4. kolo
24.08.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem potvrdil úlohu favorita proti Emmenu a po neúplném 4. kole opanuje nizozemskou ligu

Fotbalisté Willemu potvrdili úlohu favorita proti loňskému nováčkovi z Emmenu a po celkem vyrovnaném průběhu zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu dosáhli na své třetí vítězství v nové sezóně a prozatím se posunuli do senzačního čela tabulky s devíti body, naopak FC potřetí prohrál a je až čtrnáctý. Ústřední postavou sobotního duelu se stal Mats Köhlert, který vsítil oba dva góly Tilburgu.

Úvodní půlhodina toho z diváckého pohledu příliš nenabídla, oba soupeři měli problémy s přechodem na útočnou polovinu a do žádných šancí se prakticky nedostávali. Tilburg z ničeho nic vedl ve 33. minutě. Po přihrávce od Saddikiho převzal míč Köhlert, díky úchvatnému sólu přes několik protihráčů se propracoval až před brankáře Telgenkampa a nakonec svou přízemní střelu přesně usměrnil k pravé konstrukci.

V nastaveném čase úvodního dějství mohl navýšit vedení Tilburgu aktivní Saddiki, jenž se odhodlal vystřelit z hranice pokutového území, nicméně jeho razantní projektil pouze orazítkoval pravou tyč. Hosté vstoupili do druhého poločasu s větším nasazením a vyrovnávací trefy se dočkali po necelé hodině hry. Holmén si až příliš důrazně počínal ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Mulder bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil chorvatský útočník Marko Kolar a nezaváhal. Gólman Wellenreuther sice vystihl směr střely do pravé části branky, ale balónu v cestě do sítě již zabránit nedokázal. Domácí odpověď protivníka nepoložila a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem si vzali zpět ztracené vedení. Své umění znovu ukázal talentovaný Köhlert, jenž se po nahrávce od Holména fantasticky zbavil několika hráčů Emmenu ve středu hrací plochy.

Pak sám napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho jedovatá rána parádně zapadla do levého horního rohu, Telgenkamp se jen naprázdno proletěl vzduchem. FC se ve zbývajícím průběhu na žádný velký odpor nezmohl a nevypracoval si jedinou větší příležitost, v příštím kole se pokusí složit reparát proti konkurenčnímu Zwolle. Willem přivítá favorizovaný Feyenoord a proti rotterdamskému gigantovi bude chtít uhájit první místo v nizozemské nejvyšší soutěži.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele