základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
6 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

De Graafschap musí do baráže, venku jasně nestačil na Vitesse

De Graafschap nedostal v Arnhemu absolutně žádnou šanci, a protože jeho přímý konkurent v boji o záchranu Emmen nečekaně zvítězil v Tilburgu, je jasné, že o udržení v Eredivisie se bude muset poprat v baráži. Vitesse naopak předvedlo hlavně v útoku velmi dobrý výkon, a se soupeřem, který se v poslední dvacetiminutovce sesypal, se vůbec nemazlilo.

Vitesse se díky tomuto vítězství posunulo ze sedmé příčky na pátou, a pakliže uspěje v posledním kole naplno, mělo by mít v play-off o Evropskou ligu na devadesát devět procent nejlepší výchozí pozici. Superboeren na body jednoduše dosáhnout nemohli s takovýmto výkonem. A propadli se dokonce až na předposlední místo tabulky.

Domácí se ujali vedení ve 26. minutě. Buitink ve středu pole přenechal míč Ödegaardovi, ten si narovnal míč na svou levačku, a ačkoli jeho pokus nevypadal na první pohled nebezpečně, díky teči stopera Straalmana skončil balón v síti. Ve 37. minutě svůj náskok navýšili, centr Karavajeva skončil u kopaček Buitinka, jenž se z vyložené pozice nezmýlil.

Svěřenci trenéra Leonida Sluckého si ve druhém poločase pohodlný odstup od svého soupeře v pohodě hlídali. Od 70. minuty navíc rozjeli kolotoč, ze kterého se De Graafschapu pořádně zamotala hlava. Nejprve se podruhé na střeleckou listinu zapsal Buitink, na jehož hlavičku poslal parádní pas Clark, a pohotové zakončení skončilo přesně u tyčky.

Hostující gólman Bertrams si neodpočinul ani v následujících chvílích. Nutno podotknout, že jeho spoluhráči mu příliš nepomohli, a osmnáct minut před koncem musel čelit penaltě, poněvadž Linssen byl v pokutovém území sražen k zemi Straalmanem. Z bílého puntíku pak nasměroval svůj pokus tak, kam potřeboval, úspěšný exekutor Ödegaard.

Mužstvo z Doetinchemu alespoň kosmeticky upravovalo skóre v 86. minutě, z přímého kopu se totiž parádně trefil El Jebli. Byl to prakticky jediný negativní moment, který tak trochu mohl Vitesse po konci zápasu štvát, neboť se mu nepodařilo udržet čisté konto. V závěru pak padla ještě jedna domácí branka, centr Karavajeva zužitkoval hlavou Musaba.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele