základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV v Alkmaaru prohrál a na 99 procent přišel o mistrovský titul.

PSV nezvládl důležitou bitvu na půdě konkurenčního Alkmaaru a kvůli porážce 0:1 přišel o reálnou šanci na obhajobu mistrovského titulu. Eindhovenský klub vzhledem k vítězství Ajaxu nad Utrechtem (4:1) ztrácí na čelo Eredivisie tři body a k posunu na první příčku by doslova potřeboval zázrak. Kromě toho, že by AFC musel prohrát na půdě předposledního De Graafschapu, tak by loňský vítěz Eredivisie musel smazat hrozivé čtrnáctibrankové manko.

AZ si naopak definitivně zajistil čtvrté místo, na kterém by vzhledem k porážce Utrechtu v Amsterdamu stejně skončil. V tuto chvíli má na kontě osmapadesát bodů a před pátým Arnhemem si vytvořil nedostižný osmibodový náskok, v příštím ročníku zasáhne do 2. předkola Evropské ligy. Hosté od samého začátku nijak nepotvrzovali úlohu favorita a neměli výrazně navrch, diváci spíše sledovali nesmírně vyrovnaný duel.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela si v podstatě vypracovali jedinou vyloženou příležitost nedělního šlágru 34. kola po necelé čtvrthodině hry. Tradiční kanonýr Luuk de Jong se po přetaženém centru z pravého křídla a následné přihrávce před branku zjevil zcela sám před gólmanem Bizotem, jenomže zblízka ho překonat nedokázal. Domácí se poprvé ukázali po pětadvaceti minutách hry zásluhou Stengse.

Teprve dvacetiletý záložník si navedl míč z pravé strany před hranici pokutového území a poté napřáhl z osmnácti metrů, gólman Zoet vyboxoval jeho projektil směřující přímo pod břevno na rohový kop. V prvním poločase se nic dalšího neudálo, AZ rozhodl o svém úspěchu ve 49. minutě. Po levém křídle se prohnal jako uragán Seuntjens, jenž nádhernou šajtlí našel nabíhajícího Guuse Tila a pak z hranice brankového území propálil bezmocného Zoeta.

I v následujícím průběhu se klub z Eindhovenu trápil a až do závěrečného hvizdu si nevypracoval jedinou gólovou možnost. Domácí naopak zodpovědné bránili a čekali na rychlé protiútoky. Definitivně pojistit svůj náskok mohli zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. K přímému volnému kopu z levé strany se postavil Maher a z hodně ostrého úhlu orazítkoval břevno, poté si AZ s přehledem pohlídal hubený náskok.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurwa, bojím , bojím . Udělali doma vypsaní jako outsideři ve 26. kole Ajax. Tolik štěstí tipáč mět nemuže.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Assassin11

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se teda o titul nebojuje. Musí se to v druhý půli zlepšit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele