základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
4 : 5
(1:2)

Reportáž

Heracles po devítigólovém koncertu podlehlo Excelsioru až v závěru

Naprosto bláznivý průběh zažili diváci na stadionu v Almelu, kde se v souboji s rotterdamským Excelsiorem dočkali hned devíti branek a dvou hattricků. Domácí v průběhu nedělního utkání prohrávali hned dvakrát o jednu branku, krátce po odehrané hodině však vedli v poměru 4:2. Nicméně v závěrečné půlhodině inkasovali hned třikrát a nakonec utrpěli těsnou porážku 4:5, v tabulce klesli na sedmou pozici s osmačtyřiceti body.

I přes nečekaný neúspěch si zajistili dodatečnou kvalifikaci Evropské Ligy, za pátým Arnhemem i šestým Utrechtem zaostávají o body dva. SBV sice přerušil své téměř tříměsíční čekání na ligové vítězství, jenomže i přesto přišel o naději na přímou záchranu. Nyní je na šestnácté příčce s třiceti body a za patnáctou Fortunou zaostává o nedostižné čtyři body.

Hosté začali lépe a vedoucí branku vsítili po čtyřech minutách hry, kdy Elías Már Ómarsson vypálil po přihrávce od Jurgena Mattheije z hranice šestnáctky a trefil se přímo do levého dolního rohu. Domácí se postarali o vyrovnání přesně v polovině úvodního dějství. Španělský kanonýr Adrián Dalmau famózně přetlačil hned tři bránící protihráče a po následné otočce vystřelil ze sedmi metrů pod břevno, gólman Damen se natahoval marně.

Hosté si vzali zpět ztracené vedení v poslední minutě první půle, kdy čtyřiadvacetiletý Islanďan Ómarsson po nedorozumění brankáře Blaswiche s Czyborrou vyslal oblouček z první z osmnácti metrů a ten zapadl doprostřed branky. Sedm minut po změně stran se podruhé zapsal mezi střelce i Dalmau, jenž se dostal k odraženému balónu na levé straně a pak ho usměrnil k přední konstrukci - 2:2.

Heracles šlo poprvé do vedení v 59. minutě, kdy dokonal hattrick Dalmau. Pětadvacetiletý útočník vsítil svou devatenáctou trefu v letošním ročníku Eredivisie. Napoprvé sice Damena nepřekonal, ovšem s dorážkou do prázdné branky již neměl problém. O čtyři minuty později napřáhl z dobrých třiceti metrů Lerin Duarte a jeho utěšený projektil zaplachtil pod horní tyčku přímo nad marně se natahujícího strážce Excelsioru - 4:2.

Od tohoto momentu hosté zabrali a nadechli se k nevídanému obratu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem snížil Mattheij, jenž si naskočil na rohový kop od Edwardse a hlavou zblízka rozvlnil síť. V 89. minutě vyrovnal jiný střídající hráč Dennis Eckert, který ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku zužitkoval zpětnou přihrávku od Matthyse. Ve druhé nastavené minutě převrhl misky vah na stranu Excelsioru Ómarsson svým třetím zásahem v tomto souboji, tentokráte dorazil míč do prázdné branky po zákroku Blaswiche.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele