Eredivisie - souhrn 4. kola

24.08.2019, 20:44, aktualizováno 25.08.2019, 18:47
Komentáře a souhrny
Willem II zdolal Emmen a po neúplném čtvrtém kole se vyhoupl do čela Eredivisie. Vitesse na půdě Heraclesu neudrželo vedení a zapsalo do tabulky bod za remízu 1:1. Bez porážky zůstává rovněž Sparta Rotterdam, která tentokrát dovezla bod ze Zwolle. Tomáš Necid dvěma góly pomohl Den Haagu...

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 2:2

25.08.2019 16:45

Góly: 9. Iliass Bel Hassani, 56. Lennart Thy - 8. Ragnar Ache, 81. Lars Veldwijk

Zwolle dokázalo utnout svou šňůru tří utkání bez bodů a proti nováčkovi ze Sparty poprvé uspělo, ovšem s předvedeným výkonem opět nemohlo být příliš spokojeno. Rotterdamský celek byl totiž lepším výběrem a vypracoval si i více gólových možností. PEC i přes to otočil vývoj a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedl, nicméně nakonec musí vzít zavděk bod po nerozhodném výsledku 2:2. V tabulce je sedmnáctý s jedním bodem na kontě.

Naopak Sparta si udržela svou letošní neporazitelnost a s osmi body se prozatím posunula na fantastické třetí místo Eredivisie. Hosté začali skvěle a už v 8. minutě vedli. Těsně před tím se zjevil v solidní možnosti Rayhi a svou přízemní střelou těsně minul pravou tyč, poté už Ragnar Ache využil parádního centru do předbrankového prostoru od Smeetse a hlavou zamířil do levé části branky, gólman Mous byl naprosto bez šance.

Neuběhlo však ani šedesát sekund a domácí vyrovnali. Iliass Bel Hassani se dostal k odraženému míči v šestnáctce protivníka a z bezprostřední blízkosti chladnokrevně propálil brankáře Coremanse. V následujícím průběhu byli mnohem nebezpečnější hosté, když krátce po odehrané čtvrthodině mířil těsně nad břevno Smeets a i hned na to minul Ache pravou tyč zhruba o metr. Necelých deset minut před přestávkou se rotterdamský výběr ozval znovu.

Tentokráte stanul v nadějné šanci Dervisoglu, jenomže s jeho skákavým pokusem si dokázal poradit připravený Mous. V samém závěru první půle střílel mimo Smeets a stejný hráč netrefil prostor tří tyčí ani deset minut po přestávce, PEC skvěle prorazil v 56. minutě. Sedmadvacetiletý německý útočník Lennart Thy využil parádní spolupráce s Clementem a nakonec ze čtrnácti metrů přesně zamířil k levé tyči - 2:1.

O zhruba dvacet minut později mohl pojistit vedení Zwolle střídající Van Wermeskerken, avšak napoprvé byl zablokován a poté minul vzdálenější konstrukci zhruba o dva metry. Sparta přeci jen srovnala krok v 81. minutě. Lars Veldwijk si po přihrávce od Smeetse chytře zpracoval balón a pak ho s pomocí bližší tyče nechytatelně usměrnil do pravého dolního rohu. Ve zbývajícím průběhu neproměnili své možnosti aktivní Veldwijk s Piroem, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - VVV Venlo 1:2

25.08.2019 14:30

Góly: 76. Adrián Dalmau - 37. Evert Linthorst, 44. Evert Linthorst

Asi k největšímu překvapení neúplného 4. kola došlo v Utrechtu, kde doposud neporažený domácí výběr senzačně nestačil na podceňované Venlo. Hosté po dvou nedávných porážkách 1:4 se Spartou i Ajaxem famózně zvládli první poločas a do toho druhého si odnášeli dvoubrankové vedení, nakonec se mohli radovat z vítězství 2:1. Se šesti body se posunuli na deváté místo, zatímco Utrecht vůbec poprvé v sezóně prohrál a je sedmý se sedmi body.

Přitom do nedělního utkání vlétl favorit aktivně a již v úvodní čtvrthodině si vypracoval dvě solidní příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre Gustafson, který ve středu pokutového území převzal přihrávku a okamžitě vypálil, jenomže mířil jen doprostřed branky a pozorný gólman Kirschbaum vytěsnil balón na rohový kop. Následně po centru z levého křídla prudce hlavičkoval Abass, ale našel jen připravenou náruč pozorného Kirschbauma.

Pak tempo hry na více jak dvacet minut opadlo, hosté z ničeho nic vedli v 37. minutě. Evert Linthorst si seběhl do volného prostoru na přesný centr z křídla od Janssena a nekompromisní ranou z voleje nedal brankáři Paesovi sebemenší šanci na úspěšný zákrok. Neuběhlo ani sedm minut a teprve devatenáctiletý talentovaný záložník skóroval podruhé, i v tomto případě se prosadil po velmi podobné akci.

Po pasu z pravé strany od van Ooijena se odpoutal od svých strážců a pak po zemi uklidil balón přímo k pravé konstrukci, Paes byl opět naprosto bezmocný. Šest minut po přestávce byl ve prospěch Utrechtu nařízen pokutový kop, ale rozhodčí Kamphuis ho po přezkoumání videozáznamu odvolal. Po necelé hodině hry dokázali domácí rozvlnit síť, ovšem kvůli těsnému ofsajdu branka uznána nebyla.

Domácí s přibývajícím časem zvyšovali svůj tlak a v 66. minutě byli blízko ke snížení, nicméně Kirschbaum se parádně natáhl po razantním projektilu Kerka a míč ukryl ve svých rukavicích. O deset minut později se zaslouženě prosadil střídající Španěl Adrián Dalmau, jenž po tečované kolmici za obranu zamířil do vzdálenějšího spodního rohu.

V nastaveném čase nebyl uznán druhý gól Utrechtu a znovu tomu předcházelo ofsajdové postavení, domácí hráči tak odcházeli do útrob stadionu zklamáni. V jejich dresu zažil porážku také český krajánek Václav Černý, který přišel na trávník v 66. minutě.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 0:3

25.08.2019 12:15

Góly: 19. Tom Beugelsdijk, 57. Tomáš Necid, 83. Tomáš Necid (pen.)

Den Haag konečně předvedl očekávaný výkon a nyní bez větších potíží zvítězil na půdě nováčka z Waalwijku po výsledku 3:0. Vůbec poprvé v nové sezóně neinkasoval a zaznamenal své první body. K radosti českých fanoušků se stal ústřední postavou zápasu útočník Tomáš Necid, jenž skóroval hned dvakrát. ADO se posunul na třinácté místo se třemi body, RKC naopak klesl na dělenou sedmnáctou příčku s jediným bodem na kontě.

Hned první akce nedělního střetnutí skončila gólem. Po necelých dvaceti odehraných minutách se Tom Beugelsdijk protlačil k zakončení hlavou po rohovém kopu od Goossense a zblízka neomylně rozvlnil síť. Krátce po půlhodině hry mohl vyrovnat Maatsen, který se na vlastní pěst probil až před pokutové území protivníka a tvrdě vypálil, ovšem brankář Zwinkels zasáhl proti jedovaté střele na jedničku a připsal si na konto úvodní složitější zákrok.

Zhruba pět minut před přestávkou si Bilate zpracoval prvním dotekem přesně načasovanou přihrávku, jenomže pak mířil jen doprostřed branky a Zwinkels odvrátil míč na rohový kop. Ihned na to pálil přímo pod břevno Rienstra a jeho radost mu opět překazil fantastický hostující strážce, jenž parádním zákrokem odvracel na další rohový kop. Necelých deset minut po přestávce se zjevil v solidní příležitosti van Weert.

Ke kýženému úspěchu mu chybělo jen přesně zakončit, nicméně svou přízemní střelu usměrnil vedle pravé konstrukce. V 57. minutě přišla první Necidova chvíle. Zkušený třicetiletý forvard využil nahrávky od Bakkera a parádní ranou z velké dálky skóroval. Rozhodčí van de Graaf ještě kontroloval celou situaci u videa a po chvilce čekání branku potvrdil. Waalwijk se snažil v závěru přitlačit, ale inkasoval přeci jen ještě jednou.

Seys ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil protihráče a van de Graaf bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Necid a zamířil doprostřed branky, brankář Heemskerk i přes lehký dotek s balónem kapituloval potřetí. V samém závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Danny Bakker, Den Haagu však tato malá kaňka na jinak povedeném výkonu už příliš vadit nemusela.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Twente 0:0

24.08.2019 20:45

Góly: -

Fotbalisté Twente neprohráli ani ve svém čtvrtém zápase nového ročníku a z půdy silného Heerenveenu si odvezli cennou bezbrankovou remízu. V nové sezóně již potřetí remizovali a nacházejí se na osmém místě se šesti body. Naopak SC nedokázal odčinit předchozí neúspěch v Emmenu (0:2), podruhé v řadě neskóroval a patří mu desátá příčka s pěti body. Přitom v sobotním utkání měl herně navrch a vytvořil si i mnohem více gólových možností.

Do té první se dostal po necelých deseti odehraných minutách, kdy se v pokutovém území Enschede zjevil van Bergen a pohotově vystřelil, ovšem brankář Drommel byl pozorný a zkrotil balón v rukavicích. Zhruba po dvaceti minutách se domácí Bruijn dožadoval odpískání pokutového kopu, ovšem píšťalka rozhodčího van Boekela zůstala němá. Ve 25. minutě byl stejný hráč blízko k otevření skóre.

Bruijn si tentokráte naběhl na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky soupeře a mířil k bližší tyči, jenomže na poslední chvíli byl zablokován. Krátce po půl hodině hry odvedl výtečnou práci Odgaard, finální nahrávkou oslovil ke skórování rozběhnutého van Bergena a ten zamířil o pár decimetrů vedle levé tyče. Hosté se poprvé ozvali až těsně před přestávkou, kdy vybojoval míč Cantalapiedra.

Následně se třiadvacetiletý španělský útočník opřel do balónu z osmnácti metrů a jeho razantní projektil proletěl těsně vedle pravé konstrukce. Ve 44. minutě se na opačné straně postavil k přímému volnému kopu Drešević a chyběl mu jen kousek, když orazítkoval břevno. Ihned na to zkusil štěstí z další standardní situace Faik a pořádně vystrašil Drommela, prostor tří tyčí netrefil o centimetry ani on.

Domácí pokračovali v tlaku také po změně stran, ale hostující branka pro ně byla prostě zakletá. Nejprve trestuhodně selhal v obrovské možnosti Odgaard a zblízka mířil mimo, v 70. minutě po spolupráci Bruijna s Odgaardem střílel první jmenovaný z dvanácti metrů a horní tyčku přestřelil o půl metru. Heerenveen bude chtít v dalším kole přerušit svou šňůru tří duelů bez vítězství proti loňskému nováčkovi ze Sittardu, Twente přivítá konkurenční Utrecht.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:1

24.08.2019 19:45

Góly: 80. Cyriel Dessers - 66. Bryan Linssen

Vitesse nedokázalo navázat na předchozí dvě vítězství a tentokráte na půdě Almela vyválčilo pouze bod za remízu 1:1. Zhruba v polovině druhého poločasu se sice dostalo do vedení, ovšem houževnatí domácí přeci jen vyrovnali čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Heracles prodloužilo své čekání na první ligovou výhru v novém ročníku a se dvěma body je patnácté, Arnhem naopak ještě neprohrál a s osmi body se nachází na druhé příčce. Po úvodní opatrné čtvrthodině poprvé zahrozil hostující kanonýr Matavž, který se odhodlal ke střele ve středu pokutového území a jeho dobře umístěnou střelu dokázal brilantním způsobem zlikvidovat brankář Blaswich. Hosté měli mírně navrch také v dalším průběhu a blízko ke skórování byli ve 40. minutě. Krásnou individuální akci přes několik protihráčů předvedl Jay-Roy Grot, jenž se díky dostatečnému důrazu propracoval až před Blaswiche. Pak ale tváří v tvář proti domácímu strážci neuspěl a vybojoval jen rohový kop, Blaswich svůj celek opět výrazně podržel. Almelo vstoupilo do druhého poločasu přeci jen s větším odhodláním a vůbec poprvé zahrozilo sedm minut po výměně stran. Mauro Junior po geniální kolmici za obranu protivníka napřáhl z první a vzdálenější konstrukci minul vskutku jen o několik decimetrů. Hosté dokázali skórovat v 66. minutě. Do vedení je poslal Bryan Linssen, jenž se v této ligové sezóně prosadil podruhé. Po centru z pravé strany od Clarka se opřel do balónu z hranice pokutového území a s naprostou přesností ho uklidil k levé tyči. Heracles však zbraně nesložilo a díky zvýšené aktivitě srovnalo v 80. minutě. Cyriel Dessers se po úžasném sólu prodral do šestnáctky Arnhemu a zcela osamocen před Pasveerem zamířil přímo do pravého spodního rohu. Rozhodčí Manschot šel ještě celou situaci ověřit k videu kvůli domnělému útočnému faulu a mezitím udělil žlutou kartu protestujícímu Linssenovi, poté bez větších prodlev gól uznal. Almelo dokonce mohlo otočit vývoj v 89. minutě. Van der Water převzal přihrávku v šestnáctce Arnhemu a z první vystřelil, nicméně Pasveer jeho pokus zlikvidoval. Almelo příště zavítá do Groningenu, SBV se střetne s konkurenčním Alkmaarem.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Emmen 2:1

24.08.2019 18:30

Góly: 33. Mats Köhlert, 72. Mats Köhlert - 58. Marko Kolar (pen.)

Fotbalisté Willemu potvrdili úlohu favorita proti loňskému nováčkovi z Emmenu a po celkem vyrovnaném průběhu zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu dosáhli na své třetí vítězství v nové sezóně a prozatím se posunuli do senzačního čela tabulky s devíti body, naopak FC potřetí prohrál a je až čtrnáctý. Ústřední postavou sobotního duelu se stal Mats Köhlert, který vsítil oba dva góly Tilburgu.

Úvodní půlhodina toho z diváckého pohledu příliš nenabídla, oba soupeři měli problémy s přechodem na útočnou polovinu a do žádných šancí se prakticky nedostávali. Tilburg z ničeho nic vedl ve 33. minutě. Po přihrávce od Saddikiho převzal míč Köhlert, díky úchvatnému sólu přes několik protihráčů se propracoval až před brankáře Telgenkampa a nakonec svou přízemní střelu přesně usměrnil k pravé konstrukci.

V nastaveném čase úvodního dějství mohl navýšit vedení Tilburgu aktivní Saddiki, jenž se odhodlal vystřelit z hranice pokutového území, nicméně jeho razantní projektil pouze orazítkoval pravou tyč. Hosté vstoupili do druhého poločasu s větším nasazením a vyrovnávací trefy se dočkali po necelé hodině hry. Holmén si až příliš důrazně počínal ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Mulder bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil chorvatský útočník Marko Kolar a nezaváhal. Gólman Wellenreuther sice vystihl směr střely do pravé části branky, ale balónu v cestě do sítě již zabránit nedokázal. Domácí odpověď protivníka nepoložila a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem si vzali zpět ztracené vedení. Své umění znovu ukázal talentovaný Köhlert, jenž se po nahrávce od Holména fantasticky zbavil několika hráčů Emmenu ve středu hrací plochy.

Pak sám napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho jedovatá rána parádně zapadla do levého horního rohu, Telgenkamp se jen naprázdno proletěl vzduchem. FC se ve zbývajícím průběhu na žádný velký odpor nezmohl a nevypracoval si jedinou větší příležitost, v příštím kole se pokusí složit reparát proti konkurenčnímu Zwolle. Willem přivítá favorizovaný Feyenoord a proti rotterdamskému gigantovi bude chtít uhájit první místo v nizozemské nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Willem II43018:69
2.SBV Vitesse42208:38
3.Sparta Rotterdam422010:68
4.AFC Ajax321011:37
5.AZ Alkmaar32106:07
6.PSV Eindhoven32106:27
7.FC Utrecht42118:57
8.FC Twente41307:56
9.VVV Venlo42026:96
10.SC Heerenveen41215:35
11.FC Groningen31112:34
12.Feyenoord Rotterdam30304:43
13.ADO Den Haag41037:93
14.FC Emmen41033:83
15.Heracles Almelo40222:82
16.Fortuna Sittard30123:81
17.PEC Zwolle40134:111
 RKC Waalwijk40134:111
Zbývající zápasy
25.09. 00:00AFC Ajax - Fortuna Sittard
25.09. 00:00PSV Eindhoven - FC Groningen
26.09. 00:00Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
Frantszek

a raz, dva, tři Necid není člověk, Necid to je bůh.

Reagovat
FCSL

Necid do Juve!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Pablos

Prej už proběhnul i hovor... asi z toho nic nebude.

PN: ,,Hálo tady Pavel Nedvěd, nechceš jít k nám do Juventusu ? Háló, seš to ty Tome ?"

TN: ,,Jj jsem Tomáš... Neci... "

PN: ,,Tak škoda, měj se"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

A ty jsi kterej, Laurel nebo Hardy?

Reagovat
Pablos

to je tak když si celej den zavřenej v práci a už nevíš nudou co by ...takhle to pak dopadá

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Do Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Necid >Schick

Reagovat
smazaný uživatel

ona už je Vuelta

Reagovat
smazaný uživatel

Necid do Repre!

Reagovat
Selänne

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Joe.Cole

Horší než Doležal by nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
DieFohlenBMG

Tam řádí jak tornádo

Reagovat
ladyboy arsenal

lol tady se rozjela neckiáda

Reagovat
smazaný uživatel

Necid si řekl o repre pozvánku. Kolik hráčů dalo za poslední dobu víc gólů v elitnější lize?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
STR

Viděl někdo ty goly? Šák první gol jasně golmanův a druhý dal se štěstím penaltu.

Reagovat
oli9

Necid super ,že se mu daří. Vypadá to ,že holandská liga je přesně pro něj tam dával goly i předtím i ted jen tak dál a pokud bude mít fazonu a bude mu to dál padat proč by si toho neměl všimnout repre trenér

Reagovat
Stiksxx

Ramselaar do Utrechtu. To je dobře. U nás nemá šanci a Utrecht je pro něj jak dělanej.

Reagovat
jáá

Jaha, by u vás mohl být fajn

Reagovat
Stiksxx

Mohl, ale podle mě zbytečný příchod na křídelní pozici.

Reagovat
Stiksxx

Do píče!

My si necháme vyfouknout Aboukhlala AZ. To je jak s Gudmundssonem.

A Doan k nám. Takže Alireza asi nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele