5. kolo
31.08.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Den Haag podruhé v řadě neinkasoval, tentokráte si poradil s Venlem

Den Haag navázal na minulý úspěch ve Waalwijku a tentokráte před vlastními fanoušky udolal konkurenční Venlo v nejtěsnějším poměru 1:0, díky tomu se posunul na jedenácté místo tabulky o skóre právě před svého sobotního rivala. VVV nepotvrdilo poslední senzaci z Utrechtu (2:1) a nyní prohrálo kvůli inkasované brance v nastaveném čase úvodního dějství, závěrečných pětadvacet minut navíc muselo dohrávat bez vyloučeného Dannyho Posta.

Hosté vstoupili do utkání sebevědomě a první větší příležitost si vypracovali přesně po deseti odehraných minutách. Soriano se zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území a poté okamžitě vystřelil, nicméně brankář Zwinkels si dokázal s razantním přízemním pokusem doprostřed branky poradit a balón ukryl ve svých rukavicích. Postupem času začal přebírat otěže zápasu domácí výběr a blízko k vedení byl necelých deset minut před přestávkou.

Poprvé se ukázal pozdější hrdina Shaquille Pinas, jenž se odhodlal k ráně z hranice šestnáctky, avšak připravený Kirschbaum šel včas k zemi a míč zkrotil v náručí. Vzápětí se ADO dožadovalo odpískání pokutového kopu a rozhodčí Mulder konzultoval situaci s videorozhodčím, na základě opakovaných záznamů přeci jen penaltu nenařídil. Den Haag otevřel skóre v samém závěru prvního poločasu.

Teprve jednadvacetiletý obránce Pinas využil parádně zahraného přímého volného kopu od Goossense a z pěti metrů snadno pokořil naprosto bezmocného Kirschbauma. Domácí ve druhém poločase kontrolovali hubený náskok a soupeře k ničemu nepouštěli, ten mu výrazně usnadnil situaci v 70. minutě. Post nejprve obdržel první žlutou kartu o 17 minut dříve, pak předvedl zbytečný zákrok v blízkosti půlící čáry a po druhé žluté pro něj střetnutí skončilo.

Venlo se v deseti na žádný souvislý tlak nezmohlo a naopak mohlo kapitulovat ještě jednou. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vyskočil nejvýše do vzduchu český útočník Tomáš Necid a z deseti metrů mířil do dolní poloviny branky, jenomže Kirschbaum se nenechal překvapit a včas zakročil. Necid se znovu objevil v základní jedenáctce a stejně jako v předchozích třech případech odehrál celých devadesát minut.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele