5. kolo
01.09.2019 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

PSV zabralo ve druhé půli a skolilo Waalwijk

Po hladkém postupu do hlavní fáze Evropské ligy zvítězilo PSV v rámci Eredivisie na půdě Waalwijku a poskočilo v tabulce na třetí místo. Nicméně první poločas v podání favorita nebyl ideální, prohrával totiž po brance Melleho Meulensteena. Pak si ale vlastní gól zapsal Paul Quasten a následně skórovali Timo Baumgartl i Konstantinos Mitroglou.

V první pětačtyřicetiminutovce jakoby RKC zavzpomínal na loňský duel s nizozemským gigantem. Ve druhém kole domácího poháru nakonec uspěl v prodloužení a senzačně ho vyřadil, a to navíc na jeho hřišti. Ovšem hosté se po obrátce zlepšili, daleko lépe jim vyšla poslední třetina zápasu a nakonec otočili nepříznivé skóre ve svůj prospěch.

V 10. minutě vystřelil eindhovenský mladík Ihattaren, avšak gólman Vaessen si poradil bez větších obtíží, na druhé straně se ve 25. minutě osmělil Maatsen, jenže ten přímo brankáře Zoeta neohrozil a zamířil do boční sítě. Po půlhodině hry se snažil vymodlit penaltu hostující forvard Gakpo, jeho teatrální pád byl však po právu potrestán žlutou kartou.

Nejdůležitější okamžik prvního dějství přišel na řadu ve 43. minutě. Elbers unikl po pravé straně do šestnáctky a zatáhl míč až k brankové čáře, odtud poslal jemný centr na hranici brankového území, kde číhal Meulensteen, jenž se odpoutal ve správnou chvíli od svého strážce Boscagliho a doklepl balón velmi snadno za záda zkoprněného Zoeta.

Mark van Bommel, trenér Boeren, měl rozhodně co vysvětlovat svým svěřencům po pořádně malátném úvodním poločase. Je pravda, že v tom druhém se jeho tým zlepšil a v 65. minutě se mu podařilo vyrovnat. Ihattaren v pokutovém území zakličkoval a přihrál před branku, tam sice nikoho ze svých spoluhráčů nenašel, nicméně Quasten si srazil míč do vlastní sítě.

Zhruba čtvrthodinku před koncem udeřilo PSV gólově podruhé. Dumfries sklepl ve vápně balón pro Baumgartla, který nad ničím moc nepřemýšlel a z halfvoleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Jen o dvě minuty později Waalwijk inkasoval ještě potřetí, to když se do brejku propracovali Bruma a Mitroglou a druhý jmenovaný v koncovce nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele