5. kolo
01.09.2019 12:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Twente si udrželo letošní neporazitelnost, doma si poradilo s Utrechtem

Utrecht podruhé za sebou nepotvrdil úlohu favorita a tentokráte odjíždí s prázdnou z Enschede, kterému nakonec podlehl po výsledku 1:3. Hosté tak po skvělém vstupu do soutěže začínají strádat a nacházejí se na osmém místě se sedmi body. Twente si naopak udrželo neporazitelnost a s devíti body poskočilo na čtvrtou pozici, návrat do nejvyšší soutěže po roce stráveném ve druhé lize mu proto zatím vychází na výbornou.

V dresu Utrechtu se opět nedostal do základní sestavy český krajánek Václav Černý, na trávník se podíval v 74. minutě. Domácí začali velmi aktivně a vytvářeli si jednu nadějnou možnost za druhou. Už po necelé čtvrthodině hry se poprvé ozval pozdější strůjce domácího úspěchu Aitor Cantalapiedra, jenž po přesně načasované přihrávce do šestnáctky soupeře mířil z dvanácti metrů k levé tyči a se skvělým zákrokem se musel blýsknout brankář Paes.

Stejný hráč byl ještě blíže ke vstřelenému gólu po necelých dvaceti minutách, jenomže střelou z první orazítkoval pravou konstrukci. První klíčový okamžik se zrodil přesně v polovině úvodního dějství. Hostující kapitán Janssen totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Rozhodčí Manschot nejprve pokutový kop nenařídil, nicméně po zhlédnutí opakovaného záznamu svůj výrok změnil a ukázal na penaltový puntík.

Míč si postavil Španěl Cantalapiedra a levačkou zavěsil přímo k pravé tyči. Paes si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již zabránit nedokázal. Cantalapiedra řádil i nadále a vedení svého celku mohl zvýšit ve 26. minutě, ale tentokráte mířil z obrovské dálky nad horní tyčku. Po změně stran hosté přeci jen přidali. Nejprve mohl vyrovnat Kerk, nicméně po vodorovné nahrávce skrz pokutové území protivníka nedosáhl na míč o několik centimetrů.

Utrecht se přeci jen dočkal po necelé hodině hry, když se po přihrávce na poslední chvíli od Kerka ocitl před prázdnou brankou střídající Adrián Dalmau a s přehledem rozvlnil síť. Twente si vzalo zpět ztracené vedení v 68. minutě. Po skvělé práci Verdonka na levém křídle si přehodil balón na svou silnější pravačku Haris Vučkić a nechytatelně zavěsil do vzdálenější šibenice.

V samém závěru musel zatáhnout za záchrannou brzdu Leon Guwara a v osobním souboji přidržel za dres Cantalapiedru. Manschot nejprve vytáhl žlutou kartu, pak ovšem celou situaci kontroloval u videa a na jeho základě udělil Guwarovi přímou červenou za zmaření zjevné brankové možnosti. K následně penaltě se postavil sám faulovaný Cantalapiedra a opět se nemýlil, bezmocného Paese poslal na druhou stranu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele