základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Willem II neudržel dvoubrankový náskok, Emmen se díky výhře zachránil

Willem II nečekaně prohrál doma s Emmenem, a protože devátý Groningen naopak v souběžně hraném střetnutí skolil snadno Fortunu, přišel tilburský celek o osmou pozici, která jako poslední zaručuje účast v posezónním play-off o Evropskou ligu. Hosté naopak získali klíčové vítězství, které jim s definitivou zajistilo ligovou záchranu.

Domácí nebudou mít před posledním zápasem v Den Haagu situaci ve vlastních rukou. Pakliže Groningen, jenž má po třiatřiceti odehraných kolech na kontě o jeden bod víc, naplno uspěje, přijdou o možnost proklouznout do evropských pohárů. Porážka s nynějším soupeřem je o to více zabolela, poněvadž po poločase drželi na své straně vedení.

Drentský klub si v minulém kole svou pozici značně zkomplikoval, padl totiž na půdě De Graafschapu, který představoval přímého konkurenta v boji o udržení. Tuhle prohru ovšem napravil právě na Koning Willem II Stadion. V poslední dvacetiminutovce dosáhl na dvě vstřelené branky, otočil nepříznivý vývoj a oslavil zachování prvoligové příslušnosti.

Bylo vidět, že oba týmy prahnou po tříbodovém rezultátu, v první půlhodině si však vytvořily jen několik jakýchsi nevalných pološancí. Zápas začal nabírat na těch pravých obrátkách až v poslední čtvrthodině prvního dějství. Ve 32. minutě se snažil z přímého volného kopu prosadit Isak, obstřelil zeď, jeho střela však skončila vedle hostující brány.

Ve 35. minutě přišla na řadu první změna skóre. Isak se uvolnil ve vápně, zatáhl míč až k brankové čáře, odtud adresoval krátkou přihrávku na bližší tyčku, a ačkoli Pavlidis byl v krkolomném postavení, balón protečoval do sítě. O čtyři minuty později zaúřadoval také sám Isak, jehož pokus z voleje, líznutý protihráčem de Leeuwem, zapadl pod břevno.

Emmen se však nevzdal a udělal dobře. Před přestávkou snižoval Slagveer, který i v pádu dostal merunu do brány. V 71. minutě z dorážky skóroval Ben Moussa poté, co gólman Woud vyrazil prvotní střelu Bijla k jeho kopačkám. A v 79. minutě dokonal obrat de Leeuw, jenž z blízkosti hlavou neměl problém zacílit do odkrytého prostoru brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele