Eredivisie - preview 5. kola

30.08.2019, 08:42, aktualizováno 01.09.2019, 08:38
Previews
Ajax se znovu veze na vítězné vlně a formu chce potvrdit na půdě sympaticky si počínající Sparty Rotterdam. PSV Eindhoven jede pro body do Waalwijku, Feyenoord čeká duel na hřišti vedoucího Willemu II a nesnadný úkol před sebou má také Alkmaar...
FC Twente - FC Utrecht  (neděle 12:15)
Fotbalisté Twente se po roce stráveném ve druhé lize opět snaží dostat na výsluní a jejich obnovená premiéra zatím vypadá více než dobře. Domácí výběr totiž v dosavadních čtyřech utkáních ani jednou neprohrál a se šesti body mu patří solidní osmé místo. Utrecht je na tom ještě lépe, když v prvních třech duelech získal nesmírně cenných sedm bodů, jenomže naposledy naprosto vyhořel s Venlem a nachází se na sedmé pozici.

Enschede hned zpočátku zaskočilo vysoce favorizovaný PSV Eindhoven a remizovalo s ním v poměru 1:1. Pak vyloupilo konkurenční Groningen a odvezlo si z jeho půdy všechny tři body (3:1). Vzápětí sehrálo napínavou nováčkovou bitvu s Waalwijkem (3:3) a minule i přes enormní tlak Heerenveenu vyválčilo další bod (0:0). Hosté se až do minulého kola prezentovali velkou ofenzivní silou a ve třech případech nasázeli hned osm branek.

Nejprve otočili vývoj v Den Haagu (z 0:2 na 4:2), pak si poradili i se Zwolle (3:1). Vzápětí si odvezli nesmírně cenný nerozhodný výsledek z Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:1), avšak minule nepotvrdili úlohu jasných favoritů proti Venlu a senzačně s ním prohráli 1:2. "Jestli chceme bojovat o nejvyšší příčky, tak si takovéto ztráty nemůžeme dovolit. Soupeři musím pogratulovat, výhru si zasloužil," uvedl John van den Brom s respektem.

Kouč FC nyní doufá, že si jeho svěřenci vylepší reputaci. "Spadli jsme nohama na zem a uvědomili si, že za každým úspěchem stojí obrovský kus práce a nic nepůjde snadno. Twente letos ještě neprohrálo a všichni vědí, jak těžký úkol nás na jeho stadionu čeká. Bude to boj o každý centimetr prostoru, oba kluby mohou vyhrát," prohlásil van den Brom s očekáváním v hlase. Oba celky se musí vypořádat s celkem početnou marodkou.

Zatímco van den Brom postrádá Lonwijka, van de Streeka, van Overeema a Makienoka, tak jeho uruguayský protějšek Gonzalo García nemůže počítat s Berggreenem, Verhaeghem, Matosem a Bramou. "Čelíme kandidátovi na evropské poháry, proto musíme přistoupit k tomu utkání s maximální zodpovědností. Rádi bychom podruhé v sezóně vyhráli, naši skvělí fanoušci by si to zasloužili," věří v pomoc místních příznivců pětatřicetiletý García.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.81 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sparta Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Ajax má za sebou úspěšnou pouť kvalifikací Ligy mistrů a alespoň na chvíli se může plně koncentrovat na ligu, než začne jeho cesta za složitou obhajobou semifinálové účastí v nejprestižnější evropské klubové soutěži. V domácí soutěži je jeho cílem taktéž obhajoba a to mistrovského titulu, v dosavadních třech případech zatím jednou ztratil. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita v Rotterdamu s místní Spartou, na kterou si však bude muset dát velký pozor.

Letošní nováček totiž v dosavadních čtyřech duelech ani jednou neprohrál a s osmi body na kontě mu patří senzační třetí místo Eredivisie. Nejprve zaskočil v derby slavnějšího rivala Feyenoord a dlouho sahal po těžko uvěřitelné výhře, nakonec z toho byla remíza po výsledku 2:2. Následně bez větších potíží přehrál Venlo 4:1, pak si odvezl všechny tři body z Den Haagu (2:1) a minule zaznamenal druhý nerozhodný výsledek v sezóně se Zwolle (2:2).

AFC si ve 3. předkole nejprve poradil s řeckým PAOK Soluň a po úvodní remíze 2:2 ho v odvetě zdolal 3:2. V závěrečném předkole se střetl s kyperským týmem APOEL Nikósie a na jeho půdě se s ním rozešel smírně bez branek. Ve středečním klání ho porazil 2:0 a po roce se tak opět dočkal vytoužené základní skupiny. V lize nejprve remizoval s Arnhemem (2:2), pak deklasoval Emmen (5:0) i Venlo (4:1).

"Jsme moc rádi, že jsme zvládli náročný program, postup do hlavní fáze LM byl prvořadý úkol. Teď se chceme soustředit pouze na zápas se Spartou. Její předchozí výsledky jasně naznačují, že nás procházka růžovým sadem v žádném případě nečeká, standardní výkon na výhru stačit nemusí. Potřeba bude dobrá produktivita, soupeř určitě bude chtít spoléhat na standardní situace," vyjádřil se s respektem k soupeři kouč AFC Erik ten Hag.

Devětačtyřicetiletý rodák z Haaksbergenu se momentálně musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí lehce zranění Eiting, Siem de Jong i Maročan Labyad, dále pak Promes (poraněný kotník) či záložník van de Beek (problémy se zadním stehenním svalem). K dispozici již nebude ani dánský ostrostřelec Kasper Dolberg, jenž za více než 20 miliónů eur přestoupil do francouzského Nice. Sparta postrádá Alberta s Martinsem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.95 - 6.36 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Jestli někdo po měsíčním měření sil v Eredivisie patří k velkým překvapením, je to bezpochyby Willem II. Ačkoli o minulém víkendu se neodehrálo zcela kompletní kolo, a někteří favorité mají tak o jeden odehraný zápas méně, bylo pro domácí nečekané průběžné vedení rozhodně příjemnou zprávou. Teď přivítá těžký kalibr v podobě Feyenoordu.

Tilburgský klub si určitě před startem tohoto ročníku nemaloval, že by se někdy mohl objevit na prvním místě tabulky. Suma sumárum si ale vlastně tohle umístění zasloužil. Porazil venku Zwolle i Fortunu Sittard, před týdnem také Emmen, a prohrál pouze s Vitesse. Po minulé neděli byl v nejvyšší soutěži jediným mužstvem, které urvalo hned tři vítězství.

Domácí museli v průběhu několika posledních dnů vyřešit náhradu za zraněného Fernanda Lewise, jenž si poranil koleno a mimo hru bude hned několik měsíců. Přiveden byl na hostování Bart Nieuwkoop právě z Feyenoordu, doladěn byl ale jeho přestup teprve v pátek dopoledne, takže se v nynějším klání, navíc proti svému zaměstnavateli, neobjeví.

Jinak však tilburgská marodka nečítá hromadu dalších jmen, akorát je mimo hru už jen gólman Michael Woud. "Dlouhodobá zranění se nedají očekávat. Klub na to zareagoval rychle, získali jsme Barta," mnul si ruce kouč Adrie Koster. "Feyenoord pro nás bude zajímavým testem. Jeho hra se zlepšuje, to jsme mohli vidět i v Evropské lize."

Rotterdamský klub sice v Eredivisie dosud nezvítězil a uhrál pouze tři remízy, v evropských pohárech se mu však velmi dobře dařilo. Ve třetím předkole Evropské ligy snadno přešel přes Dinamo Tbilisi a možná ještě lépe si pak vedl proti Hapoelu Beer Ševa, které ve dvojduelu nasázel hned šest branek! Hlavní fázi této soutěže si tak zasloužil na plné čáře.

V lize ovšem musí už konečně zabrat. Tři body ze tří utkání, to opravdu není nic, co by si trenér Jaap Stam představoval. "V odvetě bylo nejdůležitější přežít začátek," popisoval své pocity ze čtvrtečního střetnutí v Tel Avivu brankář Kenneth Vermeer. "Věděli jsme, že domácí budou nebezpeční. Jejich červená karta pak definitivně rozhodla."

Feyenoord čeká v Evropské lize velmi nepříjemná skupina. Los mu přisoudil Porto, Young Boys Bern a Rangers. "Jsou to opravdu obtížní protivníci," potvrzoval Vermeer. "Musíme se pokusit vyhrát aspoň naše domácí zápasy. Zlepšujeme se a chtěli bychom v tom ve skupinách pokračovat. Teď je každopádně čas na první ligovou výhru v Tilburgu," burcoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.87 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Vitesse i Alkmaar vstoupily do nového ročníku opravdu velmi dobře, oba dva celky se drží v popředí tabulky, a bude tedy určitě zajímavé sledovat, jak si povedou v nynějším vzájemném zápase. Hosté do Arnhemu pojedou notně povzbuzeni po vítězství v Evropské lize nad Antverpami, jejich soupeř však měl na tohle klání delší dobu na přípravu.

Loni AZ v předkole Evropské ligy selhal a vypadl už hned se svým prvním protivníkem. Letos ovšem v evropských pohárech napsal úplně jinou pohádku. A do knížky přitom může svůj příběh doplňovat, neboť po skalpu švédského Häckenu, ukrajinského Mariupolu a naposledy přemožitele plzeňské Viktorky proklouzl do hlavní fáze.

V základních skupinách druhé nejprestižnější evropské soutěže bude působit poprvé od 2016. Los jeho svěřencům přisoudil do grupy slavný Manchester United, dalekou Astanu a bělehradský Partizan. "Oslavili jsme vítězství z Antverp s fanoušky. A v autobuse cestou zpět jsme mohli pohodlně sledovat los," popisoval kouč Arne Slot v rozhovoru pro AZ TV.

Jestli bude mít jeho tým šanci proklouznout i do jarního play-off Evropské ligy, si hostující stratég neodhadl tipovat. "Všichni chápeme, že Manchester United je velmi silným klubem. Ostatní dva jsou o něco méně známí. Až v nadcházejícím období budeme analyzovat, jestli můžeme hrát nějakou významnější roli v této skupině," nechtěl předbíhat.

Hosté v letošním ročníku sehráli už o pět zápasů více než Vitesse vlivem působení v Evropské lize, i proto Slot zřejmě bude muset sáhnout po rotaci v sestavě. V Eredivisie dosud neprohráli, nejprve snadno skolili Fortunu Sittard i venku Waalwijk, naposledy doma plichtili s Groningenem. Na marodce se nikdo nenachází, k dispozici bude kompletní složení.

Arnhemský klub má, podobně jako jeho sok, v kolonce proher nulu, urval během čtyř kol slušných osm bodů a rád by v nastoleném trendu pokračoval i nadále. "Vitesse má na hřišti vždy hodně útočných hráčů. To je jeho síla," upozorňoval Slot. "Může velmi snadno skórovat, také je však zranitelnější vzadu. Pro nás je velkou výzvou být proti němu dominantní."

Domácí kouč Leonid Sluckij by měl postrádat trojicí zraněných hráčů, a to ve složení Max Clark, Charly Musonda a Hilary Gong. "Ve čtvrtek jsme v Belgii vynaložili velké úsilí. Hráči se z toho prostě musejí zotavit," dodával Slot. "Domácí zahájili sezónu dobře, mají osm bodů, my sedm. Myslím si, že to bude velmi dobré utkání v rámci nizozemské ligy."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.71 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RKC Waalwijk - PSV Eindhoven  (neděle 20:00)
Waalwijk jakožto nováček Eredivisie prožil určitě těžkopádný vstup do sezóny. Ze čtyř utkání uhrál jen jeden bod, nachází se na posledním místě tabulky, a především v obraně výrazně zaostává, příkladem je hned jedenáct inkasovaných branek. V souboji s favorizovaným PSV bude pasován do role jasného outsidera.

Zatím RKC obdržel minimálně dvě branky v každém utkání, ve třech případech, včetně posledního testu proti Den Haagu, pak dokonce hned tři. Ovšem pozor! Na eindhovenský klub má aktuálně velmi dobré vzpomínky, loni se s ním utkal v rámci druhého kola KNVB Bekeru a na jeho půdě vyhrál nečekaně v prodloužení. Rád by se dočkal další senzace.

Jenže Boeren jsou v posledních týdnech ve velké pohodě. Poté, co v červenci vypadli z předkola Ligy mistrů a prohráli také v Nizozemském superpoháru, se brzy oklepali, a aktuálně disponují sedmizápasovou šňůrou bez porážky. Ve čtvrtek se radovali z postupu do hlavní fáze Evropské ligy, snadno totiž vyřadili Apollon Limassol.

Ačkoli PSV mělo slušně našlápnuto k postupu už díky prvnímu klání, v němž zaznamenalo tři góly, na Kypru zabralo v ofenzívě ještě víc a skórovalo hned čtyřikrát! Zkrátka jednoznačný úspěch. "Trefit se v evropských pohárech sedmkrát ve dvou zápasech a navíc neinkasovat, to je skutečně velmi dobrý výsledek," mnul si ruce kouč Mark van Bommel.

Lampen by rozhodně nechtěli ztrácet nic ze svého elánu a v Eredivisie hodlají splnit roli favorita. Waalwijku mají kvůli loňskému vyřazení z domácího poháru co vracet. "Musíme zůstat trpěliví. Máme mladý tým, a proto je někdy poněkud nevyzpytatelný," vysvětloval van Bommel. "Hlavně musíme být důslední a disciplinovaní v obraně," dodával.

Proti Apollonu se mimochodem střelecky prosadil také Konstantinos Mitroglou, nová posila z Marseille, který se loni ve Francii i během následného hostování v Galatasarayi spíše trápil. A v Nizozemsku usiluje o návrat ke svým kořenům. "Byl to skvělý pocit konečně se trefit v dresu PSV. Nemůžu už se dočkat dalšího utkání," rozplýval se po vysoké výhře.

Domácí budou postrádat jednoho maroda, kterým je brankář Etienne Vaessen. Hosté mají na marodce vícero jmen, fit by neměli být Gastón Pereiro, Sam Lammers, Yanick van Osch, Ryan Thomas a Bruma. PSV mimochodem dotáhlo do zdárného konce přestup Ritsua Doana, mužstvo si na druhou stranu musí rychle zvyknout na odchod Hirvinga Lozana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.30 - 6.90 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - Fortuna Sittard  (sobota 18:30)
Heerenveen se na začátku letošního ročníku potýká s nevyrovnaností výkonů, po úvodní vysoké výhře nad Heracles nedokázal naplno bodovat ve třech následujících střetnutích a nyní se to pokusí změnit proti podceňované Fortuně. Domácí výběr doposud získal pět bodů a nachází se na desátém místě, hosté ani jednou nezvítězili a s jediným bodem jsou až šestnáctí. Na druhou stranu oproti většině konkurentů disponují duelem k dobru.

SC hned v úvodu sezóny předvedl skvělý výkon v Almelu a především díky výborně zvládnutému prvnímu poločasu zvítězil hladce 4:0. Pak vybojoval nesmírně cenný bod v Rotterdamu s favorizovaným Feyenoordem (1:1), jenomže následně naprosto vyhořel v Emmenu (0:2) a minule si i přes jasnou převahu nedokázal poradit s nováčkem z Twente. Na následujícího sobotního protivníka se mu z dlouhodobého hlediska daří.

Porazit ho totiž dokázal v předchozích třech případech, v loňském ročníku slavil plný počet šesti bodů po výsledcích 4:2 a 3:1. Fortuna nejprve neměla šanci v Alkmaaru (0:4), pak na poslední chvíli zachránila bod s Heracles (1:1) a vzápětí po ofenzivním koncertu nestačila na Tilburg (2:3). Uplynulý víkend měla volno, neboť její duel v Amsterdamu s místním Ajaxem byl odložen kvůli pohárovým povinnostem soupeře.

Domácí trenér Johnny Jansen nemůže využít služeb Rase vinou poraněného kolene. "Proti Twente jsme měli zvítězit, bohužel v koncovce jsme neustále selhávali a bezbranková remíza je pro nás málo. Sittard nesmíme podcenit, již několikrát prokázal své útočné kvality a umí být nesmírně nebezpečný. Pevně věřím, že se nám bude střelecký dařit mnohem více než proti Twente," uvedl Jansen pro klubové stránky.

Hosté momentálně nemohou počítat se Smeetsem (zranění zadního stehenního svalu), Dammersem (po operaci kolenních vazů) a s Francouzem Dianessym (problémy s kolenem). "Heerenveen je před vlastními fanoušky silný, vytváří si mnoho gólových pozic a má schopně hráče. Musíme přijmout úlohu outsidera, nicméně s prázdnou odjíždět nechceme a pokusíme se překvapit," prohlásil s odhodláním v hlase kouč Sjors Ultee.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.03 - 7.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Oba dva sobotní protivníci by se letos rádi prali o pohárové příčky, ovšem v dosavadním průběhu se jim tolik nedaří. Domácí výběr prozatím odehrál tři zápasy a má na kontě naprosto vyrovnanou bilanci jedné výhry, jedné remízy i porážky. V tabulce mu momentálně patří jedenácté místo se čtyřmi body, jeho následující konkurent je na tom ještě hůře. Ve čtyřech duelech vybojoval jen dva body a nachází se na patnácté příčce, na první výhru tak stále čeká.

FC začal nadějně a odvezl si všechny tři body z půdy loňského nováčka z Emmenu (1:0). Následně ale vyhořel v úvodním domácím duelu proti letošnímu nováčkovi z Twente a podlehl mu 1:3, poté si odvezl nesmírně cenný bod z Alkmaaru za bezbrankovou remízu. Naposledy se měl představit na půdě vysoce favorizovaného PSV Eindhoven, nicméně jeho souboj byl odložen kvůli pohárovým povinnostem protivníka.

Almelo vstoupilo do nové sezóny naprosto katastrofálně a po zpackaném prvním poločase utržilo nečekaně vysokou prohru 0:4 od Heerenveenu. V dalším kole sahalo po třech bodech v Sittardu a muselo se spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1, pak nestačilo na PSV (0:2) a minule remizovalo 1:1 s ambiciózním Vitesse. Groningen se již bude muset obejít bez své hvězdy Ritsu Doana, japonský křídelník totiž přestoupil za bezmála 7,5 miliónů eur do PSV.

"Se ztrátami musíme počítat, i když neskrývám, že nám bude chybět. Pokud však tým stojí na jednom hráči, tak je to špatně. Máme dostatečné kvality na to, abychom naplnili vytyčené cíle," komentoval trenér Danny Buijs s klidným hlasem odchod Doana. Tomu budou proti Heracles chybět zraněný Memišević (potíže s třísly) s Pohlem, naopak karetní trest za vyloučení s Twente si odpykali Ramon-Pascal Lundqvist i Mike te Wierik.

Hosté přijedou bez Syřana Osmana, dále pak postrádají Breukerse s Jakubiakem (oba problémy s kolenem). "Heracles má nesmírně kvalitní kádr, i když jeho výsledky tomu zatím příliš neodpovídají. Očekávám vyrovnanou bitvu od samého začátku, diváci by se mohli dobře bavit," předpovídá ofenzivní podívanou dobře naladěný Buijs. V uplynulém ročníku byl vždy úspěšnější domácí výběr. Nejprve se radovalo Almelo (4:1), v jarní odvetě pro změnu Groningen (3:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.58 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - VVV Venlo  (sobota 20:45)
Den Haag teprve v minulém kole naznačil, že se nehodlá prát jen o záchranu, a po snadném vítězství ve Waalwijku by měl být proti Venlu v mnohem lepším rozpoložení než po úvodních třech odehraných zápasech. Nicméně VVV se postaral o největší překvapení 4. kola a připsal si na konto své druhé vítězství v novém ročníku, bez šance na bodový zisk tak rozhodně není. I přesto teď bude plnit úlohu mírného outsidera.

Venlo je považováno za nevyzpytatelného protivníka a Den Haag se o tom přesvědčil již v minulém ročníku, když s ním ve vzájemném měření sil nevybojoval ani bod (0:2, 2:4). "V obou případech jsme soupeři dali příliš prostoru k zakončení a on toho využil, proti nám byl nesmírně produktivní. Letos mu chceme porážky oplatit a věříme, že tentokráte budeme úspěšnější my," prohlásil s odhodláním v hlase trenér ADO Alfons Groenendijk.

Jeho svěřenci v prvních třech střetnutích nebodovali, když postupně nestačili na Utrecht (2:4), PSV (1:3) ani na nováčka Spartu Rotterdam (1:2). Teprve minule nastříleli hned tři branky Waalwijku a poprvé odvedli kvalitní výkon také v defenzívě (3:0). Strůjcem premiérového bodového zisku se stal český krajánek Tomáš Necid, jenž se na výhře podílel dvěma zásahy. V tabulce střelců celé Eredivisie se posunul na dělenou druhou příčku se třemi brankami.

Proto se i v sobotním střetnutí očekává jeho start v základní sestavě. Hosté si nejprve poradili s Waalwijkem (3:1), v následujících dvou duelech však neměli příliš šancí se Spartou ani Ajaxem po shodných porážkách 1:4. Naposledy se postarali o senzaci v Utrechtu a do té doby neporažený tým zdolali díky perfektnímu prvnímu poločasu (2:1). V Haagu budou postrádat záložníka Opokua vinou přetržené achilovky.

"Venlo v minulém zápase dokonale využilo slabin protivníka a dokráčelo k zaslouženým třem bodům, určitě si musíme dát pozor na jeho standardní situace i rychlé brejky. Potřebujeme být stoprocentně koncentrovaní v obranné činnosti, hrubé chyby by nás mohly vyjít draho. Rozhodovat může sebemenší maličkost," vyjádřil se závěrem Groenendijk. Ten nemůže poslat na trávník zraněného Gortera a vykartovaného Bakkera.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.79 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 5. kola nejvyšší nizozemské soutěže se střetnou dva soupeři, kterým se momentálně příliš nedaří a rozhodně se to pokusí změnit. O něco hůře na tom prozatím je hostující celek, který v dosavadních čtyřech kolech získal jediný bod a dělí se o předposlední sedmnáctou příčku. FC v tomto ročníku už alespoň jednou vyhrál, ovšem na kontě má taktéž tři porážky, a proto mu v tabulce patří čtrnáctá pozice.

Domácí výběr se nejprve utkal s Groningenem a podlehl mu nejtěsnějším poměrem 0:1, následně neměl šanci v Amsterdamu s obhájcem titulu z Ajaxu a domů si odvážel debakl 0:5. Poté zaskočil ambiciózní Heerenveen a zdolal ho 2:0, vzápětí srdnatě bojoval v Tilburgu a musel skousnout neúspěch po výsledku 1:2. Hosté v úvodních třech duelech nebodovali ani jednou, svou nelichotivou bilanci přerušili až před necelým týdnem.

Ve dvou prvních utkáních nestačili ve shodném poměru 1:3 na Zwolle ani na Utrecht, pak přes dobře odehraný první poločas podlehli i Arnhemu (0:3). Naposledy přivítali nováčka ze Sparty a vybojovali premiérový bod po remíze 2:2, i když po herní stránce to stále nebylo ono. "Kdybychom prohráli, tak by se nemohl nikdo divit, na druhou stranu jsme konečně začali být produktivní," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami trenér PEC John Stegeman.

Ten dále věří, že jeho svěřenci předvedou proti Emmenu ještě větší houževnatost. "Na jeho půdě se hraje velmi těžko a příliš často se tam nevyhrává, my se o to i přesto pokusíme. Očekávám lehce nervózní zápas, kde může rozhodnout jediný moment. Minule jsme si dokázali, že umíme sehrát vyrovnanou partii i s těžkými konkurenty," dodal závěrem Stegeman. Oba dva páteční rivalové se potýkají s rozsáhlou marodkou.

Emmen se musí obejít bez Jansena, Hiarieje, Görgülüa, Hamrola, Burneta a Tarashaje, hosté nepřivezou Reijnena, Nakayamu, van Crooije, van Polena, Lama a van Duinena. "Určitě se těšíme a chceme podruhé před vlastním publikem zvítězit, na druhou stranu náš protivník ještě nevyhrál a bude mít obrovskou motivaci. Musíme být velmi opatrní, hodně by nám pomohl vedoucí gól," řekl v krátkosti pro klubové stránky kouč FC Dick Lukkien.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.54 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Willem II43018:69
2.SBV Vitesse42208:38
3.Sparta Rotterdam422010:68
4.AFC Ajax321011:37
5.AZ Alkmaar32106:07
6.PSV Eindhoven32106:27
7.FC Utrecht42119:67
8.FC Twente41307:56
9.VVV Venlo42027:106
10.SC Heerenveen41215:35
11.FC Groningen31112:34
12.Feyenoord Rotterdam30304:43
13.ADO Den Haag41037:93
14.FC Emmen41033:83
15.Heracles Almelo40222:82
16.Fortuna Sittard30123:81
17.PEC Zwolle40134:111
 RKC Waalwijk40134:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Stiksxx

Moc pekne jsme se zbavili tech nejvetsich plív. Doufam, ze uz se traged Luckassen nevrati. At si ho nechaji klidne i zadarmo. A Sainsbury napodobne. U nej jsem ani nikdy nepochopil jeho angazovani.

Reagovat
smazaný uživatel

hledal jsem tu obcas "dobrej tip" napric sekcema...

mozna uz je to dyl, moc uz nesazim, ale co je v preview vidi kazdej na livesportu - zadna pridana hodnota /kdyz nepocitame nic nerikajici omacku/...

gl vsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele