4. kolo
25.08.2019 16:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Zwolle poprvé v sezóně bodovalo a to proti Spartě, daleko nebylo ani od vítězství

Zwolle dokázalo utnout svou šňůru tří utkání bez bodů a proti nováčkovi ze Sparty poprvé uspělo, ovšem s předvedeným výkonem opět nemohlo být příliš spokojeno. Rotterdamský celek byl totiž lepším výběrem a vypracoval si i více gólových možností. PEC i přes to otočil vývoj a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedl, nicméně nakonec musí vzít zavděk bod po nerozhodném výsledku 2:2. V tabulce je sedmnáctý s jedním bodem na kontě.

Naopak Sparta si udržela svou letošní neporazitelnost a s osmi body se prozatím posunula na fantastické třetí místo Eredivisie. Hosté začali skvěle a už v 8. minutě vedli. Těsně před tím se zjevil v solidní možnosti Rayhi a svou přízemní střelou těsně minul pravou tyč, poté už Ragnar Ache využil parádního centru do předbrankového prostoru od Smeetse a hlavou zamířil do levé části branky, gólman Mous byl naprosto bez šance.

Neuběhlo však ani šedesát sekund a domácí vyrovnali. Iliass Bel Hassani se dostal k odraženému míči v šestnáctce protivníka a z bezprostřední blízkosti chladnokrevně propálil brankáře Coremanse. V následujícím průběhu byli mnohem nebezpečnější hosté, když krátce po odehrané čtvrthodině mířil těsně nad břevno Smeets a i hned na to minul Ache pravou tyč zhruba o metr. Necelých deset minut před přestávkou se rotterdamský výběr ozval znovu.

Tentokráte stanul v nadějné šanci Dervisoglu, jenomže s jeho skákavým pokusem si dokázal poradit připravený Mous. V samém závěru první půle střílel mimo Smeets a stejný hráč netrefil prostor tří tyčí ani deset minut po přestávce, PEC skvěle prorazil v 56. minutě. Sedmadvacetiletý německý útočník Lennart Thy využil parádní spolupráce s Clementem a nakonec ze čtrnácti metrů přesně zamířil k levé tyči - 2:1.

O zhruba dvacet minut později mohl pojistit vedení Zwolle střídající Van Wermeskerken, avšak napoprvé byl zablokován a poté minul vzdálenější konstrukci zhruba o dva metry. Sparta přeci jen srovnala krok v 81. minutě. Lars Veldwijk si po přihrávce od Smeetse chytře zpracoval balón a pak ho s pomocí bližší tyče nechytatelně usměrnil do pravého dolního rohu. Ve zbývajícím průběhu neproměnili své možnosti aktivní Veldwijk s Piroem, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele