4. kolo
25.08.2019 12:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Den Haag i díky dvěma gólům Tomáše Necida snadno vyloupil Waalwijk

Den Haag konečně předvedl očekávaný výkon a nyní bez větších potíží zvítězil na půdě nováčka z Waalwijku po výsledku 3:0. Vůbec poprvé v nové sezóně neinkasoval a zaznamenal své první body. K radosti českých fanoušků se stal ústřední postavou zápasu útočník Tomáš Necid, jenž skóroval hned dvakrát. ADO se posunul na třinácté místo se třemi body, RKC naopak klesl na dělenou sedmnáctou příčku s jediným bodem na kontě.

Hned první akce nedělního střetnutí skončila gólem. Po necelých dvaceti odehraných minutách se Tom Beugelsdijk protlačil k zakončení hlavou po rohovém kopu od Goossense a zblízka neomylně rozvlnil síť. Krátce po půlhodině hry mohl vyrovnat Maatsen, který se na vlastní pěst probil až před pokutové území protivníka a tvrdě vypálil, ovšem brankář Zwinkels zasáhl proti jedovaté střele na jedničku a připsal si na konto úvodní složitější zákrok.

Zhruba pět minut před přestávkou si Bilate zpracoval prvním dotekem přesně načasovanou přihrávku, jenomže pak mířil jen doprostřed branky a Zwinkels odvrátil míč na rohový kop. Ihned na to pálil přímo pod břevno Rienstra a jeho radost mu opět překazil fantastický hostující strážce, jenž parádním zákrokem odvracel na další rohový kop. Necelých deset minut po přestávce se zjevil v solidní příležitosti van Weert.

Ke kýženému úspěchu mu chybělo jen přesně zakončit, nicméně svou přízemní střelu usměrnil vedle pravé konstrukce. V 57. minutě přišla první Necidova chvíle. Zkušený třicetiletý forvard využil nahrávky od Bakkera a parádní ranou z velké dálky skóroval. Rozhodčí van de Graaf ještě kontroloval celou situaci u videa a po chvilce čekání branku potvrdil. Waalwijk se snažil v závěru přitlačit, ale inkasoval přeci jen ještě jednou.

Seys ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil protihráče a van de Graaf bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Necid a zamířil doprostřed branky, brankář Heemskerk i přes lehký dotek s balónem kapituloval potřetí. V samém závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Danny Bakker, Den Haagu však tato malá kaňka na jinak povedeném výkonu už příliš vadit nemusela.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele