadvacet minut navíc muselo dohrávat bez vyloučeného Dannyho Posta.

Hosté vstoupili do utkání sebevědomě a první větší příležitost si vypracovali přesně po deseti odehraných minutách. Soriano se zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území a poté okamžitě vystřelil, nicméně brankář Zwinkels si dokázal s razantním přízemním pokusem doprostřed branky poradit a balón ukryl ve svých rukavicích. Postupem času začal přebírat otěže zápasu domácí výběr a blízko k vedení byl necelých deset minut před přestávkou.

Poprvé se ukázal pozdější hrdina Shaquille Pinas, jenž se odhodlal k ráně z hranice šestnáctky, avšak připravený Kirschbaum šel včas k zemi a míč zkrotil v náručí. Vzápětí se ADO dožadovalo odpískání pokutového kopu a rozhodčí Mulder konzultoval situaci s videorozhodčím, na základě opakovaných záznamů přeci jen penaltu nenařídil. Den Haag otevřel skóre v samém závěru prvního poločasu.

Teprve jednadvacetiletý obránce Pinas využil parádně zahraného přímého volného kopu od Goossense a z pěti metrů snadno pokořil naprosto bezmocného Kirschbauma. Domácí ve druhém poločase kontrolovali hubený náskok a soupeře k ničemu nepouštěli, ten mu výrazně usnadnil situaci v 70. minutě. Post nejprve obdržel první žlutou kartu o 17 minut dříve, pak předvedl zbytečný zákrok v blízkosti půlící čáry a po druhé žluté pro něj střetnutí skončilo.

Venlo se v deseti na žádný souvislý tlak nezmohlo a naopak mohlo kapitulovat ještě jednou. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vyskočil nejvýše do vzduchu český útočník Tomáš Necid a z deseti metrů mířil do dolní poloviny branky, jenomže Kirschbaum se nenechal překvapit a včas zakročil. Necid se znovu objevil v základní jedenáctce a stejně jako v předchozích třech případech odehrál celých devadesát minut.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Heracles Almelo 1:2

31.08.2019 19:45

Góly: 47. Django Warmerdam - 29. Silvester van der Water, 62. Lennart Czyborra

Fotbalisté Heraclesu zvládli vyrovnanou bitvu s Groningenem a po překvapivém úspěchu v poměru 2:1 vybojovali své vůbec první vítězství v nové sezóně. Tabulkou navíc poskočili na třinácté místo s pěti body, o bod před svého sobotního rivala. Naopak Groningen pokračuje v trápení, nyní nevyhrál na ligové scéně potřetí za sebou a před vlastními fanoušky prohrál i napodruhé. Proto se nachází až na nelichotivé čtrnácté pozici.

Přitom do zápasu vstoupil s velkou aktivitou a od samého začátku se snažil tlačit do zakončení. První zajímavější moment byl k vidění v 7. minutě. Po hezké přízemní kombinaci se ocitl na hranici pokutového území třiadvacetiletý záložník s bosenskými kořeny Ajdin Hrustič a nebezpečně vypálil, ovšem jeho tvrdý projektil přeci jen proletěl o decimetry vedle pravé tyče. Poté se hra srovnala a Almelo se dostalo do vedení po necelé půlhodině hry.

Po přihrávce od Koningse se ve středu hrací plochy zjevil Silvester van der Water a náramnou ranou z osmnácti metrů zavěsil přímo k levé tyči, gólman Padt se natahoval marně. Groningen se v následujícím průběhu neúspěšně snažil najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, to se mu nakonec povedlo ihned po změně stran. O vyrovnání se postaral ve 47. minutě třiadvacetiletý obránce Django Warmerdam.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Benschop a pak ve středu šestnáctky našel právě volného Warmerdama, jenž střelou z první nedal brankáři Blaswichovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Domácí od tohoto momentu ožili a lehce přidali, jenomže krátce po odehrané hodině je srazila na kolena druhá trefa protivníka. Hrdinou tohoto střetnutí se stal německý křídelník Lennart Czyborra, který se navíc postaral o parádní fotbalový moment.

Czyborra po rychlém přečíslení zkusil štěstí z více jak třiceti metrů a jeho famózní bomba zaplavala do sítě za záda Padta, který po obdržené brance jen nevěřícně kroutil hlavou. Zhruba pět minut před vypršením základní hrací doby mohl srovnat Hrustič, nicméně z přímého volného kopu ze střední distance těsně minul horní tyčku. Poté se už nic dalšího nestalo, Groningen se po reprezentační přestávce střetne s Venlem a Heracles s Tilburgem.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Fortuna Sittard 1:1

31.08.2019 18:30

Góly: 36. Jens Odgaard (pen.) - 23. Felix Passlack

Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu favorita ani podruhé za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně s podceňovaným Sittardem. V tomto duelu měl stejně jako proti Twente (0:0) navrch ve všech statistických ohledech, nicméně dokázal jen dotáhnout náskok protivníka a nerozhodný výsledek 1:1 je pro něj určitě málo. Naopak pro Fortunu má remíza cenu zlata, i přesto stále čeká na první letošní vítězství v Eredivisii.

Hosté se momentálně nacházejí na sedmnáctém místě se dvěma body a hůře už na tom je pouze Waalwijk. Domácí výběr nedokázal zvítězit na ligové scéně počtvrté v řadě a tabulkou se stále propadá, v tuto chvíli mu patří devátá příčka se šesti body. Po úvodní opatrnější čtvrthodině zahrozil poprvé Heerenveen zásluhou van Bergena, avšak ten byl při snaze prostřelit zblízka brankáře Koşeleva zablokován v poslední možnou chvíli.

Sittard se dostal do překvapivého vedení přesně v polovině úvodního dějství. Výbornou přihrávku do volného prostoru vymyslel Damascan, balón následně převzal jednadvacetiletý německý záložník Felix Passlack a poté bez rozmýšlení uklidil balón přesně do pravého spodního rohu. Domácí byli tímto okamžikem evidentně zaskočeni, zpět do hry o výhru se vrátili necelých deset minut před přestávkou.

Essers totiž přehnal s důrazem ve vlastní šestnáctce a rozhodčí van de Graaf okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltovému puntíku se postavil tradiční exekutor SC Jens Odgaard a nezaváhal, míč nechytatelně usměrnil k pravé konstrukci mimo dosah Koşeleva. Ve druhém poločase hrozili domácí hlavně ze střední vzdálenosti a po standardních situacích, jenomže až do závěrečného hvizdu si nevypracovali jedinou stoprocentní šanci.

Teprve zhruba deset minut před závěrečným hvizdem jim svitla naděje, když van de Graaf zkoumal u videa potenciální penaltovou situaci, ale nakonec rozhodl v neprospěch Heerenveenu. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena se v příštím kole pokusí přerušit nelichotivou bilanci v Amsterdamu s místním Ajaxem a čeká je vskutku tvrdý oříšek, Fortuna bude usilovat o svůj premiérový tříbodový zisk proti Twente.

Více informací k zápasu

FC Emmen - PEC Zwolle 1:3

30.08.2019 20:00

Góly: 6. Nick Bakker - 17. Dennis Johnsen, 27. Thomas Bruns, 38. Iliass Bel Hassani

Fotbalisté Zwolle navázali na zlepšený výkon proti Spartě Rotterdam a po třech porážkách z úvodu sezóny nyní poprvé zvítězili. Na půdě loňského nováčka z Emmenu otočili vývoj ještě v prvním poločase a domů si odvážejí pozitivní výsledek 3:1. Domácí výběr naopak počtvrté v tomto ročníku prohrál a klesl na patnácté místo se třemi body, PEC se naopak posunul na dvanáctou pozici se čtyřmi body.

Emmen sice velmi brzy vedl, jenomže pak hosté zabrali a všechny tři své góly stihli vstřelit ještě do konce úvodního dějství. FC začal velmi aktivně a skórovat se mu povedlo už po necelých šesti minutách hry. Po rohovém kopu z levé strany od Laursena se zjevil před hranicí brankového území Nick Bakker a z první usměrnil míč přímo k pravé tyči mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Mouse.

Neuběhly ani další tři minuty a vedení domácího výběru mohl navýšit aktivní Laursen, jenomže po přesně načasované přihrávce do pokutového území soupeře byl na poslední chvíli zablokován. Zwolle z ničeho nic udeřilo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po přenesení hry na pravé křídlo a nahrávce z první od Iliass Bel Hassaniho nadvakrát dopravil míč do prázdné branky Dennis Johnsen.

Rozhodčí van den Kerkhof šel celou situaci zkontrolovat k videu kvůli domnělé ruce Johnsena, nicméně po krátké chvíli vyrovnávací branku potvrdil. Ani ne o deset minut později hosté dokonce otočili vývoj ve svůj prospěch. Thomas Bruns si po parádním pasu Hamera z poloviny hřiště naběhl na levou stranu šestnáctky a pak z hodně ostrého úhlu překvapil všechny včetně brankáře Telgenkampa nenápadnou přízemní střelou k protější konstrukci.

PEC se ještě více uklidnil v 38. minutě. Po rychlém přečíslení, ráně z osmnácti metrů a nejistém zákroku Telgenkampa se k dorážce propracoval zcela osamocený Bel Hassani a hlavou snadno rozvlnil síť. Ihned na to kapituloval domácí strážce počtvrté, ale gól nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Po změně stran nejprve nevyzrál Bel Hassani na připraveného Telgenkampa a na druhé straně zlikvidoval Mous projektil Bijla, výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SBV Vitesse532010:411
2.AFC Ajax431015:410
3.PSV Eindhoven43109:310
4.FC Twente523010:69
5.Willem II53028:79
6.Sparta Rotterdam522111:108
7.AZ Alkmaar42117:27
8.FC Utrecht521210:97
9.SC Heerenveen51316:46
10.Feyenoord Rotterdam41305:46
11.ADO Den Haag52038:96
12.VVV Venlo52037:116
13.Heracles Almelo51224:95
14.FC Groningen41123:54
15.PEC Zwolle51137:124
16.FC Emmen51044:113
17.Fortuna Sittard40224:92
18.RKC Waalwijk50145:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
AjaxFans

Twente zatím trochu překvápko ....... Za to Utrecht taky,ale opačné

Reagovat
h8_sfatto

i ten Necid si kopne víc než Vašek

Reagovat
AjaxFans

Tak Necid taky prvně jen střídal.Asi to chce aklimatizaci

Reagovat
AjaxFans

Tu je zase živo Důležité tři bodíky,první gol Promesa od roku 2014 tuším

Reagovat
afc ajax

ale bol to dobrý zápas ,konečne má nejaký obraz tá hra.

Reagovat
AjaxFans

Pokud jsem dobře rozuměl,tak Sparta hraje na umělce?Podme Walwijk,už to ukopte

Reagovat
montaigne33

SUPER AJAX!!! Jedeme

Reagovat
Pharrell

Reagovat
montaigne33

V lize nemám pochyb o dalším titulu!!! Plus to chce pěkný výsledek v LM

Reagovat
Pharrell

Reagovat
20fredy20

Alvarez a Martinez vypadaju na paradne stity.

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez vyzerá byť mega, ale ten Alvarez čo to je za hráč? CB/DM?

Reagovat
AjaxFans

Cb jako Martinez,ale na štítech hrají parádně.Na rozdíl od Marina

Reagovat
smazaný uživatel

Marin prišiel ako náhrada za Donnyho on je primárne AM alebo vysunuté CM.

Musím si nájsť čas konečne pozrieť dáky zápas

Reagovat
AjaxFans

Marin je spíše náhrada za Schöneho Za Donnyho by někdo přišel.

Reagovat
jáá

Reagovat
Nuno čomes

Chlapi znalí Eredivisie, jaká je šance si koupit lístky na Ajax - Feyenoord?

Reagovat
AjaxFans

Hodně malá.Mozna přes nějaký web.Na místě těžko a nebo přes nějakého překupníka.Na Feye tegen Ajax chtěl jít uživatel Sejdou Dombia,nebo tak nějak.Zkus mu napsat.Ja kupoval lístky na klubovou kartu na místě.

Reagovat
Nuno čomes

Díky za info.. A bývá vyprodáno? Nebo jestli se dá koupit třeba na klubovém webu před zápasem..

Reagovat
AjaxFans

Na tento zápas bude určitě bude vyprodáno.Minule bylo asi 2500 fans Feye na stádecu Ajaxu.A to už se hraje pár let bez hostujícich fans.

Reagovat
Nuno čomes

Tak to mě překvapilo teda. To je škoda, že bez šance..

Reagovat
jáá

V červenci jsem koukal na lístky na Ajax a 3 místa vedle sebe jsem sehnal jen na Ajax - Fortuna S. 25.9. jinak vše +- vyprodáno nebo si nesehnal 2 místa vedle sebe...u zápasu s Feye bylo napsáno že je totálně vyprodáno. Takže jak píše AjaxFans - max u nějakého překupníka.

Reagovat
afc ajax

A kde sa to dá objednať? Pozrieť?

Reagovat
Nuno čomes

Tak zrovna ten zápas jsem chtěl kvůli tomu, že v tom termínu jsem plánoval Amsterdam.. Tak mě celkem překvapilo, že dostat se tam je bez šance..

Odkud se dá objednat případně na jiné zápasy? Pouze přes ofiko web ajaxu?

Reagovat
AjaxFans

Ofiko, či na místě.Ale někdy bez klubové karty nekoupíš na místě ani.Např. jako vloni proti Ado den Haag apod. Sowieso succes man

Reagovat
jáá

Jasný no, máme to úplně stejně, výlet do Amstru + fotbal. To samý když jsem na fb viděl spuštění lístků na J. C. Shaal proti PSV, tak to bylo do hodiny pryč. Na tohle člověk není v Ústí a na Teplicích zvyklý.

Jojo, na ofiko stránkách jsem to koupil, vybral si místa, zaplatil kartou a nechal jsem si lístky poslat na mail.

Reagovat
jany kozak

Bero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele