5. kolo
31.08.2019 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Groningen opět doma selhal, tentokráte těsně nestačil na Heracles

Fotbalisté Heraclesu zvládli vyrovnanou bitvu s Groningenem a po překvapivém úspěchu v poměru 2:1 vybojovali své vůbec první vítězství v nové sezóně. Tabulkou navíc poskočili na třinácté místo s pěti body, o bod před svého sobotního rivala. Naopak Groningen pokračuje v trápení, nyní nevyhrál na ligové scéně potřetí za sebou a před vlastními fanoušky prohrál i napodruhé. Proto se nachází až na nelichotivé čtrnácté pozici.

Přitom do zápasu vstoupil s velkou aktivitou a od samého začátku se snažil tlačit do zakončení. První zajímavější moment byl k vidění v 7. minutě. Po hezké přízemní kombinaci se ocitl na hranici pokutového území třiadvacetiletý záložník s bosenskými kořeny Ajdin Hrustič a nebezpečně vypálil, ovšem jeho tvrdý projektil přeci jen proletěl o decimetry vedle pravé tyče. Poté se hra srovnala a Almelo se dostalo do vedení po necelé půlhodině hry.

Po přihrávce od Koningse se ve středu hrací plochy zjevil Silvester van der Water a náramnou ranou z osmnácti metrů zavěsil přímo k levé tyči, gólman Padt se natahoval marně. Groningen se v následujícím průběhu neúspěšně snažil najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, to se mu nakonec povedlo ihned po změně stran. O vyrovnání se postaral ve 47. minutě třiadvacetiletý obránce Django Warmerdam.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Benschop a pak ve středu šestnáctky našel právě volného Warmerdama, jenž střelou z první nedal brankáři Blaswichovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Domácí od tohoto momentu ožili a lehce přidali, jenomže krátce po odehrané hodině je srazila na kolena druhá trefa protivníka. Hrdinou tohoto střetnutí se stal německý křídelník Lennart Czyborra, který se navíc postaral o parádní fotbalový moment.

Czyborra po rychlém přečíslení zkusil štěstí z více jak třiceti metrů a jeho famózní bomba zaplavala do sítě za záda Padta, který po obdržené brance jen nevěřícně kroutil hlavou. Zhruba pět minut před vypršením základní hrací doby mohl srovnat Hrustič, nicméně z přímého volného kopu ze střední distance těsně minul horní tyčku. Poté se už nic dalšího nestalo, Groningen se po reprezentační přestávce střetne s Venlem a Heracles s Tilburgem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele