4. kolo
25.08.2019 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Utrecht selhal proti Venlu a i přes převahu mu podlehl o jednu branku

Asi k největšímu překvapení neúplného 4. kola došlo v Utrechtu, kde doposud neporažený domácí výběr senzačně nestačil na podceňované Venlo. Hosté po dvou nedávných porážkách 1:4 se Spartou i Ajaxem famózně zvládli první poločas a do toho druhého si odnášeli dvoubrankové vedení, nakonec se mohli radovat z vítězství 2:1. Se šesti body se posunuli na deváté místo, zatímco Utrecht vůbec poprvé v sezóně prohrál a je sedmý se sedmi body.

Přitom do nedělního utkání vlétl favorit aktivně a již v úvodní čtvrthodině si vypracoval dvě solidní příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre Gustafson, který ve středu pokutového území převzal přihrávku a okamžitě vypálil, jenomže mířil jen doprostřed branky a pozorný gólman Kirschbaum vytěsnil balón na rohový kop. Následně po centru z levého křídla prudce hlavičkoval Abass, ale našel jen připravenou náruč pozorného Kirschbauma.

Pak tempo hry na více jak dvacet minut opadlo, hosté z ničeho nic vedli v 37. minutě. Evert Linthorst si seběhl do volného prostoru na přesný centr z křídla od Janssena a nekompromisní ranou z voleje nedal brankáři Paesovi sebemenší šanci na úspěšný zákrok. Neuběhlo ani sedm minut a teprve devatenáctiletý talentovaný záložník skóroval podruhé, i v tomto případě se prosadil po velmi podobné akci.

Po pasu z pravé strany od van Ooijena se odpoutal od svých strážců a pak po zemi uklidil balón přímo k pravé konstrukci, Paes byl opět naprosto bezmocný. Šest minut po přestávce byl ve prospěch Utrechtu nařízen pokutový kop, ale rozhodčí Kamphuis ho po přezkoumání videozáznamu odvolal. Po necelé hodině hry dokázali domácí rozvlnit síť, ovšem kvůli těsnému ofsajdu branka uznána nebyla.

Domácí s přibývajícím časem zvyšovali svůj tlak a v 66. minutě byli blízko ke snížení, nicméně Kirschbaum se parádně natáhl po razantním projektilu Kerka a míč ukryl ve svých rukavicích. O deset minut později se zaslouženě prosadil střídající Španěl Adrián Dalmau, jenž po tečované kolmici za obranu zamířil do vzdálenějšího spodního rohu.

V nastaveném čase nebyl uznán druhý gól Utrechtu a znovu tomu předcházelo ofsajdové postavení, domácí hráči tak odcházeli do útrob stadionu zklamáni. V jejich dresu zažil porážku také český krajánek Václav Černý, který přišel na trávník v 66. minutě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele