základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord při loučení se svou modlou Van Persiem podlehl Den Haagu 0:2

Hráčům Feyenoordu v tomto utkání už prakticky o nic nešlo a na jejich výkonu to bylo znát. S rozjetým Den Haagem totiž v závěrečném domácím zápase tohoto ročníku prohráli 0:2 a příliš toho nepředvedli, naopak jejich soupeř si díky cennému skalpu ještě udržel naději na dodatečnou baráž o Evropskou ligu. Domácí jsou stále třetí s dvaašedesáti body o čtyři body před čtvrtým Alkmaarem.

Svěřencům trenéra Giovanniho van Bronckhorsta k tomu skončila šňůra pěti vyhraných ligových utkání v řadě za sebou. ADO zvítězilo již počtvrté z předchozích pěti duelů v Eredivisii a zůstává na desátém místě s dvaačtyřiceti body. Za devátým Tilburgem, se kterým se utká v posledním středečním kole, zaostává o body dva a ještě ho tak může předskočit. Nedělní zápas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní.

Domácí sice drželi balón z více jak pětašedesáti procent a vytvořili si i více střeleckých pokusů, jenomže ve finální fázi jim to skřípalo včetně naprosto zoufalé koncovky. Hosté přetavili svůj jediný výraznější moment prvního poločasu ve vedoucí gól. Ve 42. minutě je poslal do vedení zkušený jednatřicetiletý útočník Erik Falkenburg, který se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil popáté.

Ten se po rohovém kopu z levé strany od El Khayatiho zjevil zcela osamocen u přední tyče a pak hlavou zblízka nasměroval balón do sítě, brankář Vermeer prakticky neměl šanci reagovat. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase, hosté pojistili svůj náskok po necelé hodině hry. V 58. minutě obdržel Sheraldo Becker přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Maloneho a z patnácti metrů usměrnil svůj obstřel k pravé konstrukci.

Ve zbývajícím průběhu sice rotterdamský celek tlačil, ale gólman Zwinkels příliš práce neměl. V hostujícím dresu přišel na hřiště po necelé půlhodině hry český krajánek Tomáš Necid, nicméně příliš vidět nebyl. Naopak v dresu Feyenoordu zažil loučení hvězdný kanonýr Robin van Persie, jenž podle svých slov odehrál poslední střetnutí své bohaté profesionální kariéry, a diváci mu po závěrečném hvizdu náležitě poděkovali za jeho famózní výkony.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele