4. kolo
24.08.2019 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Almelo obralo o body silné Vitesse, na první vítězství však stále čeká

Vitesse nedokázalo navázat na předchozí dvě vítězství a tentokráte na půdě Almela vyválčilo pouze bod za remízu 1:1. Zhruba v polovině druhého poločasu se sice dostalo do vedení, ovšem houževnatí domácí přeci jen vyrovnali čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Heracles prodloužilo své čekání na první ligovou výhru v novém ročníku a se dvěma body je patnácté, Arnhem naopak ještě neprohrál a s osmi body se nachází na druhé příčce. Po úvodní opatrné čtvrthodině poprvé zahrozil hostující kanonýr Matavž, který se odhodlal ke střele ve středu pokutového území a jeho dobře umístěnou střelu dokázal brilantním způsobem zlikvidovat brankář Blaswich. Hosté měli mírně navrch také v dalším průběhu a blízko ke skórování byli ve 40. minutě. Krásnou individuální akci přes několik protihráčů předvedl Jay-Roy Grot, jenž se díky dostatečnému důrazu propracoval až před Blaswiche. Pak ale tváří v tvář proti domácímu strážci neuspěl a vybojoval jen rohový kop, Blaswich svůj celek opět výrazně podržel. Almelo vstoupilo do druhého poločasu přeci jen s větším odhodláním a vůbec poprvé zahrozilo sedm minut po výměně stran. Mauro Junior po geniální kolmici za obranu protivníka napřáhl z první a vzdálenější konstrukci minul vskutku jen o několik decimetrů. Hosté dokázali skórovat v 66. minutě. Do vedení je poslal Bryan Linssen, jenž se v této ligové sezóně prosadil podruhé. Po centru z pravé strany od Clarka se opřel do balónu z hranice pokutového území a s naprostou přesností ho uklidil k levé tyči. Heracles však zbraně nesložilo a díky zvýšené aktivitě srovnalo v 80. minutě. Cyriel Dessers se po úžasném sólu prodral do šestnáctky Arnhemu a zcela osamocen před Pasveerem zamířil přímo do pravého spodního rohu. Rozhodčí Manschot šel ještě celou situaci ověřit k videu kvůli domnělému útočnému faulu a mezitím udělil žlutou kartu protestujícímu Linssenovi, poté bez větších prodlev gól uznal. Almelo dokonce mohlo otočit vývoj v 89. minutě. Van der Water převzal přihrávku v šestnáctce Arnhemu a z první vystřelil, nicméně Pasveer jeho pokus zlikvidoval. Almelo příště zavítá do Groningenu, SBV se střetne s konkurenčním Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / vii.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele