5. kolo
30.08.2019 20:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Zwolle otočilo zápas v Emmenu a raduje se tak z prvního ligového vítězství

Fotbalisté Zwolle navázali na zlepšený výkon proti Spartě Rotterdam a po třech porážkách z úvodu sezóny nyní poprvé zvítězili. Na půdě loňského nováčka z Emmenu otočili vývoj ještě v prvním poločase a domů si odvážejí pozitivní výsledek 3:1. Domácí výběr naopak počtvrté v tomto ročníku prohrál a klesl na patnácté místo se třemi body, PEC se naopak posunul na dvanáctou pozici se čtyřmi body.

Emmen sice velmi brzy vedl, jenomže pak hosté zabrali a všechny tři své góly stihli vstřelit ještě do konce úvodního dějství. FC začal velmi aktivně a skórovat se mu povedlo už po necelých šesti minutách hry. Po rohovém kopu z levé strany od Laursena se zjevil před hranicí brankového území Nick Bakker a z první usměrnil míč přímo k pravé tyči mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Mouse.

Neuběhly ani další tři minuty a vedení domácího výběru mohl navýšit aktivní Laursen, jenomže po přesně načasované přihrávce do pokutového území soupeře byl na poslední chvíli zablokován. Zwolle z ničeho nic udeřilo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po přenesení hry na pravé křídlo a nahrávce z první od Iliass Bel Hassaniho nadvakrát dopravil míč do prázdné branky Dennis Johnsen.

Rozhodčí van den Kerkhof šel celou situaci zkontrolovat k videu kvůli domnělé ruce Johnsena, nicméně po krátké chvíli vyrovnávací branku potvrdil. Ani ne o deset minut později hosté dokonce otočili vývoj ve svůj prospěch. Thomas Bruns si po parádním pasu Hamera z poloviny hřiště naběhl na levou stranu šestnáctky a pak z hodně ostrého úhlu překvapil všechny včetně brankáře Telgenkampa nenápadnou přízemní střelou k protější konstrukci.

PEC se ještě více uklidnil v 38. minutě. Po rychlém přečíslení, ráně z osmnácti metrů a nejistém zákroku Telgenkampa se k dorážce propracoval zcela osamocený Bel Hassani a hlavou snadno rozvlnil síť. Ihned na to kapituloval domácí strážce počtvrté, ale gól nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Po změně stran nejprve nevyzrál Bel Hassani na připraveného Telgenkampa a na druhé straně zlikvidoval Mous projektil Bijla, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele