základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen si poradil s Fortunou a posunul se na strategickou osmou příčku

Fotbalisté Groningenu napravili své poslední dva nezdary proti Ajaxu a na půdě Zwolle, bez výraznějších problémů si před vlastními fanoušky poradili s Fortunou a prodrali se v tabulce na osmé místo na úkor Willemu II, který v souběžně hraném klání padl s Emmenem. Přitom právě tahle pozice je ta poslední, která zaručuje play-off o Evropskou ligu.

Domácí tak mají před posledním středečním kolem situaci ve svých rukou. Oproti tilburskému klubu mají totiž o jeden bod navíc, a pakliže na závěr ročníku zvítězí v Emmenu, budou moci zabojovat o evropské poháry. Hosté naopak po této porážce spadli na patnácté místo, důležité však pro ně je, že záchranu už mají s předstihem jistou.

Do první větší šance se propracoval celek ze Sittardu, v šestnáctce se po jednoduché kličce uvolnil El Messaoudi, jenž si narovnal míč na svou levačku, kýžený a chtěný prostor brány ale netrefil. Na druhé straně se hlavičkou snažil prosadit Sierhuis po centru Doana, jenže nebyl v úplně ideální střelecké pozici, a tak jeho zakončení skončilo mimo.

Groningen se ujal vedení ve 39. minutě. Zeefuik stačil ještě zprava nasměrovat dlouhý oblouček ke druhé tyčce, tam si naběhl zcela osamocený Gladon, jenž hlavou překonal gólmana Koseleva. Navýšit náskok mohl krátce po obrátce Mahi, který se řítil zcela sám na Koseleva, z vyložené pozice však svůj slabý pokus nasměroval jen do něho.

V 53. minutě již Fortuna přece prohrávala o dvě branky. Na famózní střelu Doana ze zhruba třiceti metrů, která se ještě otřela o břevno a zapadla do sítě, neměl Koselev absolutně žádný nárok. Domácí byli při chuti i nadále, Sierhuis se v pokutovém území nečekaně zmocnil balónu, avšak Koselev svou nohou reflexivně jeho podnikání zamezil.

Tým ze severu Nizozemska si pohodlný dvougólový odstup od svého protivníka bez větších obtíží hlídal. Fortuna mohla utkání zdramatizovat, kdyby Balič zakončil do prázdné branky a nenapálil míč jen do obránce Handwerkera, jenž stál na brankové čáře. Nakonec pak domácí ještě jednou gólově udeřili, to když v závěru proměnil penaltu Memiševič.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele