základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Feyenoord završil letošní ročník výhrou v Sittardu po výsledku 4:1

Fotbalisté Feyenordu po minulém výpadku s Den Haagem zakončili tento ročník vítězně a na půdě nováčka ze Sittardu zvítězili poměrně hladce v poměru 4:1. Letos tak obsadili solidní třetí místo s pětašedesáti body a v příští sezóně si zahrají 3. předkolo Evropské ligy. Fortuna i přes třetí porážku v řadě za sebou může slavit udržení se v nejvyšší soutěži, neboť skončila na patnácté pozici se čtyřiatřiceti body.

Před šestnáctým Excelsiorem nakonec je o jediný bod, nicméně záchranu měla jistou již před tímto středečním soubojem. S hostujícím klubem se po dlouhých čtyřech letech rozloučil úspěšný kouč Giovanni van Bronckhorst, kterého nahradí Jaap Stam. Hosté vstoupili do středečního utkání mnohem lépe a už po osmi minutách hry se dostali do vedení zásluhou teprve osmnáctiletého záložníka Orkuna Kökçüa.

Ten po přihrávce od Venteho vystřelil od levého rohu pokutového území a balón skrz nohy jednoho z bránících protihráčů usměrnil přímo k levé konstrukci. Přesně po odehrané půlhodině mohl vyrovnat domácí Diemers, ovšem jeho technický pokus prosvištěl o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Sittard se dočkal vyrovnávací trefy v samém závěru prvního dějství, do černého zamířil Jorrit Smeets.

Ten se opřel do balónu po odvráceném rohovém kopu z hranice šestnáctky a nádherně vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu. Po necelé hodině hry nevyzrál Berghuis tváří v tvář proti brankáři Koşelevovi, rozhodující momenty se odehrály v rozmezí 67. - 71. minuty. Heerings totiž zastavil střelu do branky rukou a rozhodčí Gözübüyük mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu, navíc nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Steven Berghuis a selhal, Koşelev jeho úmysl o panenkovský lob přečetl a zkrotil balón ve svých rukavicích. Neuběhla však ani minuta a hosté přeci jen skórovali zásluhou dánského snajpra Nicolaie Jørgensena, jenž po kolmici od Kökçüa obstřelil bezmocného strážce hostí. Stejný hráč pojistil výhru Feyenoordu v 79. minutě, kdy hlavičkou zblízka překvapil Koşeleva a s pomocí země rozvlnil síť. V samém závěru uzavřel gólový účet Berghuis krásnou ranou ze střední distance.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele