Eredivisie - preview 34. kola

12.05.2019, 08:46, aktualizováno 12.05.2019, 08:46
Previews
Boj o nizozemský titul vrcholí a na oba kandidáty dnes čekají těžké úkoly - Ajax hraje s Utrechtem, ještě náročnější to pak bude mít PSV Eindhoven, ten jede do Alkmaaru. Na opačném pólu tabulky musí Breda vyhrát v Heerenveenu, jinak bude zpečetěn její sestup do druhé ligy...
SC Heerenveen - NAC Breda  (neděle 14:30)
Breda ještě živí poslední naději na záchranu. Bezpochyby ovšem musí ve zbývajících dvou kolech dvakrát zvítězit a doufat, že Excelsior své dva závěrečné zápasy pokazí. Jedině tudy povede cesta aspoň do posezónní baráže. Heerenveen se nachází ve středu tabulky, má možnost ještě skončit v první osmičce, šance jsou ovšem zcela minimální.

Oba celky nemohou hodnotit tenhle ročník pozitivně. Pakliže nenastane zvláštní shoda okolností, nenaplní totiž své cíle. Domácí rozhodně chtěli bojovat aspoň o play-off o Evropskou ligu a usadit se mezi prvními osmi, jenže na tuhle metu ztrácejí šest bodů. Hosté naopak na možné udržení se přes baráž disponují pětibodovým mankem.

Breda letos urvala pouhých pět vítězství, jedno z nich mimochodem na konci podzimu právě proti Heerenveenu. Jinak má ovšem na svém kontě hned dvacet porážek, což je nejhorší číslo z celé Eredivisie. V posledních čtyřech duelech získala jen jeden bod, před týdnem jednoznačně nestačila před vlastními fanoušky rotterdamskému Feyenoordu.

Hostující lodivod Ruud Brod si moc dobře uvědomuje, že aby jeho tým ještě mohl proklouznout alespoň na předposlední příčku a vyhnul se přímému sestupu, bude muset předvést nadstandardní výkony. "Pořád doufáme, že nesestoupíme. Ale nemáme nic ve svých rukou. Musíme prostě dvakrát vyhrát, jinak je s námi amen," burcoval.

Fríský klub se jednu dobu výkonnostně i výsledkově slušně zvedl, jakmile však započal své dny měsíc duben, křivka jeho úspěchů nabrala pád směrem dolů. Naposledy se radoval z vítězství na konci března, od té doby v pěti následujících zápasech jen dvakrát remizoval a hned třikrát prohrál. I proto znovu klesl do pater dolní poloviny tabulky.

Domácí, kteří by měli mít k dispozici kompletní kádr, potřebují, aby osmý Willem II dvakrát prohrál. A jedině v případě svých dvou výher by se mu dostali bodově na dostřel, přičemž by navíc museli věřit v lepší skóre. Do toho ještě potřebují, aby neuspěly Groningen, Den Haag, Zvolle nebo Venlo. Jedině tak by mohli ještě projít do play-off o evropské poháry.

Hosté stále trpí velkou marodkou, chybět jim může až šestice hráčů. Zranění jsou aktuálně Greg Leigh, Fabian Sporkslede, Arno Verschueren, Robert Mühren, Dorian Dervite a Lucas Schoofs. Spoléhat musejí hlavně na góly svého nejlepšího střelce Mitchella te Vredeho. Ten jediný z kádru Bredy v podstatě zasluhuje nějaké lepší hodnocení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.62 - 5.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní protivníci už prakticky nemají o co hrát a tento zápas si budou chtít především užít, domácí Feyenoord se jistě chce rozloučit vítězně se svými věrnými příznivci. Rotterdamský celek totiž zcela jistě obsadí třetí místo v tabulce a tím si zajistil účast ve 3. předkole Evropské ligy pro příští ročník. Hosté se ještě před několika týdny strachovali o záchranu, teď se však vyhřívají na pohodlném desátém místě s devětatřiceti body.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta dokázali zvítězit v předchozích pěti ligových duelech. V dosavadním průběhu posbírali dvaašedesát bodů a před čtvrtým Alkmaarem drží nedostižný sedmibodový odstup, naopak za vedoucím Ajaxem a druhým PSV zaostávají o propastných osmnáct bodů. Definitivní pojistku třetí příčky si zajistili naposledy s Bredou, na jejíž půdě vyhráli hladce v poměru 4:0.

Předtím zvládli zřejmě klíčovou bitvu s Alkmaarem (2:1), stejným poměrem zdolali Heracles a pak shodně 3:0 porazili Venlo s Heerenveenem. "Celou sezónu nemohu hodnotit nijak výrazně pozitivně, ale stupně vítězů v Eredivisii a účast v semifinále národního poháru není propadák. Duel s Den Haagem určitě nevypustíme, naši fanoušci si za svou věrnost zaslouží příznivý výsledek," uvedl pro klubové stránky Van Bronckhorst.

ADO v minulých šesti střetnutích prohrálo jen jednou a to v Eindhovenu s vysoce favorizovaným PSV (1:3). Jinak nerozhodný výsledek uhrálo s Vitesse (3:3) i s Fortunou (0:0), tříbodový zisk si připsalo proti Utrechtu (5:0), Alkmaaru (3:2) a i proti Excelsioru (3:1). V tuto chvíli ještě živí naději na dodatečnou baráž o Evropskou ligu. Na osmý Willem má manko pěti bodů, proto se jeho naděje spíše pohybuje v teoretické rovině.

Domácí postrádají obránce Hapse (problémy s kolenem) a brankáře Bijlowa (poranění nohy), hosté nemohou počítat s Kishnou či Davidem (oba po operaci kolene), dále pak s Pinasem (potíže s kotníkem) a Troupéem (zraněný zadní stehenní sval). Feyenoord neprohrál se svým nadcházejícím rivalem již osmkrát za sebou, letos ho nejprve ve 2. kole KNVB Beker deklasoval vysoko po výsledku 5:1 a v lize na jeho půdě s ním remizoval 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.96 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV Eindhoven poztrácel v jarní části sezóny cenné body a ty mu mohou v konečném účtování nakonec chybět. V dosavadním průběhu získal solidních osmdesát bodů, i přesto se v tabulce Eredivisie nachází na druhém místě o skóre právě za svým amsterdamským rivalem. Ve dvou zbývajících duelech proto spoléhá na zaváhání AFC, k tomu se musí vypořádat s náročnějšími soupeři. Nyní zavítá na stadion velmi silného Alkmaaru.

Svěřenci kouče Marka van Bommella letos zažili propadák v Lize mistrů i v národním poháru. A vzhledem k tomu, že neuspěli ani v nizozemském Superpoháru proti Feyenoordu, tak to momentálně vypadá, že letošní ročník mohou zakončit bez jediné trofeje. Eindhoven zažil výtečnou podzimní část, jenomže poté začal ztrácet. V předchozích pěti duelech zaváhal jen s Vitesse (3:3), jinak si poradil s de Graafschapem (2:1) či s Den Haagem (3:1).

Naposledy zavítal do Tilburgu a uspěl bez větších potíží po výsledku 3:0. "Stále věříme, že se to ještě povede. Našim úkolem je uspět v Alkmaaru a pak porazit Heracles, bez šesti bodů jen těžko můžeme myslet na titul. AZ má kvalitativně srovnatelný kádr jako my, a k tomu před vlastními fanoušky prohrává málokdy. Potřebujeme dát do tohoto zápasu všechno, jen stoprocentní výkon nám bude stačit k výhře," je si jistý Van Bommel.

Alkmaaru se v posledních týdnech tolik nevedlo, neboť svou čtyřzápasovou šňůru bez výhry přerušil až minule proti Heraclesu (2:1) a ani v tomto případě neměl výrazně navrch. K jistotě udržení čtvrtého místa je nutné získat dva body, doposud totiž posbíral pětapadesát bodů a před pátým Utrechtem drží pětibodový náskok. Jeho jediný konkurent v boji o 2. předkolo Evropské ligy se ale představí v Amsterdamu s Ajaxem a bude to mít hodně složité.

"Chceme zůstat na čtvrtém místě a vše máme ve svých rukách. PSV je samozřejmě favoritem, jde mu o všechno a určitě vstoupí do tohoto střetnutí s maximálním nasazením. Musíme být trpěliví a je potřeba se vyhnout zbytečným chybám, ty totiž tak kvalitní protivník umí potrestat. Rozhodně se těšíme a soupeři nedáme ani milimetr prostoru," uvedl s odhodláním v hlase domácí stratég John van den Brom.

Tomu schází lehce zraněný Ouwejan, jeho protějšek nemůže využít služeb Thomase s van Oschem (oba po operaci kolenních vazů) a kvůli stejnému zranění bude citelně chybět taktéž Mexičan Lozano. Eindhovenský rival se může pyšnit skvělou bilancí ve vzájemných kláních, neboť Alkmaar dokázal přehrát již desetkrát po sobě. Na podzim ho zdolal po výsledku 3:1, jednou mezi střelce se dokonce zapsal i český talent Michal Sadílek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 4.37 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - FC Emmen  (neděle 14:30)
Oba dva protivníci rozhodně mají ještě o co hrát, nicméně jejich cíle jsou zcela odlišného charakteru. Zatímco Tilburg po prohrám finále národního poháru s Ajaxem (0:4) bojuje o dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu, tak nováček soutěže se pere o záchranu a dělá všechno proto, aby se vyhnul baráži. Domácí výběr je momentálně osmý se čtyřiačtyřiceti body a na devátý Groningen drží dvoubodový odstup.

Do kvalifikace o jedno místo zaručující 2. předkolo Evropské ligy se probojují čtyři výběry a to na 5. - 8. místě tabulky. Willem zaostává za sedmým Vitesse o tři body a nyní je tak jasné, že potřebuje splnit úlohu favorita. V posledních týdnech se mu proti silným protivníkům příliš nedařilo, neboť kromě již zmiňované porážky ve finále KNVB Beker nestačil na stejného rivala ani v lize (1:4), nedávno taktéž podlehl vysoce favorizovanému PSV v poměru 0:3.

Nečekanou ztrátu zaznamenal s rotterdamským Excelsiorem (1:1), a proto se musí o elitní osmičku stále strachovat. "Emmen je houževnatý protivník, kterému jde o hodně. Očekávám od něho maximální nasazení. Nesmíme podcenit jedinou minutu, jinak by se nám to mohlo vymstít. V ofenzivě se nám celkem daří, v tomto utkání však zřejmě bude hrát klíčovou úlohu koncentrace," prohlásil s mírnými obavami trenér Tilburgu Adrie Koster.

Emmen se nachází na patnácté příčce s dvaatřiceti body a před šestnáctým De Graafschapem drží tříbodový odstup. Naposledy právě nezvládl nováčkovskou bitvu s De Graafschapem a z jeho půdy odjížděl s porážkou 0:1. "Je to obrovská škoda, už jsme mohli mít klid. Jsem si jistý, že jedno vítězství ze dvou zbývajících utkání bude stačit a my ho hodláme vybojovat už teď v Tilburgu, i když to bude nesmírně obtížně," řekl optimisticky kouč Dick Lukkien.

Oba dva celky na sebe narazily v letošním ročníku po necelých pěti letech a úspěšnější byl Tilburg, který zvítězil 2:0. Koster by měl mít k dispozici kompletní výběr včetně brankáře Wellenreuthera, jenž se po zranění kyčle vrátil do základní jedenáctky proti Ajaxu. Hosté se musí vypořádat s mnohem početnější marodkou, mimo hru zůstávají Bos, Klok, Pedersen, Bijlsma a Deiman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.88 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Oba týmy živí už jen malé naděje na to, že by se vecpaly do první osmičky a zahrály si tudíž posezónní play-off o Evropskou ligu. K tomu, aby k tomu došlo, potřebují nutně v posledních dvou kolech zvítězit a doufat v zaváhání ostatních celků, především pak Willemu II a Groningenu. Zwolle i Venlo spíše budou dohrávat tuhle sezónu v poklidu.

Osmatřicet získaných bodů po dvaatřiceti odehraných zápasech, to mají oba celky aktuálně společné. Dokonce zaznamenaly i stejný počet dvaačtyřiceti vstřelených branek, protože však VVV inkasovalo o pět gólů více, nachází se v tabulce těsně, o místo pozadu, za svým soupeřem. Čili jedině nynější výhra by mu mohla dopomoci k posunu před něj.

Kluby také v posledních dnech pojila jedna kuloární skutečnost ohledně pozice trenéra. Zwolle totiž musí najít náhradu za současného trenéra Jaapa Stama, jenž od nové sezóny bude působit ve Feyenoordu, a vyhlédlo si právě lodivoda Venlo. Maurice Steijn působí u limburgského mužstva od roku 2014 a vydobyl si již slušné renomé.

Pětačtyřicetiletý kouč údajně už ani není ve Venlo spokojen. Smlouvu tam má ovšem podepsanou ještě na další dva roky. "Pro mě to není nic zvláštního, že zrovna teď hrajeme ve Zwolle," pokrčil rameny Steijn. "Oba týmy budou hrát bez tlaku, jsou zachráněny. Ale určitě jsem neuvažoval o tom, že bych seděl doma na gauči a nechal trénovat někoho jiného."

Domácím, jež před týdnem těsně přetlačili Groningen, by měli chybět zranění Denis Genreau, Yuta Nakayama, Dico Koppers a Thomas Lam, hosté, kteří neprohráli už třikrát v řadě, by měli být, až na jednu výjimku, kompletní. "Fit není Jerold Promes," prozrazoval Steijn. "Každopádně jsme měli ostré tréninky, kluci se na zápas těší. Uděláme si to hezké."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.26 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Ajax bude mít před nedělním utkáním s Utrechtem rozporuplné pocity, nicméně vzhledem k boji o titul se znovu musí připravit s maximální pečlivostí. Amsterdamský klub ve středu přišel o postup do finále Ligy mistrů po dlouhých třiadvaceti letech až gólem v samém závěru a všechny příznivce tak zalil obrovský smutek, jenomže AFC má ve zbývajícím průběhu stále o co hrát. V tabulce Eredivisie drží vedoucí pozici jen o skóre před druhým PSV.

Nejúspěšnější nizozemský klub letošního ročníku vyřadil v probíhající sezóně LM obhájce z Realu i ambiciózní Juventus a výborně vstoupil také do semifinále, když v Londýně zdolal Tottenham 1:0. Pak doma po poločasové přestávce vedl 2:0, ale po výměně stran zkolaboval a nešťastným gólem v šesté nastavené minutě prohrál 2:3. Tím se mu brána do finálového souboje v Madridu definitivně zavřela a to navíc hodně hořkým způsobem.

"Tottenham nám dal ochutnat vlastní medicínu. Při dvoubrankovém vedení jsme si mysleli, že se nemůže nic stát, jenže to byla obrovská chyba. Samozřejmě nás to mrzí, taková šance se může objevit klidně za dvacet let a třeba i více. Musíme na to zapomenout, nyní nás čeká víkendové utkání s Utrechtem a v něm potřebujeme zvítězit. Pevně věřím, že se vzpamatujeme a znovu prokážeme naše kvality," snaží se nabudit kabinu kouč Erik ten Hag.

Jeho svěřenci získali uplynulou neděli svou první cennou trofej, když ve finále KNVB Beker celkem hladce porazili Tilburg po výsledku 4:0. V nejvyšší nizozemské soutěži zvítězili v předchozích deseti případech hned devětkrát a jedinou prohru utrpěli v Alkmaaru (0:1). "Dobře si uvědomujeme, že dvě výhry nám pravděpodobně zajistí titul. Utrecht je nepříjemný protivník, i tak je v našich silách ho porazit," prohlásil vzápětí domácí lodivod.

Utrecht je pátý s padesáti body a má minimálně jistou dodatečnou baráž o Evropskou ligu, na čtvrtý Alkmaar ztrácí pět bodů. Jestliže si chce ještě udržet naději na přímý přesun do EL, tak musí v Amsterdamu zvítězit. "Je velmi těžké hledat nějaký recept na takto kvalitní celek. Ajax je letos bezkonkurenční a jen naprosto vynikající výkon by nám mohl přinést nějaké body," řekl v krátkosti s reálnými myšlenkami trenér Utrechtu Dick Advocaat.

AFC nemůže využít služeb Eitinga (poraněné koleno), hosté nepřivezou Švéda Bergströma s Dánem Makienokem. Ajax dokázal zdolat Utrecht v minulých třech případech pouze jednou a to právě na podzim v poměru 3:1, předtím s ním remizoval bez branek a doma dokonce prohrál 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.56 - 17.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Heracles může být se svým letošním vystoupením celkem spokojen a celou sezónu by rád vyšperkoval postupem do Evropské ligy. V tuto chvíli má prakticky zajištěnou dodatečnou kvalifikaci o EL, neboť se nachází na solidním šestém místě s osmačtyřiceti body a před devátým Groningenem drží šestibodový odstup. K jistotě tak potřebuje získat jediný bod, který se pokusí vybojovat proti zachraňujícímu se Excelsioru.

Almelo prožilo výtečný vstup do tohoto ročníku Eredivisie a chvílemi to vypadalo, že dokonce bude usilovat o přímý postup do evropských pohárů. Následně se mu však nevyhnula krize a ta jeho smělé cíle zhatila. Domácí celek předvádí v poslední době nevyrovnané výkony, neboť v předchozích šesti zápasech třikrát vyhrál a třikrát byl poražen. Daří se mu hlavně před vlastními fanoušky, kde dvakrát za sebou bodoval naplno.

Po úspěchu s Bredou (1:0) nepředvedl špatný výkon v Rotterdamu a favorizovanému Feyenoordu podlehl 1:2, stejným výsledkem následně zdolal Heerenveen. Minule držel krok v Alkmaaru a dotáhl jednobrankové manko protivníka, i přesto z toho nakonec byla těsná prohra (1:2). Excelsior se trápí v jarní části sezóny, nepomohla mu ani výměna trenéra a momentálně to vypadá, že se dodatečné baráži již nevyhne.

Celkově v nejvyšší soutěži nezvítězil necelé tři měsíce, naposledy se radoval ve 22. kole proti Emmenu. Od té doby vybojoval v deseti případech pouhopouhé dva body, což je vskutku tristní bilance. Naposledy nestačil na Den Haag (1:3), předtím remizoval s Tilburgem (1:1). V tuto chvíli je předposlední sedmnáctý se sedmadvaceti body a na patnáctý Emmen ztrácí pět bodů, stejný odstup drží před poslední Bredou.

Hosté by měli nastoupit v kompletním složení, domácí trenér Frank Wormuth postrádá Leemhuise, van de Berga, Pröppera a Jakubiaka. "Nebude to jednoduchý zápas, Excelsior se bude chtít vytáhnout se vším, co v něm je. K tomuto utkání nesmíme přistoupit lehkovážně, Excelsior má své kvality a hodlá je prokázat," uvedl s opatrností v hlase Wormuth. V podzimním vzájemném měření sil dominoval v Rotterdamu Heracles po výsledku 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.04 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - BV De Graafschap  (neděle 14:30)
Arnhem se z dlouhodobého hlediska řadí na přední příčky nejvyšší nizozemské soutěže a o toto postavení pravděpodobně nepřijde ani v tomto ročníku. Dvě kola před koncem se nachází na sedmém místě se sedmačtyřiceti body a za pátým Utrechtem zaostává o pouhé tři body. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se De Graafschapu a definitivně si tak může zajistit dodatečnou baráž o Evropskou ligu.

Arnhemu drží pětibodový odstup od devátého Groningenu a k jistotě tak potřebuje dva body. V předchozích deseti ligových duelech prohrál pouze dvakrát a to v Almelu s místním Heraclesem (2:3) a minule také v Amsterdamu s vedoucím Ajaxem (2:4). Jinak posbíral hned čtyři nerozhodné výsledky za sebou, celkově je společně s Heerenveenem remízovým králem soutěže. V dosavadním průběhu se totiž rozešel se svými soupeři smírně hned jedenáctkrát.

Pro nováčka z Doetinchemu byla hlavním cílem přímá záchrana, k tomuto úkolu má však stále poměrně daleko. Momentálně je na šestnáctém místě s devětadvaceti body a vzhledem k sedmibodovému odstupu od poslední Bredy si minimálně zajistil baráž. Na patnáctý Emmen ztrácí body tři a teď se musí vypořádat s náročným losem. Kromě duelu s Vitesse totiž na závěr základní části přivítá Ajax, který ještě stále bojuje o titul.

"Musíme být realisté. Samozřejmě bychom rádi předskočili Emmen, na druhou stranu potřebujeme získat alespoň čtyři body a to bude proti takto kvalitním protivníkům nesmírně obtížně, dokonce bych řekl až nemožné. Když už nic jiného, tak se chceme pozitivně naladit na ošemetnou baráž, kde má psychika rozhodující úlohu. V Arnhemu budeme hrát na vítězství, nic jiného nám nezbývá," vyjádřil se spontánně trenér Henk de Jong.

De Graafschap si zvedl sebevědomí v posledním ligovém kole, když zdolal právě Emmen po výsledku 1:0. Hosté dlouhodobě postrádají van de Paverta, Abdulahiho a Vremana, Vitesse určitě nenasadí Nigerijce Gonga a možná ani Belgičana Musondu s Rusem Karavajevem. Karetní trest si navíc odpykávají obránce Büttner a slovenský krajánek Bero. Podzimní vzájemný souboj skončil nerozhodně v poměru 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.49 - 7.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Groningen po zpackané podzimní části začal stoupat tabulkou vzhůru a nyní dvě kola před koncem stále živí naději na dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu. V tabulce se nachází na devátém místě s dvaačtyřiceti body a na potřebnou osmou příčku Willemu ztrácí pouhé dva body. První krok se pokusí udělat proti nováčkovi ze Sittardu, jenž ještě stále nemá jistou záchranu, nicméně jeho vyhlídky jsou více než dobré.

Domácí v posledních dvou duelech neuspěli, především minulá porážka 2:3 na půdě Zwolle je může hodně mrzet. Utkání 32. kola, které bylo přerušeno kvůli nepříznivému počasí, se přitom lépe vyvíjelo pro svěřence trenéra Dannyho Buijse. Ti v první části vedli 2:1, ovšem v dohrávce o pět dní později dvakrát inkasovali a hubený náskok protivníka již dohnat nedokázali. Předtím srdnatě vzdorovali vedoucímu Ajaxu a podlehli mu těsně v poměru 0:1.

Fortuna sehrála zřejmě klíčovou bitvu o udržení před zhruba třemi týdny s Bredou, kdy zvítězila 2:1. Následně zavítala do Utrechtu a sahala po rozhodující remíze, jenomže nakonec prohrála taktéž 1:2. V tabulce Eredivisie ji patří čtrnáctá pozice se čtyřiatřiceti body a k jistotě tak potřebuje získat body dva. Na šestnáctý De Graafschap má náskok pěti bodů, ovšem ten se střetne s Arnhemem a s Ajaxem, proto je šance na vyhnutí se baráži obrovská.

"Dokud to není potvrzené, tak musíme být v maximální pohotovosti. Všichni víme, že jen shoda pro nás nepříznivých okolností by nás mohla poslat do baráže, ale ve fotbale je možné všechno. Chceme se soustředit jen na naše výkony, a i když se na jaře v Groningenu příliš často nevyhrává, tak se i přesto o to pokusíme," řekl zamyšleně hostující kormidelník René Eijer. Tomu dlouhodobě scházejí Koot, Dammers a Vlijter.

Jeho protějšek Buijs možná nebude moci nasadit Mahiho, Warmerdama či Breije. "Dostali jsme se do horní poloviny tabulky, čemuž jsme na začátku tohoto roku příliš nevěřili. Teď je před námi nová výzva a my odvedeme maximum, abychom si sezónu o nějaký ten týden prodloužili," prohlásil domácí stratég pro klubové stránky. Podzimní vzájemný duel obou rivalů svého vítěze neměl a skončil bezbrankovou remízou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.00 - 6.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax322624111:3080
2.PSV Eindhoven32255295:2480
3.Feyenoord Rotterdam32195871:3862
4.AZ Alkmaar32167961:3955
5.FC Utrecht321481056:4650
6.Heracles Almelo321531456:6048
7.SBV Vitesse321211961:4947
8.Willem II321351454:6344
9.FC Groningen321261436:4042
10.ADO Den Haag321091350:6139
11.SC Heerenveen329111261:6938
12.PEC Zwolle321151642:5338
13.VVV Venlo321081442:5838
14.Fortuna Sittard32971649:7334
15.FC Emmen32881637:7032
16.BV De Graafschap32851936:6529
17.SBV Excelsior32761937:7327
18.NAC Breda32572028:7222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak dnes se rozhodne. Utrecht prosim!

Reagovat
AjaxFans

Kom op Az Měla jsem sen,že jste prohráli a titul byl náš

Reagovat
Stiksxx

Tak si o tom nech zdat dal.

Reagovat
AjaxFans

No to jsem si nechal a ono to fakt vyšlo wij zijn kampieon, wij zijn kampioen

Reagovat
afc ajax

Reagovat
afc ajax

Sorry

Reagovat
AjaxFans

Jsem si říkal

Reagovat
jáá

Po tom utrpení v LM bychom si aspoň ten titul zasloužili.

Reagovat
Han střelil první

Hmmmm

Reagovat
blaugrana

mate stream na PSV? dik

Reagovat
AjaxFans

Pizda to je start

Reagovat
Jeňa

Odkdy je v Eredivisie tolik náhradníků? Nebo to bylo vždycky a já si toho nevšiml?

Reagovat
AjaxFans

asi rok,ale jistý si nejsu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele