5. kolo
01.09.2019 16:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse po opakované penaltě v závěru udolalo rivala z Alkmaaru 2:1

V souboji dvou kandidátů na evropské poháry byl úspěšnější domácí Arnhem, který se díky třetímu vítězství v tomto ligovém ročníku posunul na čelo tabulky s jedenácti body o bod před druhý Ajax a třetí PSV. Díky tomu si navíc udržel letošní neporazitelnost, naopak AZ poprvé prohrál a klesl na sedmou příčku se sedmi body. Diváci se měli na co dívat, dočkali se hned dvou pokutových kopů a ten rozhodující se zrodil v samém závěru za kuriózních okolností.

Hosté za sebou měli nervy drásající odvetu 4. předkola Evropské ligy a nakonec po úspěšné zvládnutém prodloužení v belgických Antverpách postoupili do hlavní fáze, únava na nich byla lehce znát. SBV rozhodl o svém vítězství 2:1 v šesté nastavené minutě po opakované penaltě, kterou proměnil slovenský krajánek Matúš Bero. Na trávník se ani tentokráte nepodíval český obránce Tomáš Hájek, který opět zůstal jen na lavici náhradníků.

V první větší příležitosti se objevil slovinský kanonýr Tim Matavž, ale s nepříliš razantním přízemním pokusem si na brankáře Bizota nepřišel. Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na opačné straně Boadu, jenž hlavičkoval o kousek vedle levé tyče. Alkmaar z ničeho nic otevřel gólový účet krátce po odehrané půlhodině, kdy Foor ve vlastní šestnáctce podkopl velmi nešikovně stojícího Boadua a rozhodčí Higler ukázal bez váhání směrem na penaltový puntík.

Nabídnutou možností nepohrdl Teun Koopmeiners a po zemi zamířil přímo do pravého dolního rohu. Arnhem na sebe nenechal s odpovědí čekat příliš dlouho a v nastavení prvního dějství srovnal krok. Matavž po vyhraném hlavičkovém souboji od Grota přetlačil v osobním souboji bránícího Vlaara a pak nechytatelně zavěsil pod břevno. Po necelé hodině hry mohl hostům vrátit vedení Koopmeiners, ale jeho rána prosvištěla těsně nad břevnem.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem hlavičkoval po dlouhém nákopu z levé strany Doekhi, jenže ze středu šestnáctky orazítkoval pouze pravou tyč. Domácí přeci jen otočili vývoj v poslední možnou chvíli. Střídající Aboukhlal totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce a Higler byl neoblomný. Bero napoprvé nepřekonal Bizota, míč však dopravil do sítě dorážející Darfalou. Higler si šel celou situaci prohlédnout k videu a kvůli porušení postavení hráčů obou výběrů nechal pokutový kop opakovat. Bero napodruhé nezaváhal a Bizota poslal na opačnou stranu, zřídil tak pro svůj celek nesmírně cenný tříbodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele