základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Breda prohrála i v Heerenveenu a po dvou letech se loučí s Eredivisie

Breda nedokázala udržet teoretickou naději na záchranu ani na půdě Heernveenu a po dvou letech strávených v nejvyšší soutěži spadla do druhé ligy. Alespoň o remízu přišla v poslední minutě nedělního zápasu, kdy SC vsítilo vítězný gól na 2:1. NAC by paradoxně nestačil ani tříbodový zisk, neboť jeho jediný konkurent z Excelsioru uspěl v Heraclesu po divokém výsledku 5:4. Hosté jsou beznadějně poslední s dvaadvaceti body.

Svěřenci trenéra Ruuda Brooda naposledy zvítězili v Eredivisii začátkem dubna a to právě v Rotterdamu nad Excelsiorem v poměru 2:1. Navíc to bylo jejich jediné vítězství v druhé polovině sezóny a takto tristní bilance jednoduše nemůže stačit na udržení mezi elitou. Breda v tuto chvíli ztrácí propastných sedm bodů na sedmnáctý De Graafschap. Domácí se nacházejí na jedenáctém místě s jednačtyřiceti body a ještě mají šanci na horní polovinu.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, hosté se prezentovali pozornou hrou v defenzivě a Heerenveen na ní dlouho nemohl najít recept. V prvním poločase v podstatě nebyla k vidění jediná gólová možnost, té se osmnáct a půl tisíce přihlížejících na stadionu Abe Lenstra dočkalo až v 69. minutě. SC se z ní hned dostalo do vedení, když se pošestnácté v tomto ligovém ročníku prosadil tradiční kanonýr Sam Lammers.

Teprve dvaadvacetiletý útočník hostující v klubu z eindhovenského PSV využil přihrávky od Rienstry. Před hranicí pokutového území si navedl balón blíže do středu a pak nechytatelně vypálil k levé konstrukci, brankář Van Leer se natahoval marně. Breda však v žádném případě zbraně nesložila a o dvanáct minut později vyrovnala. Svůj třetí gól kariéry v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal Menno Koch.

Čtyřiadvacetiletý obránce po rohovém kopu z pravé strany od Lundqvista vyskočil nejvýše do vzduchu a z hranice brankového území rozvlnil hlavou síť. Poslední slovo přeci jen měl favorizovaný Heerenveen. Když už se zdálo, že vítěz znám nebude, tak v 90. minutě napřáhl z dvaceti metrů Mitchell van Bergen a Van Leer na jeho skákavý pokus o kousek nedosáhl, míč nakonec zapadl ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele