Eredivisie - souhrn 33. kola

15.05.2019, 21:29
Komentáře a souhrny
Ajax vyhrál v De Graafschapu 4:1 a stvrdil zisk mistrovského titulu, druhému PSV Eindhoven nebyl nic platný ani triumf nad Heraclesem. Den Haag i díky Tomáši Necidovi rozstřílel Willem II, na posun do elitní osmičky mu to ovšem nestačilo...

FC Utrecht - SC Heerenveen 3:1

15.05.2019 19:30

Góly: 41. Willem Janssen, 48. Sander van de Streek, 81. Cyriel Dessers - 30. Ben Rienstra

Utrecht potvrdil úlohu favorita v závěrečném zápase základní části proti Heerenveenu a porazil ho 3:1. Díky tomu uhájil šesté místo v tabulce s třiapadesáti body a za pátým Arnhemem zaostal jen vinou horšího skóre, v dodatečné baráži o Evropskou Ligu se již v sobotu střetne s Heracles. SC se touto sezónou prakticky protrápil, ve čtyřiatřiceti utkáních dosáhl na jednačtyřicet bodů a obsadil konečnou jedenáctou příčku.

Přitom do nedělního zápasu nevstoupil vůbec špatně a především v úvodní půlhodině měl herně navrch. První příležitost si vypracoval přesně po deseti odehraných minutách, kdy van Bergen obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území po výtečné práci Vlapa středem hřiště, nicméně se svou následnou přízemní střelou neuspěl a gólman Jensen nadvakrát brilantně odvrátil balón na rohový kop.

Hosté zužitkovali svou mírnou území převahu ve 30. minutě. Van Bergen parádně odcentroval z pravého křídla a našel hlavu zapomenutého Bena Rienstry, jenž ze sedmi metrů předskočil Jensena a balón usměrnil k levé tyči. Utrecht od tohoto okamžiku přepnul na vyšší rychlostní stupeň a o čtyři minuty později byl blízko k vyrovnání. Z osmnácti metrů totiž napřáhl Bazoer a svým krouceným pokusem orazítkoval levou konstrukci.

Domácí přeci jen srovnali necelých pět minut před přestávkou. Po rohovém kopu z pravé strany od Švéda Gustafsona si seběhl k zadní tyči Willem Janssen a hlavičkou zblízka rozvlnil síť, gólman Hahn neměl žádnou šanci zasáhnout. FC otočil vývoj středečního vystoupení tři minuty po změně stran. Poosmé v tomto ročníku Eredivisie se prosadil šestadvacetiletý obránce Sander van de Streek, jenž se prezentoval fantastickou ranou.

Po nahrávce z pravé strany od Bergströma se ve středu hrací plochy elegantně obtočil s balónem a poté napřáhl z dvaadvaceti metrů, jeho projektil zaplachtil přesně pod břevno mimo dosah bezmocného Hahna. Domácí přidali třetí gólovou pojistku zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Belgický forvard Cyriel Dessers uprchl na levém křídle a dostal se až do šestnáctky protivníka, odkud se po zemi trefil přímo do pravého spodního rohu.

Více informací k zápasu

NAC Breda - PEC Zwolle 0:0

15.05.2019 19:30

Góly: -

Breda se ani v závěrečném duelu před vlastními fanoušky nedokázala rozloučit s nejvyšší soutěží vítězně a po vyrovnaném průběhu remizovala se Zwolle po bezbrankovém výsledku. Tuto sezónu tak zakončila na poslední osmnácté pozici s třiadvaceti body a za sedmnáctým De Graafschapem zaostala o bodů šest, po dvou letech strávených v Eredivisii se tak vrací o patro níže. Zwolle obsadilo konečné třinácté místo s devětatřiceti body.

Utkání probíhalo od samého začátku v opatrnějším duchu. Domácí sice byli hladovější po třech bodech, nicméně do finální fáze se přes výbornou defenzívu protivníka příliš často dostat nemohli. První větší příležitost byla k vidění až zhruba sedm minut před výměnou stran a vytvořili si ji hosté, nicméně obětavá obrana NAC nebezpečí odvrátila.

Ihned na to se musel na opačné straně blýsknout gólman van der Hart, jenž si brilantně poradil s ranou z deseti metrů. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství. Oba celky měly problémy s přechodovou fází a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Diváci se dočkali výraznějšího vzrušení až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Z pravého křídla odcentroval do předbrankového prostoru Hamer a hlavičkující Clement z velmi nadějné pozice mířil zhruba o metr nad horní tyčku. V 80. minutě si udělal dostatek prostoru ke střele Leemans a vzápětí napřáhl z osmnácti metrů, gólman Van Leer dokázal jeho skákavý pokus zkrotit ve svých rukavicích.

O šest minut později naopak mohl na opačné straně převrhnout misky vah na stranu Bredy Rosheuvel, avšak jeho projektil zaplachtil těsně vedle pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 3:1

15.05.2019 19:30

Góly: 32. Wout Droste (vl.), 48. Nick Viergever, 89. Donyell Malen - 1. Joey Konings

Fotbalisté PSV sice otočili nedělní duel s Heracles a s tímto ročníkem se rozloučili vítězně po výsledku 3:1, ovšem titul z loňského roku se jim obhájit nepodařilo. V tabulce Eredivisie obsadili končené druhé místo s třiaosmdesáti body a za vedoucím Ajaxem zaostali o body tři. Vaz jim srazily nečekané ztráty z úvodu druhé poloviny sezóny a také nedělní porážka v Alkmaaru (0:1). Almelo i přes neúspěch obsadilo sedmou příčku s osmačtyřiceti body.

Pro hosty tak sezóna ještě bude pokračovat, neboť se kvalifikovali do dodatečné baráže o Evropskou ligu a už v sobotu vyzvou vyřazovacím systémem doma-venku konkurenční Utrecht. Heracles vstoupilo do tohoto souboje naprosto fantasticky a již po necelých šedesáti sekundách hry vedlo. Podruhé v tomto soutěžním ročníku se prosadil teprve jednadvacetiletý útočník Joey Konings, jenž po kolmici od van der Watera postupoval sám středem hřiště.

Na hranici ofsajdové pasti přetlačil v osobním souboji dva bránící protihráče a pak zblízka prostřelil bezmocného gólmana Zoeta. Po půl hodině hry mohl na druhé straně srovnat Pablo Rosario, ale jeden z hostujících hráčů byl dobře postavený na brankové čáře a míč odvrátil do bezpečí. Neuběhly ani dvě minuty a svěřenci trenéra Marka van Bommela vsítili vyrovnávací gól, do vlastní branky totiž nešťastně zamířil Wout Droste.

Ten po střílené přihrávce od Angeliña vložil do trajektorie letu míče nohu a balón ke své smůle usměrnil k pravé konstrukci mimo dosah brankáře Brouwera. Eindhovenský klub otočil vývoj tři minuty po změně stran. Rosario vrátil míč do předbrankového prostoru a nabíhající Nick Viergever ho ze čtyř metrů usměrnil k přední tyči, Brouwer znovu neměl žádnou šanci reagovat. V následujícím průběhu se hra přeci jen uklidnila.

Domácí se nikam netlačili a hlídali si hubený náskok, naopak hostům nevycházel přechod na útočnou polovinu a ve finální fázi byli prakticky bezzubí. PSV se definitivně uklidnil v 89. minutě, jeho třetí zásah přidal Donyell Malen. Dvacetiletý talent po chybné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy obdržel pobídku do běhu od nejlepšího kanonýra Eredivisie Luuka de Jonga, a i když byl křižován Knoesterem, tak rozvlnil síť přízemní střelou z dvanácti metrů.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam 1:4

15.05.2019 19:30

Góly: 45. Jorrit Smeets - 6. Orkun Kökçü, 70. Nicolai Jørgensen, 79. Nicolai Jørgensen, 90. Steven Berghuis

Fotbalisté Feyenordu po minulém výpadku s Den Haagem zakončili tento ročník vítězně a na půdě nováčka ze Sittardu zvítězili poměrně hladce v poměru 4:1. Letos tak obsadili solidní třetí místo s pětašedesáti body a v příští sezóně si zahrají 3. předkolo Evropské ligy. Fortuna i přes třetí porážku v řadě za sebou může slavit udržení se v nejvyšší soutěži, neboť skončila na patnácté pozici se čtyřiatřiceti body.

Před šestnáctým Excelsiorem nakonec je o jediný bod, nicméně záchranu měla jistou již před tímto středečním soubojem. S hostujícím klubem se po dlouhých čtyřech letech rozloučil úspěšný kouč Giovanni van Bronckhorst, kterého nahradí Jaap Stam. Hosté vstoupili do středečního utkání mnohem lépe a už po osmi minutách hry se dostali do vedení zásluhou teprve osmnáctiletého záložníka Orkuna Kökçüa.

Ten po přihrávce od Venteho vystřelil od levého rohu pokutového území a balón skrz nohy jednoho z bránících protihráčů usměrnil přímo k levé konstrukci. Přesně po odehrané půlhodině mohl vyrovnat domácí Diemers, ovšem jeho technický pokus prosvištěl o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Sittard se dočkal vyrovnávací trefy v samém závěru prvního dějství, do černého zamířil Jorrit Smeets.

Ten se opřel do balónu po odvráceném rohovém kopu z hranice šestnáctky a nádherně vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu. Po necelé hodině hry nevyzrál Berghuis tváří v tvář proti brankáři Koşelevovi, rozhodující momenty se odehrály v rozmezí 67. - 71. minuty. Heerings totiž zastavil střelu do branky rukou a rozhodčí Gözübüyük mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu, navíc nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Steven Berghuis a selhal, Koşelev jeho úmysl o panenkovský lob přečetl a zkrotil balón ve svých rukavicích. Neuběhla však ani minuta a hosté přeci jen skórovali zásluhou dánského snajpra Nicolaie Jørgensena, jenž po kolmici od Kökçüa obstřelil bezmocného strážce hostí. Stejný hráč pojistil výhru Feyenoordu v 79. minutě, kdy hlavičkou zblízka překvapil Koşeleva a s pomocí země rozvlnil síť. V samém závěru uzavřel gólový účet Berghuis krásnou ranou ze střední distance.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 4:2

15.05.2019 19:30

Góly: 22. Jeffrey Fortes, 51. Ricardo van Rhijn (vl.), 60. Luigi Bruins (pen.), 65. Elías Már Ómarsson - 30. Teun Koopmeiners, 70. Bjørn Johnsen

Fotbalisté Excelsioru dokázali zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé za sebou, nyní se pozitivně naladili na nadcházející baráž proti favorizovanému Alkmaaru a po dobrém výkonu hlavně z kraje druhého poločasu vyhráli v poměru 4:2. Rotterdamský celek tak zakončil základní část na šestnáctém místě s třiatřiceti body, za patnáctou Fortunou zaostal o jediný bod. AZ obsadil čtvrté místo s osmapadesáti body a zahraje si 2. předkolo EL.

Oba celky mohly hrát bez větších nervů, do první větší příležitosti se dostali hosté a to po krátce po odehrané čtvrthodině. Dobrý průnik středem hřiště předvedl Idrissi a nakonec i zakončil, ovšem gólman Damen si s jeho přízemním pokusem dokázal poradit. SBV z ničeho nic otevřel gólový účet středečního duelu v polovině úvodního dějství, kdy se kapverdský rodák Jeffrey Fortes prosadil počtvrté v tomto ročníku Eredivisie.

Zkušený třicetiletý obránce se zjevil v brankovém území po střelách Elíase Mára Ómarssona a Messaouda, zblízka pak nadvakrát dopravil balón do sítě. Hostům se povedlo vyrovnat přesně po odehrané půlhodině, kdy Teun Koopmeiners napřáhl z osmnácti metrů levačkou a jeho projektil zaplachtil s naprostou přesností k zadní tyči. Poté se až do konce první půle nic nestalo, domácí se vrátili do vedení šest minut po přestávce.

Po centru Horemanse z pravého křídla se snažil odvrátit balón do bezpečí vracející se Ricardo van Rhijn, jenomže míč trefil tak nešťastně, že ho uklidil za záda naprosto bezmocného brankáře Bizota. Excelsior přidal třetí zásah po hodině hry. Rozhodčí Higler nařídil v jeho prospěch pokutový kop a k němu se odhodlal Luigi Bruins, jenž chladnokrevně zakončil k pravé konstrukci. Bizot sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl.

Neuběhlo ani dalších pět minut a výhru rotterdamského celku definitivně stvrdil islandský kanonýr Ómarsson. Čtyřiadvacetiletý forvard využil načechraného pasu Bruinse z pravé strany a pak hlavičkou z pěti metrů neměl větší problémy skórovat - 4:1. Alkmaar alespoň korigoval stav v 70. minutě zásluhou střídajícího Bjørna Johnsena, který po centru od Stengse dopravil míč zblízka do odkryté branky, ovšem mírný favorit se na více již nezmohl.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - AFC Ajax 1:4

15.05.2019 19:30

Góly: 40. Youssef El Jebli - 37. Lasse Schöne, 44. Nicolás Tagliafico, 67. Dušan Tadić (pen.), 87. Dušan Tadić

Hráči Ajaxu neponechali nic náhodě a v závěrečném duelu v Doetinchemu proti předposlednímu De Graafschapu zvítězili bez větších potíží v poměru 4:1, po dlouhých pěti letech se tak vrátili na nizozemský trůn. K tomu by jim sice stačila i prohra, nicméně AFC přesto přistoupilo ke středečnímu zápasu s naprostou zodpovědností a s osmašedesáti body skončilo na prvním místě o tři body před druhým PSV.

Naopak BV se příliš dobře nenaladilo na dodatečnou baráž, do které vstoupí již tuto sobotu. Základní část Eredivisie zakončilo na sedmnácté příčce s devětadvaceti body o čtyři body za šestnáctým Excelsiorem a o šest bodů před osmnáctou Bredou. Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrnějším duchu, následně se poprvé ozvali favorizovaní hosté. Z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Blind a gólman Bertrams brilantním zákrokem vyrazil míč na roh.

Po půl hodině hry mohl otevřít brankový účet tradiční kanonýr Huntelaar, nicméně toho tváří v tvář vychytal pohotovým zásahem pozorný Bertrams. Amsterdamský celek přeci jen přetavil svou územní převahu ve vedoucí gól ve 37. minutě. Tradiční exekutor standardních situací Lasse Schöne se postavil k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů a balón s noblesou usměrnil do levého horního rohu.

Neuběhly však ani tři minuty a De Graafschap překvapivě vyrovnal. Youssef El Jebli obdržel kolmici do běhu od Bahouiho, přelstil bránícího protihráče a pak ze šesti metrů snadno prostřelil bezmocného brankáře Onanu. V samém závěru prvního poločasu vrátil hostům vedení Nicolás Tagliafico. Argentinský obránce využil parádního průniku do šestnáctky soupeře od Ziyecha a po zpětné přihrávce nasměroval míč do odkryté branky.

AFC se mohlo definitivně uklidnit v polovině druhého dějství. Matisuwa si totiž velmi neobratně počínal v souboji s unikajícím Frenkiem de Jongem a rozhodčí Makkelie okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil kdo jiný než Srb Dušan Tadić a s přehledem zavěsil pod břevno. Stejný hráč vsítil svou osmadvacátou ligovou trefu této ligové sezóny v 87. minutě a dotáhl se tak v konečné tabulce střelců na Luuka de Jonga z eindhovenského PSV.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SBV Vitesse 1:3

15.05.2019 19:30

Góly: 68. Peter van Ooijen - 23. Vjačeslav Karavajev, 39. Martin Ødegaard, 83. Matúš Bero

Arnhem dokázal otočit vývoj na půdě Venla a po vítězství 3:1 si udržel konečné páté místo po základní části. Za čtvrtým Alkmaarem nakonec zaostal o bodů pět a před šestým Utrechtem zůstal díky lepšímu skóre. Již v sobotu vstoupí do bojů o dodatečnou baráž EL a jeho prvním konkurentem bude Groningen. VVV obsadil dvanáctou příčku s jednačtyřiceti body a do horní poloviny tabulky se proto neposunul, s SBV především nezvládl první poločas.

Hosté po něm totiž vedli o dvě branky, a i když se svěřenci trenéra Mauriceho Steijna vrátili do hry v polovině druhé části, tak o reálnou naději přišli po inkasované trefě zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Úvodní dvacetiminutovka nebyla z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, lehce favorizovaní hosté z ničeho nic udeřili ve 23. minutě zásluhou exsparťana Vjačeslava Karavajeva. Ruský obránce se prosadil vůbec poprvé v tomto ročníku.

Třiadvacetiletý rodák z Moskvy využil přihrávky do pokutového území protivníka od Martina Ødegaarda, elegantně se otočil s míčem a pak se z dvanácti metrů naprosto přesně trefil do vzdálenějšího spodního růžku. O šestnáct minut později si oba aktéři své pozice vyměnili. Karavajev přihrál Ødegaardovi z pravého křídla, norský záložník hostující v klubu ze španělského Realu Madrid se poté kličkou zbavil bránícího Sušiče.

Následně se odhodlal ke střele pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus s naprostou přesností zapadl k bližší tyči. Po změně stran domácí přeci jen přidali a svůj mírný tlak zužitkovali v 68. minutě. O snížení se postaral sedmadvacetiletý záložník Peter van Ooijen, jenž si parádně zpracoval balón po pasu od van Bruggena a pak tváří v tvář proti brankáři Pasveerovi nezaváhal, z deseti metrů ho překonal přízemním pokusem.

VVV od tohoto okamžiku ještě více ožil, jenomže do zakončení se již prakticky nedostával. Vitesse definitivně odrazilo jeho nápor v 83. minutě. Slovenský krajánek Matúš Bero se po přesně načasované kolmici od Serera zjevil ve středu pokutového území a i v tísni bránícího protihráče zamířil přímo do levého dolního rohu, střídající gólman van Crooy neměl žádnou šanci zasáhnout. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Willem II 6:2

15.05.2019 19:30

Góly: 31. Abdenasser El Khayati, 64. Wilfried Kanon, 71. Abdenasser El Khayati (pen.), 74. Tomáš Necid, 81. Lex Immers, 86. Tomáš Necid - 15. Damir Dankerlui, 48. Vangelis Pavlidis

Tilburg nevyužil zaváhání konkurenčního Groningenu na půdě Emmenu (0:1) a po debaklu 2:6 přišel o umístění v horní polovině tabulky i v dodatečné baráži o Evropskou Ligu. Letošní sezónu zakončil na desátém místě se čtyřiačtyřiceti body, přitom krátce po změně stran vedl v Haagu 2:1. Nicméně v závěrečné půlhodině naprosto zkolaboval a inkasoval hned pětkrát, dvakrát do listiny střelců se zapsal také český útočník Tomáš Necid.

Ten se po necelých dvou měsících objevil v základní sestavě, tento ročník Eredivisie uzavřel s bilancí devíti vstřelených branek v šestadvaceti odehraných utkáních a v klubové tabulce střelců obsadil solidní druhé místo. Domácí se posunuli na devátou příčku s pětačtyřiceti body a dodatečná kvalifikace o EL jim jen těsně unikla, neboť za osmým Groningenem zaostali jen vinou horšího skóre. Tilburg měl lepší vstup do středečního klání a po čtvrthodině hry vedl.

Damir Dankerlui si po tečované přihrávce od Isaka seběhl před hranici brankového území a pak zblízka propálil bezmocného gólmana Zwinkelse. Krátce po půlhodině hry srovnal tradiční ostrostřelec Abdenasser El Khayati, jenž po elegantním sklepnutí hrudí od Necida vypálil přesně z patnácti metrů k levé tyči. Tři minuty po změně stran vrátil hostům vedení Řek Vangelis Pavlidis, kdy se po kolmici od Isaka trefil z hranice šestnáctky přímo pod břevno.

ADO podruhé a naposledy vyrovnal v 64. minutě. Na levé straně unikl všem Wilfried Kanon a následně překvapil brankáře Wellenreuthera ranou z mírného úhlu k bližší tyči. Rozhodující okamžiky se urodily v rozmezí 68. - 71. minuty. Dankerlui totiž během takto krátké doby uviděl dvě žluté karty a oslabil svůj výběr, navíc rozhodčí Martens po jeho druhém provinění rukou nařídil ve prospěch Den Haagu pokutový kop.

K němu se postavil El Khayati a svou osmnáctou ligovou trefou této sezóny potvrdil úlohu klubového kanonýra, míč pohotově umístil k levé konstrukci. V 75. minutě přišla první chvíle Necida, který se po nastřelené horní tyčce od Lexe Immerse zjevil zcela sám před Wellenreutherem a hlavičkou s pomocí země ho obelstil - 4:2. Za dalších šest minut přidal pátý zásah aktivní Immers po zpětné hlavičce od Beugelsdijka a ze tří metrů snadno skóroval, v 86. minutě uzavřel gólový účet Necid prudkým volejem ze dvou metrů do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

FC Emmen - FC Groningen 1:0

15.05.2019 19:30

Góly: 27. Michael Chacon

Groningen nedokázal navázat na předchozí vítězství se Sittardem (3:0) a tentokráte na půdě již zachráněného Emmenu prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. Nicméně díky porážce Tilburgu na stadionu v Den Haagu (2:6) si udržel osmou pozici s pětačtyřiceti body a kvalifikoval se do dodatečné baráže o EL, v úvodním kole se střetne s favorizovaným Arnhemem. Domácí zvítězili podruhé za sebou a obsadili konečné čtrnácté místo s osmatřiceti body.

Úvodní polovina prvního poločasu nic zajímavého nepřinesla, poté se Emmen dostal z ničeho nic do vedení. Pětadvacetiletý záložník Michael Chacon skóroval potřetí v tomto soutěžním ročníku Eredivisie, když se po hezké individuální akci odhodlal k ráně ze středu hrací plochy. Jeho projektil z dobrých dvaadvaceti metrů zapadl přímo do levé šibenice a brankář Padt se jen naprázdno proletěl vzduchem, na míč nedosáhl o decimetry.

Situace byla následně konzultována s VAR kvůli domnělému útočnému faulu, ovšem rozhodčí van Boekel svůj původní verdikt potvrdil. Zhruba deset minut před přestávkou se v nadějné pozici ocitl Japonec Doan, jenomže v rozhodující chvíli mu nesedlo zpracování a gólman Scherpen neměl s jeho následným přízemním pokusem žádné problémy. Dvě minuty před pauzou potkal Emmen nepříjemný okamžik, neboť Arias opustil trávník kvůli zranění.

Necelých deset minut po výměně stran mohl pojistit náskok domácího celku Braken, jenomže Padt na jeho ránu z hranice pokutového území dobře viděl a balón dokázal vyrazit. Krátce po odehrané hodině se musel hostující strážce blýsknout famózním zákrokem, když po teči od jednoho ze spoluhráčů předvedl famózní reflexivní zásah a uchránil proto svůj výběr od druhého inkasovaného gólu.

Ihned na to předvedl krásný lob střídající Bannink, dokonce přehodil Padta a míč již směřoval do sítě, avšak na poslední chvíli přispěchal vracející se Memišević a perfektním obranným zákrokem zabránil jisté brance. V 65. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí kanonýr Groningenu Gladon, ale jeho radost byla předčasná, protože van Boekel na základě opakovaného záběru gól neuznal. Ve zbývajícím průběhu se hosté k ničemu nebezpečnému nedostali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax342824119:3286
2.PSV Eindhoven34265398:2683
3.Feyenoord Rotterdam34205975:4165
4.AZ Alkmaar341771064:4358
5.SBV Vitesse341411970:5153
6.FC Utrecht341581160:5153
7.Heracles Almelo341531661:6848
8.FC Groningen341361539:4145
9.ADO Den Haag341291358:6345
10.Willem II341351658:7244
11.SC Heerenveen3410111364:7341
12.VVV Venlo341181547:6341
13.PEC Zwolle341161744:5739
14.FC Emmen341081641:7238
15.Fortuna Sittard34971850:8034
16.SBV Excelsior34961946:7933
17.BV De Graafschap34852138:7529
18.NAC Breda34582129:7423

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak uz jen formalne. Uz jsem gratuloval v prubehu souteze, ale jeste jednou tedy.

Gratuluji Ajaxu k titulu mistra. Zaslouzil si to vic. Byl mnohem dominantnejsi. My jsme byli casto v kreci a nezvladli to, kdyz jsme to vse meli ve svych rukach.

Ale je to snad nejlepsi vysledek vicemistra v historii. Proste jeden tym byl lepsi.

Reagovat
AjaxFans

Nejlepší asi ne.Maar het begon Tijd te vieren Jak krásné, 34 titul a zrovna číslo Nouriho,tak to je pro něj .Tento kádr si titul zasloužil.Ale z druhé strany, díky Psv za skvělý ročník a byl to boj. Bez nich by to byla nuda typu Serie A či Ligue 1

Reagovat
afc ajax

To máš pravdu,s PSV sme si to poriadne často prehadzovali ,vyzeralo to občas tak ako keby ten titul nikto nechcel samozrejme to nie je pravda

Reagovat
jáá

Lépe bych to neřekl. Kéž by se to nestalo, Nouriho bych moc rád viděl na hřišti.

Reagovat
Stiksxx

Pro Nouriho to beru. At jich mate klidne 10 v rade, jen kdyby mohl zit alespon normalni zivot.

Byli jste lepsi, meli jste lepsi kadr. Navic jste hrali 3 souteze najednou. My meli jen ligu a stejne jsme to zesrali. Obrovsky uspech v LM. I kdyz my jsme meli ve skupine semifinalisty, tak jsme herne ostudu neudelali, ale vysledkove jsme bohuzel neprekvapili.

V nadsazce se da rict, ze titul rozhodly dve situace. Ze nikdo nekoupil Ziyecha a gol proti Emmenu v 90+2 na 2:2.

Reagovat
AjaxFans

Liga mistrů nás posunula o hodně dál,ale po pravdě jsem se bál, co udělá vyřazení s tymem proti vždy težkému Utrechtu Nouri nooit vergenten

Reagovat
jáá

de Jong hráč ligy...Já si ale nemohu pomoct, ale bez toho Hakima je ta ofenzíva někde jinde

Reagovat
Stiksxx

Mel to mit Ziyech. Jednoznacne. Tady je videt, ze vsichni podlehly tomu hype u de Jonga.

Reagovat
afc ajax

Ja osobne som aj rád že odchádza urobil dosť zbytočných chýb, a ináč áno Hakim a Mathijs sú úplne inde ,oni by si to viac zaslúžili.

Reagovat
jáá

Také si říkám, za mě jasně Hakim.

Reagovat
afc ajax

Rak áno to spm si myslel aj ja že keď hráte len 1 súťaž tak to budete tlačiť na 110%

Reagovat
Stiksxx

Ten konec byl hrozne krecovitej. Taky to mozna bylo tim, ze to zacal van Bommel ve stredu tocit, protoze to od nikoho nebylo poradne zahrany.

Reagovat
Stiksxx

Tak co jsem zkoukl tady na EF tak rekord mate vy. 2.misto za Twente 09/10 85 bodu. A pak 02/03 za nami jste taky meli 83.

Reagovat
afc ajax

Gratulujem aj vám za celý ročník, tá šnúra na začiatku bola úžasná a dlhodobo to asi nikto nezopakuje.

Reagovat
jáá

Tabulka střelců jen dokazuje vyrovnanost boje o titul. Luuk 28 branek, Tadič 28 branek. Už se těším na další ročník, jen se bojím co z nás a vás po letním přestupáku zbyde.

Reagovat
AjaxFans

To se bojíš zbytečně.Rozprodej moc nebude, už nejsme takové pi*e, co by jsme prodali Eriksena za 15 mega.Marc to dělá hodně dobře,Už ani navím, kdo byl poslední nejlepší náš střelec?Suarez?

Reagovat
jáá

No to doufám. Myslím, že jsem dokonce za 12 mega, jestli k tomu tedy nebyly ještě nějaké bonusy..To bylo hodně vtipné...

Jojo, snad sezóna 2009/2010

Reagovat
Stiksxx

Ja jsem rad, ze Schwaab odchazi. Jako stoper nic moc. A doufam, ze prodame Lozana. A privedeme kreativniho stredniho zaloznika, tvurce hry. Jsem veril Gutimu. Ten nedostal moc sanci, ale i tak bylo videt, ze je najekej mekkej, laxni a pomalej s micem. Pereiro je taky mekkej a linej na krok. Balon taky rad podrzi. Tak snad jedine ten Thomas?? Nevim

Reagovat
jáá

Schwaab nic moc co jsem viděl, Lozana se asi zbavit dokud má cenu podle toho co čtu vždy ve tvých komentářích. Tak ten Thomas je snad zraněný od samého začátku ne? A s Pereirem se stalo co? Začátek nebo podzim měl hodně slušný.

Reagovat
Stiksxx

Thomas byl zraneny od zacatku, ale ted uz je v cajku a mel by naskocit do pripravy. To vis, ale rok bez fotbalu....?

Pereiro od zacatku docela hraval. A asi mel hravat dal, protoze spatnej neni na tom stredu. Akorat se spis hodi do tlaku na soupere, nez na braneni a rychly prechod do utoku. On si rad podrzi mic. Navic je slabej do souboju.

Mozna byla chyba od van Bommela, ze presel od jednoho stita, ktereho hraval Hendrix na stity dva. To se mi moc nelibi. My mame hrat utocne, ale kdyz je na stredu Rosario at uz se Sadilkem nebo Hendrixem, tak to je na PSV proste hrozne malo. Chybela pak kreativita. Konec sezony dorazil tim, ze na stred ofenzivy, ci podhrot dal de Jonga.

Proste tu druhou pulku jara zacal vymyslet a to nas stalo titul.

Reagovat
Rudnevs

Inak, čo plánuje PSV s Unnerstallom? Dáte mu šancu?

A kam má ísť Schwaab?

Reagovat
Stiksxx

Já bych si ho dovedl představit v bráně. Ale to by asi musel Zoet odejít. Nevím, jestli přes něj dostane šanci i když může být klidně i lepší. Ale brankář je výborný.

Schwaab půjde asi zpět do Německa. Nechtěl prodloužit, protože prý chce být blíž rodině. Ten mi chybět nebude.

Reagovat
AjaxFans

A co Viergever? Docela mě mrzelo,že od nás odešel....

Reagovat
jáá

Reagovat
Stiksxx

Ten je snad v pohodě.

Reagovat
jáá

To já také, o Zoeta žádný zájem? Nebo je to u vás pro něj strop do konce kariéry?

Reagovat
Stiksxx

Byl zájem než prodloužil smlouvu. Pak ne. Podle mě jsme jeho strop. Max třeba nějaká Itálie - Turín, Fiorentina, Francie - Nice, Bordeaux, Rennes..

Reagovat
jáá

Jasný...Jen se někdy divím, že nedostal šanci za repre a jasnou jedničkou je Jasper, kterej celý rok vyhřejvá lavičku

Reagovat
Stiksxx

To taky nechápu. Ale to je věc Koemana..Na repre ale má.A Cillessen není lepší

Reagovat
jáá

Přesně můj názor.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Tadič dal o 30 gólů víc než v minulé sezoně v Sotonu To je fakt psycho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

Ináč ďakujem clapci čo sem prispievate bola to dobrá sezóna a opäť sa už teraz teším na tu novú!!!.Ale aj sa obávam ako dopadneme po výpredaji.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
afc ajax

Reagovat
jáá

Také jsem si hned vzpomněl, když jsem viděl instagram van Beeka, že 34 titul je pro něj.

Koukám, že Oranjes vyhráli ty U17, na Unuvara jsem v budoucnosti hodně zvědavý.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
jáá

Už se tak mělo stát dříve, ale formou hostování a kdyby se zase rozehrál, vyhnul zranění tak mohl zabojovat o Áčko, ale když jsem viděl, že se na lávku dostával Lang a další z Jongu, Labyad se na hřiště dostal snad jen sporadicky, tak mi bylo jasný, že u nás to má asi spočítaný.

Reagovat
jáá

Za Hakima 25 mega mi připadá trochu vtip

Reagovat
Stiksxx

kdyby to bylo otočený s de Jongem. Neřeknu ani popel. Ale když de Jong za 85mega, tak Hakim za 120

Reagovat
AjaxFans

Jde vidět, že jsi neviděl,jak hrál v km De Jong

Reagovat
Stiksxx

Moc ne. Druhej zápas proti Tottenhamu byl u jejich prvních dvou gólů.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele