5. kolo
01.09.2019 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Feyenoord konečně vyhrál, zdolal venku nepříjemný Willem II

Feyenoord navázal na úspěšné tažení předkoly Evropské ligy a nyní vůbec poprvé v tomto ligovém ročníku dosáhl na tři body. Po třech předchozích remízách si nyní dokázal poradit s Tilburgem, o jediný gól se postaral Steven Berghuis z pokutového kopu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Rotterdamský výběr má na kontě šest bodů a patří mu desátá příčka, Tilburg je i přes druhou prohru v sezóně na solidním pátém místě s devíti body.

Oba celky začaly celkem opatrně a soustředily se hlavně na pozornou práci v defenzívě. K prvnímu většímu vzrušení v podstatě došlo až po pětadvaceti minutách hry. Výbornou individuální akci středem hřiště předvedl Kolumbijec Sinisterra a tlačil se do zakončení, ovšem v poslední chvíli byl zastaven, a dobrá akce tak vyzněla do ztracena. Tilburg rozhodně nechtěl v ofenzívě zaostávat a otevřít skóre mohl ve 37. minutě.

Po rohovém kopu si seběhl ke vzdálenější konstrukci Holmén, jenomže mířidla neseřídil přesně a prostor tří tyčí minul. Necelých pět minut před přestávkou znovu zahrozil na opačné straně Sinisterra, avšak tentokráte mířil ze středu pokutového území o pár decimetrů vedle. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil a diváci sledovali velmi vyrovnaný duel, s přibývajícím časem však rotterdamský favorit přeci jen přebíral aktivitu.

Po přihrávce z křídla se zjevil v předbrankovém prostoru Bannis, nicméně jeho projektil byl příliš razantní a do brány se prostě nevešel. Rozhodující okamžik nastal v 74. minutě. Po levé straně uprchl rychlonohý Sinisterra a propracoval se až do šestnáctky protivníka, střídající Ogenia ani ne po dvou minutách strávených na trávníku ve snaze zahrát míčem zasáhl soupeřovy nohy a o následném nařízení penalty nemohlo být žádných pochyb.

K té se postavil Berghuis a jeho razantní pokus zapadl přímo do pravého spodního rohu. Brankář Wellenreuther sice vystihl směr střely, ale na míč o kousek nedosáhl. Ve zbývajícím čase se domácí tlačili za vyrovnáním a málem se jim to povedlo v nastavení. Hrdinou Tilburgu se mohl stát Kabangu, ovšem ten v klíčovém okamžiku selhal a mířil vedle. Willem se příště pokusí napravit toto zaváhání v Almelu, Feyenoord se střetne s Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele