Eredivisie - souhrn 34. kola

12.05.2019, 16:28, aktualizováno 12.05.2019, 16:28
Komentáře a souhrny
Ajax otočil nepříznivě se vyvíjející zápas s Utrechtem a výrazně se přiblížil k zisku titulu, neboť průběžně druhý PSV Eindhoven podlehl Alkmaaru a kolo před koncem na svého rivala ztrácí tři body, navíc má lepší skóre. Neuspěl ani Feyenoord, jenž doma podlehl Den Haagu. Heracles neudržel vedení proti Excelsioru. Definitivně sestupuje Breda...

SC Heerenveen - NAC Breda 2:1

12.05.2019 14:30

Góly: 69. Sam Lammers, 90. Mitchell van Bergen - 81. Menno Koch

Breda nedokázala udržet teoretickou naději na záchranu ani na půdě Heernveenu a po dvou letech strávených v nejvyšší soutěži spadla do druhé ligy. Alespoň o remízu přišla v poslední minutě nedělního zápasu, kdy SC vsítilo vítězný gól na 2:1. NAC by paradoxně nestačil ani tříbodový zisk, neboť jeho jediný konkurent z Excelsioru uspěl v Heraclesu po divokém výsledku 5:4. Hosté jsou beznadějně poslední s dvaadvaceti body.

Svěřenci trenéra Ruuda Brooda naposledy zvítězili v Eredivisii začátkem dubna a to právě v Rotterdamu nad Excelsiorem v poměru 2:1. Navíc to bylo jejich jediné vítězství v druhé polovině sezóny a takto tristní bilance jednoduše nemůže stačit na udržení mezi elitou. Breda v tuto chvíli ztrácí propastných sedm bodů na sedmnáctý De Graafschap. Domácí se nacházejí na jedenáctém místě s jednačtyřiceti body a ještě mají šanci na horní polovinu.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, hosté se prezentovali pozornou hrou v defenzivě a Heerenveen na ní dlouho nemohl najít recept. V prvním poločase v podstatě nebyla k vidění jediná gólová možnost, té se osmnáct a půl tisíce přihlížejících na stadionu Abe Lenstra dočkalo až v 69. minutě. SC se z ní hned dostalo do vedení, když se pošestnácté v tomto ligovém ročníku prosadil tradiční kanonýr Sam Lammers.

Teprve dvaadvacetiletý útočník hostující v klubu z eindhovenského PSV využil přihrávky od Rienstry. Před hranicí pokutového území si navedl balón blíže do středu a pak nechytatelně vypálil k levé konstrukci, brankář Van Leer se natahoval marně. Breda však v žádném případě zbraně nesložila a o dvanáct minut později vyrovnala. Svůj třetí gól kariéry v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal Menno Koch.

Čtyřiadvacetiletý obránce po rohovém kopu z pravé strany od Lundqvista vyskočil nejvýše do vzduchu a z hranice brankového území rozvlnil hlavou síť. Poslední slovo přeci jen měl favorizovaný Heerenveen. Když už se zdálo, že vítěz znám nebude, tak v 90. minutě napřáhl z dvaceti metrů Mitchell van Bergen a Van Leer na jeho skákavý pokus o kousek nedosáhl, míč nakonec zapadl ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 0:2

12.05.2019 14:30

Góly: 42. Erik Falkenburg, 58. Sheraldo Becker

Hráčům Feyenoordu v tomto utkání už prakticky o nic nešlo a na jejich výkonu to bylo znát. S rozjetým Den Haagem totiž v závěrečném domácím zápase tohoto ročníku prohráli 0:2 a příliš toho nepředvedli, naopak jejich soupeř si díky cennému skalpu ještě udržel naději na dodatečnou baráž o Evropskou ligu. Domácí jsou stále třetí s dvaašedesáti body o čtyři body před čtvrtým Alkmaarem.

Svěřencům trenéra Giovanniho van Bronckhorsta k tomu skončila šňůra pěti vyhraných ligových utkání v řadě za sebou. ADO zvítězilo již počtvrté z předchozích pěti duelů v Eredivisii a zůstává na desátém místě s dvaačtyřiceti body. Za devátým Tilburgem, se kterým se utká v posledním středečním kole, zaostává o body dva a ještě ho tak může předskočit. Nedělní zápas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní.

Domácí sice drželi balón z více jak pětašedesáti procent a vytvořili si i více střeleckých pokusů, jenomže ve finální fázi jim to skřípalo včetně naprosto zoufalé koncovky. Hosté přetavili svůj jediný výraznější moment prvního poločasu ve vedoucí gól. Ve 42. minutě je poslal do vedení zkušený jednatřicetiletý útočník Erik Falkenburg, který se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil popáté.

Ten se po rohovém kopu z levé strany od El Khayatiho zjevil zcela osamocen u přední tyče a pak hlavou zblízka nasměroval balón do sítě, brankář Vermeer prakticky neměl šanci reagovat. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase, hosté pojistili svůj náskok po necelé hodině hry. V 58. minutě obdržel Sheraldo Becker přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Maloneho a z patnácti metrů usměrnil svůj obstřel k pravé konstrukci.

Ve zbývajícím průběhu sice rotterdamský celek tlačil, ale gólman Zwinkels příliš práce neměl. V hostujícím dresu přišel na hřiště po necelé půlhodině hry český krajánek Tomáš Necid, nicméně příliš vidět nebyl. Naopak v dresu Feyenoordu zažil loučení hvězdný kanonýr Robin van Persie, jenž podle svých slov odehrál poslední střetnutí své bohaté profesionální kariéry, a diváci mu po závěrečném hvizdu náležitě poděkovali za jeho famózní výkony.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 1:0

12.05.2019 14:30

Góly: 49. Guus Til

PSV nezvládl důležitou bitvu na půdě konkurenčního Alkmaaru a kvůli porážce 0:1 přišel o reálnou šanci na obhajobu mistrovského titulu. Eindhovenský klub vzhledem k vítězství Ajaxu nad Utrechtem (4:1) ztrácí na čelo Eredivisie tři body a k posunu na první příčku by doslova potřeboval zázrak. Kromě toho, že by AFC musel prohrát na půdě předposledního De Graafschapu, tak by loňský vítěz Eredivisie musel smazat hrozivé čtrnáctibrankové manko.

AZ si naopak definitivně zajistil čtvrté místo, na kterém by vzhledem k porážce Utrechtu v Amsterdamu stejně skončil. V tuto chvíli má na kontě osmapadesát bodů a před pátým Arnhemem si vytvořil nedostižný osmibodový náskok, v příštím ročníku zasáhne do 2. předkola Evropské ligy. Hosté od samého začátku nijak nepotvrzovali úlohu favorita a neměli výrazně navrch, diváci spíše sledovali nesmírně vyrovnaný duel.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela si v podstatě vypracovali jedinou vyloženou příležitost nedělního šlágru 34. kola po necelé čtvrthodině hry. Tradiční kanonýr Luuk de Jong se po přetaženém centru z pravého křídla a následné přihrávce před branku zjevil zcela sám před gólmanem Bizotem, jenomže zblízka ho překonat nedokázal. Domácí se poprvé ukázali po pětadvaceti minutách hry zásluhou Stengse.

Teprve dvacetiletý záložník si navedl míč z pravé strany před hranici pokutového území a poté napřáhl z osmnácti metrů, gólman Zoet vyboxoval jeho projektil směřující přímo pod břevno na rohový kop. V prvním poločase se nic dalšího neudálo, AZ rozhodl o svém úspěchu ve 49. minutě. Po levém křídle se prohnal jako uragán Seuntjens, jenž nádhernou šajtlí našel nabíhajícího Guuse Tila a pak z hranice brankového území propálil bezmocného Zoeta.

I v následujícím průběhu se klub z Eindhovenu trápil a až do závěrečného hvizdu si nevypracoval jedinou gólovou možnost. Domácí naopak zodpovědné bránili a čekali na rychlé protiútoky. Definitivně pojistit svůj náskok mohli zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. K přímému volnému kopu z levé strany se postavil Maher a z hodně ostrého úhlu orazítkoval břevno, poté si AZ s přehledem pohlídal hubený náskok.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Emmen 2:3

12.05.2019 14:30

Góly: 35. Vangelis Pavlidis, 39. Alexander Isak - 42. Luciano Slagveer, 71. Hilal Ben Moussa, 79. Michael de Leeuw

Willem II nečekaně prohrál doma s Emmenem, a protože devátý Groningen naopak v souběžně hraném střetnutí skolil snadno Fortunu, přišel tilburský celek o osmou pozici, která jako poslední zaručuje účast v posezónním play-off o Evropskou ligu. Hosté naopak získali klíčové vítězství, které jim s definitivou zajistilo ligovou záchranu.

Domácí nebudou mít před posledním zápasem v Den Haagu situaci ve vlastních rukou. Pakliže Groningen, jenž má po třiatřiceti odehraných kolech na kontě o jeden bod víc, naplno uspěje, přijdou o možnost proklouznout do evropských pohárů. Porážka s nynějším soupeřem je o to více zabolela, poněvadž po poločase drželi na své straně vedení.

Drentský klub si v minulém kole svou pozici značně zkomplikoval, padl totiž na půdě De Graafschapu, který představoval přímého konkurenta v boji o udržení. Tuhle prohru ovšem napravil právě na Koning Willem II Stadion. V poslední dvacetiminutovce dosáhl na dvě vstřelené branky, otočil nepříznivý vývoj a oslavil zachování prvoligové příslušnosti.

Bylo vidět, že oba týmy prahnou po tříbodovém rezultátu, v první půlhodině si však vytvořily jen několik jakýchsi nevalných pološancí. Zápas začal nabírat na těch pravých obrátkách až v poslední čtvrthodině prvního dějství. Ve 32. minutě se snažil z přímého volného kopu prosadit Isak, obstřelil zeď, jeho střela však skončila vedle hostující brány.

Ve 35. minutě přišla na řadu první změna skóre. Isak se uvolnil ve vápně, zatáhl míč až k brankové čáře, odtud adresoval krátkou přihrávku na bližší tyčku, a ačkoli Pavlidis byl v krkolomném postavení, balón protečoval do sítě. O čtyři minuty později zaúřadoval také sám Isak, jehož pokus z voleje, líznutý protihráčem de Leeuwem, zapadl pod břevno.

Emmen se však nevzdal a udělal dobře. Před přestávkou snižoval Slagveer, který i v pádu dostal merunu do brány. V 71. minutě z dorážky skóroval Ben Moussa poté, co gólman Woud vyrazil prvotní střelu Bijla k jeho kopačkám. A v 79. minutě dokonal obrat de Leeuw, jenž z blízkosti hlavou neměl problém zacílit do odkrytého prostoru brány.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - VVV Venlo 2:4

12.05.2019 14:30

Góly: 43. Lennart Thy, 85. Stanley Elbers - 54. Peniel Mlapa, 57. Peniel Mlapa, 65. Peter van Ooijen, 74. Peniel Mlapa

Oba dva celky byly už před tímto vzájemným duelem zcela jistě zachráněny a nyní se ještě pokusily zabojovat o horní polovinu Eredivisie, z úspěchu se nakonec radovali hosté z Venla. Ti zvítězili na půdě Zwolle po výsledku 4:2 a přerušili tak svou sérii pěti střetnutí bez ligové výhry, tabulkou se posunuli na dvanáctou pozici s jednačtyřiceti body a za jedenáctým Heerenveenem zaostávají o skóre. Domácí klesli na třinácté místo s osmatřiceti body.

Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, domácí se prosadili v jeho samém závěru. Po přestávce však hosté zabrali a během dvaceti minut skórovali hned čtyřikrát, hattrickem se navíc blýskl Peniel Mlapa. Zwolle sice ještě zhruba pět minut před vypršením základní hrací doby snížilo, ale na více se již nezmohlo. První větší možnost se urodila po čtyřech minutách hry a dostal se do ní pozdější hrdina Mlapa.

Osmadvacetiletý útočník s tožskými kořeny předvedl rychlé sólo středem hřiště, nicméně svůj třicetimetrový únik zakončil jen střelou do gólmana Boera. Po půl hodině hry si větší příležitost vypracovalo taktéž PEC, avšak hlavičku Lennarta Thyho z dvanácti metrů pro změnu zkrotil ve svých rukavicích brankář Unnerstall. Domácím se povedlo otevřít skóre ve 43. minutě, svou devátou trefu v tomto ročníku Eredivisie vsítil Thy.

Sedmadvacetiletý německý útočník si udělal místo ve středu pokutového území a pak se parádně trefil do vzdálenější šibenice. VVV vyrovnal devět minut po změně stran. Mlapa obdržel famózní kolmici do běhu od Sušiće a následně z hranice šestnáctky obstřelil Boera přízemní střelou. Stejný hráč hostující v klubu z německých Drážďan se znovu prosadil za další tři minuty, tentokráte po rohovém kopu od Joostena hlavičkoval k levé konstrukci -1:2.

V 65. minutě přidalo Venlo třetí zásah, když se Peter van Ooijen kličkou zbavil bránícího Clementa a Boer jeho bombu z dvaceti metrů neudržel před brankovou čarou. O devět minut později zkompletoval hattrick Mlapa, jenž po výtečné práci Grota na levém křídle a následném zpětném přistrčení vypálil z první do zadního spodního rohu - 1:4. V 85. minutě uzavřel gólový stav střídající Stanley Elbers přízemním projektilem ze čtrnácti metrů kolem marně se natahujícího Unnerstalla.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Utrecht 4:1

12.05.2019 14:30

Góly: 14. Klaas-Jan Huntelaar, 45. Donny van de Beek, 75. Dušan Tadić, 80. Dušan Tadić (pen.) - 1. Othman Boussaid

Ajax potvrdil úlohu favorita proti Utrechtu, a i když inkasoval již v úvodní minutě, tak se nakonec radoval z celkem hladkého vítězství po výsledku 4:1. Díky tomu se výraznou měrou přiblížil k zisku ligové trofeje po dlouhých pěti letech, neboť jeho největší rival z Eindhovenu prohrál v Alkmaaru 0:1. AFC tak k jistotě potřebuje na závěr v Doetinchemu uhrát bod, nicméně pravděpodobně i porážka o jednu či dvě branky by mu měla bohatě stačit.

Amsterdamský klub totiž před závěrečným kolem disponuje tříbodovým náskokem na PSV, a vzhledem k tomu, že o konečném postavení rozhoduje celkově skóre, tak čtrnáctigólový rozdíl se zdá být více než dostatečný. Hosté se propadli na šestou pozici s padesáti body a za pátým Arnhemem zaostávají o skóre. Přitom do nedělního střetnutí měli naprosto úchvatný start a již po necelých šedesáti sekundách se dostali do vedení.

Othman Boussaid obdržel přihrávku na levou stranu před pokutové území a pak vystřelil z dvanácti metrů, jeho kroucený přízemní pokus zapadl přesně do vzdálenějšího dolního rohu. Neuběhly ani další tři minuty a na druhé straně byl blízko k vyrovnání Dušan Tadič, jenomže svou křížnou střelou minul zadní tyč o několik decimetrů. Domácí přeci jen srovnali po necelé čtvrthodině hry zásluhou tradičního kanonýra Klaase-Jana Huntelaara.

Pětatřicetiletý útočník využil přesně načasované vodorovné nahrávky od Donnyho van de Beeka a poté z hranice brankového území usměrnil balón k přední konstrukci. Zhruba v polovině první půle se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů Maročan Ziyech a gólman Jensen měl co dělat, aby jeho bombu odvrátil do bezpečí. Letošní semifinalista Ligy mistrů otočil vývoj v nastavení úvodního dějství.

Tadič vrátil balón z první do předbrankového prostoru a hlavičkující van de Beek i přes zásah Jensena jednoruč rozvlnil síť. Po změně stran se musel brankář Onana vytáhnout proti dalekonosné ráně Klaibera, na opačné straně se zaskvěl Jensen proti aktivnímu Ziyechovi. Domácí pojistili svůj náskok v 75. minutě, kdy se Tadič zjevil v brankovém území po rohovém kopu z pravé strany a zblízka překonal bezmocného Jensena.

Přesně o pět minut později uzavřel stejný hráč gólový účet nedělního střetnutí, když se postavil k nařízenému pokutovému kopu a míč uklidil k pravé tyči do protipohybu hostujícího strážce. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Excelsior 4:5

12.05.2019 14:30

Góly: 23. Adrián Dalmau, 51. Adrián Dalmau, 59. Adrián Dalmau, 62. Lerin Duarte - 4. Elías Már Ómarsson, 45. Elías Már Ómarsson, 71. Jurgen Mattheij, 89. Dennis Eckert Ayensa, 90. Elías Már Ómarsson

Naprosto bláznivý průběh zažili diváci na stadionu v Almelu, kde se v souboji s rotterdamským Excelsiorem dočkali hned devíti branek a dvou hattricků. Domácí v průběhu nedělního utkání prohrávali hned dvakrát o jednu branku, krátce po odehrané hodině však vedli v poměru 4:2. Nicméně v závěrečné půlhodině inkasovali hned třikrát a nakonec utrpěli těsnou porážku 4:5, v tabulce klesli na sedmou pozici s osmačtyřiceti body.

I přes nečekaný neúspěch si zajistili dodatečnou kvalifikaci Evropské Ligy, za pátým Arnhemem i šestým Utrechtem zaostávají o body dva. SBV sice přerušil své téměř tříměsíční čekání na ligové vítězství, jenomže i přesto přišel o naději na přímou záchranu. Nyní je na šestnácté příčce s třiceti body a za patnáctou Fortunou zaostává o nedostižné čtyři body.

Hosté začali lépe a vedoucí branku vsítili po čtyřech minutách hry, kdy Elías Már Ómarsson vypálil po přihrávce od Jurgena Mattheije z hranice šestnáctky a trefil se přímo do levého dolního rohu. Domácí se postarali o vyrovnání přesně v polovině úvodního dějství. Španělský kanonýr Adrián Dalmau famózně přetlačil hned tři bránící protihráče a po následné otočce vystřelil ze sedmi metrů pod břevno, gólman Damen se natahoval marně.

Hosté si vzali zpět ztracené vedení v poslední minutě první půle, kdy čtyřiadvacetiletý Islanďan Ómarsson po nedorozumění brankáře Blaswiche s Czyborrou vyslal oblouček z první z osmnácti metrů a ten zapadl doprostřed branky. Sedm minut po změně stran se podruhé zapsal mezi střelce i Dalmau, jenž se dostal k odraženému balónu na levé straně a pak ho usměrnil k přední konstrukci - 2:2.

Heracles šlo poprvé do vedení v 59. minutě, kdy dokonal hattrick Dalmau. Pětadvacetiletý útočník vsítil svou devatenáctou trefu v letošním ročníku Eredivisie. Napoprvé sice Damena nepřekonal, ovšem s dorážkou do prázdné branky již neměl problém. O čtyři minuty později napřáhl z dobrých třiceti metrů Lerin Duarte a jeho utěšený projektil zaplachtil pod horní tyčku přímo nad marně se natahujícího strážce Excelsioru - 4:2.

Od tohoto momentu hosté zabrali a nadechli se k nevídanému obratu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem snížil Mattheij, jenž si naskočil na rohový kop od Edwardse a hlavou zblízka rozvlnil síť. V 89. minutě vyrovnal jiný střídající hráč Dennis Eckert, který ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku zužitkoval zpětnou přihrávku od Matthyse. Ve druhé nastavené minutě převrhl misky vah na stranu Excelsioru Ómarsson svým třetím zásahem v tomto souboji, tentokráte dorazil míč do prázdné branky po zákroku Blaswiche.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - BV De Graafschap 6:1

12.05.2019 14:30

Góly: 26. Bart Straalman (vl.), 37. Thomas Buitink, 70. Thomas Buitink, 72. Martin Ødegaard (pen.), 80. Oussama Darfalou, 88. Richie Musaba - 86. Youssef El Jebli

De Graafschap nedostal v Arnhemu absolutně žádnou šanci, a protože jeho přímý konkurent v boji o záchranu Emmen nečekaně zvítězil v Tilburgu, je jasné, že o udržení v Eredivisie se bude muset poprat v baráži. Vitesse naopak předvedlo hlavně v útoku velmi dobrý výkon, a se soupeřem, který se v poslední dvacetiminutovce sesypal, se vůbec nemazlilo.

Vitesse se díky tomuto vítězství posunulo ze sedmé příčky na pátou, a pakliže uspěje v posledním kole naplno, mělo by mít v play-off o Evropskou ligu na devadesát devět procent nejlepší výchozí pozici. Superboeren na body jednoduše dosáhnout nemohli s takovýmto výkonem. A propadli se dokonce až na předposlední místo tabulky.

Domácí se ujali vedení ve 26. minutě. Buitink ve středu pole přenechal míč Ödegaardovi, ten si narovnal míč na svou levačku, a ačkoli jeho pokus nevypadal na první pohled nebezpečně, díky teči stopera Straalmana skončil balón v síti. Ve 37. minutě svůj náskok navýšili, centr Karavajeva skončil u kopaček Buitinka, jenž se z vyložené pozice nezmýlil.

Svěřenci trenéra Leonida Sluckého si ve druhém poločase pohodlný odstup od svého soupeře v pohodě hlídali. Od 70. minuty navíc rozjeli kolotoč, ze kterého se De Graafschapu pořádně zamotala hlava. Nejprve se podruhé na střeleckou listinu zapsal Buitink, na jehož hlavičku poslal parádní pas Clark, a pohotové zakončení skončilo přesně u tyčky.

Hostující gólman Bertrams si neodpočinul ani v následujících chvílích. Nutno podotknout, že jeho spoluhráči mu příliš nepomohli, a osmnáct minut před koncem musel čelit penaltě, poněvadž Linssen byl v pokutovém území sražen k zemi Straalmanem. Z bílého puntíku pak nasměroval svůj pokus tak, kam potřeboval, úspěšný exekutor Ödegaard.

Mužstvo z Doetinchemu alespoň kosmeticky upravovalo skóre v 86. minutě, z přímého kopu se totiž parádně trefil El Jebli. Byl to prakticky jediný negativní moment, který tak trochu mohl Vitesse po konci zápasu štvát, neboť se mu nepodařilo udržet čisté konto. V závěru pak padla ještě jedna domácí branka, centr Karavajeva zužitkoval hlavou Musaba.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Fortuna Sittard 3:0

12.05.2019 14:30

Góly: 39. Paul Gladon, 53. Ritsu Doan, 90+3. Samir Memišević (pen.)

Fotbalisté Groningenu napravili své poslední dva nezdary proti Ajaxu a na půdě Zwolle, bez výraznějších problémů si před vlastními fanoušky poradili s Fortunou a prodrali se v tabulce na osmé místo na úkor Willemu II, který v souběžně hraném klání padl s Emmenem. Přitom právě tahle pozice je ta poslední, která zaručuje play-off o Evropskou ligu.

Domácí tak mají před posledním středečním kolem situaci ve svých rukou. Oproti tilburskému klubu mají totiž o jeden bod navíc, a pakliže na závěr ročníku zvítězí v Emmenu, budou moci zabojovat o evropské poháry. Hosté naopak po této porážce spadli na patnácté místo, důležité však pro ně je, že záchranu už mají s předstihem jistou.

Do první větší šance se propracoval celek ze Sittardu, v šestnáctce se po jednoduché kličce uvolnil El Messaoudi, jenž si narovnal míč na svou levačku, kýžený a chtěný prostor brány ale netrefil. Na druhé straně se hlavičkou snažil prosadit Sierhuis po centru Doana, jenže nebyl v úplně ideální střelecké pozici, a tak jeho zakončení skončilo mimo.

Groningen se ujal vedení ve 39. minutě. Zeefuik stačil ještě zprava nasměrovat dlouhý oblouček ke druhé tyčce, tam si naběhl zcela osamocený Gladon, jenž hlavou překonal gólmana Koseleva. Navýšit náskok mohl krátce po obrátce Mahi, který se řítil zcela sám na Koseleva, z vyložené pozice však svůj slabý pokus nasměroval jen do něho.

V 53. minutě již Fortuna přece prohrávala o dvě branky. Na famózní střelu Doana ze zhruba třiceti metrů, která se ještě otřela o břevno a zapadla do sítě, neměl Koselev absolutně žádný nárok. Domácí byli při chuti i nadále, Sierhuis se v pokutovém území nečekaně zmocnil balónu, avšak Koselev svou nohou reflexivně jeho podnikání zamezil.

Tým ze severu Nizozemska si pohodlný dvougólový odstup od svého protivníka bez větších obtíží hlídal. Fortuna mohla utkání zdramatizovat, kdyby Balič zakončil do prázdné branky a nenapálil míč jen do obránce Handwerkera, jenž stál na brankové čáře. Nakonec pak domácí ještě jednou gólově udeřili, to když v závěru proměnil penaltu Memiševič.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax332724115:3183
2.PSV Eindhoven33255395:2580
3.Feyenoord Rotterdam33195971:4062
4.AZ Alkmaar33177962:3958
5.SBV Vitesse331311967:5050
6.FC Utrecht331481157:5050
7.Heracles Almelo331531560:6548
8.FC Groningen331361439:4045
9.Willem II331351556:6644
10.ADO Den Haag331191352:6142
11.SC Heerenveen3310111263:7041
12.VVV Venlo331181446:6041
13.PEC Zwolle331151744:5738
14.FC Emmen33981640:7235
15.Fortuna Sittard33971749:7634
16.SBV Excelsior33861942:7730
17.BV De Graafschap33852037:7129
18.NAC Breda33572129:7422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
AjaxFans

Wie is de beste van Nederland? Ajacieden

Reagovat
afc ajax

JEDINE AJAX!!!! SUPER CHLAPCI SOM NICH STRAŠNE HRDÝ Hneď mám lepší deň

Reagovat
AjaxFans

Já taky, jdu se picnout asi Slívy je dost

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Souhrn 34. kola .

Reagovat
smazaný uživatel

však to je 34. kolo, 33. se bude dohrávat.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, nejsu blbý 1. den.Ještě nyní nemají reportáže. Co po nich mužeme chtít, penízky za reklamu se sypou a budeme to mít čím dál tím více na háku- asi jejich motto..

Reagovat
AjaxFans

Max Verstappen asi nebude spokojený, jako fanda Psv

Reagovat
Stiksxx

Za to Andre Rieu ma radost

Reagovat
AjaxFans

O tom žádná

Reagovat
Elliasson

Já myslel, že Max je Rotterdamský kluk.

Reagovat
20fredy20

Ta liga majstrov riadne mrzi

Reagovat
jáá

To teda, titul je super, ale tu ránu mi to asi nezalepí.

Reagovat
20fredy20

https://youtu.be/oR7toWDeTRk

Uzasne ,vdaka vdaka vdaka, tito chlapi si zasluzili treble, nadhera

Reagovat
jáá

jojo, tohle je naprostá paráda! X X X

Reagovat
AjaxFans

Paráda

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele