4. kolo
24.08.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen nezužitkoval tlak proti Twente a bere bod za bezbrankovou remízu

Fotbalisté Twente neprohráli ani ve svém čtvrtém zápase nového ročníku a z půdy silného Heerenveenu si odvezli cennou bezbrankovou remízu. V nové sezóně již potřetí remizovali a nacházejí se na osmém místě se šesti body. Naopak SC nedokázal odčinit předchozí neúspěch v Emmenu (0:2), podruhé v řadě neskóroval a patří mu desátá příčka s pěti body. Přitom v sobotním utkání měl herně navrch a vytvořil si i mnohem více gólových možností.

Do té první se dostal po necelých deseti odehraných minutách, kdy se v pokutovém území Enschede zjevil van Bergen a pohotově vystřelil, ovšem brankář Drommel byl pozorný a zkrotil balón v rukavicích. Zhruba po dvaceti minutách se domácí Bruijn dožadoval odpískání pokutového kopu, ovšem píšťalka rozhodčího van Boekela zůstala němá. Ve 25. minutě byl stejný hráč blízko k otevření skóre.

Bruijn si tentokráte naběhl na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky soupeře a mířil k bližší tyči, jenomže na poslední chvíli byl zablokován. Krátce po půl hodině hry odvedl výtečnou práci Odgaard, finální nahrávkou oslovil ke skórování rozběhnutého van Bergena a ten zamířil o pár decimetrů vedle levé tyče. Hosté se poprvé ozvali až těsně před přestávkou, kdy vybojoval míč Cantalapiedra.

Následně se třiadvacetiletý španělský útočník opřel do balónu z osmnácti metrů a jeho razantní projektil proletěl těsně vedle pravé konstrukce. Ve 44. minutě se na opačné straně postavil k přímému volnému kopu Drešević a chyběl mu jen kousek, když orazítkoval břevno. Ihned na to zkusil štěstí z další standardní situace Faik a pořádně vystrašil Drommela, prostor tří tyčí netrefil o centimetry ani on.

Domácí pokračovali v tlaku také po změně stran, ale hostující branka pro ně byla prostě zakletá. Nejprve trestuhodně selhal v obrovské možnosti Odgaard a zblízka mířil mimo, v 70. minutě po spolupráci Bruijna s Odgaardem střílel první jmenovaný z dvanácti metrů a horní tyčku přestřelil o půl metru. Heerenveen bude chtít v dalším kole přerušit svou šňůru tří duelů bez vítězství proti loňskému nováčkovi ze Sittardu, Twente přivítá konkurenční Utrecht.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele