základní část, 34. kolo
12.05.2019 14:30 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Venlo díky famózním dvaceti minutám ve druhé půli porazilo domácí Zwolle v poměru 4:2

Oba dva celky byly už před tímto vzájemným duelem zcela jistě zachráněny a nyní se ještě pokusily zabojovat o horní polovinu Eredivisie, z úspěchu se nakonec radovali hosté z Venla. Ti zvítězili na půdě Zwolle po výsledku 4:2 a přerušili tak svou sérii pěti střetnutí bez ligové výhry, tabulkou se posunuli na dvanáctou pozici s jednačtyřiceti body a za jedenáctým Heerenveenem zaostávají o skóre. Domácí klesli na třinácté místo s osmatřiceti body.

Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, domácí se prosadili v jeho samém závěru. Po přestávce však hosté zabrali a během dvaceti minut skórovali hned čtyřikrát, hattrickem se navíc blýskl Peniel Mlapa. Zwolle sice ještě zhruba pět minut před vypršením základní hrací doby snížilo, ale na více se již nezmohlo. První větší možnost se urodila po čtyřech minutách hry a dostal se do ní pozdější hrdina Mlapa.

Osmadvacetiletý útočník s tožskými kořeny předvedl rychlé sólo středem hřiště, nicméně svůj třicetimetrový únik zakončil jen střelou do gólmana Boera. Po půl hodině hry si větší příležitost vypracovalo taktéž PEC, avšak hlavičku Lennarta Thyho z dvanácti metrů pro změnu zkrotil ve svých rukavicích brankář Unnerstall. Domácím se povedlo otevřít skóre ve 43. minutě, svou devátou trefu v tomto ročníku Eredivisie vsítil Thy.

Sedmadvacetiletý německý útočník si udělal místo ve středu pokutového území a pak se parádně trefil do vzdálenější šibenice. VVV vyrovnal devět minut po změně stran. Mlapa obdržel famózní kolmici do běhu od Sušiće a následně z hranice šestnáctky obstřelil Boera přízemní střelou. Stejný hráč hostující v klubu z německých Drážďan se znovu prosadil za další tři minuty, tentokráte po rohovém kopu od Joostena hlavičkoval k levé konstrukci -1:2.

V 65. minutě přidalo Venlo třetí zásah, když se Peter van Ooijen kličkou zbavil bránícího Clementa a Boer jeho bombu z dvaceti metrů neudržel před brankovou čarou. O devět minut později zkompletoval hattrick Mlapa, jenž po výtečné práci Grota na levém křídle a následném zpětném přistrčení vypálil z první do zadního spodního rohu - 1:4. V 85. minutě uzavřel gólový stav střídající Stanley Elbers přízemním projektilem ze čtrnácti metrů kolem marně se natahujícího Unnerstalla.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele